Βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης

Στραβά πόδια δεν είναι μόνο ένα καλλυντικό ελάττωμα, αλλά συχνά σοβαρή ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται με κάμψη της κνήμης. Ανάλογα με το σχήμα των ποδιών διακρίνει βάρους δυσμορφία των ποδιών (άκρα, με τη μορφή του γράμματος "O") και βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών (άκρα σε σχήμα του γράμματος "Χ"). Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τα πόδια δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε: οποιαδήποτε απόκλιση από την ευθεία γραμμή που διέρχεται μέσω της προβολής της άρθρωσης του ισχίου, γόνατος και η πρώτη μεσοδακτύλιες διάστημα υποδηλώνει παθολογία. Μπορείτε ακόμα να ζητήσετε από τον ασθενή να βάλει τα πόδια κοντά το ένα στο άλλο και να προσπαθήσει να συμπιέσει το γόνατο, με ραιβότητα, που δεν θα το έκανε, επειδή το γόνατο, επιδεικνύοντας ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα πόδια. Αν τα γόνατα θα συμπιέσει το άτομο που πάσχει βλαισότητας, την κνήμη, θα διαλύσει τις πλευρές, στη συνέχεια, όταν μια διαφορά άνω των πέντε εκατοστά υποδηλώνουν την παρουσία της βλαισότητας δυσμορφίες των άκρων.

Καμπυλότητα

Βοήθεια. Μια μικρή απόκλιση από τον αστράγαλο προς τα έξω (μέχρι 7° σε άνδρες και 10° στις γυναίκες) δεν θεωρείται παθολογική. Βλαισότητας καμπυλότητα χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη γωνία καμπυλότητας, στην οποία υπάρχει μια σημαντική απόκλιση από τα πόδια με κλειστά τα γόνατα. Είναι ενδιαφέρον ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντίστροφη ρετρό angiportum του ποδιού, χαρακτηριστικό του βάρους στέλεχος, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανάπτυξη του ασθενούς βλαισότητας καμπυλότητα.

Αιτίες της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης σε παιδιά και ενήλικες

Μερικές φορές, ένα παιδί γεννιέται με κληρονομική βλαισότητας κάμψη της κνήμης, αλλά η παθολογία που εκδηλώνεται πιο συχνά μετά από το παιδί να σταθεί στα πόδια του. Επιπλέον, κνήμης σε παιδιά συνήθως έχουν παραμορφωθεί λόγω της ταχείας ανάπτυξης των οστών μέσα σε επιβράδυνση το σχηματισμό του μυοσκελετικού συστήματος ως σύνολο. Όταν βλαισότητας κάμψη της κνήμης κατά κύριο λόγο επηρεάζει την άρθρωση του γόνατος, η οποία οδηγεί σε "pereleshina" τα πόδια στα γόνατα. Αν το παιδί σας έχει βλαισότητας απόκλιση της κνήμης, πιθανότατα, θα αναπτύξει επίπεδη πόδια και σκολίωση.

Αιτίες της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης σε παιδιά:

  • κληρονομική ή γενετική ασθένεια των άκρων;
  • συγγενής ανωμαλία του κάτω τα πόδια;
  • νόσος των οστών και του χόνδρου;
  • οι μεταβολικές διαταραχές (ακατάλληλη απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων);
  • φλεγμονή;
  • ραχίτιδα σε σοβαρή μορφή *
  • το έλλειμμα σε τρόφιμα ασβεστίου και προωθεί την απορρόφηση της βιταμίνης D (ίσως λόγω έλλειψης έκθεση στον ήλιο);
  • το βάρος.

Προκαλεί βλαισότητας κάμψη της κνήμης σε ενήλικες, σε πολλές περιπτώσεις, "από την παιδική ηλικία", λόγω της αργής ανάπτυξης της νόσου εμφανή συμπτώματα είναι εμφανή από την ηλικία, για παράδειγμα, να οφείλεται σε αύξηση του σωματικού βάρους. Επιπλέον, η παραμόρφωση της κνήμης (συνήθως ένα) αιτία τραυματισμού των κάτω άκρων.

Τα συμπτώματα της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης

Το κύριο σύμπτωμα της βλαισότητας καμπυλότητα είναι X-σχήμα πόδια, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση των αξόνων των άκρων. Αλλά μόνο οι εξωτερικές εκδηλώσεις δεν περιορίζονται σε: το άτομο βιώνει τον πόνο σε όλες τις κινήσεις του πόδι και το πόδι, συμπεριλαμβανομένων, ενώ το περπάτημα. Τοποθετήστε το άκρο άνισα κατανεμημένη και να συγκεντρώνεται στο γόνατο και τον αστράγαλο αρθρώσεις, οι οποίοι στη συνέχεια σταδιακά καταστρέφονται. Αν δεν αρχίσουμε να τη θεραπεία βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης και, στη συνέχεια, το άτομο θα χάσει την ικανότητα να περπατήσει κανονικά και να έχει σοβαρή αναπηρία.

Χειρουργική θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης

Διορθώσει το ελάττωμα κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης (κιρσοί) οστεοτομία – χειρουργική επέμβαση, η οποία αφαιρείται το μέρος του μηρού, και στη συνέχεια να συνδεθούν τα υπόλοιπα μέρη χρησιμοποιώντας συμπίεσης-διάτασης οστεοσύνθεσης, που το άκρο βρίσκεται η συσκευή Elizarova (μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν είναι απαραίτητο, και να επιμηκύνει τα άκρα). Αν ο ασθενής έχει σημαντική καταστροφή της άρθρωσης του γόνατος, είναι επιπλέον κάνει επανορθωτική chondroplasty. Χειρουργική θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης δεν είναι διαθέσιμη σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 18 ετών, όπως το μυοσκελετικό σύστημα δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί πλήρως.

Μασάζ

Η συντηρητική θεραπεία της βλαισότητας απόκλιση της κνήμης

Αν βλαισότητας της κνήμης να διαγνώσει εγκαίρως, χωρίς να περιμένουν αλλαγές στις αρθρώσεις, κάμψη των άκρων μπορεί να αποφευχθεί. Σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό ισχύει και για τα παιδιά που είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου, θα πρέπει να δείξει ο γιατρός-ορθοπεδικός. Σε όλα τα στάδια της βλαισότητας κάμψη της κνήμης σε παιδιά χρησιμοποιώντας θεραπευτική άσκηση και μασάζ, επιπλέον, επιλέγεται ορθοπεδικά παπούτσια, μειώνοντας την πίεση στις αρθρώσεις. Αυτές οι ίδιες τεχνικές είναι κατάλληλες για την πρόληψη της καμπυλότητας των ποδιών σε παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί για τη διατροφή στη διατροφή συνιστάται να περιλαμβάνουν τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D (γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, αυγά, ξηροί καρποί).

Την άσκηση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να οδηγούν ένα ποδήλατο, κολυμπήστε, παίξτε μπάλα και με τα πόδια τις σκάλες. Για ασθενείς με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού ανέπτυξε μια σειρά από ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Αν παθολογία βρίσκεται σε ένα παιδί, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να καθίσει στα τουρκικά (πόδια αγγίζουν το ένα το άλλο και τα γόνατα διαχωρίζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις).

Μασάζ. Όταν βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης είναι σημαντικό να μην δώσει την απόκλιση στους αστραγάλους για την πρόοδο, που είναι, για να βελτιώσει τον τόνο των συνδέσμων και των μυών και, συνεπώς, για την ενίσχυση των άκρων. Ο ασθενής ήταν προδιαγεγραμμένη πορεία του μασάζ είναι συνήθως 15-20 συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη μέρα (κάθε μέρα). Τα μαθήματα θα πρέπει να επαναληφθεί σε δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Η ένταση της διαδικασίας αυξάνεται σταδιακά, αλλά ο πόνος δεν θα έπρεπε να είναι. Κατά τη διάρκεια του μασάζ ειδικό για πρώτη εγκεφαλικά επεισόδια, τριψίματα και ζυμώνει στους μυς των γλουτών και της οσφυϊκής περιφερειών, και, στη συνέχεια, επηρεάζει τους μυς των ποδιών, εργασίας, τα ισχία, τα γόνατα και την ποδοκνημική.

Σχετικά με την καμπυλότητα των ποδιών

Βλαισότητας και ραιβότητας είναι μια πραγματική παραμόρφωση της κνήμης, αλλά είναι σχετικά με την καμπυλότητα, στην οποία τα οστά είναι ομαλή, και τα άκρα φαίνεται να είναι κυρτή οφείλεται σε κακή διανομή ή την υπανάπτυξη των μαλακών ιστών, με αποτέλεσμα δυσφωνία μυς της γάμπας.

Σχετικά με την κλίση της κνήμης ρυθμίζεται από τη σωματική άσκηση (όταν εκτελείτε συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να "ανεβάσουν", δηλαδή, αύξηση του όγκου του γαστροκνημίου μυός), τη χάραξη περιγράμματος και την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης (cruroplasty). Συνήθως με τη μορφή Shin αλλάξετε ασθενείς με υπανάπτυκτες, παραμορφωμένα, ασύμμετρη μυς της γάμπας, ανάμεσά τους πολλοί αθλητές και bodybuilders, δηλαδή, οι άνθρωποι για τους οποίους είναι σημαντικό να έχουμε ένα αναλογικό σώμα.

Το κύριο πράγμα για βλαισότητας παραμόρφωση των κάτω άκρων

Θεραπεία
Ερώτηση Η απάντηση
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα πόδια έχουν τη μορφή το γράμμα H.
Λόγους

στα παιδιά: ο κληρονομικός παράγοντας, τα προβλήματα της εμβρυϊκής ανάπτυξης, η έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης D.

ενήλικες: τραυματισμοί των κάτω άκρων.

Τι να προσέξουμε με τα πόδια, χωρίς πόνο, τα προβλήματα με τις αρθρώσεις των γονάτων.
Πώς να τη θεραπεία της βλαισότητας κάμψη των ποδιών

θεραπευτική άσκηση, το μασάζ, η χειρουργική επέμβαση (κιρσώδεις οστεοτομία), ακολουθούμενη από τη φθορά της συσκευής Elizarova.

Σε τι γιατρό να απευθυνθώ ο ορθοπεδικός χειρουργός.
09.09.2018