βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά

Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στο βάδισμα των μικρών παιδιών, τα παράπονα από τον πόνο και την κούραση στα πόδια – ο λόγος για να πάει στον παιδίατρο.

βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Το γεγονός ότι τα συμπτώματα αυτά είναι τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια στα παιδιά – μια ασθένεια που επηρεάζει αρνητικά βάδισμα και τη στάση του σώματος, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Ως εκ τούτου, η παθολογία πρέπει να προσδιορίζονται με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων και της θεραπείας. Διόρθωση της παθολογίας είναι να εκτελέσετε ειδικές θεραπευτικές ασκήσεις, μασάζ, με τη χρήση ειδικών για τον καθορισμό σημαίνει.

Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, όταν συντηρητικές θεραπευτικές μέθοδοι δεν δίνει σωστό αποτέλεσμα, εφαρμόζεται χειρουργική επέμβαση.

Η έννοια και τα χαρακτηριστικά

Σε βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια του παιδιού, θα παρατηρήσετε αυτές τις αποκλίσεις ως αλλαγή στην θέση του η φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών όταν λυγίσει, και πώς θα το βλέπουμε στο εξωτερικό.

Το μέσο τμήμα του ποδιού μειώνεται, προκαλώντας τη θέση του ποδιού γίνεται μη-φυσιολογικές. Σημειώσεις και κάμψη των ποδιών. Όταν ένα παιδί προσπαθεί να φέρει τα γόνατα, τις εσωτερικές πλευρές των αστραγάλων είναι σε αρκετά μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο (4-5 cm)

Βλαισότητας καμπυλότητα του ποδιού εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της παραμόρφωσης διεργασίες που συμβαίνουν στις αρθρώσεις του γόνατος, και συνοδεύεται από πλατυποδία.

Αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να παρατηρήσετε αν κοιτάξετε τα πόδια του μωρού. Σε αυτή την κατάσταση, είναι κυρτές σε σχήμα Χ τρόπο. Αυτή η παθολογία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εκ γενετής.

Έχουν τα μικρότερα παιδιά μυοσκελετικό σύστημα εξακολουθεί να είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένη, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, σε 4-5 χρόνια, το παιδί στα πόδια της να είναι ευθυγραμμισμένες με δική τους, χωρίς καμία επεξεργασία, και βάδισης του παιδιού είναι κανονικοποιημένη.

Αν 5 ετών δεν έχουν ακόμα συμβεί, το παιδί χρειάζεται ειδική μεταχείριση, αφού βλαισότητας μπορεί να οδηγήσει στην σταδιακή ανάπτυξη της δυσμορφίας του γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, η παραμόρφωση των σπονδύλων.

Και το πόδι ίδια παρουσιαστεί παραμόρφωση διεργασίες που είναι μη αναστρέψιμη.

Αιτίες

Η έννοια και τα χαρακτηριστικά

Παραδόξως, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχηματισμό της βλαισότητας πόδια του παιδιού, να βοηθήσει τους γονείς.

Ειδικότερα, για να εξασφαλιστεί ότι το μωρό πήρε τα πρώτα του βήματα στη μικρότερη δυνατή ηλικία, οι γονείς που χρησιμοποιείται για να τον βάλω στα πόδια του, τη διδασκαλία των δεξιοτήτων του περπατήματος.

Έτσι το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού δεν είναι πάντα έτοιμοι για μια τέτοια υψηλά φορτία. Ως αποτέλεσμα, την ανάπτυξη παραμόρφωση διαδικασίες. Αυτό είναι, το μωρό θα πρέπει να λάβει τα πρώτα βήματα σε αυτή την ηλικία, όταν το σώμα του είναι έτοιμο για το (10-12 μήνες).

Μεταξύ άλλων τους λόγους για το σχηματισμό της βλαισότητας του ποδιού περιλαμβάνουν:

 • γενετική προδιάθεση;
 • αδυναμία των μυών;
 • παθήσεις των ενδοκρινών φύση.
 • το τραύμα που υπέστη κατά τη διάρκεια του τοκετού (π. χ. η εξάρθρωση του ισχίου);
 • φορώντας τα λάθος παπούτσια, τα οποία δεν είναι σε θέση να καθορίσει τη στάση του στη φυσιολογική θέση.
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας;
 • παθήσεις που οδηγούν στην παραμόρφωση και καταστροφή του χόνδρου και των οστών ιστών.

PLANO-βλαισότητας μορφή

Αν τα συμπτώματα βλαισότητας του ποδιού προστίθεται και αυτό το χαρακτηριστικό, όπως η παράλειψη του arch, όταν το πόδι φαίνεται εντελώς λεία, χωρίς προεξοχές και concavities, είναι δυνατόν να μιλάμε για μια μορφή ασθένειες όπως το PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού.

Σταμάτα να φαίνεται πιο πυκνό, βαρύ, παχύ. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο κοινή μεταξύ των παιδιών των νεότερων και σχολικής ηλικίας.

Όπως κληρονόμησε brachidactyly το παιδί; Μάθετε από το άρθρο μας.

Συμπτώματα και σημάδια

Η παθολογία μπορεί να αναγνωριστεί, εφιστώντας την προσοχή στα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα:

 1. Όταν ένα παιδί είναι σε όρθια θέση (είτε στέκεστε είτε με τα πόδια), είναι δυνατόν να παρατηρήσετε την ειδική καμπυλότητα των ποδιών του μωρού. Δηλαδή, τα γόνατα σφιχτά σε επαφή το ένα με το άλλο, με τους αστραγάλους ευρέως διαχωρισμένα προς την κατεύθυνση.
 2. Αστραγάλους δεν έχουν κλείσει ακόμη και αν το παιδί παίρνει ένα πόδι πάνω στο άλλο.
 3. Αν το παιδί είναι σε μια σταθερή επιφάνεια, η φτέρνα του αρέσει να ταξιδεύουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις το ένα από το άλλο.
 4. Σημείωση το παιδί παπούτσια. Το εσωτερικό μέρος είναι γρήγορα ποδοπατούνται κάτω, ενώ ο ξένος παραμένει αμετάβλητη.
 5. Το παιδί αναπτύσσει πλατυποδία, η καμάρα του ποδιού μειώνεται, όταν τα πόδια στο πάτωμα.
 6. Το παιδί παραπονιέται για πόνο στο πόδι, κόπωση.

Επιπλοκές και συνέπειες

Ελλείψει έγκαιρη θεραπεία της βλαισότητας πόδια σε ένα παιδί μπορεί να κλιμακωθεί σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα.

Ειδικότερα, όταν η στάση αυξάνει την βλαισότητας φορτίο στο γόνατο, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση και καταστροφή.

Με την πάροδο του χρόνου παρόμοιες διαδικασίες συμβαίνουν στις αρθρώσεις του ισχίου. Βάδισμα του παιδιού έχει διαταραχθεί σε σημαντικό βαθμό.

Αυξάνει το φορτίο στη σπονδυλική στήλη είναι κάμψη, η καταστροφή των σπονδύλων. Και αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε σημαντικό περιορισμό του παιδιού.

PLANO-βλαισότητας μορφή

Θεραπείες

Για να διορθώσετε το πρόβλημα μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Να χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν άλλες μέθοδοι δεν δίνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η συντηρητική θεραπεία θα περιλαμβάνουν τη φυσική θεραπεία, το ειδικό μασάζ, χρήση ορθοπεδικά παπούτσια ή τα πέλματα. Λοιπόν, αν αυτές οι θεραπείες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό.

Πώς να το κάνουμε γυμναστική;

Το παιδί, που πάσχει από βλαισότητας του πόδια, πρέπει να προχωρήσουμε πολύ.

Εκτός από τις συμβατικές ασκήσεις αποκατάστασης θα πρέπει να εκτελέσει τις καθημερινές και το συγκρότημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού.

Καλά να βοηθήσει τέτοιες ασκήσεις, όπως:

 1. Το περπάτημα, η κλίση στην εξωτερική πλευρά του ποδιού.
 2. Κατάληψη χωρίς να σηκώσετε τα πόδια από το πάτωμα.
 3. Το περπάτημα για την αποτυπωμένη σε ανάγλυφο επιφάνεια (αν είναι δυνατόν, το παιδί μπορεί να περπατάτε ξυπόλητοι στο χώμα, άμμο, χαλίκι). Στο σπίτι σας σε ένα μεγάλο δοχείο για να ρίχνουμε την άμμο ή το πλιγούρι, το οποίο το παιδί έχει να περπατήσει λίγα λεπτά.
 4. Στην μπανιέρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα από ζεστό νερό (άνετα με το σώμα) στο κάτω μέρος της μπανιέρα λαστιχένιο μαξιλάρι μασάζ. Το παιδί θα πρέπει να περπατήσετε για 5-10 λεπτά.
 5. Το παιδί μπορεί να συλλέγουν τα δάχτυλα των ποδιών μικρά αντικείμενα διάσπαρτα στο πάτωμα.
 6. Από την καθιστή θέση, το παιδί κυλά πάνω πόδια (με τα πόδια) μια μικρή μπάλα. Λοιπόν, αν η επιφάνειά του είναι ανάγλυφη, σε αυτή την περίπτωση, είναι και η επίδραση του μασάζ.

Τεχνικές μασάζ

Το μασάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διόρθωση της βλαισότητας του πόδια. Είναι απαραίτητο να θέσει το παιδί σε μια σκληρή επιφάνεια (αλλαγή πίνακα ή ένα μασάζ), κάτω από τα γόνατά σας περικλείουν ένα μαλακό μαξιλάρι.

Το μασάζ ξεκινάει με την οσφυϊκή περιοχή. Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκε το κτύπημα, να τρίβει, να ζυμώσει κίνηση, και Πατ με τις άκρες των δακτύλων.

Μετά από αυτό, πηγαίνετε να τους γλουτούς και τα πόδια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πίσω πλευρά της κνήμης. Εδώ η κίνηση μπορεί να είναι πιο έντονη.

Την επόμενη, έργο το εσωτερικό άκρο του ποδιού.

Δεν χρειάζεται τρίψιμο, πατώντας κινήσεις.

Κινήσεις μασάζ δεν πρέπει να προκαλέσει στο παιδί πόνο και δυσφορία, ως εκ τούτου, για την εκτέλεση της διαδικασίας με τη μέγιστη προσοχή. Το καλύτερο από όλα, αν εμπιστευόμαστε το έργο αυτό σε έναν ειδικό.

Μασάζ και γυμναστική στο επίπεδης γλωσσική ρύθμιση των σταματήσει σε αυτό το βίντεο:

Ορθοπεδικά παπούτσια και πάτους

Για την επιτυχή διόρθωση της βλαισότητας του ποδιού, θα πρέπει να φορούν ειδικά παπούτσια που έχουν δυσκαμψία του heel counter, κουτουπιέ. Παπούτσια θα πρέπει να δώσει το πόδι στη σωστή θέση, και με ασφάλεια κλειδώματος, ενώ το περπάτημα.

Τα παπούτσια θα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του ποδιού του παιδιού, να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό υλικό, τρίψιμο το δέρμα, που επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν.

Αυτά τα παπούτσια κοστίζουν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά η χρήση του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή θεραπεία.

Ορθωτικά επίσης να βοηθήσει να καθορίσει τη σωστή θέση του ποδιού κατά το βάδισμα. Η σόλα θα πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του πόδι, το στάδιο ανάπτυξης της παθολογίας.

Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παιδί που πάσχει από βλαισότητας του πόδια, να συνταγογραφήσει τη χειρουργική θεραπεία. Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν παράγοντες όπως:

 • η απουσία του αναμένεται να προκύψει από τη χρήση συντηρητικών θεραπευτικών μεθόδων.
 • η ταχεία εξέλιξη της νόσου, η ύπαρξη μη αναστρέψιμες διαδικασίες *
 • η παρουσία διακριτές διαταραχές που προκαλούν στο παιδί σημαντική δυσφορία και πόνο.

Πρόληψη

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη της παθολογίας είναι απαραίτητο να τηρούνται κάποιοι απλοί κανόνες:

 1. Το φορτίο από τα πόδια του μωρού θα πρέπει να μετράται και έγκαιρη. Συγκεκριμένα, είναι αδύνατο να βάλετε το μωρό στα πόδια, αν δεν έχει φτάσει 8 μηνών. Ωστόσο, για να περιορίσετε το παιδί σωματική δραστηριότητα δεν αξίζει τον κόπο. 8-9 μηνών μωρό όφελος από την τακτική μέτρια άσκηση.
 2. Θα πρέπει να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Αυτή πρέπει να έχουν μια σταθερή σόλα, που ασφαλίζει το πόδι, το πόδι, τακούνια μικρό.
 3. Είναι σημαντικό να παρακολουθεί τη συνολική υγεία του παιδιού, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να λάβει μέτρα για να αποτρέψει την ανάπτυξη της ραχίτιδα (ήλιο, τα συμπληρώματα βιταμίνης D).
 4. Γυμναστική, μασάζ ως προληπτικό μέτρο.

Όταν τα πρώτα συμπτώματα βλαισότητας πόδια, είναι επείγον για να δείξει το παιδί στο γιατρό, δεδομένου ότι αυτή η παθολογία που έχει μια τάση για την εξέλιξη της νόσου.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάσταση θα χειροτερέψει, προκαλώντας την ανάπτυξη πιο σοβαρών προβλημάτων. Ο γιατρός θα αξιολογήσει την κατάσταση από τα ψίχουλα που θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία μέθοδοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση των συντηρητικών θεραπειών για χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια, μόνο σε πολύ σοβαρές και παραμελημένες περιπτώσεις.

Πώς να το κάνουμε γυμναστική
06.08.2018