βλαισότητας πόδι δυσμορφία στα παιδιά, πλατυποδία

Τα πρώτα βήματα του παιδιού οι γονείς αντιλαμβάνονται ως μια πολύ ευτυχισμένη οικογενειακή εκδήλωση. Αλλά μπορεί να μετατραπεί για τον εντοπισμό ορθοπεδική παθολογία όπως βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού. Πρόκειται για μια παραβίαση, συνήθως, γίνεται εμφανής μόνο κατά την έναρξη της περπάτημα και λίγη ώρα αργότερα. Σχετικά με τις αιτίες των προβλημάτων και για το τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την κατάσταση, λέει ο διάσημος παιδίατρος και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με την υγεία των παιδιών Evgeny Κομαροφσκι.

Σχετικά με την ασθένεια

Βλαισότητας στο φάρμακο αυτό ονομάζεται talipes που βρίσκονται σε διαγώνια θέση σε σχέση με κάθε άλλο, θυμίζει το λατινικό H. πιο Συχνά, η παθολογία γίνεται αισθητή όταν το παιδί προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του και να κάνει τα πρώτα βήματα - παθολογία αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι, όταν τα πόδια το μωρό να ακουμπά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού.

Λίγα βήματα μόλις ένα παιδί είναι εξαιρετικά δύσκολο — γρήγορα κουράζεται, μερικές φορές με πόνο, τα βήματα τους είναι επισφαλής. Ποδίατροι περιγράψει αυτή την κατάσταση από την άποψη των διεργασιών που συμβαίνουν στα πόδια — τα δάχτυλα και τη φτέρνα προς τα έξω, το μεσαίο τμήμα του ποδιού λίγα παραλειφθεί. Αν τα πόδια να ισιώσει και να σπρώχνει ο ένας τον άλλο στο γόνατο περιοχής, η απόσταση μεταξύ των οστών στους αστραγάλους θα είναι περισσότερο από 3-4 ίντσες. Αν είναι να μειωθεί σημαντικά το ύψος της καμάρας του ποδιού, ποδίατροι θα μιλήσουμε για το πώς το μωρό ploskoval'gusnyye του ποδιού. βλαισότητας πλατυποδία είναι η πιο κοινή διάγνωση στην παιδιατρική ορθοπεδική.

Η στρέβλωση των ποδιών, είναι δύο ειδών: οι συγγενείς και φυσιολογικές (επίκτητη). Στην πρώτη περίπτωση - τα πόδια να είναι λυγισμένα κατά την περίοδο της εμβρυϊκής ανάπτυξης, υπό την επίδραση ορισμένων παραγόντων για την οποία η ιατρική δεν ξέρει τόσα πολλά. Συγγενείς ανωμαλίες του ποδιού είναι συνήθως αρκετά βαρύ, και να δείτε τους είναι δυνατόν, το πρώτο από 2-3 μήνες από την ανεξάρτητη ζωή του παιδιού.

παραμόρφωση των ποδιών

Επίκτητη δυσμορφία συνδέεται συχνά με λάθη στην ανάπτυξη και λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος, τους τένοντες. Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται εμφανείς πιο κοντά στην ηλικία του 1 έτους . Σε κίνδυνο - τα ψίχουλα με την αδυναμία των μυών, πρόωρα βρέφη που πάσχουν από ραχίτιδα, ο οποίος υπέστη συχνές και σοβαρές ιογενείς λοιμώξεις κατά το πρώτο έτος της ζωής. Τα πόδια διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν καμπύλες σε παιδιά που είναι παχύσαρκα, καθώς το φορτίο των κάτω άκρων, όταν ένα μεγάλο βάρος είναι πολύ σημαντική.

Μερικές φορές οι γονείς ευθύνονται για την εμφάνιση της παθολογίας. Έτσι, πολύ νωρίς για να βάλω το μωρό στα πόδια να "τρέξει" ο μηχανισμός των παραμόρφωση των ποδιών, και το χαμηλό φορτίο στο πόδι, περπάτημα αποκλειστικά για την άμεση πάτωμα μπορεί να προκαλέσει επίκτητη πλατυποδία ή ploskoval'gusnoy του ποδιού.

Πλατυποδία σε τρομάζει τους γονείς, όχι λιγότερο. Ωστόσο, Κομαροφσκι συμβουλεύει να μην πανικοβληθείτε, γιατί από τη γέννηση όλα τα παιδιά που έχουν πλατυποδία, είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των βρεφών. Η καμάρα του ποδιού θα διαμορφωθεί σταδιακά, όπως την ανάπτυξη, την πίεση στα πόδια, και τα πάντα είναι στα χέρια των γονέων, με εξαίρεση συγγενής πλατυποδία που μπορεί να διορθωθεί μόνο χειρουργικά.

Το βαθμό της παθολογίας

Υπάρχουν τέσσερα κύρια βαθμούς της βλαισότητας της νόσου ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης και τη σοβαρότητα του περιστατικού:

 1. Πρώτου βαθμού. Η γωνία απόκλισης από τον κανόνα δεν υπερβαίνει τις 15 μοίρες. Παθολογία προσφέρεται και για διόρθωση συντηρητικούς τρόπους.
 2. Δευτέρου βαθμού. Η γωνία εκτροπής — όχι περισσότερο από 20 μοίρες. Αυτή η κατάσταση είναι, επίσης, αντιμετωπίζονται με επιτυχία με την άσκηση, το μασάζ και φυσιοθεραπεία.
 3. Τρίτου βαθμού. Η γωνία εκτροπής — όχι περισσότερο από 30 μοίρες. Παθολογία δύσκολο διόρθωση, επεξεργασία καιρό, αλλά με τη δέουσα υπομονή και επιμονή από τους γονείς και τους γιατρούς, η πρόγνωση είναι πολύ ευνοϊκές.
 4. Τετάρτου βαθμού. Η γωνία της απόκλισης από το φυσιολογικό τιμές - πάνω από 30 βαθμούς. Με την αναποτελεσματικότητα της συντηρητικής θεραπείας που προβλέπονται από χειρουργική επέμβαση.

Το διαμέρισμα έχει επίσης αρκετές μοίρες που είναι παρόμοια ταξινομούνται σύμφωνα με το βαθμό της απόκλισης του arch από τον κανόνα. Όπως και στην περίπτωση της βλαισότητας παραμόρφωση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού συμβατικό επίπεδο πόδια αντιμετωπίζονται αρκετά γρήγορα και απλά. Με το τρίτο και το τέταρτο θα είναι πιο δύσκολο.

Διάγνωση

Διάγνωση το παιδί στον παιδίατρο. Αυτό γίνεται με βάση την οπτική επιθεώρηση και να ανατίθενται πρόσθετες μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνουν ακτινογραφίες των ποδιών, planography υπολογιστή. Αν οι εν λόγω μελέτες δεν είναι προγραμματισμένη, και ο γιατρός βάζει με την σωστή διάγνωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν άλλο γιατρό. Αρκετά συχνά σε νέους ασθενείς με επιβεβαιωμένη παθολογία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι συνιστάται να επισκεφθείτε νευρολόγο για να αποκλείσει τα προβλήματα με το περιφερικό και Κεντρικό νευρικό σύστημα.

Μόλις οι λόγοι που αποτελούν τη βάση για την τροποποίηση της στάσης, ο γιατρός θα καθορίσει τον τύπο της βλάβης αιτιολογίες:

 • Στατική παραμόρφωση. Ένα τέτοιο πρόβλημα έχει εντοπιστεί, αν η καμπυλότητα είναι που εμπλέκονται κακή στάση του σώματος.
 • Η δομική παραμόρφωση. Καμπυλότητα σταματήσει να έχει συγγενή αίτια. Συνήθως, το κόκαλο με το εν λόγω στέλεχος έχει τοποθετηθεί σωστά με μια απόκλιση σε μία ή την άλλη κατεύθυνση.
 • Αντισταθμιστικά παραμόρφωση. Αν το παιδί έχει λίγο λιγότερο Αχίλλειο τένοντα, λοξότμητη κνήμη, πόδι, όταν τα πόδια θα παραμορφωθεί λειτουργικά.
 • Διορθωτικά παραμόρφωση. Η στρέβλωση αυτή προκύπτει, εάν το παιδί είναι απολύτως λάθος θεραπεία ή μη θεραπεία δεν είναι η σωστή δομή των ποδιών.
 • Σπαστική νευρικό στέλεχος. Ο λόγος για αυτή η καμπυλότητα είναι η κακή λειτουργία του εγκεφαλικού φλοιού, οι οποίες έχουν συχνά σπασμοί των άκρων.
 • Παράλυτος παραμόρφωση. Συνήθως είναι το αποτέλεσμα του πόνου σε νεαρή ηλικία ή εγκεφαλίτιδα περίπλοκη από πολιομυελίτιδα.
 • Rakhitichnaya παραμόρφωση. Παρουσιάζεται με ραχίτιδα.
 • Οι συνέπειες του τραυματισμού. Να παθολογία μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη συνδέσμων, κατάγματα στο πόδι, τον αστράγαλο, το μηρό και το ισχίο.

Στη διάγνωση πλατυποδία χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές και μεθόδους έρευνας.

Θεραπεία

Επιτέλους να σταματήσει το παιδί που σχηματίζεται μόνο 12 χρόνια, οπότε πολλά από τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν από τους ειδικούς και από τους γονείς τους σε μια πιο ευαίσθητη ηλικία, και πρέπει να το διορθώσετε μέχρι αυτό το σημείο, λέει ο Δρ Κομαροφσκι.

Συνήθως η θεραπεία, όπως πλατυποδία και βλαισότητας καμπυλότητα, με στόχο να ενισχύσει τις αρθρώσεις, τους μυς των ποδιών για να σχηματίσουν το arch. Για αυτό το προσδιορισκένο ποδόλουτρα, θεραπευτικό μασάζ, ηλεκτροφόρηση, το κολύμπι, τη φυσική θεραπεία. Η περίπτωση του εκ γενετής παθολογία ακινητοποίηση του κάτω άκρου με γύψο. Ελλείψει το επιθυμητό αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, το παιδί μπορεί να συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

Αν το ελάττωμα δεν είναι θεραπεία και δεν διορθώθηκε, σε περίπτωση σοβαρής δυσμορφίας του παιδιού είναι μεταγενέστερη της αναπηρίας, όπως το αυξημένο φορτίο στα γόνατα και τις αρθρώσεις του ισχίου προκαλεί παραμόρφωση και καταστροφή τους, η οποία οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές του μυοσκελετικού συσκευές.

Προβλέψεις

Όσο πιο γρήγορα θα αποκαλυφθεί παθολογία, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το διορθώσω. Ιατρικές στατιστικές δείχνουν ότι βλαισότητας καμπυλότητα του πόδια και τις κνήμες, αποκάλυψε την ηλικία του 1 έτους και μια μικρή μεγαλύτερος, με την κατάλληλη θεραπεία, έχει πολύ ευνοϊκές προβλέψεις πιθανό να εξαλείψει το πρόβλημα πλήρως και μόνιμα πλησιάζει εκατό τοις εκατό.

Εάν η νόσος εντοπίζεται αργά ή το παιδί, για διάφορους λόγους, δεν έχει δοθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια και η ασθένεια είναι παραμελημένο, η εφηβεία είναι μια πολύ μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στην πλάτη. Το περισσότερο χρόνο από την αρχή της καμπυλότητας πραγματοποιήθηκε πριν από την επεξεργασία, το λιγότερο πιθανό πλήρη και επιτυχή ανάκτηση.

Παπούτσια

Αρκετά συχνά οι γονείς έχουν την τάση να κατηγορούν τον εαυτό τους για τα προβλήματα με το πόδι σε ένα παιδί. Οι μαμάδες νιώθουν ενοχές, επειδή μπορεί να έχουν επιλέξει το λάθος παπούτσια, οι αναθυμιάσεις, η οποία έγινε η αιτία για την παραβίαση της ανατομίας του πόδι. Yevgeny Κομαροφσκι καταπραΰνει τους γονείς — παραμόρφωση των ποδιών σε κάθε βαθμό εξαρτάται από τα παπούτσια. Από τότε που ο άνθρωπος αρχικά ήρθε στο φως, χωρίς παπούτσια, δεν είναι τόσο αναγκαία, από βιολογική και φυσιολογική άποψη.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια μπορεί να διορθώσει ορισμένες παθολογικές αλλαγές στο πόδι. Αν και μπορείτε να βασιστείτε εξ ολοκλήρου από τις θεραπευτικές ιδιότητες των ακριβών ορθοπεδικά παπούτσια Κομαροφσκι συμβουλεύει. Μπορούν να έχουν βοηθητικές αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλους τρόπους, και μπορούν να προληφθούν με έναν ενεργό τρόπο ζωής, το περπάτημα χωρίς παπούτσια σε ανώμαλες επιφάνειες, το τρέξιμο και άλματα. Το πιο ενεργό είναι το παιδί, τόσο λιγότερο πιθανό μια επίκτητη κάμψη του ποδιού ή πλατυποδία.

επίπεδη πόδια

Οι περισσότεροι γονείς ενδιαφέρονται, πότε μπορώ να αρχίσω να φοράω τα παπούτσια του μωρού. Κομαροφσκι λέει για να το κάνετε αυτό αμέσως μετά τα πρώτα βήματα χωρίς νόημα. Αφήστε το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο περπάτημα χωρίς παπούτσια — στο σπίτι, στο δρόμο, εάν είναι σε θέση. Φυσικά, στο νηπιαγωγείο ή για μια βόλτα στο Πάρκο πρέπει να τεθεί σε ένα παιδί.

Σε σοβαρές βλαισότητας συμπτώματα είναι συχνά συνιστάται να προμηθευτείτε πάτους με supinatorami, τα οποία δεν επιτρέπουν στο πόδι να "πέσει" μέσα. Αυτά τα παπούτσια είναι συνήθως άκαμπτη πλευρά άκρο, το οποίο ασφαλίζει το πόδι στη σωστή θέση, μια εταιρεία ασφάλισης της πτέρνας. Το αρχείο αυτό πιο συχνά για να κάνουν αυτά τα παπούτσια για να παραγγείλετε, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό της απόκλισης από τον κανόνα ότι τα μέτρα και περιγράφει τον παιδίατρο.

Δεν αξίζει να αγοράζει ορθοπεδικά παπούτσια μωρό για την πρόληψη, γιατί η μαμά νόμιζε ότι τα πόδια από τα ψίχουλα δεν είναι έτσι.

Στην επιλογή καθημερινά παπούτσια Κομαροφσκι συμβουλεύει να ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες:

 1. Τα παπούτσια πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος, δεν είναι μικρό και δεν είναι αρκετά μεγάλη, το παιδί θα πρέπει να είναι άνετα και άνετα.
 2. Για να αγοράσετε τα παπούτσια "για την ανάπτυξη" δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι η γεωμετρία του ποδιού αλλαγές κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ποδιού.
 3. Είναι επιθυμητό ότι τα παπούτσια δεν ήταν κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, το πόδι πρέπει να "αναπνέουν".
 4. Έντονη μύτη και το τακούνι στα μοντέλα της παπούτσια των παιδιών είναι απαράδεκτη.

Πρακτικές συμβουλές

Η καλύτερη πρόληψη για προβλήματα με τα πόδια — την ικανότητα να δώσει το παιδί πιο συχνά για να πάει χωρίς παπούτσια, όχι μόνο σε μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία είναι η όροφο στο διαμέρισμα, αλλά σε "σκληρό" έδαφος. Αν υπάρχει μια ιδιωτική αυλή, όπου μπορείτε να αφήσετε το παιδί να τρέξει ξυπόλητος στο έδαφος, το γρασίδι, και διάφορες ανωμαλίες, τότε η ιδανική επιλογή θα ήταν η σουηδική τείχος, το οποίο οι γονείς μπορούν να αγοράσουν και να τοποθετεί στο παιδικό δωμάτιο του παιδιού. Όταν ορειβασία και το περπάτημα σε αυτό το παιδί θα "δουλειά" τους μυς των ποδιών, και όχι επίπεδη πόδια και βλαισότητας καμπυλότητας δεν θα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόληψη λειτουργικών (επίκτητη) επίπεδη πόδι, ή το στημόνι σταματήσει — μωρό χαλιά πατωμάτων με κυρτά στοιχεία ("shell", "πέτρες", κ. λπ.). Πωλούνται σε μεγάλες μωρό κατάστημα, καθώς και στην ορθοπεδική σαλόνια.

Η πρώιμη διατύπωση για τα πόδια είναι απαράδεκτη. Παρά το γεγονός ότι το μέσο ιατρικά πρότυπα υποδείξει τον κατά προσέγγιση ηλικία έναρξης της πεζοπορίας 9-15 μήνες, δεν χρειάζεται να βιάζεσαι μωρό μου, λέει ο Κομαροφσκι. Δεν βίαια τον βάλω στα πόδια του, αν δεν είναι ακόμα να κάνετε προσπάθειες για να σταθεί και να περπατήσει, δεν είναι απαραίτητο να "σπρώξει" το παιδί στον Walker, διότι η έγκαιρη βάδιση μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων, όχι μόνο με την ανατομία του ποδιού, αλλά με μια σπονδυλική στήλη που είναι πολύ χειρότερη και η πιο σοβαρή.

Αν η υπόθεση αποκαλύφθηκε βλαισότητας παθολογία του ποδιού ή πλατυποδία ο γιατρός θεραπευτικό μασάζ, να προετοιμάσει τον εαυτό σας για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες.

Για να μην ξοδεύουν επιπλέον χρήματα, να ζητήσει από τον θεραπευτή μασάζ, για να σας διδάξει την τεχνική εκτέλεση όλων των δράσεων. Συνήθως ένα μασάζ με αυτή την πάθηση περιλαμβάνει μασάζ Sacro-οσφυϊκή περιοχή, τα πόδια, τα πόδια, τα πόδια. Κάνουμε δεξιώσεις θα πρέπει να είναι σε αυστηρή ακολουθία.

Μερικές συνεδρίες με τη βοήθεια ενός ειδικού θα είναι αρκετή για να κυριαρχήσει το μασάζ στον εαυτό σου.

07.08.2018