Λειτουργία με την παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (βλαισού μεγάλου δακτύλου)

Βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού και ορθοπεδικά διαταραχή, που εκδηλώνεται σε παθολογικές αλλαγές στο σχήμα των δακτύλων που καταλαμβάνουν μια θέση σε μια γωνία ο ένας στον άλλο. Η πιο κοινή μορφή της νόσου είναι βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού που μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα από την εξωτερική σύμπτωμα είναι μια διόγκωση στην πλευρά του λόφου, στον τομέα της δάχτυλο τη βάση.

Παθολογία όχι μόνο φέρνει δυσφορία, ενώ το περπάτημα και χαλάει την αισθητική εμφάνιση, αλλά επίσης οδηγεί στην ανάπτυξη αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, κυκλοφορικά προβλήματα, τραυματισμούς στην περιοχή του αστραγάλου του Χάρτη. Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου toe (βλαισού μεγάλου δακτύλου) είναι:

Λειτουργία με την παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (βλαισού μεγάλου δακτύλου)
 • Ενδοκρινικές παθήσεις;
 • Πλατυποδία (εγκάρσια και διαμήκη);
 • Αποδυναμωμένο αρθρικών συνδέσμων;
 • Ηλικία που σχετίζονται με εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο μυελό των οστών ιστού (13% σε ασθενείς ηλικίας άνω των 60 ετών) *
 • Γενετική προδιάθεση.

Υπάρχουν άφθονες αποδείξεις για το γεγονός ότι η ασθένεια σε ιδιαίτερα ευπαθή σε χορευτές, και οι γυναίκες που προτιμούν να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια. Μια ανισορροπία συνδέσμων-τενόντων συγκρότημα που αναπτύσσεται όταν υπερβολικά υψηλή ελαστικότητα των αρθρώσεων, οδηγεί σε cross-επίπεδη, και, κατά συνέπεια, βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Η εξέλιξη της νόσου

Η αργή εξέλιξη της νόσου δεν είναι πάντα δυνατόν να διαγνώσει σε πρώιμο στάδιο, όταν η παραμόρφωση είναι δυνατό να διορθωθεί με την εφαρμογή της συντηρητικής θεραπείας και ορθοπεδικών συσκευών (ορθωτικά). Εμφανίστηκε μαλακό σχηματισμό στη βάση του το πρώτο δάχτυλο του ποδιού είναι συχνά λάθος για το καλαμπόκι, και να χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους για να απαλλαγούμε από το ελάττωμα. Φυσικά, αυτή η θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, το χτύπημα σκληραίνει, μεγαλώνει σε μέγεθος, προκαλεί πόνο κατά το περπάτημα.

Σε ένα επόμενο βήμα, το πρώτο δάχτυλο είναι αισθητά στριμμένο, αποκλίνει προς την εξωτερική άκρη του ποδιού και κινεί τα άλλα δάχτυλα. Συν-phalangeal κοινή υπόκειται σε υπερβολικά φορτία, η οποία οδηγεί σε φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές διεργασίες του οστίτη ιστού (μεγάλο δάκτυλο rigidus). Όταν η απόκλιση του αντίχειρα σε μια γωνία πάνω από 30 βαθμούς παραμόρφωση λαμβάνει χώρα σε όλα της τα δάχτυλα των ποδιών (σφυρί σε σχήμα καμπυλότητα, κάλους, έχει αυξηθεί από το εσωτερικό των νυχιών).

Στάδια της παραμόρφωσης,

Στην Ορθοπεδική υπάρχουν τρεις μοίρες του βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 • Στάδιο Ι. Η γωνία απόκλισης από το πρώτο δάχτυλο προς τα έξω τουλάχιστον 25 μοίρες, η απόκλιση από το μετατάρσιο οστό στην εσωτερική πλευρά της τουλάχιστον 12 βαθμούς.
 • Στάδιο ΙΙ. Η γωνία απόκλισης από το πρώτο δάχτυλο προς τα έξω περισσότερα από 25 μοίρες, η απόκλιση από το μετατάρσιο οστό στην εσωτερική πλευρά του τουλάχιστον 18 βαθμούς.
 • Το στάδιο ΙΙΙ. Η γωνία απόκλισης από το πρώτο δάχτυλο προς τα έξω περισσότερα από 35 βαθμούς, η απόκλιση από το μετατάρσιο οστό στην εσωτερική πλευρά του πάνω από 18 βαθμούς.
Ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία

Ο βαθμός της παραμόρφωσης των οστών και των αρθρικών συγκρότημα είναι ο κύριος παράγοντας στην επιλογή χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία

Η κύρια ένδειξη για χειρουργική επέμβαση είναι ο πόνος και δυσφορία, όταν το περπάτημα, την ανάπτυξη των φλεγμονωδών και καταστροφικές αλλαγές στο μυελό των ιστών. Βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού (Halyus Βλαισότητας) μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητικό τρόπο μόνο στην παιδική ηλικία και την πρώιμη εφηβεία, στο σχηματισμό του σκελετού.

Ένας ενήλικας μπορεί μόνο να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, την ανακούφιση από τον πόνο, να αποκαταστήσει την φυσιολογική φορτίο σε διαφορετικά μέρη των ποδιών και την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών. Για το σκοπό αυτό, ορθωτικός συσκευές (πέλματα, ένθετα, κλιπ, κορδέλες). Για να λύσει εντελώς το πρόβλημα με βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι δυνατή μόνο με χειρουργικές μεθόδους.

Το σχέδιο της επιχείρησης αναπτύσσεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή, δεδομένου ότι αυτή η παθολογία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία των εκδηλώσεων και των παραγόντων επιπλοκής, τα πιο κοινά από τα οποία είναι: θυλακίτιδα από το μικρό δάχτυλο, η οστεοαρθρίτιδα της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, οστεομυελίτιδα, αρθρίτιδα, λοιμώξεις των μαλακών ιστών.

Τύποι χειρουργικές επεμβάσεις στο πόδι, ενώ HalluxValgus

Η επιλογή της μεθόδου λειτουργίας καθορίζεται από τη φύση της παθολογίας, τη σοβαρότητα της βλάβης, η παρουσία (απουσία) σχετικές αντενδείξεις. Το πρώτο στάδιο εφαρμόζεται ήπια τεχνική (mini-invasive), που ελάχιστα επηρεάζονται από τα μαλακά μόρια και τους τένοντες.

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι η αποκατάσταση της αισθητικής εμφάνιση των ποδιών, εξαλείφοντας την ταλαιπωρία, ενώ το περπάτημα. Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης σας επιτρέπει να επαναφέρετε γρήγορα τη φυσική μορφή, εύκολα να μεταναστεύσουν την περίοδο αποκατάστασης. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείει τη δυνατότητα της ανάπτυξης την τρίτη η διαδικασία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στο μακρινό μέλλον. Σε βαθμού 3 βλαισού μεγάλου δακτύλου ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που εφαρμόζονται.

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (mini-invasive)

Το πρώτο στάδιο είναι η χειρουργική αφαίρεση του την ανάπτυξη των οστών και του υποδόριου βλεννογόνων τσάντες δίπλα από την βάση της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Η επέμβαση γίνεται υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο (ενισχυτής εικόνας), χωρίς την ανοικτή πρόσβαση στο χειρουργικό πεδίο. Για το χειρισμό, υπάρχουν δύο μικρές πληγές παρακέντηση και στις δύο πλευρές του πρώτου δακτύλου (3-4 χιλ.).

Χρησιμοποιώντας microtools είναι το άνοιγμα του κοινού κάψουλα, η πλευρική απελευθέρωση πραγματοποιείται (η αποκατάσταση της σωστής θέσης του άξονα του δείκτη), μέρος από τα οστά κατατεθεί με microfrezers για την πλήρη εξάλειψη της παραμόρφωσης του αντίχειρα. Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση δεν κάνει χρήση συνδέσμων (καρφίτσες, βίδες, πλάκες ή συνδετήρες).

Τύποι χειρουργικές επεμβάσεις στο πόδι, ενώ HalluxValgus

Επανορθωτική χειρουργική για βλαισού μεγάλου δακτύλου

Εξοπλισμός επανορθωτική χειρουργική περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Είναι ένα μικρό διαμήκη τομή (2-4 cm) προς την πλευρά της επιφάνειας του ποδιού.
 2. Είναι πλευρική απελευθέρωση της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης.
 3. Αφαιρείται την ανάπτυξη των οστών (exostosectomy) με επακόλουθη αποκατάσταση των αρθρικών συνδέσμων στη διασταύρωση των μεταταρσίων οστών και το πρώτο δάχτυλο.

Ξυρισμένο μεταταρσίου οστού σε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • AUSTIN οστεοτομία (Chevron, σχήματος V ή L-shaped περίγραμμα);
 • Οστεοτομία ΚΑΣΚΌΛ (Z-σχήμα);
 • Οστεοτομία AKIN (σφήνα κομμένα σε φάλαγγα το πρώτο toe);
 • Το εγγύς κυκλική (ή σφήνα) οστεοτομία.

Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα οστά του αντίχειρα (hanlux βλαισότητας) έχει ως εξής:

 1. Με τον καθορισμό του κοινού σε σταθερή θέση (με τη δημιουργία ενός τεχνητού αγκύλωση).
 2. Εξαλείφει την παραμόρφωση του ποδιού με τη μετατόπιση στοιχεία από το πρώτο μετατάρσιο οστό.
 3. Κολλημένα τα θραύσματα των οστών μετά την οστεοτομία και με συμπίεση του τιτανίου δομές.
 4. Ράμματα κάψα, καλλυντικά ράμματα.
 5. Επάλληλα στείρα και ελαστικό επίδεσμο.

Σημαντικό σημείο - κατά τη διεξαγωγή οστεοτομία chevron, ο χειρουργός συνεχώς ελέγχει την θέση του σησαμοειδή οστά με τη βοήθεια της εικόνας εντατικοποίηση x-ray, δεδομένου ότι η μετατόπισή τους είναι περιορισμένη.

Το είδος της αναισθησίας (τοπική αναισθησία ή Γενική αναισθησία) επιλέγεται ξεχωριστά για ιατρικούς λόγους, και να συμφωνηθεί με τον ασθενή.

Βίντεο: η πρόοδος στη χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου

Αντενδείξεις για χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Απόλυτες αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση είναι:

 1. Σοβαρή περιφερική αγγειακή νόσο (σβήσιμο αθηροσκλήρωση);
 2. Διαταραχές του περιφερικού νευρικού συστήματος που οφείλονται στο σακχαρώδη διαβήτη (διαβητικό πόδι);
 3. Ασθένειες του αίματος;
 4. Πυώδης λοίμωξη.

Αρθρίτιδα και αρθροπάθεια δεν υπάρχουν αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση, αλλά η επιλογή της χειρουργικής τεχνικής λαμβάνει υπόψη τις πιθανές επιπλοκές κατά την χειρουργική επέμβαση και την περίοδο αποκατάστασης.

Πιθανές επιπλοκές

Μετά την επανορθωτική οι χειρουργοί να αναπτύξουν τις ίδιες επιπλοκές που συμβαίνουν με κάθε σηραγγώδους λειτουργίες:

 • Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση;
 • Λοίμωξη των ιστών;
 • Άσηπτη νέκρωση της κεφαλής των μεταταρσίων οστών (σπάνια αργότερα);
 • Μείωση στις κινητικές λειτουργίες του αντίχειρα;
 • Βλάβη στο νεύρο δέσμες
 • Αλλεργικό οίδημα;
 • Μούδιασμα των δακτύλων;
 • Ο πόνος στα μαξιλάρια των ποδιών

Αυτές οι επιπλοκές εμφανίζονται σπάνια, ως επί το πλείστον χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς είναι καλά ανεκτή - όπως στους νέους και την τρίτη ηλικία.

Αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση

Την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση εμφανίζεται στο κρεβάτι. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια εύκολη ανάπτυξη του ποδιού - αρκετές φορές την ημέρα ο ασθενής εκτελεί την κίνηση με τα δάχτυλά σας. Το περπάτημα επιτρέπεται την τρίτη ημέρα, και μόνο σε ειδικές νάρθηκας που ανακουφίζει το φορτίο του το χρησιμοποιημένο μέρος του ποδιού.

Η αποκατάσταση της κανονικής περπάτημα (χωρίς τη χρήση ενός νάρθηκας) - όχι νωρίτερα από 6 εβδομάδες. Πλήρη αποκατάσταση επιτυγχάνεται μέσα σε 4-6 μήνες ( μετά την περίοδο αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στον αθλητισμό, να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια). Παραμονή στην κλινική, υπό την επίβλεψη ενός γιατρού από 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες. Η ασθενής ανέφερε ότι ξέρω ότι το πρήξιμο στο πόδι και κάτω μέρος της άρθρωσης του αστραγάλου μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό για τρεις μήνες. Για να μειωθεί το πρήξιμο, σε στιγμές χαλάρωσης χρησιμοποιούνται κατάστρωμα πακέτα

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης του πόδι (σε ύπτια θέση) να κρατήσει στην κορυφή. Όταν υπερβαίνει η συνιστώμενη φορτία μπορεί να είναι ένα αίσθημα καύσου και πόνου στην περιοχή του ποδιού που είναι μερικές φορές προκαλείται από τη μετατόπιση του στράικερ. Θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις ιατρικές ενδείξεις μετά την επέμβαση - από την ακρίβεια της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της αποκατάστασης εξαρτάται από την ταχύτητα της αποκατάστασης.

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της επούλωσης των ιστών και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ποδιού, που χρησιμοποιείται για συνεδρίες της θεραπείας κρουστικών κυμάτων, μασάζ (τουλάχιστον 15 διαδικασίες) πόδι (από τα πόδια τους γοφούς), ηλεκτροφόρηση, η άσκηση της θεραπείας. Δύο μήνες μετά την επέμβαση στο πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνουν πισίνα και ποδήλατα γυμναστικής

06.08.2018