Συντηρητικές μεθόδους θεραπείας της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Ορθοπαιδικές παθήσεις, γνωστό ως "κόκαλο στο πόδι" ονομάζεται "βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού". Πολλοί πιστεύουν ότι το φαινόμενο δυσάρεστη αισθητική ατέλεια, αλλά, στην πραγματικότητα, στην κοινή αναπτύσσεται φλεγμονή.

βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου

Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να θεραπευτεί χωρίς χειρουργική επέμβαση σε πρώιμο στάδιο της νόσου, ενώ αρνητικές αλλαγές δεν ήταν μη αναστρέψιμη. Η καθυστέρηση στην επίσκεψη στο γιατρό συχνά οδηγεί στην ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Γενικές πληροφορίες

Κόκαλο στο πόδι ελαφρώς αισθητική αγωγή, επιδεινώνοντας την εμφάνιση των ποδιών, προκαλώντας δυσφορία κατά το περπάτημα. Ένας ασθενής που πάσχει θυλακίτιδα από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού, δεν μπορούν να φορούν πανέμορφα παπούτσια, κατά την οδήγηση, υπάρχουν επώδυνες αισθήσεις στα πόδια.

Βλαισότητας παραμόρφωση δεν είναι μόνο ένα ελάττωμα, είναι ένα σήμα μεταβολικές διαταραχές, ακανόνιστο τρόπο ζωής. Η κύρια κατηγορία των ασθενών είναι γυναίκες ηλικίας 45-50 ετών και άνω, συχνά, παχυσαρκία και διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος.

Αναγνωρίζουν τις ορθοπαιδικές παθήσεις είναι εύκολο: όταν βλαισότητας παραμόρφωση του δείκτη είναι λυγισμένα και φαίνεται μέσα στο κοινό προεξέχει έξω. Όσο ισχυρότερη είναι ο βαθμός της βλάβης, το πιο "κολλήσει πέτρα". Όταν θα το βαθμό της παθολογίας της γωνίας απόκλισης από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι 15 βαθμούς, με II - 20 βαθμούς, στο ΙΙΙ - 30 βαθμούς. Η μετατόπιση από το 1ο δάχτυλο την τέταρτη, την πιο σοβαρή βλαισού μεγάλου δακτύλου, είναι πάνω από 30 βαθμούς.

Σημαντικό! Αρνητικές αλλαγές στην μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης δεν γίνεται σε μια μέρα, ο ασθενής μπορεί να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια της θυλακίτιδα, δείτε ένα γιατρό. Σε σοβαρό στάδιο ορθοπαιδικών παθήσεων της λαϊκής μεθόδους, ορθώσεις και φαρμακείο τα φάρμακα αναποτελεσματικά. Η ηλικία του ασθενούς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας της συντηρητικής θεραπείας.

Γιατί κάλο

Οι γιατροί έχουν εντοπίσει δύο κύριους λόγους για την ανάπτυξη του αρθρικού παθολογία:

 • οι παράγοντες εμφάνισης. Αν τα έχετε "κόκαλο στο πόδι" αργά ή γρήγορα θα συμβούν.
 • παράγοντες κινδύνου. Αν η παρουσία τους αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Οι ασθενείς συχνά δεν γνωρίζουν ποιο είναι το συνηθισμένο επάγγελμα ή τον τρόπο ζωής είναι η αιτία των ορθοπεδικών παθήσεων. Όσο πιο γρήγορα θα γίνει σαφές τι προκαλεί την βλαισότητας παραμόρφωση, το πιο εύκολο είναι να δώσεις κάποιες συνήθειες, να μειώσει τον κίνδυνο δυσάρεστη, επίπονη εκπαίδευση.

Συντελεστές:

 • η αδυναμία του μεταταρσίου άρθρωσης, λόγω της παραμόρφωσης του ποδιού;
 • αποτυχίες στις μεταβολικές διεργασίες *
 • ανεπάρκεια, παθολογικές αλλαγές στο τενόντια συσκευές.

Ο συνδυασμός των αρνητικών παραγόντων οδηγεί σε αλλαγή της γωνίας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστά, εξάρθρωση των στοιχείων του ποδιού. Το κεφάλι να προεξέχει από το γόνατο - αυτό είναι άσχημο "χτύπημα" που προεξέχει κάτω από το δέρμα κάλυψης.

Παράγοντες κινδύνου:

 • το μακρύ φορώντας άβολα, σφιχτά παπούτσια, τα ψηλά τακούνια. Λανθασμένη θέση του ποδιού, σταδιακά προκαλεί την παραμόρφωση του 1-ου δακτύλου?
 • το βάρος. Τα περιττά κιλά αυξάνουν την πίεση στις αρθρώσεις επιδεινώνει την κατάσταση των κάτω άκρων;
 • παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών. Η εναπόθεση αλάτων ουρικού οξέος, διαβήτη επιδεινώσει την κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος *
 • χαρακτηριστικά της δομής του ποδιού, για παράδειγμα, το πρώτο μετατάρσιο οστό μεγαλύτερο μήκος από ό, τι είναι απαραίτητο;
 • γενετική προδιάθεση. Αρνητικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν οι γενετικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, κακή μεταβολισμό, εντοπίστηκαν αμέσως μετά τη γέννηση;
 • αρθρίτιδα και αρθροπάθεια της διαφορετικής αιτιολογίας στη χρόνια μορφή. Μακροχρόνια παθολογική διαδικασία που επηρεάζει την υγεία των αρθρώσεων. Αρνητικοί παράγοντες στο πλαίσιο των κοινών ασθενειών συχνά προκαλούν άσχημη "κόκκαλο";
 • το γήρας. Όπως η γήρανση οστά γίνονται πιο εύθραυστα, διυλίζονται ασβεστίου, την παραγωγή του αρθρικού υγρού μειώνεται, αυξάνοντας την τριβή των αρθρικών κεφάλια και των χόνδρων. Στο φόντο των εκφυλιστικών αλλαγών αυξάνει τον κίνδυνο παραμόρφωσης της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης;
 • εγκάρσια πλατυποδία. Το ελάττωμα είναι πιο κοινή σε γυναίκες. Λανθασμένη θέση του ποδιού δεν εξαρτάται από το είδος των υποδημάτων, αιτία - συγγενή κοινές ανωμαλίες.

Διάγνωση

Διάγνωση

Κατά το πρώτο σημάδι της βλαισότητας παραμόρφωση στον αντίχειρα περιοχή, η πλειοψηφία των ασθενών αυτοθεραπεία. Στο μάθημα είναι θαύμα κρέμες, φαρμακούχων λουτρά, σοβάδες για απορρόφηση λάκκους, και άλλες μεθόδους.

Μερικές φορές η παραμόρφωση σταματά, αλλά συχνά η νόσος εξελίσσεται στο πλαίσιο των αρνητικών παραγόντων, η επιδείνωση της υγείας του χόνδρου και των οστών όπως και πριν. Μόνο ένας έμπειρος γιατρός θα εξετάσει το πρόβλημα, να αναπτύξει ένα σχέδιο θεραπείας.

Διάγνωση της νόσου, η θεραπεία, παθολογία, χειρουργός ή traumatologist-ορθοπεδικό. Όταν θυλακίτιδα συχνά απαιτεί τη βοήθεια από έναν ενδοκρινολόγο, ψυχολόγο.

Μεθόδους θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση

Συντηρητική θεραπεία είναι αποτελεσματική σε 1 και 2 μοίρες του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τον ασθενή, την πειθαρχία και την αυστηρή συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας. Οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι αναποτελεσματικές, συμπιέζει, τα λουτρά, το σπίτι αλοιφή ελαφρώς να μειώσει τη φλεγμονή, να μειώσει τον πόνο, αλλά η βάση για να πάρετε μαζί σας.

Σημαντικό! Ελλείψει επαρκούς θεραπείας του ορθοπεδική παθολογία πηγαίνει σε ένα βαρύ, 3 ή 4 βαθμό αναπτύσσει οστεομυελίτιδα, πρησμένα πόδια, επώδυνη κάλους εμφανίζονται, διαπύηση. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, μεγάλη γωνία offset του 1ου δακτύλου ασθενής έχει δυσκολία στο περπάτημα, κίνηση παραδώσει βασανιστικό πόνο, να αγοράσει παπούτσια καταλήγει συχνά σε νευρικό αποτυχίες λόγω της πολυπλοκότητας με την επιλογή του κατάλληλα παπούτσια ή μπότες.

Η έμφαση δίνεται σχετικά με τις ακόλουθες μεθόδους:

 • ειδικές ασκήσεις. Ο κύριος στόχος της φυσικοθεραπείας είναι να ενισχύσει τους μυς των ποδιών, αυξάνουν την ελαστικότητα των συνδέσμων, την πρόληψη της φλεβικής στάσης, την προώθηση της ροής του αίματος στα τριχοειδή αγγεία. Συγκρότημα φυσική θεραπεία θα σας δείξει ένα γιατρό. Η άσκηση ενεργά τον αστράγαλο, τα δάχτυλα των ποδιών, αρθρώσεις των γονάτων, ο ασθενής θα πρέπει να το σημείο δάχτυλα των ποδιών μου, να μετακινήσετε τα δάχτυλά μου. Αποτελεσματική δημοφιλείς ασκήσεις για τα πόδια: "Ποδήλατο", "Ψαλίδι";
 • αύξηση του σωματικού βάρους. Η εμφάνιση των παραπάνω κιλά είναι υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις, χόνδρους. Όταν ένα μεγάλο βάρος του ασθενούς που πάσχει από "οστά στο δάχτυλο," πρέπει να χάσω βάρος για να έχει τη βέλτιστη απόδοση. Η σωστή διατροφή καθώς και τη σωματική δραστηριότητα είναι οι κύριες μέθοδοι του αγώνα με υψηλό μάζας σώματος;
 • ορθοπεδικά παπούτσια. Ένα άλλο στοιχείο που απαιτείται από συντηρητική θεραπεία. Ο γιατρός θα πάρει ατομικά ένα μαλακό, ευρύ παπούτσια με την ειδική "γυαλί" (σκληρό συσκευή) για τον αντίχειρα περιοχή. Σε σταθερές φοράει ειδικά παπούτσια για την ανάπτυξη του "bones" είναι σε αναστολή (για την επιτυχία της θεραπείας πρέπει επίσης να εφαρμόζουν τις λοιπές διατάξεις του ιατρικού σχέδιο);
 • φορώντας το ορθώσεις. Ειδικό ορθοπεδικό συσκευές που βοηθούν νωρίς θυλακίτιδα του πρώτου ποδιού. Σύγχρονη υπηρέτες επιστρέψει το πρώτο δάχτυλο στη συνηθισμένη θέση του, να μειώσει σημαντικά το μέγεθος του "bones". Πολλοί ειδικοί συστήνουν κλειδώματος gel Βλαισότητας Pro εμπορικό σήμα σε διαφορετικούς βαθμούς της ορθοπαιδικής παθολογίας. Με μια μικρή εκτροπή γωνία βλαισότητας παραμόρφωση θα εξαφανιστεί σταδιακά σε πιο σοβαρά στάδια, "διογκώνοντας οστά" είναι σημαντικά μειωμένη?
 • φάρμακα. Ανακούφιση του πόνου, μείωση της φλεγμονής θα βοηθήσει να μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη συστατικά, ορμόνες για intraarticular ενέσεις αναλγητικών. Κάποια ορθωτικά και ασκήσεις άσχημη "των οστών δάχτυλα" δεν μπορεί να θεραπευτεί, αν το εσωτερικό φλεγμονή των αρθρώσεων αναπτύσσεται. Λουτρά, αναδιπλώνεται με φαρμακευτικά προϊόντα και αφεψήματα είναι λιγότερο αποτελεσματική από τη θεραπεία του ασθενούς του κοινού από τα μέσα.
Η έμφαση δίνεται σχετικά με τις ακόλουθες μεθόδους

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη

Όταν σοβαρή, 3 και 4 στάδια της παθολογίας, ο αντίχειρας shift είναι 30 μοίρες ή περισσότερο συντηρητική θεραπεία έχει θετικό αντίκτυπο για την κατάσταση στην προβληματική άρθρωση. Φωτεινή σήμανση βλαισότητας καμπυλότητα - ο λόγος για το διορισμό στον ορθοπεδικό χειρουργό.

Η λειτουργία για να το καταλάβουμε το οδυνηρό "κόκαλο" εδώ και καιρό έχει διαγραφεί από τον κατάλογο των επικίνδυνων, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Σύγχρονες μέθοδοι επιστρέψει ο ασθενής στην χαρά της κίνησης, αφαιρεθεί το άσχημο λόφο από την πλευρά του ποδιού, χωρίς σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό.

Κοινές μέθοδοι της χειρουργικής επέμβασης:

 • Chevron-οστεοτομία. Αποτελεσματική μέθοδος για την διόρθωση όταν η γωνία απόκλισης έως 17 βαθμούς
 • ελάχιστα επεμβατική διόρθωση της καμπυλότητας. Το κόσμημα το έργο απαιτεί υψηλή εξειδίκευση του χειρουργού. Η μέθοδος παρουσιάζει άριστα αποτελέσματα ακόμη και σε σοβαρές μορφές παθολογία;
 • το κασκόλ οστεοτομία. Η τεχνική που διορθώνει τη θέση του σε διαφορετική γωνία της παραμόρφωσης (17-40 βαθμούς). Η μέθοδος προβλέπει την καθήλωση των phalanx μεγάλη toe βίδες τιτανίου, μετά τη μη αυτόματη διόρθωση των εκτοπισμένων των οστών.

Μετά από χειρουργική θεραπεία ο ασθενής υποβάλλεται αποκατάστασης για να επαναφέρετε τις λειτουργίες του ποδιού. Συνιστάται να φορούν ειδικά παπούτσια το απόγευμα, με την υποχρεωτική επιβολή ειδικού νάρθηκα τη νύχτα, λαμβάνοντας παυσίπονα και αντιβιοτικά για την πρόληψη της φλεγμονώδεις διεργασίες στο χρησιμοποιημένη περιοχή.

Σε ακριβή τήρηση της μεθοδολογίας 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση, το άτομο επιστρέφει στην κανονική ζωή, να ξεχάσουμε την ταλαιπωρία, όταν το περπάτημα και το σύνδρομο πόνου.

Προληπτικές συστάσεις

Συγγενείς ανωμαλίες του ποδιού και η κληρονομική προδιάθεση παράγοντες, η επίδραση των οποίων είναι να αποτρέψουν αδύνατο. Αλλαγές σχετίζονται με την ηλικία μπορεί να διορθωθεί, αν ένα άτομο που κρατά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, την παρακολούθηση της υγείας.

Μετά τις σπουδές του στη λίστα των αιτιών της βλαισότητας παραμόρφωση στην περιοχή του πρώτου ποδιού, είναι εύκολο να δει κανείς: είναι δυνατόν για την άμβλυνση ορισμένων από τους παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των ορθοπεδική παθολογία. Χειρουργοί και ορθοπεδικούς προτείνω να παρακολουθεί το μυοσκελετικό σύστημα, στο χρόνο για να δώσουν προσοχή στα πρώτα σημάδια της φλεγμονής.

Προληπτικά μέτρα:

 • θεραπεία ενδοκρινικών παθήσεων;
 • επιλογή της βέλτιστης ύψος τακουνιού για μακροχρόνια ένδυση;
 • η απόρριψη του συνήθεια να "φορούν" σφιχτά παπούτσια;
 • ασκήσεις για τα πόδια ασκήσεις για να βελτιώσει την ελαστικότητα των συνδέσμων;
 • σωματική δραστηριότητα;
 • την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους;
 • διόρθωση πλατυποδία, φορούν ορθοπεδικά παπούτσια;
 • η σωστή διατροφή, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του μυοσκελετικού συστήματος.
Προληπτικές συστάσεις
Συντηρητική θεραπεία για βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού θα είναι επιτυχής εάν έγκαιρη θεραπεία ο γιατρός. Τα χτυπήματα από την πλευρά του ποδιού δεν είναι μόνο άσχημο και άβολο, αλλά είναι επίσης επικίνδυνη για την υγεία σας. Από ό, τι πριν γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία, η μείωση του κινδύνου επιπλοκών και τη χειρουργική επέμβαση.
07.08.2018