Βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες: θεραπεία

Ορθοπαιδικές παθήσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου χαρακτηρίζεται από την καμπυλότητα του κοινού, όπου το πρώτο δάχτυλο είναι εκτρέπονται προς το εσωτερικό του ποδιού και το εξωτερικό διαμορφώνεται προεξέχουν οστά. Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της νόσου.

Βλαισότητας

Κατανομή αυτών των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν την παραμόρφωση του ποδιού:

 • Η εσφαλμένη παπούτσια. Όταν επιλέγετε πρέπει να δώσουν προσοχή στο μέγεθος για να εγκαταστήσει, και τα παπούτσια δεν θα πρέπει να συστέλλονται τα πόδια στις άκρες.
 • Φορώντας ψηλοτάκουνα. Η παραμόρφωση παρατηρείται συχνά σε ενήλικες γυναίκες που σχετίζεται με την τακτική χρήση του παπούτσια με ψηλά τακούνια σφήνα ή το τακούνι περισσότερα από 4 cm.
 • Τραύματα διαφορετικής φύσης. Απόκλιση μπορεί να παρουσιαστεί όταν υπεξάρθρημα της φάλαγγας του αντίχειρα του κάτω άκρου.
 • Η εξέλιξη της ουρικής αρθρίτιδας. Η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση του ουρικού οξέος στους ιστούς, η οποία προκαλεί παραμόρφωση διαδικασίες.
 • Αδύναμη τένοντες. Παραβίαση είναι εκ γενετής ή επίκτητη τύπος.
 • Γενετικός παράγοντας που επηρεάζει την ενήλικη πλατυποδία.
 • Παχυσαρκία, η οποία αυξάνει την πίεση στις αρθρώσεις και τους τένοντες.
 • Ορμονική ανισορροπία. Πιο συχνά η αιτία που εκδηλώνεται σε γυναίκες κατά την ενήλικη ζωή.
 • Η κυοφορία και η γέννηση ενός παιδιού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πίεση στα πόδια αυξάνει, και υπόκειται σε διάφορες ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό.
 • Επίπεδη πόδια ποικίλης σοβαρότητας.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη

Η πιο κοινή αιτία της βλαισότητας στις γυναίκες είναι το φορώντας παπούτσια υψηλής φτέρνα με στενό στόμιο. Αυτά τα παπούτσια φέρουν σοβαρές βλάβες για την υγεία.

Για 35 χρόνια ο κίνδυνος ανάπτυξης της πλατυποδία και παραμόρφωση. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με στενή μύτη δεν επιτρέπει να κατανέμει σωστά το φορτίο στα πόδια.

Βλαισότητας εκδηλώνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Τακούνια
 • μια δυσφορία, όταν το περπάτημα;
 • το μέγεθος του Παπουτσιού για να μεγαλώσει;
 • στην περιοχή του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού εμφανίζεται ερυθρότητα και πρήξιμο;
 • με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει μια απότομη πόνο και το αίσθημα της κόπωσης?
 • το κοινό αρχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος;
 • σε προχωρημένες περιπτώσεις, βλαισότητας προκαλεί σοβαρές δυσκολίες κατά το περπάτημα.

Αλλά στην πραγματικότητα αλλάζει το σχήμα του σώματος, το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι η υποστήριξη, αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη ότι θα πρέπει να σκεφτείτε για τη δική τους υγεία και να εφαρμόσει ορισμένα μέτρα για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

Τι είναι

Βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών είναι μια συγκεκριμένη παθολογία του κατώτερου τμήματος του άκρου, η οποία παραβιάζει την ορθή λειτουργική θέση. Τα κύρια συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι μια παραβίαση του άξονα του ποδιού, καθώς και τη μείωση του ύψους της.

Λόγω της παθολογίας, όλα τα στοιχεία του ποδιού λάθος θέση. Αυτό αφορά, συμπεριλαμβανομένης της φτέρνας, και φάλαγγες.

Εξαιτίας αυτού, το πολύ το πόδι παίρνει χ-όπως εμφάνιση.

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι να αλλάξετε τη σωστή θέση της φάλαγγας του δείκτη, με την οποία αυτός επιδιώκει προς τα έξω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γωνία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστά αυξάνει.

Αρχική εξέταση του ασθενούς με προβλήματα από το πόδι παραμορφώσεις θα πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένο ορθοπεδικό τραύμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παραπέμψει τον ασθενή σε άλλα συναφή επαγγέλματα, αλλά σε Γενικές γραμμές, τα προβλήματα αυτών των παθολογιών είναι που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.

Ταξινόμηση παθολογία

Να σωστά να συνταγογραφήσει τη θεραπεία, για να περιγράψει τα συμπτώματα της νόσου, να συγκρίνετε παθολογία με εκείνους που έχουν ήδη μελετηθεί, που εγκρίθηκε με την κατάταξη του παραμορφώσεων. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της διαδικασίας διακρίνει το στάδιο της νόσου, ανάλογα με την γωνία μετατόπισης του ποδιού σε μοίρες.

Ανάλογα με τους λόγους για την ανάπτυξη της βλαισότητας παραμόρφωση εμφανίζεται σε διάφορες μορφές:

 1. Στατική στάση του σώματος.
 2. Δομική - συγγενή κάθετη θέση του αστραγάλου.
 3. Αντισταθμιστικά - εμφανίζεται όταν η βράχυνση του μήκους του Αχίλλειου τένοντα, με το σώμα της από τον αστράγαλο και την παραβίαση των διατάξεων της κνήμης.
 4. Παράλυτος - σε παθήσεις του νευρικού συστήματος.
 5. Σπαστική - που προκαλείται από μυϊκούς σπασμούς στους μυς του κάτω μέρους του ποδιού, το πόδι, μηρός.

Ανάλογα με το σχήμα και η καμπυλότητα του ποδιού, η παθολογία είναι τριών ειδών:

 • εγκάρσια τένοντες των δακτύλων αφύσικα τεντωμένο, και η καμπυλότητα έχει τη μορφή της ένα σφυρί. Οι ασθενείς παραπονιούνται για πόνο κατά το περπάτημα και διαταραχές βάδισης;
 • διαμήκης - η μείωση των κατά μήκος καμάρα του ποδιού. Εάν αντιμετωπίζετε διαταραχές βάδισης, πόνος κατά το βάδισμα και στην ψηλάφηση, η παραμόρφωση αλλαγές παρατηρούνται ακόμη και οπτικά *
 • σε συνδυασμό - συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και των δύο εγκάρσιες και διαμήκεις ανωμαλίες και ονομάζεται εγκάρσια — διαμήκη επίπεδη πόδια. Παρά το γεγονός αυτό, ο πόνος και διαφορετικές διαταραχές είναι απούσα.
Υπολογιστή podometry

Τα στάδια της εκδηλώσεις βλαισότητας σε ενήλικες

Σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των νεογέννητων, καταγράφονται διάφορα είδη καμπυλότητες των ποδιών. Μπορεί να είναι εκ γενετής, λόγω κληρονομικότητας και γενετικές ατέλειες, ή επίκτητη, η οποία είναι η περίοδος μωρό να σηκωθεί στα πόδια της και να αρχίσει το περπάτημα.

Το πόδι μπορεί να κοιτάξει στο εξωτερικό (βλαισότητας ) ή τα εσωτερικά (ραιβότητα, ή clubfoot) πλευρά, η οποία είναι συχνά σε συνδυασμό με άλλους τύπους παραμορφώσεων. Έτσι, Βλαισότητας ή ραιβότητας πόδι είναι συχνά περίπλοκη διαμήκη ή εγκάρσια πλατυποδία * αυτό σε συνδυασμό παθολογία είναι εμφανής σε νεότερους σχολική και εφηβική ηλικία.

Επιπλέον, ορισμένες παθήσεις του εγκεφάλου και άλλων τμημάτων του νευρικού συστήματος μπορεί να είναι η κλινική εικόνα της δυσμορφίας σε ένα παιδί με σπαστική (ή νευρολογικά) προέλευσης.

Τέτοια Μέλη είναι αναφέρεται ως equino-βλαισότητας ή equino-ραιβότητας παραμόρφωση του ποδιού. Ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η βλάβη στο νευρικό σύστημα, ο βαθμός καμπυλότητας είναι επίσης διαφορετικές.

Σε αυτή την περίπτωση, είτε το μωρό δεν μπορεί να μάθει να με τα πόδια, ή το περπάτημα "στις μύτες".

Η πιο κοινή δυσμορφία των ποδιών με μικρά παιδιά θα πρέπει να καλέσετε το καμπυλότητα, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από ένα έτος της ηλικίας τους, αλλά διαγιγνώσκεται συχνά μόνο για 3-4 χρόνια.

Ανώριμος μυών των κάτω άκρων, αδύναμη συνδέσμων της άρθρωσης του αστραγάλου, ατελής συντονισμός και, κατά συνέπεια, συχνή απώλεια της ισορροπίας και πτώση, συγγενή δυσπλασία του συνδετικού ιστού είναι οι παράγοντες που προδιαθέτουν για την εκδήλωση της παθολογίας.

Σταματήσει σταδιακά καθώς εξελίσσεται έξω και όλο το βάρος του μωρού πέφτει πάνω στο διαμήκη εσωτερικό τομέα του ποδιού που είναι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και το εσωτερικό μέρος της πτέρνας. Ενώ το φορτίο στο μικρό του δάχτυλο να μειωθεί και σταδιακά να αυξηθεί πάνω από τα υπόλοιπα δάχτυλα.

Ως εκ τούτου, το παιδί δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει την οριζόντια θέση των ποδιών, από τα εξωτερικά μέρη τους αναπόφευκτα αυξάνεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου.

Να υποπτεύεται τα πρώτα σημάδια της ασθένειας αυτής μπορεί να είναι μόνο ένας παιδίατρος, οι γονείς είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι η εσφαλμένη ρύθμιση του στάση για το μωρό της. Ως εκ τούτου, μια προκαταρκτική διάγνωση της βλαισότητας τοποθετείται στις παιδιατρικές εξετάσεις, συνήθως μετά την ηλικία του 1 έτους, αλλά οι περισσότερες από τις περιπτώσεις της παθολογίας εντοπίζονται σε 2-3 χρόνια, όταν τα συμπτώματα γίνονται αρκετά φωτεινό.

Για μια οριστική διάγνωση βλαισότητας του ποδιού που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή μεθόδους.

Αυτές οι μέθοδοι που βοηθούν να καθορίσει το στάδιο της παθολογικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχουν άλλες αρθρώσεις του ποδιού και τον αστράγαλο, την κατάσταση των μυών και των συνδέσμων ιστού, η παρουσία του διαμήκη ή εγκάρσια πλατυποδία. Στη συνέχεια, ο προσθετολόγος αναπτύσσει ένα σχέδιο θεραπείας.

Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού στα παιδιά είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί υπομονή, επιμονή, η αυστηρή τήρηση όλων των συστάσεων.

Ο σκοπός της ιατρικής συγκρότημα είναι η ενδυνάμωση του μυϊκού συσκευές, δίνοντας το μωρό πόδια φυσιολογική κατάσταση, την πρόληψη της εξάπλωσης της παθολογίας σε άλλες δομές των κάτω άκρων. Με πολλούς τρόπους, η θεραπεία εξαρτάται από το αν η καμπυλότητα εκ γενετής ή επίκτητη.

Αν η παραμόρφωση είναι εκ γενετής, το παιδί που επιβάλλονται στο πόδι και τον αστράγαλο εκμαγεία, με την οποία το πόδι είναι που πραγματοποιήθηκε σε μια κανονική θέση, και το αντίστοιχο των συνδέσμων και των τενόντων αρχίσει να λειτουργεί.

Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται χειρουργική θεραπεία, η οποία συνίσταται στην μεταμόσχευση των τενόντων, η εγκατάσταση της εξωτερικής οστεοσύνθεσης, της συσκευής ή να εφαρμοστούν με διαφορετικό τρόπο, το οποίο είναι να επιλεχτούν χωριστά.

Τα αίτια της παραμόρφωσης σε ενήλικες

Μασάζ

 • τον έλεγχο του βάρους;
 • κάλτσα άνετα παπούτσια (ψηλά τακούνια και στενό σφιχτά παπούτσια, θα πρέπει να αφαιρεθεί ή να θέσει σε όχι περισσότερο από 30 λεπτά έως 3 φορές ανά μήνα);
 • ελέγχου της βάδισης (κρατήσει τη στάση σας, να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε ομαλά και σιγά-σιγά, πολύ καλά να μεγαλώσει υγιές βάδισμα γοητεία με Pilates και yoga);
 • σωματική άσκηση για να ενισχύσει τους μυς των ποδιών;
 • η σωστή διατροφή για την πρόληψη φθορά των τενόντων, των συνδέσμων, των αρθρώσεων;
 • αποτελεσματική θεραπεία των τραυματισμών και φλεγμονώδεις παθήσεις (θυλακίτιδα, τενοντίτιδα, αρθρίτιδα);
 • η χρήση ορθοπεδικά πέλματα.

Μασάζ ποδιών είναι χρήσιμο σε περιοδικά. Για να ενισχύσει τους μυς προσπαθήστε όσο το δυνατόν συχνότερα να περπατάτε ξυπόλητοι σε διαφορετικές επιφάνειες (γρασίδι, βότσαλα στην παραλία). Αν η εργασία είναι καθιστική ή σχετίζεται με παρατεταμένη ορθοστασία – πρέπει να ασκείστε τακτικά μασάζ χρήσης για την πόρτα.

Σε ενήλικες, η διόρθωση της δυσμορφίας απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια και δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πιστεύεται ευρέως ότι για να απαλλαγούμε από αυτό το ελάττωμα είναι δυνατή μόνο μέσω της χειρουργικής επέμβασης.

Πράγματι, όταν εκτελεστούν σωστά η χειρουργική διόρθωση θα έρθει αρκετά μακριά από την πληρωμή. Δηλαδή, κάποια στιγμή, τα κέρδη σχεδόν το υγιές πόδι.

Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι αυτό είναι μόνο μέθοδο πληρωμής.

Μέχρι σήμερα, διάφορες παραλλαγές των εργασιών της βλαισότητας πόδι. Όλα έχουν ως στόχο να μειωθεί η γωνία μεταξύ του μεταταρσίου οστά. Αυτό θα επιτρέψει στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αποκλίνει προς τα έξω.

Σημειώστε ότι η συνολική πρόγνωση των ασθενειών αυτών συμβατικά δυσμενής. Με άλλα λόγια, αν έχετε συνεχώς να μην πραγματοποιήσει την υποστήριξη και την τόνωση της θεραπείας, ακόμη και μετά από χειρουργική διόρθωση μεγάλη πιθανότητα υποβάθμισης, όπως η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να εξαλείψει την αιτία της νόσου.

Τα αποτελέσματα της βλαισότητας παραμόρφωση

Ως αποτέλεσμα της βλαισότητας παραμόρφωση αλλαγές όχι μόνο το κοινό, αλλά και τους μυς, την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς. Χειρουργική επέμβαση σε ενήλικες ανακουφίζει από την οστική παραμόρφωση, αλλά για να αποκαταστήσει την υγιή κινητικότητα εργασίας για τον τόνο των μυών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Όταν βλαισότητας παραμόρφωση που επηρεάζει όχι μόνο τα πόδια, αλλά όλες οι υπερκείμενες ενώσεις. Μια συχνή συνέπεια της αρθρίτιδας του μεταταρσίου και αρθρώσεις των γονάτων. Ως εκ τούτου, η σωματική άσκηση και μασάζ για βλαισότητας παραμόρφωση διεξάγεται κατά προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή: από την περιοχή του ιερού οστού, και περαιτέρω για τις εσωτερικές επιφάνειες των γάμπες, τους μηρούς. Σημαντικό για τη συνολική ενίσχυση του μυϊκού συσκευές.

Μασάζ

Πρόληψη της πόδι παραμορφώσεις σε παιδιά και ενήλικες

Για τους ενήλικες, η καλύτερη πρόληψη της παθολογικής παραμόρφωση του ποδιού μπορεί να χρησιμεύσει ως η σωστή επιλογή των υποδημάτων, υγιεινό τρόπο ζωής, μασάζ, πισίνα.

Όπως στους ενήλικες, βλαισότητας η παραμόρφωση μπορεί να αναπτυχθεί αργά, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή σε αυτό στα πρώτα στάδια, και παρατήρησα μόνο όταν φοράει τα παπούτσια συνοδεύεται από σύνδρομο πόνου. Να μην αναφέρω αυτό, συνιστάται στα πρώτα στάδια της παραμόρφωσης να χρησιμοποιήσετε ορθοπεδικά παπούτσια.

Είναι χρήσιμο να περπατάτε ξυπόλητοι σε ανάγλυφες επιφάνειες (βότσαλα μασάζ Mat), να κάνει ασκήσεις για να φτιάξεις την καμάρα του ποδιού (στέκεται και το περπάτημα στις μύτες των ποδιών).

Στον αγώνα με βλαισότητας παραμόρφωση σας προτείνουμε τις ακόλουθες μεθόδους:

 • μασάζ, με στόχο την χαλάρωση των μυών πίσω του πόδια και γλουτούς;
 • την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων.
 • συμπεριφοράς professional φυσική θεραπεία;
 • η χρήση των φαρμάκων;
 • φορώντας ειδικό επίδεσμο και ορθοπεδικά παπούτσια;
 • το κολύμπι και τα λουτρά για τα πόδια *
 • η χειρουργική επέμβαση.

Πρέπει να είναι έγκαιρη, να πάμε στον παιδίατρο, αυτό θα βοηθήσει να θεραπεύσει το βλαισότητας παραμόρφωση σε πρώιμο στάδιο.

Ο σκελετός ενός ενήλικα είναι ήδη σχηματιστεί πλήρως, έτσι ώστε η θεραπεία των οστικών παθήσεων περίπλοκη. Πόδι παραμόρφωση σε ενήλικες, για τα πρώτα στάδια αντιμετωπίζεται με συντηρητική θεραπεία: θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση ενισχύει τις αρθρώσεις και τους μυς, αποτρέπει πιθανές επιπλοκές και ασθένειες που σχετίζονται με. Για το σκοπό αυτό, η σωματική άσκηση.

"Επίπεδη" από μόνη της δεν είναι μια κλινική διάγνωση. Σύμφωνα με τις στατιστικές, από 5 έως 15% του πληθυσμού πόδια της με τους δείκτες της flatfoot.

Πολλά άτομα με πλατυποδία, χωρίς να αισθάνεται καμία ενόχληση και χωρίς δικαιολογία, όχι μόνο για την χειρουργική, αλλά και μεγάλες — για την αντιμετώπιση στο γιατρό. Αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν πλατυποδία εκδηλώνεται θα είναι σε θέση να διαταράξει τον πόνο, αίσθημα αστάθειας, οίδημα, παραμόρφωση των ποδιών που προκαλείται από πλατυποδία.

Βλαισότητας ποδιών σε ενήλικες – είναι πάντα αποκτήσει την παθολογία, στην οποία σε Γενικές γραμμές δεν αλλάζει η ρύθμιση για τη στάση του, και αρχικά επηρεάζει τις αρθρώσεις των δακτύλων. Και η ασθένεια αρχίζει με ένα δάχτυλο, για να είμαι ακριβής – με την μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης.

31.08.2018