Βαθμός βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει

Βλαισότητας πόδια αναπτύσσει σταδιακά: αρχικά ο ασθενής παραπονιέται ότι πονάνε τα πόδια μετά από μεγάλες βόλτες, ειδικά για τα τακούνια αρχίζει να φουντώσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού, που με μια μικρή αύξηση, τότε γίνεται πολύ δύσκολο να βρεις παπούτσια, λυγίζει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και το μπροστινό τμήμα του πέλματος. Στη σόλα αυξάνει την σφραγίδα κάλους ή κάλοι, το δεύτερο δάχτυλο πηγαίνει στην κορυφή και παίρνει τη μορφή της ένα σφυρί, θα λυγίσει και να μην λυγίσει. Διαταραγμένη παροχή αίματος προς το κοινό, που συνοδεύεται από έντονο πόνο κατά το περπάτημα, αργότερα απείλησε με αναπηρία.

βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι διαδεδομένη μεταξύ των γυναικών μετά τα 40, καθώς και μεταξύ βρέφη από 9 μηνών έως 1,5 ετών, όταν μια δεξιότητα με τα πόδια. Παθολογία είναι μια εσωτερική και εξωτερική αλλαγή του ιστού των οστών των ποδιών που προκαλείται από αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις, που συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις, την αναγνώριση των "χτυπήματα" κοντά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και της καμπυλότητας. Σχηματίζεται από εσφαλμένη φορτίο στο εσωτερικό μέρος του ποδιού, το οποίο είναι το εξωτερικό μέρος και το μικρό δάχτυλο ελαφρώς αυξημένα.

Η κατάσταση λειτουργίας της νόσου έχει πολύ αρνητικές συνέπειες: κοπή πόνους υπερβολικό φορτίο στη σπονδυλική στήλη, την καμπυλότητα, την εμφάνιση της αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας, clubfoot, κάλους. Χρειάζεστε ένα κατάλληλο έγκαιρη θεραπεία, καθώς και τη χρήση εξατομικευμένων ορθοπεδικά παπούτσια.

Τα αίτια της νόσου και βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμού

Οι κύριες αιτίες της δυσμορφίας:

 • εγκάρσια platypodia,
 • η κληρονομικότητα,
 • ασθένειες των ενδοκρινών αδένων,
 • οστεοπόρωση.

Η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει κιρσούς, πλατυποδία, συγγενείς ανωμαλίες, τραύμα, έντονη κινητικότητα της άρθρωσης και σε άλλους.

Ακόμη και άβολα παπούτσια ή μπότες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη οστά στο πόδι, ωστόσο, δεν είναι η αιτία. Η παραμόρφωση προκύπτει από την εσφαλμένη φορτίο στο εσωτερικό μέρος του ποδιού, το οποίο είναι το εξωτερικό μέρος και το μικρό δάχτυλο ελαφρώς αυξημένα. Διαταραχές του συνδετικού ιστού (σύνδεσμοι).

Το πιο σημαντικό, τι μπορούμε να κάνουμε για να την πρόληψη της νόσου επιλέγοντας τα σωστά παπούτσια ή χρησιμοποιώντας ορθοπεδικός πάτος για την ώρα, δεν χάνουν χρόνο.

βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμός υπολογίζεται με χρήση του παρακάτω μεταβλητές:

 • η γωνία μεταξύ I και II μετατάρσιο;
 • η γωνία απόκλισης από το μεγάλο δάχτυλο και θα μετατάρσιο οστό.

Έτσι, υπάρχουν διάφοροι βαθμοί της βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού:

 1. Βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμός 1: χαρακτηρίζεται από την παρουσία του μια γωνία μικρότερη από 12° μεταξύ του 1ου και 2ου μεταταρσίου οστά, και απόκλιση από το πρώτο δάχτυλο λιγότερο από 25°.
 2. Βλαισού μεγάλου δακτύλου 2 βαθμός αντιπροσωπεύει την γωνία απόκλισης μεταξύ των μεταταρσίων οστών τουλάχιστον 18 βαθμούς, και η γωνία εκτροπής του αντίχειρα περισσότερα από 25°.
 3. Βλαισού μεγάλου δακτύλου του 3 βαθμούς, επίσης, είναι το τελικό, έχει η γωνία εκτροπής του περισσότερα από 18° από το πρώτο κριτήριο και η γωνία μεγαλύτερη από 35° το δεύτερο κριτήριο.
βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμός επεξεργασίας

Αιτίες της νόσου στα παιδιά και το βαθμό Halus βλαισότητας

Η νόσος στα παιδιά μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη. Ωστόσο, η πρώτη εμφάνιση της νόσου είναι πολύ σπάνια, ενώ η δεύτερη προκαλεί συχνά συνδετικού ιστού δυσπλασία, που οδηγεί σε minuit συνδέσμων, η οποία δεν μπορεί να αντέξει την υπερβολική πίεση της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, τα ακατάλληλα παπούτσια του μωρού, κακή οικολογία, το υπερβολικό βάρος, τη γενετική προδιάθεση, επίσης, να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτής της νόσου.

Στην ιατρική είναι αποδεκτό να διακρίνει τέσσερις βαθμούς βλαισού μεγάλου δακτύλου νόσου:

 1. Η κλίση της φτέρνας μέρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15°. Αρκετά προληπτικά μέτρα για την εξάλειψη των αιτίων της νόσου.
 2. Μια απόκλιση από τον κανόνα των 20°. Σε αυτή την περίπτωση, θα βοηθήσει σε απλές φυσικές θεραπείες.
 3. Η γωνία εκτροπής δεν θα υπερβαίνει τις 30°. Για την εξάλειψη συνιστάται εντατική και παρατεταμένη θεραπεία, ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αποφευχθεί.
 4. Η γωνία κλίσης περισσότερο από 30°, το οποίο είναι το κρίσιμο επίπεδο στο οποίο η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι για τον προσδιορισμό του βαθμού της παραμόρφωσης είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα εξειδικευμένο που αποκαλύπτεται στο x-ray το βαθμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου, να συνταγογραφήσει αποτελεσματική θεραπεία.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε την παρουσία της ασθένειας αυτής;

Πρώτον, οι ασθενείς που υποφέρουν από πόνο στα πόδια, και συγκεκριμένα στον τομέα του μεταταρσίου οστού. Εκδηλώνεται μετά από μια μεγάλη βόλτα ή το φορτίο στα πόδια. Η εκδήλωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει ανάλογα με το βαθμό παραμόρφωσης και η σκηνή είναι διαφορετικά στη φύση και τη δύναμη – από δυσφορία σε οξεία και πονώντας πόνο.

Το δεύτερο είναι μια οπτική παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το πόδι χάνει τη φυσιολογική του μορφή, την ανάπτυξη των οστών ekzistas (σκλήρυνση του ιστού των οστών – "χτύπημα"), και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει από τον άξονα και κινείται σε ένα υπόλοιπο, που βρίσκεται στο δεύτερο δάχτυλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις φάλαγγες των δακτύλων δεύτερη και την τρίτη εμφανιστεί κάλους, η ευαισθησία των ποδιών μειώνεται, οίδημα και ερυθρότητα του δέρματος.

Plana μεγάλο δάκτυλο παραμόρφωση του ποδιού, όπως προαναφέρθηκε, είναι μια παθολογική παράβαση των διατάξεων του ποδιού. Η πίεση είναι κυρτή, το ύψος μειώνεται, και τη λειτουργία της, προχωρά σε μια αφύσικη τρόπο. Χαρακτηριστικά συμπτώματα:

 1. Έντονη παραμόρφωση του ποδιού. Ο άξονας δραματικά μετατοπίζεται προς την πλευρά της, η απόσταση μεταξύ τους αστραγάλους αυξάνεται σε όρθια θέση. Παρακαλώ σημειώστε: τα πόδια και τα πόδια σε αυτό το στάδιο είναι x-σχήμα.
 2. Εμφανή ελαττώματα αισθητικού συνοδεύονται από δυσφορία κατά το περπάτημα και ταλαιπωρία κατά την επιλογή παπούτσια. Επιπλέον, η βλαισού μεγάλου δακτύλου συμβάλλει στην ανάπτυξη της ανωμαλίες: πλατυποδία, την οστεοαρθρίτιδα και άλλες παθήσεις, που οφείλονται στην κακή λειτουργία της άρθρωσης.

Όλα αυτά τα συμπτώματα οδηγούν στο συμπέρασμα σχετικά με την παρουσία των ανωμαλιών, αλλά η αξιοπιστία των πληροφοριών που είναι απαραίτητες ακτινογραφίες και άλλες διαδικασίες.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ένα πρώτο βήμα είναι μια ενδελεχής εξέταση του ασθενούς από ειδικό πόδι εξέταση των οστών. Έγκαιρη θεραπεία μπορεί να είναι ο κύριος παράγοντας στον διορισμό της θεραπείας. X-ray θα δείξει ποια από τα στάδια του ασθενή. Δεδομένου ότι αυτή η ασθένεια να προκαλέσει την ανάπτυξη του συνδυασμού, μετά τις ανωτέρω διαδικασίες, η εικόνα γίνεται σαφέστερη.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι πιο περίπλοκη. Για την πλήρη μελέτη, την ανίχνευση, αιτίες και επιπλοκές της νόσου συνιστάται θεραπεία με αρκετούς ειδικούς: παιδο-ορθοπεδικό, ο νευρολόγος και ο χειρουργός. Ανάλογα με τις εξωτερικές εκδηλώσεις γιατρός συνταγογραφεί:

 • τη διεξαγωγή ακτίνες-χ;
 • Υπερηχογραφική διάγνωση των αρθρώσεων και των συνδέσμων συσκευές.
 • Υπολογιστή plantography.
Προσοχή! Να παρατηρήσει τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί, σε καμία περίπτωση δεν περνούν αυτο-θεραπείας, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην πρόοδο της νόσου, αλλά επίσης να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η ασθένεια προσφέρεται φειδωλοί θεραπείες στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι κύριοι τρόποι αντιμετώπισης βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι:

 1. Η τακτική χρήση επιλεγεί ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια και διορθωτικά πέλματα.
 2. Sports race (περπάτημα, Τρέξιμο, γυμναστική).
 3. Η χρήση που διαχωρίζει τα δάκτυλα των pads.
 4. Η χρήση ορθώσεις για το κοινό από το πρώτο δάχτυλο.
 5. Ο σκοπός του μασάζ ορισμένων περιοχών στα πόδια.
βλαισού μεγάλου δακτύλου βαθμού για τον ενήλικο

Αυτές οι μέθοδοι θεραπείας ενδείκνυται επίσης για βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά. Ένας έμπειρος γιατρός μπορεί να ανατεθεί σε ηλεκτροφόρηση, ηλεκτρική ή μαγνητική διέγερση των μυών, θα ήταν χρήσιμο παραφίνη και το κολύμπι.

Ανάλογα με το στάδιο της δίνης χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους διόρθωσης.

 1. Σε πρώτο βαθμό, όταν αρχίζει να γίνει φλεγμονή των οστών, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η καμάρα του ποδιού χρησιμοποιώντας μετζεσόλες με τον εγκάρσιο φύμα. Κάντε κομπρέσες με Dimexidum, άλας λουτρών, φυσιοθεραπεία, μασάζ. Αλλά το πιο σημαντικό, τα σωστά παπούτσια.
 2. Σε δεύτερο βαθμό, όταν μια μικρή παραμόρφωση του μετώπου δάκτυλο του ποδιού: βεβαιωθείτε ότι το πέλμα, η χρήση της σιλικόνης εισάγει ανάμεσα στο μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο, ή για την εφαρμογή βλαισότητας νάρθηκα για την απαγωγή του αντίχειρα. Φυσιοθεραπεία, μασάζ, παραδοσιακές μεθόδους ανακούφιση από φλεγμονή των αρθρώσεων.
 3. Στις πιο σοβαρές βαθμό δυσμορφίας, η χρήση των παραδοσιακών μεθόδων φυσικοθεραπευτικής αγωγής δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.

Όταν εκτελείτε 3 βαθμούς της νόσου, μπορεί να χρειαστεί ένα ακραίο μέτρο η χειρουργική επέμβαση. Χωρίζεται σε διάφορους τύπους:

 • η μέθοδος του Ντομπς, που αποτελείται από 6 συνεδρίες διόρθωση του ποδιού με περαιτέρω γύψος *
 • artdesire λειτουργίες, που σχετίζονται με την αύξηση και την ενίσχυση των μυών των ποδιών, ωστόσο, αυτή η μέθοδος συνοδεύεται από παρατεταμένη πόνο, και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζεται συχνά;
 • ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις σας επιτρέπουν να αυξήσετε την ένταση του συνδετικός συσκευές, με την αλλαγή της γωνίας μεταξύ των οστών.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, Plana μεγάλο δάκτυλο παραμόρφωση του ποδιού είναι αρκετά συχνές, ειδικά στις γυναίκες. Προσφέρεται και για αποτελεσματική θεραπεία, τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά. Η έγκαιρη ανίχνευση και η κατάλληλη θεραπεία θα εμποδίσει την ανάπτυξη και επιπλοκές. Ακολουθήστε την υγεία των ποδιών τους, και ότι θα σας παρακαλώ με την δύναμη, την ομορφιά, την αντοχή για πολλά χρόνια.

03.09.2018