Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, χωρίς χειρουργική επέμβαση

Μεταξύ όλων των τύπων ορθοπεδική παθολογία είναι ένα από τα πρώτα μέρη είναι παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού (για την ακρίβεια, το πρώτο τιπ). Φαίνεται ότι τόσο διαδεδομένο πρόβλημα που πρέπει να διαγνωστεί, γιατί από τις μεθόδους θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση: η χρήση των ελαστικών, διορθωτές, επιδέσμους, πέλματα.

η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Στην πράξη, όμως, πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν πώς να τη θεραπεία της παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού και φοβάμαι ότι θα χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Έτσι, έβαλαν από επίσκεψη στον ειδικό, μέχρι, όταν η παραμόρφωση γίνεται σημαντική και ξεκινά να προκαλέσει δυσφορία.

Περιγραφή

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (επίσης γνωστή ως παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου toe) είναι μια παθολογική αντιστροφή του το πρώτο μετακάρπιο οστό μέσα, που οδηγεί σε στρέβλωση του πρώτου ποδιού προς τα έξω. Αυτή η παθολογία εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης/το γήρας συνοδεύεται από πόνο και οδηγεί σε δυσκολία στο βάδισμα, προβλήματα κατά την επιλογή παπούτσια.

Αιτίες της

Την εμφάνιση παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού δεσμεύεται παπούτσια: της φυλής οικισμούς αυτής της παθολογίας δεν βρεθεί, όπως το περπάτημα ξυπόλητοι διατηρεί μια σταθερή τόνος των μυών και των τενόντων των ποδιών. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι πιο σημαντικές αιτίες της αυτό το στέλεχος, να εξετάσει τη χρήση των ανάρμοστη παπούτσια και επίπεδη πόδια. Για περισσότερες σπάνιες παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • ανεπαρκής ή υπερβολική άσκηση).
 • τα αποτελέσματα του τραύματος;
 • οι επιπτώσεις ορισμένων ασθενειών (ραχίτιδα, συγγενείς ανωμαλίες, πολιομυελίτιδα, κληρονομική αδυναμία του συνδετικού ιστού);
 • το υπερβολικό βάρος.

Αποδυναμωθεί το μαλακό ιστό παύσει να κατέχει το arch, και κόκαλο "go". Το πρώτο μετατάρσιο οστό λαμβάνει χώρα, και adiacentibus της μετατάρσιο-phalangem το κοινό γίνεται ασταθής, η οποία οδηγεί σε στρέβλωση του πρώτου ποδιού. Μόνιμη βλάβη τα παπούτσια στο εσωτερικό μέρος από το εκτεταμένο πόδι οδηγεί σε υπερανάπτυξη του ιστού των οστών (σχηματισμός "χτυπήματα"), σκληρό δέρμα (κάλους, κάλους), χρόνια φλεγμονή του κοινού/periarthric τσάντες. Η διαδικασία που εμπλέκονται σε άλλα μέρη του ποδιού.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Όταν η γωνία μεταξύ των μεταταρσίων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5 με 20 βαθμούς και το δάχτυλο που αποκλίνει περισσότερο από 40 βαθμούς (δηλ. δεν υπάρχει ' βαθμού βλαισού μεγάλου δακτύλου), ελαφρά συμπτώματα: επώδυνες αισθήσεις εμφανίζονται το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τη νύχτα στήριγμα πλήρως πηγαίνει μακριά. Travmiruya λόγω τριβής το δέρμα κοκκινίζει, φουσκάλες εμφανίζονται. Βλαισού μεγάλου δακτύλου εκφράζεται ελαφρώς.

Αύξηση της γωνίας μεταξύ των μεταταρσίων 20-30 βαθμούς και η απόκλιση από το δάχτυλο για να 40-70 βαθμούς (δηλαδή, στο ΙΙ βαθμού βλαισού μεγάλου δακτύλου) πόνος γίνεται σταθερή, αυξάνεται "χτύπημα", το δέρμα στη βάση του δείκτη coarsens, εμφανίζονται στο πέλμα κάλους (λόγω ακατάλληλης φορτίο για τα μέρη των ποδιών). Φλεγμονή periarthric τσάντες γίνεται χρόνιο. Σε αυτό το στάδιο, ακόμα αποτελεσματική συντηρητική μη χειρουργική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της βλαισότητας του ελαστικού.

Όταν η γωνία μεταξύ των μεταταρσίων είναι μεγαλύτερη από 30 βαθμούς και το πρώτο δάχτυλο απορρίπτεται από περισσότερα από 70 βαθμούς (δηλαδή, ένας βαθμός III βλαισού μεγάλου δακτύλου), ο πόνος δεν εξαφανίζεται, επειδή δεν προκαλείται μόνο από τη χρόνια φλεγμονή και την άτυπη φορτίο, αλλά επίσης όφσετ cogo νεύρα, οστά. Σε αυτό το στάδιο, η εφαρμογή της ορθοπεδικής σχέδια φέρνει προσωρινή ανακούφιση. μετατάρσιο-phalangem το κοινό είναι σχεδόν ακίνητος στην προβολή τραχύ δέρμα μπορεί να διαμορφώσει τα έλκη. Για να επαναφέρετε τις λειτουργίες των ποδιών απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

θεραπεία βλαισού μεγάλου δακτύλου γωνία απόκλισης

Διάγνωση της νόσου

Μετά την ανίχνευση των παθολογικών αποκλίσεων του δακτύλου, ο γιατρός (συνήθως ένα ορθοπεδικό ή traumatologist) συνταγογραφήσει οι ακόλουθες δοκιμές:

 • ο ορισμός της κινητικότητας των αρθρώσεων και τη λειτουργία των γειτονικών δακτύλων;
 • ακτίνες-χ (για να υπολογίσετε τις γωνίες μεταξύ των οστών, ανιχνεύουν αλλαγές των οστών);
 • σε υπολογιστή plantography (για την ανάλυση των φορτίων στα διαφορετικά μέρη των ποδιών).
 • CT/MRI (να ανιχνεύσει τις υποκείμενες διαταραχές στους ιστούς, ως ένα στάδιο προεγχειρητική προετοιμασία);
 • διαβούλευση με τον νευρολόγο (με τη συμμετοχή των νεύρων).

Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου

Με τέτοια παθολογία ως παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του ποδιού θεραπεία με χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Στα πρώτα στάδια μπορεί να διορθωθεί minime psidium χειρουργικές επεμβάσεις (σε sectione και συρραφή τένοντα), το οποίο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των μυών τραβήξει. Παράλληλα, είναι δυνατόν να αφαιρέσει την οστεώδη εξόστωση ("χτυπήματα"). Σε πιο σοβαρά στάδια που χρησιμοποιούνται πράξεις κατά τις οποίες η πριστή οστά και, στη συνέχεια, στερεώστε τα με μεταλλικές κατασκευές για την αποκατάσταση του άξονα. Σε ιδιαίτερα πολύπλοκες περιπτώσεις, αποτελούν μια ψεύτικη ένωση, ή να δημιουργήσει τεχνητή.

Η αποκατάσταση συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες, κατά την οποία φθαρεί το ειδικό στήριγμα ή επίδεσμο, σταδιακά αναπτύχθηκε ένα μαλακό ιστό. Μετά την αφαίρεση του υφασμάτων/επίδεσμο χρησιμοποιήσετε μια πλήρη γκάμα ορθοπεδικών συσκευών για την πρόληψη της επανεμφάνισης του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Αν η παρέμβαση είναι απαραίτητη και στις δύο πλευρές, πρώτα η επέμβαση γίνεται σε μία, μερικούς μήνες μετά την άλλη.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, χωρίς χειρουργική επέμβαση

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου, χωρίς χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή. Να σταματήσει την ανάπτυξή της στα πρώτα στάδια μπορεί να:

 • φορώντας άνετα παπούτσια (ευρεία toe, χαμηλό τακούνι);
 • η χρήση της ορθοπεδικής διορθωτές, συμπεριλαμβανομένων βράδυ;
 • η χρήση ειδικών πελμάτων για την εξομάλυνση των φορτίων στο πόδι από διόρθωση για το arch;
 • ο διορισμός των φυσιοθεραπευτικών τεχνικών (μασάζ, υπέρηχο, διαθερμία);
 • καθημερινή θεραπευτική ασκήσεις;
 • τακτική λουτρά για τα πόδια *
 • η καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.

Φλεγμονή των αρθρώσεων και prope-articulatis το εξωτερικό υφάσματα αντιμετωπίζονται με αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, με την πιθανή αναποτελεσματικότητα του ενδοαρθρική χορήγηση στεροειδών φαρμάκων.

η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεθόδους

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στο σπίτι με σιδεράκια (βλαισότητας ελαστικά)

Σιδεράκια (ή νάρθηκας βλαισού μεγάλου δακτύλου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου, σοβαρά το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, επειδή ο σχεδιασμός, η συσκευή δεν έχει σχεδιαστεί για να φορεθεί κάτω από τα παπούτσια. Πρώτο, να φοράτε έναν επίδεσμο για αρκετές ώρες, και στη συνέχεια, για ολόκληρη τη νύχτα.

Νωρίς παραβιάσεις μπορεί εύκολα de gradu εντελώς κατά τη διάρκεια του ύπνου: δεν κάνει καμία προσπάθεια, και η παραμόρφωση διορθώνεται. Μια πιο σοβαρή απόκλιση από τα οστά της νύχτας στήριγμα μειώνει τον πόνο, μειώνει το βαθμό της παραμόρφωσης, και είναι μια παραλλαγή του προεγχειρητική προετοιμασία και μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Μην εκτελέσετε την ασθένεια και δεν φέρει πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Να αρχίσει θεραπεία το συντομότερο δυνατόν.

07.08.2018