Βλαισού μεγάλου δακτύλου: πρόληψη και θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι ένα από τα πιο κοινά νοσήματα σήμερα, εκδηλώνεται σε μια ισχυρή απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο εσωτερικό του ποδιού. Εκτός από την άσχημη εμφάνιση, αυτή η παραμόρφωση που σπάει όλες τις δομές του ποδιού: τους συνδέσμους, τους τένοντες, τις αρθρώσεις και τα οστά. Παράλληλα με την καμπυλότητα και το σχηματισμό της ένα προεξέχον το "κόκαλο" για το εσωτερικό του ποδιού, μπορεί να παρατηρηθεί ορθοπεδική παθολογία όπως:

βλαισού μεγάλου δακτύλου
 • παραμόρφωση αρθροπάθεια των μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων;
 • χρόνια θυλακίτιδα;
 • εξόστωση του μεταταρσίου οστού κεφάλια;
 • σε συνδυασμό ή εγκάρσια platypodia;
 • εσωτερική απόκλιση του μεταταρσίου οστού.

Αιτίες

Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου δεν έχει μελετηθεί στο τέλος, όμως, μπορεί να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στην οστεοπόρωση, πλατυποδία, ενδοκρινικές διαταραχές, και την γενετική προδιάθεση, δηλαδή η έμφυτη αδυναμία των συνδετικών ιστών και των οστών. Επιπλέον, ένα πολύ απτό βλάπτει αταίριαστα παπούτσια, στριμωγμένα, με το στενό δάχτυλα και τα τακούνια. Ως αποτέλεσμα της φορώντας αυτά τα παπούτσια το φορτίο στο πόδι διανέμεται άνισα, ως επί το πλείστον μπροστά-φορτωμένο το τμήμα παρουσιάζεται παραμόρφωση και η οστεοαρθρίτιδα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού.

Τα συμπτώματα

Το πρώτο σημάδι της νόσου είναι η δυσφορία και πόνο κατά το περπάτημα, κόπωση, προβλήματα όταν φοράει τα παπούτσια, στη συνέχεια, υπάρχουν επίπονους κάλους και κάλους. Σταδιακά αλλάζει το σχήμα και τη θέση των αρθρώσεων είναι μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού, αυξάνεται "κόκαλο" το δέρμα στη θέση του γίνεται κόκκινο και πρήζεται ελαφρώς.

Ανάλογα με το βαθμό της απόκλισης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού υπάρχουν διάφοροι βαθμοί σοβαρότητας της διαδικασίας:

 • 1 βαθμός απόκλισης μέχρι 15°;
 • 2 βαθμός – 15-20°;
 • Βαθμός 3 – 20-30°;
 • 4 ο βαθμός της απόκλισης πάνω από 30°.

Στα στάδια 3 και 4, κατά κανόνα, υπάρχουν επιπλοκές: έχει αυξηθεί από το εσωτερικό των νυχιών, φλεγμονή του κάλους και κάλους, σφυρί σύσπαση, ειδικά το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού.

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

θεραπεία της δυσμορφίας

Επειδή παρόμοια συμπτώματα μπορεί να παρατηρηθούν και σε άλλα νοσήματα, θα πρέπει πρώτα να πάτε στο γιατρό-ορθοπεδικό. Μια ακριβής διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο μετά από σοβαρή εξέταση είναι απαραίτητο x-ray το πόδι σε τρία επίπεδα. Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι ο ασθενής πραγματικά βλαισού μεγάλου δακτύλου, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία θα είναι μακρά και επίπονη.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι χωρίζεται σε συντηρητική και χειρουργική. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα πρώιμα στάδια της νόσου και, δυστυχώς, δεν οδηγεί σε πλήρη ανάρρωση. Ωστόσο, οι αρμόδιες και έγκαιρη προσέγγιση μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την περαιτέρω εξέλιξη της παραμόρφωση και καθυστέρηση χειρουργικές επεμβάσεις.

Να μιλήσω λεπτομερώς για τις μεθόδους συντηρητική θεραπεία. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, arch υποστηρίζει, και το βράδυ τα ελαστικά και τα πέλματα και τις μεσοδακτύλιες μαξιλάρια;
 • φυσικοθεραπείας;
 • ενδοαρθρική χορήγηση ορμονικών φαρμάκων για την ανακούφιση της φλεγμονής.

Ορθοπεδικά παπούτσια θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό, με μεγάλη μύτη και τακούνι όχι μεγαλύτερη από 4 cm.

Βλαισότητας παραμόρφωση του πρώτου ποδιού είναι συχνά συνοδεύεται από ένα PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση – επίπεδη πόδια. Αυτό αλλάζει την κατεύθυνση του άξονα του ποδιού και να μειώσει τα θησαυροφυλάκια. Σε αυτή την περίπτωση, τα παπούτσια πρέπει να είναι υψηλό και δύσκολο τακούνι και παχύ υποστήριξη καμάρας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ειδικά ορθοπεδικά πέλματα που κατασκευάζονται, ανάλογα με την εκάστοτε παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες της δικής σας πόδια.

Μεταξύ φυσικοθεραπευτικής διαδικασίες, ειδικά το μέρος είναι Shockwave θεραπεία, η οποία βοηθά να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τη διόγκωση και τον πόνο.

Εξίσου σημαντική είναι η πρόληψη του βλαισού μεγάλου δακτύλου, η οποία συνίσταται στην αλλαγή του τρόπου ζωής του ασθενούς. Πρώτα, θα πρέπει να πάρετε για έναν κανόνα καθημερινά για να εκτελέσει απλές ασκήσεις για τη διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων του ποδιού. Ειδικότερα, είναι δυνατόν να περπατήσει στις μύτες των ποδιών, να κυλήσει στο πάτωμα μικρά αντικείμενα για να αυξήσει τα δάχτυλα των ποδιών τους και τα παρόμοια. Δεύτερον, είναι πολύ χρήσιμο να κάνετε μασάζ στα πόδια και τους μύες της γάμπας και, στη συνέχεια, ωραίο να κάνει το λουτρό ποδιών με εκχύλισμα πεύκου ή το αλάτι της θάλασσας.

Τρίτον, είναι αναγκαίο να ρυθμίσετε την εξουσία. Το γεγονός ότι η εξέλιξη της βλαισότητας παραμόρφωση μάλλον συμβάλλει στην εναπόθεση ουρικού οξέος στις αρθρώσεις του ποδιού, γι ' αυτό συνιστάται να μειώσει το διατροφικό περιεχόμενο των τροφίμων που είναι πλούσια σε πουρίνες – ουσίες που οδηγούν σε υπερβολική συσσώρευση του ουρικού οξέος στο σώμα. Και προϊόντα όπως το κρέας, ορισμένα ψάρια, θαλασσινά, ζωμός, όσπρια, τσάι, καφές, κακάο και σοκολάτα.

Και τέλος, τέταρτο, θα πρέπει να πραγματοποιήσει έλεγχο στο Παπούτσι ντουλάπι και να τα βάλει στην άκρη το "επικίνδυνο" παπούτσια: σφιχτό, στενό, ψηλό τακούνι. Αφήστε τα στηρίγματα για τις γιορτές και για κάθε μέρα, επιλέξτε άνετα παπούτσια σε ένα μικρό σταθερό τακούνι.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

παραμόρφωση των ποδιών σε παιδιά

Τα παιδιά συχνά πλατυποδία, ή επίπεδη-βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού. Το παιδί αρχίζει να παραπονιούνται για έντονη κόπωση και πόνο στο πόδι κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης το περπάτημα, και οπτικά, μπορείτε να δείτε ότι το τακούνι είναι εκτρέπονται προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει αμέσως να πάει στο ραντεβού με τον παιδίατρο, γιατί με την έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία είναι δυνατόν να αποκαταστήσει πλήρως τη φυσιολογική κατάσταση του ποδιού.

Ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη ορθοπεδικά παπούτσια, που προδιαγράφεται μασάζ, αλλά είναι απλές, αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για να κάνετε στο σπίτι, μετατρέποντας τα μαθήματα σε αυτό το παιχνίδι. Το παιδί με ευχαρίστηση θα συμπιέσει πετσέτα, κρατήστε και σηκώστε μικρά αντικείμενα με τα δάχτυλα, να κυλήσει το μολύβι σταματά και να προσπαθήσουμε να βγούμε από τη θέση "στα τουρκικά".

Μην ξεχάστε για τον αθλητισμό, γιατί τίποτα δεν θα ενισχύσει το πόδι καλύτερα από ό, τι τακτική κολύμβηση, παίζοντας ποδόσφαιρο, Ποδηλασία, γυμναστική στο μονόζυγο και άλλα είδη άσκησης.

31.08.2018