Τι είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου και πώς να την θεραπεία της παθολογίας

Παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού ή του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια κοινή ορθοπεδικό πρόβλημα, ειδικά στις γυναίκες. "Κόκκαλο" άσχημο προεξέχει στην άκρη του ποδιού, παπούτσια και πολλά τρίβονται, σκάει το καλαμπόκι, στο τέλος της ημέρας, τα πόδια κουρασμένος. Όλα αυτά που κάνει η κυρία αλλάξετε αυτά τα παπούτσια μοντέλο παπούτσια σε χάλασε παπούτσια, να δοκιμάσετε διάφορα "γιαγιά". Τι είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου, πώς να απαλλαγούμε από τον πόνο και την επιστροφή ποιότητα ζωής;

Η παροιμιώδης "κόκαλο", "κώνο" σε μια δύσκολη ιατρική γλώσσα ονομάζεται "Halyus τα στραβά δάχτυλα" ή "Halyus Halyus σταματήσει." Αυτή η παραμόρφωση των κάτω άκρων εκπροσωπούνται ως αντισταθμιστικά οφέλη από την αλλαγή αυτά τα παπούτσια με αξονικό κέντρο. Τα θύματα αυτής της ασθένειας είναι συχνά γυναίκες, όπως την πανέμορφη κυρίες είναι χαλασμένο μόδας σε όλη τη ζωή. Ωστόσο, η έννοια της "μοντέρνα παπούτσια" και "άνετα παπούτσια" είναι συχνά πολύ μακριά από το άλλο. Δέσμες των ανδρών πιο ισχυρή, έτσι ώστε να Halyus βλαισότητας συμβαίνουν συχνά να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Με την ευκαιρία, Halyus βλαισότητας είναι ένα κόκκαλο με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Αυτό είναι ένα μικρό μόνο την ανάπτυξη του χόνδρου, σχεδιασμένος για να υποστηρίξει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σε ευθεία θέση. Αλλά αυτό είναι το ιδανικό. Αν η ανάπτυξη αυξάνει το σχηματισμό των οστών του πόδι σπασμένο. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει "ομήρους" τους γείτονες, οίδημα, πόνος βάδισμα halo, ίσως βλαισότητας. Λάθος διανεμητέα φορτίο οδηγεί σε προβλήματα με την σπονδυλική στήλη, το γόνατο και τις αρθρώσεις του ισχίου.

Στο ICD-10 Halyus Halyus αποδίδεται σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού (Κεφάλαιο ΧΙΙΙ). Κωδικός βλαισού μεγάλου δακτύλου σύμφωνα με το ICD-10 που αναφέρεται στην ενότητα "Επίκτητες παραμορφώσεις των δακτύλων των χεριών και ποδιών" και έχει μια αριθμητική ονομασία 20.1.

Κληρονομιάς και της μόδας

Ύπουλη οστών

Η συμβολή του στην ανάδειξη της Halyus Halyus (λάθος όνομα: halgus Halyus) να οδηγήσει σε διαταραχές στο ενδοκρινικό σύστημα: μην κατά λάθος "χτύπημα" είναι ενεργά αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όταν μια γυναίκα βιώνει συχνές ορμονικές διαταραχές και η έλλειψη των οιστρογόνων. Πιθανή γενετική προδιάθεση: Halyus βλαισότητας συχνά παίρνει το κορίτσι μαμά και τη γιαγιά της.

Αυτή η παθολογία είναι, όπως το εγκάρσιο επίπεδο πόδια (συχνά είναι εκ γενετής), οδηγεί επίσης σε Halyus βλαισότητας. Με την παρουσία του πλατυποδία είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον παιδίατρο. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και τα εργαλεία που μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των πλατυποδία. Για παράδειγμα, πέλματα-πέλματα: υποστηρίζουν το πόδι σε μια υγιή θέση και να ανακουφίσει την πίεση κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Επιλέξτε αυτά τα πέλματα είναι αυστηρά ατομική, μαζί με το γιατρό. Επίσης, όταν εγκάρσια οριζόντια μέτρα εφαρμόζονται θεραπευτικές ασκήσεις, μασάζ, φυσιοθεραπεία.

Ο ένοχος για την ανάπτυξη Halyus παραμόρφωση μπορεί να γίνει υπέρβαρος, υπό την πίεση από τα οστά του ποδιού είναι πεπλατυσμένο. Η παχυσαρκία όχι μόνο εμποδίζει την ανάπτυξη Halyus βλαισότητας στα δάχτυλα, αλλά και θα μειώσει το φορτίο στη σπονδυλική στήλη θα σας βοηθήσει να αποφύγετε μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Άβολα ή στενά παπούτσια, επίσης, οδηγεί στην εμφάνιση της "χτυπήματα". Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη θεραπεία της υψηλής φουρκέτες με αιχμηρό toe καπ: το φορτίο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος που σταδιακά προκαλεί την παραμόρφωση. Τέλειο για την καθημερινή ένδυση - παπούτσια για το χαμηλό (5 cm) τακούνι με στρογγυλεμένες toe και ένα μαλακό πέλμα.

Πώς είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου

Κληρονομιάς και της μόδας

Αναπτύσσει Halyus για πολύ καιρό, και όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλήρης θεραπεία. Στα πρώτα στάδια της νόσου προκαλεί οπτική δυσφορία (τοποθεσία στραβά δάχτυλα των ποδιών και άσχημα χτυπήματα). Αργότερα, ωστόσο, οι ασθενείς όλο και πιο δύσκολο να είναι σε θέση να πάρει τα παπούτσια για να κρύψει το ελάττωμα. Έπειτα, υπάρχουν και πόνο, τόσο κατά την οδήγηση και να ξεκουραστεί. Η αύξηση των οστών στα πόδια με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ασθενούς, για τη διάθεσή του. Αντιαισθητική εμφάνιση έχει ξεθωριάσει στο παρασκήνιο.

Η εμφάνιση της νόσου στην επιστήμη μπορεί να υποδιαιρείται σε διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Και τα τέσσερα. Ο ευκολότερος πρώτου βαθμού Halyus Halyus είναι διαφορετική από την τελευταία (τέταρτη) το βαθμό της μετατόπισης του αντίχειρα ως προς τον άξονα, ο βαθμός εκδήλωση του πόνου και την αύξηση δυσφορία στην καθημερινή ζωή. Να θυμάσαι: είναι σημαντικό να προσδιορίσει την ασθένεια στην πρωταρχική του μορφή ανάπτυξης.

Προκαλεί φλεγμονή

Ερυθρότητα και οίδημα Halyus Halyus στάση μπορεί να προκληθεί από τους ακόλουθους λόγους:

  • Οξεία ρευματοειδή αρθρίτιδα;
  • Επιθέσεις της ουρικής αρθρίτιδας;
  • Θυλακίτιδα;
  • Οστεοπόρωση και τη λοιμώδη αρθρίτιδα.
Οι ασθένειες αυτές έχουν κάποια κοινά συμπτώματα, αλλά διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά της ροής του φλεγμονώδεις διεργασίες κατά την περίοδο έξαρσης. Για παράδειγμα, η αρθρίτιδα συνοδεύεται όχι μόνο από την ερυθρότητα των οστών και έντονο πόνο επιθέσεις, αλλά και τη Γενική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ουρική αρθρίτιδα φλεγμονή μέρος μπορεί να αποκτήσει βαθύ κόκκινο χρώμα, σημαντική διόγκωση και ακόμη ορατά παλμού. Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με περιοδικές επιθέσεις του πόνου και επιδεινώνεται από την κατάχρηση λιπαρών τροφών.

Θυλακίτιδα - και σε μια πολύ δύσκολη ασθένεια που μπορεί να προκύψει μετά από λίγους μήνες. Αυτό επιδεινώνει σημαντικά την κατάσταση στην επιλογή της θεραπείας.

Πώς αντιμετωπίζεται

Σε Γενικές γραμμές, η θεραπεία στοχεύει στην εξάλειψη του πόνου σε Halyus Halyus. Να μειώσει τον πόνο, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει τη φυσιοθεραπεία, την τοπική χορήγηση γλυκοκορτικοστεροειδών φάρμακα (diprospander, kenologist). Αν η κοινή δυσμορφία είναι πολύ έντονη, ενδεχομένως, τη χειρουργική επέμβαση.

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής θα σας βοηθήσει ορθοπεδικά σιλικόνης, κύλινδροι, μέσω της οποίας το στέλεχος γραμμές (ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο). Υπάρχουν ακόμα δάχτυλο corrector, το οποίο φοριέται και το βράδυ (επιτρέπει τα δάχτυλα να αποκλίνει) και τα ειδικά ελαστικά, τα οποία δημιουργούν ένα άνετο εμπόδιο μεταξύ του παπούτσια και πρησμένα δάχτυλα.
Πώς είναι βλαισού μεγάλου δακτύλου

Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας

Πάσχουν από τον πόνο στο Halyus Halyus θα βοηθήσει να διευκολύνει τις ακόλουθες διαδικασίες:

  • Το βράδυ πονάει να βάλει ένα κομμάτι από μαλακό πρόπολη και να συνεχίσει την εν λόγω αντιμετώπιση πριν από ορατά αποτελέσματα;
  • Mix 20 g ιωδίου και 10 λιωμένη ασπιρίνη και λιπαίνετε το πονεμένο κάθε μέρα πριν τον ύπνο;
  • Αναλγητική και αντιφλεγμονώδη επίδραση στην Halyus βλαισότητας του ποδιού έχει ένα μπάνιο με ένα μείγμα από νερό (1 λίτρο), το ιώδιο (10 σταγόνες) και το αλάτι (2 κουταλιές της σούπας).

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μέθοδοι αυτές μπορούν μόνο να ανακουφίσει τον πόνο. Για μια πλήρη θεραπεία επισκεφθείτε το γραφείο του γιατρού, και συχνά χειρουργός, είναι αναπόφευκτη.

Χειρουργική θεραπεία

Σε σοβαρές περιπτώσεις η θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική επέμβαση. Η πιο απλή χειρουργική διόρθωση είναι η λειτουργία Σέντε. Όταν μια τέτοια θεραπεία βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι αφαιρεθούν μόνο των δεδουλευμένων κατ ' αποκοπή, δηλαδή φαίνεται να κοπούν πίσω πόδια τους φαίνεται. Μείωση του πόνου, τα πόδια λιγότερο κουρασμένοι. Ωστόσο, δεδομένου ότι η διόρθωση του συνδυασμού (π. χ. πλατυποδία) δεν προβλέπονται Σέντε, η επίδραση της θεραπείας είναι εξαιρετικά σύντομη.

Μια άλλη επιλογή είναι η χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου - μετατόπιση του μεταταρσίου οστά στην επιθυμητή θέση και το κλείσιμο τους με ειδικές βελόνες. Τα μειονεκτήματα των εν λόγω δράσεων: τρεις μήνες αργότερα, υπάρχει ανάγκη για την άμεση αφαίρεση της δομής. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο να περιοριστεί το φορτίο στο πόδι να χρησιμοποιούν δεκανίκια. Δύσκολη περίοδος αποκατάστασης, τον πόνο και την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες χειρουργική επέμβαση έχει κάνει αυτή η λειτουργία δεν είναι δημοφιλής με τους ασθενείς και τους χειρουργούς.

Σε μεγάλα χειρουργικά κέντρα συμπεριφοράς διαφορετικό είδος χειρουργική επέμβαση - οστεοτομία. Υπάρχουν περισσότερα από 150 μεθόδους λειτουργίας * η επιλογή της μεθόδου της λειτουργίας εξαρτάται από το βαθμό της νόσου συνδυασμού και η Γενική κατάσταση του ασθενούς.

Σε οστεοτομίες σε μια μέρα, μπορείτε να πάρετε μέχρι και απαλά με τα πόδια, και μετά από μια-δυο εβδομάδες - να πάει στο σπίτι. Εκτός από το να απαλλαγούμε Halyus βλαισότητας, είναι πλαστικό τένοντες, διορθώνει την εγκάρσια καμάρα του ποδιού και μειώνει τα επίπεδα πόδια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα οστά που καθορίζεται με ειδικές βίδες τιτανίου, τότε δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε.

Η επέμβαση γίνεται με τη χρήση του η επισκληρίδιος, η οποία "σβήνει" μόνο το κάτω μισό του σώματος. Μια-δυο εβδομάδες τα ράμματα θα αφαιρεθούν, γύψο και πατερίτσες δεν απαιτείται. Κάποια στιγμή μπορεί να εξακολουθεί να είναι πρήξιμο, έτσι θα πάρετε μια ειδικής λειτουργίας πεζοπορίας: ειδικά παπούτσια - 1.5 μήνες δωρεάν παπούτσια - 3 μήνες.

Εάν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει

Κάνοντας μια απόφαση για χειρουργική επέμβαση, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις, και συγκεκριμένα:

  1. Η ένταση και η συχνότητα του πόνου.
  2. Ο βαθμός της παραμόρφωσης.
  3. Δεν Halyus παραμόρφωση επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς.

Η χειρουργική επέμβαση δεν επιλυθεί όλα του ασθενούς. Συνήθως, δοκιμάστε πρώτα τη θεραπεία Halyus Halyus χωρίς χειρουργική επέμβαση. Έντονο πόνο, δυσφορία, συχνά - δυσαρέσκεια, αίσθημα κατωτερότητας, να οδηγήσει τις γυναίκες σε πιο ριζοσπαστικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια. Η επιλογή του χειρουργού και τις μεθόδους λειτουργίας της - ένα πολύπλοκο και απαιτητικό έργο.

Για να αποφύγετε τα λάθη, να θυμάστε: ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν ειδικό! Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε τρεις διαφορετικούς γιατρούς να συγκρίνουν τις απόψεις τους και μόνο τότε θα πάρει την απόφαση για την επέμβαση.

06.08.2018