Οι τύποι των χειρουργικών επεμβάσεων στο Halus βλαισότητας

βλαισού μεγάλου δακτύλου

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (Halus βλαισότητας) – παθολογική μετασχηματισμό της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Με την ανάπτυξη της νόσου μετά από τον αντίχειρα για να παραμορφώσει το υπόλοιπο των δακτύλων. Στα πρώτα στάδια της θεραπείας είναι ευρέως χρησιμοποιείται για διάφορες ορθοπεδικές συσκευές. Σε περιπτώσεις όπου η συντηρητική φάρμακο είναι αναποτελεσματικό, χειρουργική επέμβαση. Halus βλαισότητας λειτουργία διορθώνει ένα σοβαρό πόδι δυσμορφία. Ο τύπος της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου και την παρουσία του συνδυασμού.

Τα αίτια της νόσου

Halus βλαισότητας ταλαιπωρία, ενώ το περπάτημα και χαλάει την εμφάνιση των ποδιών. Επιπλέον, η νόσος είναι σε θέση να διαταράξει την κυκλοφορία του, για να προκαλέσει την εμφάνιση του θυλακίτιδα και η αρθρίτιδα. Εμφάνιση Halus βλαισότητας μπορεί να προκαλέσει:

 • Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος;
 • Η εξασθένηση των συνδέσμων;
 • Η παράλειψη διαμήκεις και εγκάρσιες καμάρες του ποδιού;
 • Από την ηλικία των βλαβών των οστών;
 • Γενετική προδιάθεση.

Ιατρική πράξη βρίσκει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Halus βλαισότητας είναι πιο κοινή σε γυναίκες που προτιμούν τα παπούτσια και οι μπότες με ψηλά τακούνια. Συχνά σταματήσει transformirovalsya των αντιπροσώπων ορισμένα επαγγέλματα, για παράδειγμα, μια μπαλαρίνα. Παρατηρήθηκε και "ευνοιοκρατία" Halus βλαισότητας – συχνά οι μητέρες και οι γιαγιάδες των ασθενών που υποφέρουν από τέτοιου είδους παραμόρφωση. Στους άνδρες οι σύνδεσμοι πιο ελαστικό και πιο σφιχτό, οπότε Halus βλαισότητας διαγιγνώσκονται κυρίως μετά τον τραυματισμό.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

τα συμπτώματα

Πρώιμο στάδιο Halus βλαισότητας εγγενής ακαμψία και δυσφορία κατά το περπάτημα. Η εξέλιξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι συχνά συνοδεύεται από φλεγμονή, φλεγμονή των βλεννογόνων τσάντα στην περιοχή της άρθρωσης, aggravantes πορεία της νόσου. Επιπλέον, υπάρχει κοινό πόνο κατά το περπάτημα και μερικές φορές το βράδυ. Διαφέρουν σε σοβαρότητα, από εμφανής σε αφόρητη, η κοπή ή η παρατεταμένη πόνος.

Σταματήστε να χάσει την υποτίμηση λειτουργία. Η περαιτέρω πορεία της νόσου είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο μεσοσπονδύλιων δίσκων και να προκαλέσει την εκδήλωση της οστεοχόνδρωση, οστεοαρθρίτιδα. Πόνος γκρίνια χαρακτήρα σε αυτή τη φάση Halus βλαισότητας εμφανίζονται στην σπονδυλική στήλη. Χωρίς κίνηση, ο ασθενής αισθάνεται μουδιασμένος στα άκρα και την ένταση, και μετά από τη μηχανή φορτίο είναι ένας πόνος.

Την ίδια στιγμή η κοινή πρήζεται. Η αύξηση προκαλεί το αρθρικό πτυχώσεις. Ως αποτέλεσμα, ο χόνδρος, τα δημητριακά, τα οστά αναγκάζονται να αγγίζουν το ένα το άλλο. Τριβή των αρθρικών επιφανειών προκαλεί την εμφάνιση του οστεόφυτα – μη φυσιολογικές αυξήσεις του ιστού των οστών.

Η εξέλιξη της νόσου

Η σταδιακή ανάπτυξη Halus βλαισότητας συχνά δεν διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, όταν παθολογικές διαταραχές μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί με τη βοήθεια της παραδοσιακής θεραπείας και η χρήση ειδικών συσκευών. Μικρή σφραγίδα στη βάση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι συχνά το καλαμπόκι και προσπαθεί να το ξεφορτωθεί με τις συνήθεις μεθόδους. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το "καλαμπόκι" όλο και περισσότερο στερεοποιείται και επεκτείνεται, προκαλώντας πόνο κατά την κίνηση.

Υπερβολικό φορτίο βιώσει από την άρθρωση, προκαλώντας φλεγμονή του ιστού των οστών. Όταν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού βάρδιες γωνία περισσότερο από 30°, όλα παραμορφωμένα δάχτυλα των ποδιών. Ορθοπεδικούς χάσματος για Halus βλαισότητας σε τρία στάδια:

 • – Το δάχτυλο κινείται προς την εξωτερική άκρη γωνία μικρότερη από 25°, το μετατάρσιο οστό προς τα μέσα σε γωνία μικρότερη από 12°;
 • ΙΙ – το δάχτυλο κινείται προς την εξωτερική άκρη σε 25° γωνία του μεταταρσίου οστού εσωτερική γωνία μικρότερη των 18°;
 • III – το δάχτυλο κινείται προς την εξωτερική άκρη σε γωνία 35°, το μετατάρσιο οστό προς τα μέσα για να την γωνία μεγαλύτερη από 18°.

Σημαντικό! Ο βαθμός των αλλαγών στη δομή του ποδιού είναι ο κύριος παράγοντας στον καθορισμό της μεθόδου της χειρουργικής θεραπείας Halus βλαισότητας.

Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση

Οι κύριες ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία Halus βλαισότητας – πόνος, φλεγμονή και βλάβες των ιστών των οστών. Βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να θεραπευτεί με συμβατικές μεθόδους για να ολοκληρώσει το σχηματισμό του σκελετού, μόνο σε παιδιά και εφήβους. Σε ενήλικα ασθενή, ώστε η ασθένεια μπορεί μόνο να επιβραδύνει για να σταματήσει τον πόνο, για να συνεχίσετε το φορτίο σε ορισμένα μέρη των ποδιών και την πρόληψη της ανάπτυξης επιπλοκών.

μέθοδοι επεξεργασίας

Για να λύσει το πρόβλημα με το Halus βλαισότητας επιτρέπει την χειρουργική θεραπεία. Το σχέδιο της επιχείρησης Halus βλαισότητας του ποδιού έχει αναπτυχθεί για ένα συγκεκριμένο ασθενή, η ασθένεια είναι εγγενής σε μια ποικιλία από εκδηλώσεις και επιπλοκές.

Οι τύποι των χειρουργικών επεμβάσεων

Η επιλογή της μεθόδου της χειρουργικής επέμβασης επηρεάζεται από τη φύση της νόσου, η έκταση των δυσμενών αλλαγών ιστού, η παρουσία σοβαρές αντενδείξεις. Υπάρχουν πάνω από τριακόσια είδη χειρουργικών επεμβάσεων για Halus βλαισότητας. Χωρίζονται σε κύριες ομάδες:

 • Που επηρεάζουν το μαλακό ιστό.
 • Ενεργεί στο κόκκαλο;
 • Συνδυάζοντας την χειραγώγηση της μαλακούς ιστούς και τα οστά.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση βλαισού μεγάλου δακτύλου αποκοπεί κονδύλους. Τέτοιες τραυματικές επιπτώσεις που προκαλούνται στη συνέχεια, έκπτωση της λειτουργίας του ποδιού. Τώρα το ορθοπεδικούς προτιμούν να κάνουν μείον traumatica της επιχείρησης.

Απαλή τεχνική

Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις εμφανίζονται στα πρώτα στάδια της παθολογικές διεργασίες. Περιλαμβάνουν χειραγώγησης, επηρεάζοντας ελαφρώς μαλακό ιστό και επίσης τένοντα. Ο σκοπός του φειδωλοί τεχνικές – την ανασυγκρότηση της αισθητικής και την εξάλειψη της ταλαιπωρίας κατά τη μετακίνηση. Οι πράξεις αυτές επιτρέπουν στους ασθενείς να ανακτήσει γρήγορα. Αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν στην ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου διαταραχών στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο οπές (3-4 mm) και στις δύο πλευρές του πρώτου ποδιού. Χρησιμοποιώντας microtools, ανοίξτε την κοινή κάψουλα, η οποία, όταν η ασθένεια είναι συχνά συμπιεσμένο. Την επέκταση του μέσα από μια μικρή τομή δίνει χώρο για να ρυθμίσετε τον άξονα του δάχτυλο σε μια φυσιολογική θέση. Για την πλήρη εξάλειψη της καμπυλότητας του δακτύλου του οστού λίμα μικρο caedentes. Κατά την εφαρμογή των χειρισμών που χρησιμοποιείται ακτινοσκοπικό έλεγχο. Ειδικά σφιγκτήρες δεν χρησιμοποιούνται.

Επανορθωτική χειρουργική

αφαίρεση

Σε αυτό το είδος των χειρουργικών επεμβάσεων που παράγει μια διαμήκη τομή με μήκος 2-4 cm στην περιοχή της πλευρικής επιφάνειας του ποδιού. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι εγκατεστημένο σε μια φυσιολογική θέση. Την ανάπτυξη των οστών είναι υπό εκκαθάριση στην περιοχή της άρθρωσης του δακτύλου και η κνήμη να επαναφέρετε το σύνδεσμο.

Στο μετατάρσιο οστό είναι επηρεάζονται με διάφορους τρόπους:

 • Austin, γνωστός και ως ψαροκόκκαλο (κόψιμο V - ή L-shaped) – για μικρές μετατοπίσεις του αντίχειρα (λιγότερο από 17°);
 • Φουλάρι (περικοπή Z-σχήμα) – σε περίπτωση μέτρια και σοβαρή μορφές απόκλιση του δακτύλου (από 17° έως 40°);
 • Akin (ανατομή του σφηνοειδούς) είναι συχνά σε συνδυασμό με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Μετά από οστεοτομία τα θραύσματα οστών που καθορίζεται με μια βίδα συμπίεσης τιτανίου. Συνήθως δεν απαιτούν εξόρυξη. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με το τιτάνιο υπηρέτες αφαιρεθεί ως εξωτερικά ιατρεία μετά από τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

Αρθρόδεση

Αυτή η μέθοδος είναι η πλέον ριζική επέμβαση στο Halus βλαισότητας στο φόντο της οστεοαρθρίτιδας. Δημιουργεί ένα σταθερό κοινό. Αποβάλλεται και τον πόνο, και morbo laborans articulari συμπτώματα και η παραμόρφωση. Η έλλειψη των αρθρώσεων δεν επηρεάζουν το βάδισμα του ασθενούς και τη δραστηριότητα του.

Αρθρόδεση χρησιμοποιείται όταν άλλες θεραπείες Halus βλαισότητας δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όταν η χειρουργική επέμβαση τμήματα της άρθρωσης αυστηρά συνδέστε το ειδικές βίδες. Πριν από την εγκατάσταση βίδες, αφαιρέστε την από κοινού επιφάνειες του πρώτου μεταταρσίου κεφάλι και η φάλαγγα η πρώτη toe. Η φυσιολογική δομή του ποδιού αποκατασταθεί, τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας εξαφανιστεί.

Αντενδείξεις και επιπλοκές

Οποιαδήποτε χειρουργική χειραγώγηση είναι απολύτως αντενδείκνυται σε:

 • Σοβαρές ασθένειες των άκρων αγγείων (αθηροσκλήρωση);
 • Διαβητική επιπτώσεις στο περιφερικό νευρικό σύστημα (διαβητικό πόδι);
 • Πυώδης λοιμώξεις;
 • Οι παθολογίες των αιμοποιητικών οργάνων.

Όταν αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα χειρουργική θεραπεία είναι εφικτό. Αλλά, επιλέγοντας τον τρόπο λειτουργίας Halus βλαισότητας, να λαμβάνουν υπόψη και την εμφάνιση πιθανών επιπλοκών κατά την επέμβαση, το ίδιο και η περίοδος αποκατάστασης.

Μετά την επέμβαση Halus βλαισότητας επανορθωτική μορφή μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές που ενυπάρχουν σε open-σπηλαιώδης παρεμβάσεις:

 • Λοίμωξη των ιστών;
 • Θρόμβοι αίματος στις εν τω βάθει φλέβες;
 • Άσηπτη νέκρωση της κεφαλής του μεταταρσίου (εξαιρετικά σπάνια);
 • Ο περιορισμός της λειτουργικής δραστηριότητας του πρώτου δακτύλου?
 • Παραβίαση του νευρικού χορδών;
 • Οίδημα της αλλεργικής φύσης *
 • Το μούδιασμα των άκρων.

Επιπλοκές παρουσιάζονται σπάνια. Συνήθως, οι ασθενείς μετά την επέμβαση νιώθουν καλά τόσο σε νέους και στην ενήλικη ζωή.

ανάκτηση

Ανάκτηση

Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς που έχουν εκχωρηθεί ξεκούραση στο κρεβάτι. Την πρώτη ημέρα επέτρεψε σταδιακά να λειτουργήσει – με την πρώτη να κουνάω τα δάχτυλα των ποδιών σας. Την τρίτη ημέρα μπορεί να είναι ένα κομμάτι. Ο γιατρός θα σας πει τι να φορέσετε μετά την επέμβαση Halus βλαισότητας. Κατά την πρώτη μόνο για ορθοπεδικές συσκευές (ορθώσεις), η οποία αφαιρεί το βάρος από το προσβεβλημένο μέρος του ποδιού. Υπό την επίβλεψη ενός γιατρού στο νοσοκομείο, ο ασθενής είναι από 10 ημέρες έως 14 ημέρες.

Λαμβάνοντας επεξεργασίας νερού για την αφαίρεση ραφές, είναι απαραίτητο να τυλίξτε το πόδι σε πλαστικό. Επίδεσμο για να μην γλιστρήσει και υγρό, διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει μια υποτροπή. Να περπατήσει χωρίς ορθοπεδικών συσκευών επιτρέπεται, όχι νωρίτερα από έξι εβδομάδες. Στην περιοχή των ποδιών και κάτω ποδοκνημικής άρθρωσης έως και τρεις μήνες μετά την επέμβαση Halus βλαισότητας μπορεί να παραμείνουν πρήξιμο. Έχουν αφαιρεθεί με κρύες κομπρέσες.

Για την έγκαιρη ανάκτηση της λειτουργίας του ποδιού και τη θεραπεία της μετεγχειρητικής πληγές ισχύουν:

 • Μασάζ;
 • Ηλεκτροφόρηση
 • Οι διαδικασίες εξωσωματική θεραπεία με κρουστικά κύματα;
 • Ασκήσεις φυσιοθεραπείας.

Δύο μήνες μετά την επέμβαση Halus βλαισότητας, ο ασθενής μπορεί να συστήσει την προληπτική κολύμπι και ποδήλατο γυμναστικής. Η πλήρης αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση Halus βλαισότητας διαρκεί τέσσερις έως έξι μήνες. Ωστόσο, από καιρό σε καιρό το πόδι πρέπει να είναι σταθερό στο επίπεδο πάνω από το κεφάλι. Για να φορτώσετε τη δεν αξίζει. Το βράδυ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διορθωτικό νάρθηκα. Μετά την επέμβαση, Halus βλαισότητας, συνιστάται να κάνετε μασάζ στην καμάρα του ποδιού με την μπάλα του τένις.

Postoperational αποκατάστασης θα επιταχύνει ειδικά παπούτσια έχουν σχεδιαστεί για την σταθεροποίηση των αρθρώσεων των ποδιών και δεν τους έχει καταπιεστική επίδραση. Να φορούν αυτά τα παπούτσια δεν χρειάζεται λιγότερο από τρεις μήνες. Για το κλείσιμο της άβολα παπούτσια και τα ψηλά τακούνια είναι καλύτερα να ξεχαστεί.

Σημαντικό! Εάν είναι απαραίτητο, η χειρουργική επέμβαση και στα δύο πόδια, είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί με ένα διάλειμμα τριών έως έξι μηνών.

Μετά λειτουργίας Halus βλαισότητας προηγμένες μεθόδους, οι ασθενείς σχεδόν αμέσως σε θέση να με τα πόδια. Αλλά είναι σημαντικό να αναθέσει τη λειτουργία σε ένα ειδικευμένο τεχνικό και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.

11.09.2018