Βλαισού μεγάλου δακτύλου: αίτια, εικόνες, συμπτώματα και θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου έχει τους λόγους του και τα συμπτώματα εμφανίζονται. Κοίτα τους, να μάθουν τις μεθόδους της θεραπείας της νόσου.

βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Η διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι η πιο κοινή παραλλαγή του μπροστινά πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Το 23% των ανθρώπων ηλικίας από 18 έως 65 ετών και άνω 35% των ατόμων άνω των 65 ετών έχουν τη διάγνωση. Αντίχειρα πέρα από την εξωτερική άκρη του ποδιού, διογκώσεις, πιέζοντας προς τα κάτω το Παπούτσι.

Περιγραφή της νόσου

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι σχεδόν πάντα εκδηλώνεται με απόκλιση προς την εξωτερική άκρη του ποδιού. Έτσι, ο τένοντας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού πλέον ρέει παράλληλα. Αντ ' αυτού, αναπτύσσει μια απόκλιση από τον κανόνα. Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη και επώδυνη φλεγμονή συνήθως με τη μορφή προεξοχή του κοινού.

PLANO-βλαισότητας πόδια του – ένα είδος παραμόρφωσης με τη μετατόπιση του μέσου ποδός. Αυτό σηματοδότησε το στρίψιμο φτέρνες σας προς τα έξω.

Ποικιλίες της νόσου

Η διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να συμβεί σε διαφορετικούς βαθμούς:

  • Κορνίζα toe, bouillon αντίχειρα είναι λυγισμένο, που δείχνουν προς την εξωτερική άκρη του ποδιού.
  • Ένα γάγγλιο είναι μια διόγκωση της άρθρωσης, η οποία τον αναγκάζει να πιέσει από την εσωτερική πλευρά του Παπουτσιού.
  • Πλατυποδία είναι μια σταγόνα μπροστά από την καμάρα του ποδιού (εγκάρσια καμάρα).

Καλλυντικά ή ιατρικό πρόβλημα

Στα πρώτα στάδια πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το στέλεχος μόνο αισθητικό πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, η παραμόρφωση αυξάνει. Αλλά η ζημιά για το κοινό και το μπροστινό τμήμα του πέλματος συνεχίζει να αυξάνεται. Έτσι, η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι έγκαιρη διόρθωση της θέσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού με τη χρήση της άσκησης στα πόδια, τα καρφιά ή χειρουργική επέμβαση.

Πολλοί από εκείνους που υποφέρουν - τουλάχιστον από νωρίς - νομίζω ότι είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, που γίνεται ορατή όταν φοράτε παπούτσια με open toe. Βλαισότητας παραμόρφωση δεν πρέπει να επηρεάζουν την καθημερινή ζωή.

Πώς είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου

Συχνά τα προβλήματα που προκαλούνται από φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια. Μεταφέρουν ολόκληρο το βάρος του σώματος στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, αυξάνοντας την πίεση στις αρθρώσεις. Μπροστά καμάρα του ποδιού (εγκάρσια καμάρα) πέφτει. Τις άκρες των δακτύλων βρίσκονται στο έδαφος. Το τέντωμα των τενόντων οδηγεί στο γεγονός ότι ο αντίχειρας είναι έξω από το κοινό - ακριβώς όπως ένα τόξο, έκαμψε την πλεξούδα προς τα μέσα υπόλοιπα δάκτυλα.

Δίπλα δάχτυλα μετατοπίζονται αντίχειρα, η οποία σπεύδει προς τα μέσα, και στη συνέχεια να παραμορφωθεί. Ο τένοντας του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι υπό γωνία προς το κοινό. Σησαμοειδή οστά, τα οποία διέπουν τους τένοντες των ποδιών, τοποθετείται ασύμμετρα αντίχειρα, και εμφανώς συγκινημένος. Η κάλτσα περιστρέφεται έξω από το κοινό, με τον ίδιο τρόπο όπως τα κρεμμύδια, το πιο τεταμένη χορδές.

Σησαμοειδή οστά, το ρόλο τους

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού οδηγεί σε αλλαγές στο πόδι. Δυσμορφία των οστών είναι επίσης πολύ αισθητή. Αυτά τα μικροσκοπικά οστά ελεύθερα ανασταλεί αρκετές τένοντες και μορφή στήριξης για τους. Σησαμοειδή οστά που βρίσκεται κάτω από την άρθρωση, συνήθως τη στροφή των ποδιών μεταξύ τους. Στην περίπτωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου αυτά τα οστά είναι απόκλιση από την πλευρά της. Τα περισσότερα πίεσαν, η πιο έντονη παραμόρφωση.

Αν αυτά τα σησαμοειδή οστά δεν λειτουργούν πλέον, οι τένοντες του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, κανονική κίνηση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού κατά το βάδισμα είναι μειωμένη. Όλο και περισσότερο το στέλεχος τοποθετείται σε άλλα δάχτυλα.

Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου: τραύμα, μοντέρνα παπούτσια και χαλαρό συνδετικό ιστό. Τον τρόπο ζωής ή τη φύση; Περίπου το 90% όλων των ασθενών που έλαβαν αυτή η ασθένεια είναι κληρονομική. Και όμως, ο λόγος δεν είναι μόνο έμφυτη.

Εκ γενετής αδυναμία του συνδετικού ιστού που επηρεάζει τους τένοντες. Αλλαγές στη δομή του ποδιού, που συμβαίνουν μετά από τυχαία και άλλους τραυματισμούς του ποδιού, για παράδειγμα, κατάγματα μπορεί επίσης να συμβάλει στην παραμόρφωση. Ακόμα και φλεγμονώδεις αλλαγές στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα), μπορεί να είναι ο λόγος για παραμόρφωση. Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν από πιο αδύναμο συνδετικό ιστό. Η κάμψη στάση του σώματος οδηγεί, επίσης, σε αυτή την πάθηση, και οι τραυματισμοί. Ορισμένες νευρολογικές διαταραχές, επίσης, να οδηγήσει στην ασθένεια.

Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με το στρες, συμβάλλει στην ανάπτυξη της παραμόρφωσης - η παρουσία του υπερβάλλοντος βάρους. Η ταχύτητα της ανάπτυξης της παραμόρφωσης αυξάνεται σημαντικά με την ηλικία. Ωστόσο, ορισμένες πολύ νέες γυναίκες, καθώς οι άνδρες έχουν αυτή την ασθένεια. Στη συνέχεια, η αιτία της νόσου είναι αποφασισμένη να μην υπερφόρτωσης πόδια, και τη γενετική.

παραμόρφωση των ποδιών

Ιδιαιτερότητες της διάγνωσης και της θεραπείας

Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και θα αποδίδεται μετά τη διάγνωση. Ακτίνων-χ δείχνει την παθολογία των οστών, που δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μεταξύ τους, αλλά, αντίθετα, βρίσκονται το ένα δίπλα. Podiatrist συνήθως αναγνωρίζουν την παραμόρφωση από την οπτική επιθεώρηση των ποδιών. Βλαισότητας παραμόρφωση είναι συχνά χαρακτηρίζεται από σημαντικά αυξημένα γωνία. Σε ασθενείς με βλαισό μεγάλο δάκτυλο που συνήθως συμβαίνουν ταυτόχρονη πόδι δυσμορφία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθοριστεί είναι η γωνία των ποδιών με ένα ελάττωμα του διαμήκη καμάρα του ποδιού. Εδώ ο γιατρός identificeret X-θέση από τη φτέρνα και το πέλμα του ποδιού ακουμπά στο πάτωμα. Ο γιατρός ρωτά για τα μέλη της οικογένειας, υπάρχουν περιπτώσεις παραμόρφωσης.

Ακτινογραφία του ποδιού παρέχει την πρόσθετη εμπιστοσύνη στη διάγνωση. Δείχνει την ακριβή βαθμό της παραμόρφωσης.

Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία μπορεί να ανιχνεύσει βλάβη. Η θέση του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε μια γωνία 10° θεωρείται φυσιολογικό. Ένα ελάττωμα είναι η γωνία, η οποία είναι 16-20°. Μέτρια παραμόρφωση είναι η απόκλιση από τις 16 έως 40°.

Θεραπεία σε πρώιμο στάδιο

Μπορώ να μετακινήσετε το δάχτυλό μου στην κανονική του θέση μετά την παραμόρφωση; Η πρόγνωση ποικίλλει ανάλογα με το στάδιο της νόσου και ηλικιακές ομάδες των ασθενών. Σε νεότερους ασθενείς είναι δυνατόν να άρει το arch και να διορθώσει τη θέση του δακτύλου από φυσιοθεραπεία ασκήσεις και συντηρητική θεραπεία.

Σε ηλικιωμένους ασθενείς η παραμόρφωση απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, περιγράφονται καλές προοπτικές για βελτίωση.

Χειρουργική επέμβαση

Οι άνθρωποι δεν είναι αργά για να αποδεχτείτε τη λήψη ριζικών μέτρων. Η λειτουργία είναι η απλούστερη μέθοδος για τον ασθενή: δέρμα τομές, ουλές, και η χρήση των εμφυτευμάτων για να ελαχιστοποιήσετε την ανάπτυξη του στελέχους.

Προοδευτική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου με την ολοένα και αυξανόμενη πίεση κάνει την κατάλληλη συντηρητική ή χειρουργική μεθόδους που ισιώνει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή, ο ορθοπαιδικός χειρουργός θα αποφασίσει με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά.

Απαιτούν χειρουργική επέμβαση, όταν υπάρχει:

  • Έντονος πόνος στα πόδια, τον περιορισμό της κινητικότητας.
  • Η χρόνια φλεγμονή, η οποία εκτείνεται σε μικρά δάχτυλα των ποδιών.
  • Αυξημένη ακαμψία του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού με παραμόρφωση (που ονομάζεται "μείωση").

Που χειρουργικές τεχνικές για να επιλέξετε; Είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση; Σύγχρονη ορθοπεδική προσφέρει πολλές αποτελεσματικές επιλογές.

Τον θεράποντα ορθοπεδικό χειρουργό, πρέπει να συζητήσετε με τον ασθενή ποια χειρουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι μέθοδοι της χειρουργικής επέμβασης καθορίζεται από την αρχή: ρυθμίζεται τένοντα και η αρθρική κάψα, προκειμένου να ισιώσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Προηγμένη τεχνολογία

Στην ιατρική έρευνα έχει αναπτύξει πολλές και διαφορετικές χειρουργικές τεχνικές του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Τα τελευταία χρόνια, αναπτύχθηκε βλαισότητας χειρουργική τεχνική που έχει αποδειχθεί σε διεθνές επίπεδο, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό αριθμό νοσοκομείων στη Γερμανία: η λεγόμενη ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση στέλεχος.

Χρησιμοποιείται μικροσκοπικό μέσα σε μέγεθος μόνο 2 mm, παρόμοια με την οδοντιατρική. Με την εφαρμογή τους τραυματισμούς των μαλακών ιστών κατά την επέμβαση μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Αυτό μειώνει το χρόνο επούλωσης και την ανάπτυξη επιπλοκών, και την αποκατάσταση του τραύματος επιταχύνεται λόγω ήσσονος σημασίας τραυματισμοί μαλακών ιστών.

Χαρακτηριστικά της νόσου στα παιδιά

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά εκφράζεται με την παρουσία της clubfoot. Αυτή είναι μια εκ γενετής πάθηση που επηρεάζει τα νεογέννητα μωρά. Η απόκλιση περιγράφεται στην ιατρική βιβλιογραφία από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. "Συγγενής" σημαίνει ότι η κατάσταση είναι παρούσα κατά τη γέννηση και εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Δεν είναι ασυνήθιστο και η συχνότητα ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων φυλών.

Σε Καυκάσιους πληθυσμούς για χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί με στραβά πόδια. Στην Ιαπωνία οι αριθμοί είναι ένα από τα δύο χιλιάδες, και σε ορισμένες χώρες του Νότιου Ειρηνικού αρρωσταίνουν επτά μωρά από χίλια.

Χειρουργική σε παιδιά

Χειρουργική διαδικασία είναι επίπονη και περίπλοκη, αλλά ο στόχος είναι πάντα η ίδια. Ο χειρουργός θα σας βρει και να κόψει όλους τους συνδέσμους που είναι πάρα πολύ σφιχτά. Σύνδεσμοι - συνδετικού ιστού που συνδέουν τα οστά. Όταν κόβονται, τελικά την αποκατάσταση ο ουλώδης ιστός. Μεγαλώνει το μωρό ουλώδης ιστός μπορεί να σχηματιστεί νέα των συνδέσμων που δεν είναι τόσο πυκνή.

Όταν οι σύνδεσμοι είναι αδύναμη, ο χειρουργός σας μπορεί να ευθυγραμμίσει τα οστά του ποδιού είναι φυσιολογικό. Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά απαιτεί τη χρήση καρφίτσες. Στηρίγματα μετάλλων είναι συνήθως χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα οστά στη σωστή θέση. Μεταλλικές καρφίτσες κολλήσει έξω από το δέρμα και αφαιρείται μετά από τρεις έως έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Που σχετίζονται με τις μεθόδους θεραπείας

διακοπή της θεραπείας σε παιδιά

Μέσα από ασκήσεις που προωθούν την ελεύθερη κίνηση του αντίχειρα, την εμφάνιση δυσμορφίας, μπορεί να προληφθεί. Αλλά πολύ λίγα τα παιδιά περνούν αυτές οι προληπτικές ασκήσεις για την εφηβεία. Η συντηρητική θεραπεία μπορεί μόνο να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Αποτελεσματική για την πρόληψη της νόσου είναι το μασάζ με βλαισού μεγάλου δακτύλου. Η διαδικασία είναι να χρησιμοποιήσετε το τρίψιμο, το ζύμωμα και τη δόνηση. Η διάρκεια είναι δέκα ημέρες έως δύο εβδομάδες. Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα για δέκα ημέρες. Η μαμά μπορεί να τεντώσει το πόδι του μωρού, ή να ζητήσει τις υπηρεσίες από επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ.

Πρόληψη του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Για να αποφύγετε βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες, δεν φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια κάθε μέρα. Όσο το δυνατόν συχνότερα είναι ξυπόλυτες. Κάνετε ασκήσεις για τα πόδια και να ενισχύσει τους μυς πόδι.

05.09.2018