Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια κοινή ασθένεια που είναι επίσης γνωστή με διάφορα άλλα ονόματα. Οι γιατροί λένε για βλαισού μεγάλου δακτύλου και βλαισού μεγάλου δακτύλου πλατυποδία. Οι άνθρωποι που δεν σχετίζονται με την ιατρική, αναφέρεται απλώς ως "κόκαλο" ή halus βλαισότητας.

βλαισού μεγάλου δακτύλου λειτουργίας επεξεργασίας

Παθολογία είναι εύκολο να εντοπιστούν. Με το εσωτερικό μέρος του ποδιού υπάρχει μια πάχυνση με τη μορφή του καλαμποκιού. Περιστασιακά πονάει, και σταδιακά αυξάνει σε μέγεθος. Την ίδια στιγμή το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει προς το δεύτερο δάχτυλο, σε προχωρημένες περιπτώσεις διασχίσουν τις γραμμές του. Μαζί με την αισθητική ατέλεια, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: την αδυναμία να χρησιμοποιήσει τα παπούτσια ακόμα και casual. Τα ακόλουθα στάδια της νόσου είναι η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα, η αδυναμία της ανεξάρτητης κίνησης.

Συχνά το πρώτο δάχτυλο είναι παραμορφωμένο γυναίκες προτιμούν να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια (πάνω από 4 cm). Επιπλέον, είναι μια επαγγελματική ασθένεια μπαλαρίνες. Υπερβολικά φορτία γίνονται αισθητές αμέσως, αλλά μετά από λίγο, όταν διορθώνεται η κατάσταση είναι δύσκολη.

Χειρουργικές θεραπείες

Όλα σε όλα, η χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει halus βλαισότητας χωρίζονται σε ελάχιστα επεμβατική και ανοίξτε. Ελάχιστα επεμβατική εκτελούνται μέσω μικρών τομών στο δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί καν ράμματα. Η αποκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη.

Ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις που περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες:

Χειραγώγηση των μαλακών ιστών.

Παράδειγμα — λειτουργία Μακμπράιντ. Ανατομή των μυών και των συνδέσμων του ποδιού. Τα οστά δεν επηρεάζονται. Παρέμβαση αποτελεσματικά σε μικρές παραμορφώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση αντενδείξεις των οστών-κοινό σύστημα.

Οστεοτομία.

Είναι μια τεχνητή κάταγμα στο μετατάρσιο οστό. Το διάλειμμα παίρνει ο γιατρός. Λόγω αυτής της διορθωθεί θέση της κνήμης

Αρθρόδεση.

Χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται σε προχωρημένα στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου, όταν θα χρειαστεί να πάρετε φυσιολογική μορφή της κοινής.

Ο γιατρός, από όλες τις διαθέσιμες μεθόδους της χειρουργικής επέμβασης, επιλέγει το καλύτερο λύνει τα προβλήματα του κάθε ασθενούς.

Η λειτουργία απαιτεί προετοιμασία εκ των προτέρων. Θα πρέπει να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ανάμεσά τους, κλινικές και βιοχημικές εξετάσεις αίματος και ούρων, εξέταση αίματος με την αναπτυχθεί coagulogram, δοκιμές για τις λοιμώξεις, που μεταδίδονται με το αίμα παθογόνων παραγόντων. Διορίζει ηλεκτροκαρδιογράφημα, τη διεξαγωγή ακτινογραφίες του ποδιού (απαραίτητα σε δύο διαστάσεις).

Αν αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει halus βλαισότητας δεν έχουν ταυτοποιηθεί, έχει συμφωνηθεί η μέθοδος αναισθησίας. Αρκετά συχνά τοπική αναισθησία.

βλαισού μεγάλου δακτύλου χειρουργική θεραπεία ενδείξεων

Περιφερική οστεοτομία

Η πιο κοινή χειρουργική διόρθωση βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι περιφερική οστεοτομία. Η λειτουργία λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια:

 1. Το πρώτο στάδιο

  Azotobacteria ή να αφαιρέσετε "οστά". Σε non licet περιπτώσεις, αυτό το στάδιο μπορεί να είναι η μόνη. Μέσα από μια μικρή τομή στο δέρμα ή ακόμη και καμία τομή, ενδοσκοπική, αφαιρούνται τον εαυτό του εξόστωση (οστό) και φλεγμονή κοινού κάψουλα.

 2. Δεύτερο στάδιο.

  Απομακρυσμένη οστεοτομία. Με τη βοήθεια της τεχνητής κάταγμα ευθυγραμμίζεται με τη θέση του το πρώτο μετατάρσιο οστό. Η θέση του κατάγματος είναι συγκρατούνται μεταξύ τους με βίδες τιτανίου. Αφαίρεσαν ένα μήνα αργότερα, μετά το οστό είναι πλήρως λιωμένο.

 3. Το τρίτο στάδιο.

  Ανατομή των μυών που ευθύνεται για την απαγωγή του αντίχειρα.

 4. Η τέταρτη και τελική φάση.

  Καρφώνει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε φυσιολογική θέση.

Χειρουργική θεραπεία halus βλαισότητας: ενδείξεις

Για να διορθώσετε τη θέση του αντίχειρα, συντηρητικές μεθόδους είναι δυνατόν σε παιδιά, όταν ο bony σκελετός είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μόνο μια λειτουργία που θα σας βοηθήσουν. Οι κύριες ενδείξεις είναι:

 • δυσφορία, όταν το περπάτημα, λόγω του αβάσταχτου πόνου;
 • η απόκλιση από το κοινό για μερικές δεκάδες βαθμούς
 • πολύ διόγκωση οστού, που δεν δίνουν τη δυνατότητα να φορέσει παπούτσια;
 • παραβίαση της θέσης των ποδιών, που εμποδίζουν την κίνηση;
 • οίδημα του αντίχειρα;
 • φλεγμονές και άλλες επιπλοκές halus βλαισότητας.

Ενδείξεις που καθορίζονται από το γιατρό για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Συνήθως χειρουργικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται όταν συντηρητική (συμβατικές μεθόδους, χωρίς χειρουργική επέμβαση) δεν είναι αποτελεσματικά.

Αντενδείξεις για χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ αποτελεσματική. Δυστυχώς, υπάρχουν μια σειρά από αντενδείξεις, όταν δεν μπορούσε να προχωρήσει:

 • αθηροσκλήρωσης και άλλων σοβαρών ασθενειών των περιφερικών αγγείων;
 • διαβητικό πόδι (μη αντιρροπούμενη σακχαρώδη διαβήτη);
 • ασθένειες των οργάνων του αιμοποίηση, την πήξη του αίματος;
 • νεύρωση και την παροχή αίματος του ποδιού του κάθε προέλευσης *
 • πυώδης λοίμωξη.

Μύθοι σχετικά με την χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει halus βλαισότητας

Μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την χειρουργική εξάλειψη του "bones". Διαλύει κάποιους από αυτούς.

Δεν μπορεί να κάνει τη χειρουργική επέμβαση, εάν έχετε αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ασθένειες θεωρούνται σχετικές αντενδείξεις. Η λειτουργία είναι δυνατή μόνο ένας γιατρός θα αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή.

Είναι ανώφελο να λειτουργήσει: οστά ακόμα θα αυξηθεί. Όταν ολοκληρωθεί αποτελεσματικά η παρέμβαση η πιθανότητα της εκ νέου ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου τείνει στο μηδέν. Υποτροπές συμβαίνουν, αλλά πολύ σπάνια.

Θα πρέπει να καθίσει χωρίς κίνηση και να είναι σε γύψο. Οι σύγχρονες τεχνολογίες δίνουν την ευκαιρία να κινηθούν από μόνες τους μέσα σε λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Τα οστά συγκρατούνται μεταξύ τους με ειδικές κατασκευές, έτσι ώστε η ανάγκη για ένα cast.

Πιθανές επιπλοκές

halus βλαισότητας χειρουργική μέθοδος θεραπείας ένα από τα ασφαλέστερα. Επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μεταξύ των ανεπιθύμητες συνέπειες είναι:

 • μούδιασμα στα δάχτυλα των ποδιών που οφείλεται σε βλάβη στις νευρικές ίνες;
 • αντιδράσεις υπερευαισθησίας (αλλεργία);
 • παραβίαση του το εύρος της κίνησης του αντίχειρα;
 • η ένταξη της λοίμωξης;
 • εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση;
 • το λιώσιμο των μεταταρσίων κεφάλι.
βλαισού μεγάλου δακτύλου θεραπείας λειτουργία ανάκτησης

Πώς να ανακτήσει μετά από χειρουργική επέμβαση

Εξαιρετικά σημαντική περίοδος αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει halus βλαισότητας. Είναι 4-6 μήνες. Λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να συμπεριφέρονται κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, δίνει ο γιατρός.

Υπάρχουν κοινά στοιχεία αποκατάστασης που θα πρέπει να είναι γνωστά από όλους τους ασθενείς.

Η πρώτη και δεύτερη ημέρα. Ξεκούραση στο κρεβάτι. Μπορείτε να μετακινήσετε, αλλά είναι καλύτερα να μην ενεργήσει. Είναι συνιστάται να κρατήσει το πόδι ψηλά και περιστασιακά, εάν δεν υπάρχει πόνος, για να μετακινήσετε τα δάχτυλά μου.

Την τρίτη ημέρα. Μπορεί να αρχίσει να κινείται σιγά-σιγά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα βολικό νάρθηκας και παπούτσια, τα οποία μετά τη λειτουργία θα πρέπει να είναι ειδική, η οποία μεταφέρει το φορτίο από το χρησιμοποιημένο μέρος του ποδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται παπούτσια Baruka (γάλλος χειρουργός ο οποίος εφηύρε τους), exonerandas μπροστινό τμήμα του πέλματος κατά τη βάδιση. Κατά την πρώτη, να το συνηθίσεις, είναι δυνατόν να παράσχει πρόσθετη στήριξη, με τη μορφή μπαστούνια ή πατερίτσες. Μετά από τρεις έως πέντε ημέρες, δεν θα είναι πλέον αναγκαία.

10-14 ημέρες. Την περίοδο της διδακτορικής εποπτεία. Σε περίπτωση που ένα σοβαρό λειτουργία όλη την ώρα και ο ασθενής μπορεί να περάσουν στην κλινική. Συνιστάται συνεδρίες φυσικοθεραπείας και φυσιοθεραπείας. Καιρό για να μείνετε στα πόδια τους δεν είναι επιθυμητή.

Μετά το 1-1. 5 μήνα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να Ορτέζ, αλλά τα παπούτσια μετά την επέμβαση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει με το κατάλληλο ορθοπεδικά πέλματα.

Μετά από 2 μήνες, μπορείτε να κάνετε περιστροφή μαθήματα και να κολυμπήσετε στην πισίνα.

Έως και τρεις μήνες, μπορεί να συνεχίσει πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων. Σε αυτό το διάστημα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε δροσερές κομπρέσες, φοράτε κάλτσες συμπίεσης.

Μετά από 4-6 μήνες είναι δυνατόν να περπατήσει χωρίς νάρθηκας, για να συνεχίσετε να παίζετε σπορ, να φοράτε παπούτσια με τακούνι. Ποιοτική αποκατάσταση και την ταχύτερη ανάκαμψη που απαιτούνται για να κάνει μια επιλογή υπέρ της άνετα ευρύ παπούτσια. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για τα πόδια σας, έτσι ώστε δυσάρεστη κατάσταση δεν θα συμβεί ξανά.

11.09.2018