Ορθοπεδικά πέλματα με βλαισότητας παραμόρφωση

Για τη διόρθωση της ανώμαλης θέσεις των ποδιών με βλαισό μεγάλο δάκτυλο και να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι συχνά χρησιμοποιείται orthotics. Αυτά τα προϊόντα για την υγεία όχι μόνο να αφαιρέσει το βάρος από διαφορετικά μέρη των ποδιών, αλλά και να εξαλείψει συχνά συνδέονται με την παθολογία του πόνου. Σήμερα, η αγορά των ιατρικών προϊόντων υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν τη δυνατότητα για τον καταναλωτή φαρμάκων. Πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν και να εξοικονομήσετε χρήματα; Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε; Ποια είδη χωρίζονται σε ορθωτικά βλαισού μεγάλου δακτύλου; Τα σχόλια και οι γνώμες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το προϊόν αυτό τι; Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα ο αναγνώστης θα βρει τα υλικά μας άρθρο.

Ορθοπεδικά πέλματα

Τι είναι;

Βλαισότητας παραμόρφωση των κάτω άκρων - η διαδικασία που αλλάζει το σχήμα του ποδιού και, κατά συνέπεια, να διαταράσσεται η κανονική θέση των ποδιών. Η ασθένεια - παθολογία συγκεκριμένες και πολύ συχνές. Για τη διόρθωση των εκδηλώσεων της νόσου είναι ειδικά ιατρικά προϊόντα - πέλματα, arch υποστηρίζει, ορθοπεδικά είδη, νάρθηκες, και ούτω καθεξής. Η επιλογή της ενότητας εξαρτάται από την πληγείσα περιοχή των κάτω άκρων. Παθολογία μπορεί να επηρεάσει την περιοχή από την πρώτη toe στο ισχίο.

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού - μια κατάσταση κατά την οποία διαταράσσεται η θέση της μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, κατά συνέπεια, υπάρχει μια μετατόπιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η παραβίαση αυτή οδηγεί σε μια αλλαγή στη θέση από τα άλλα δάχτυλα του ποδιού.

PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού συνήθως ονομάζεται πόδια και φαίνεται να αλλάξετε την κατεύθυνση του άξονα του ποδιού. Αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται στην παιδική ηλικία, αλλά η αιτία των διαταραχών μπορεί να είναι είτε εκ γενετής ανωμαλίες ή επίκτητες - τραύμα, κατάγματα ή σπασμένοι σύνδεσμοι * το υπερβολικό βάρος που οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στις αρθρώσεις; παράλυση, που προκαλείται από μια επιπλοκή της οστεομυελίτιδα, και ούτω καθεξής.

Η ήττα του πόδι, την ποδοκνημική, το ισχίο

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια αναπτύσσεται από την παιδική ηλικία μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί ξεκίνησε από νωρίς να στέκεται στα πόδια ή τους γονείς επιτρέπεται το παιδί να μείνει για πολύ σε όρθια θέση. Στη βρεφική ηλικία οι μύες και τους συνδέσμους που είναι αρκετά ισχυρή, και το αυξημένο φορτίο τους μπορεί να οδηγήσει αργότερα απόρριψη σωστή θέση του άξονα του πόδια. Ως αποτέλεσμα, η απόσταση μεταξύ των γονάτων είναι μειωμένη, η κνήμη είναι μετατοπισμένη προς τα μέσα και τα πόδια γίνονται x-σχήμα.

Πρωταρχικός οι αλλαγές θα επηρεάσουν αρθρώσεις των γονάτων. Το παιδί μπορεί να είναι εκκεντρικός και να επαιτούν στα χέρια του, να διαμαρτύρεται από την κούραση και τον πόνο των ποδιών. Αν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ξεκίνησε μια παθολογία μπορεί να προκαλέσει καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης του παιδιού. Βλαισότητας παραμόρφωση του αστραγάλου είναι μια μετατόπιση από τη φτέρνα προς τα έξω και η μετατόπιση του ποδιού μέσα.

Όταν βλαισότητας παραμόρφωση του αυχένα του μηριαίου υπάρχει αύξηση canting γωνία του λαιμού. Παθολογία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εκ γενετής και μπορεί να συμβεί οφείλεται σε δυσπλασία του ισχίου ή τραυματισμό του ισχίου, και να είναι αποτέλεσμα των διαταραχών του νευρικού συστήματος. Βλαισότητας παραμόρφωση του αυχένα του μηριαίου οστού είναι συχνά σχετίζονται με την παραμόρφωση της κνήμης ή του ποδιού.

Ο βαθμός παραβιάσεις

Όπως σημειώθηκε νωρίτερα, βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού παθολογία είναι η θέση των ποδιών, που οδηγεί στο γεγονός ότι το ύψος του ποδιού μειώνεται, και το Κεντρικό του άξονα είναι κυρτή. Τα δάχτυλα του ποδιού μαζί με το τακούνι έξω. Ένα σύμπτωμα της παθολογίας δεν είναι μόνο ένα καλλυντικό ελάττωμα, το οποίο είναι πολύ αισθητή, αλλά σοβαρές διαταραχές στο σώμα, για παράδειγμα, χρόνια θυλακίτιδα, αρθροπάθεια deformans, κ. λπ. Βοηθητικές διορθωτική θεραπεία για την οστεοπόρωση είναι μια συχνή ομιλητής παπούτσια με ορθοπεδικός πάτος.

Θυλακίτιδα - μια ασθένεια των αρθρώσεων, στην οποία η φλεγμονή των βλεννογόνων τσάντες στις αρθρώσεις. Παραμόρφωση αρθροπάθεια παθολογία, η οποία καταστρέφει τον χόνδρο των αρθρώσεων.

Υπάρχουν τρεις βαθμούς βλαισού μεγάλου δακτύλου, σύμφωνα με το μέγεθος της γωνίας μεταξύ του δείκτη και η σύνδεση ή μετατάρσιο οστό. Σε πρώτο βαθμό παρουσιάζεται σε ασθενείς με υπεξάρθρημα του ποδιού. Δεύτερο πτυχίο βλαισού μεγάλου δακτύλου οδηγεί σε μετατόπιση των τενόντων του αντίχειρα. Τον τρίτο βαθμό της παθολογίας που σχετίζεται με το γεγονός ότι το οστό στην πληγείσα περιοχή είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με το λειτουργικό φόρτωσης.

Γιατί είναι ασθένεια και τι να κάνω;

Υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που οδηγούν σε παθολογικές αλλαγές στο σώμα, μεταξύ των οποίων είναι:

 • το υπερβολικό βάρος δημιουργεί επιπλέον άγχος στις αρθρώσεις;
 • γενετικός παράγοντας - αδύναμη τένοντες;
 • ορμονικές διαταραχές (π. χ., η εμμηνόπαυση, ή η ανεπαρκής/υπερβολική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα);
 • η εμφάνιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να προηγείται η ουρική αρθρίτιδα, η οποία προκαλεί το κοινό θα το αλάτι του ουρικού οξέος που ενεργοποιεί την ανάπτυξη της καμπυλότητες;
 • άβολο, στενό ή ακατάλληλα για το μήκος του υποδήματα;
 • σταθερή λειτουργία της υψηλής φτέρνα παπούτσια;
 • εγκυμοσύνη, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο στις αρθρώσεις.

Πλήρη ίαση της η παραμόρφωση είναι δύσκολο, ωστόσο, παθολογία μπορεί να ρυθμιστεί για να ελαχιστοποιηθούν τα συμπτώματα της νόσου. Υπάρχουν χειρουργικές και συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας. Το πρώτο είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία λύνει το πρόβλημα της κυρτή αρθρώσεις. Χρησιμοποιείται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, όταν η ασθένεια άρχισε.

Η μπάλα

Για εύκολη αφαίρεση από τα συμπτώματα της νόσου, και για την πρόληψη της νόσου εφαρμόζονται συντηρητικές μεθόδους θεραπείας. Ανάμεσά τους - η καθημερινή γυμναστική των ποδιών με τη βοήθεια των ειδικών αθλητικό εξοπλισμό (μπάλες), καθώς και την εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή και ορθοπεδικών προϊόντων.

Πέλματα

Orthotics, η τιμή των οποίων εξαρτάται από την παραγωγή τους υλικό, που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία των διαφόρων τύπων των PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών. Το διάμηκες επίπεδο πόδια είναι συχνά επιδεινώνεται από την εσφαλμένη θέση του ποδιού, όφσετ μέσα. Συνήθως, ορθοπεδικά προϊόντα κατασκευάζονται σε δύο εκδόσεις - δέρματος ή υγιεινής πανί.

Οι ασθενείς που χρησιμοποιείται ορθωτικά σε βλαισού μεγάλου δακτύλου, οι κριτικές ήταν αριστερά επί το πλείστον θετικές. Αυτό είναι ένα δερμάτινο προϊόν. Είναι ανθεκτικό, είναι πιο εύκολο για τη θεραπεία, επειδή οι ρύποι απομακρύνονται από την επιφάνεια με κάθε ουσία που περιέχουν αλκοόλ. Δερμάτινο πατάκι είναι πιο άκαμπτο, ωστόσο, η τιμή είναι υψηλότερη από τα πέλματα της υγιεινής πανί. Κουρέλι επίσης πέλματα είναι πιο προσιτές, είναι πιο μαλακό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση των διαταραχών σε παιδιά.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πατάκι λειτουργούν μαζί με τα καθημερινά παπούτσια, με άλλα λόγια, το προϊόν είναι ενσωματωμένο μέσα στο Παπούτσι, έτσι ώστε το πέλμα να επιλέξετε παπούτσια με ψηλά και μάλλον σκληρή πίσω. Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόσετε το πάτος για μια συγκεκριμένη παπούτσια - το προϊόν μπορεί να κοπεί, αλλά μόνο στο επάνω και το εσωτερικό άκρο. Το εξωτερικό τμήμα της σόλας που δεν μπορεί να αγγίξει.

Ταξινόμηση σύμφωνα με την σκληρότητα

Συμβατικά, το πέλμα για τη διόρθωση της δυσμορφίας μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

 • προληπτικά;
 • θεραπεία και πρόληψη;
 • η θεραπεία.

Για την πρόληψη της νόσου το καλύτερο ορθωτικό πέλμα είναι ένα από τα προϊόντα που είναι ένα μαλακό μαξιλάρι που μπορεί να αλλάξει γρήγορα τη μορφή υπό πίεση. Όπως πέλματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε κλειστό Παπούτσι, επειδή αυξάνει ελαφρώς την πληρότητα του εσωτερικού χώρου του Παπουτσιού.

Θεραπεία-και-προφυλακτική πέλματα - προϊόντα με ένα μέσο ύψος μαξιλάρι, το οποίο είναι ελαφρώς συμπιεσμένο και σχεδόν δεν τροποποιεί την μορφή, όταν πατηθεί. Αυτά τα πέλματα είναι από δέρμα ως πρώτες ύλες, και υγιεινό ύφασμα. Εφαρμόστε αυτό το είδος του προϊόντος στο Παπούτσι, με κλειστή φτέρνα και μεγάλωσε με μια καλά-διατηρώντας πόδι αιφνιδιαστική περάτωση.

Πέλματα

Θεραπευτική πέλματα είναι τα προϊόντα, arch υποστηρίζει με ένα υψηλό, σε σχήμα αψίδας. Αυτό το είδος της ορθοπεδικής ενότητες που χρησιμοποιείται μόνο την κατάλληλη θεραπεία παπούτσια.

Ορθωτικά πέλματα: πώς να επιλέξετε

Σήμερα, ο δυνητικός καταναλωτής έχει την επιλογή να αγοράσετε έτοιμα πάτος με συγκεκριμένες επιλογές ή να κάνουν ένα προϊόν να παραγγείλετε με τις επιλογές που είναι πιο κοντά πληρούν τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ποδιού. Υπάρχουν, επίσης, individualisierte πέλματα και ορθοπεδικών προϊόντων, τα οποία δίνουν μικρές αλλά χρήσιμες αλλαγές στις φυσικές τους παραμέτρους.

Το κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι επιλεγμένο το πατάκι ποδιών μήκος. Το προϊόν μπορεί να αγοραστεί, με επίκεντρο το μετρικό επιλογή ή χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό Παπούτσι, που ταιριάζει απόλυτα με το υπάρχον ορθωτικά πέλματα.

Καθώς το υλικό του υποστήριξη καμάρας μπορεί να έχει διαφορετικές πυκνότητες, η επιλογή των πελμάτων πρέπει να επικεντρωθεί στις δικές τους αισθήματα - για να δοκιμάσετε διάφορα είδη των προϊόντων και να επιλέξετε το πιο άνετο για τον εαυτό σας.

Ορθοπεδική σόλα, πρέπει πάντα να εκτελούν τα καθήκοντά τους - και για την ενεργό φορτία και σπορ κατάλληλο είδος για την καθημερινή σας ζωή ή δύο. Έτσι, λάτρεις της πεζοπορίας και τους ανθρώπους των οποίων η εργασία περιλαμβάνει παρατεταμένη στέκεται στα πόδια του, να δώσουν προσοχή στο πατάκι με ένα πλαίσιο. Τα προϊόντα αυτά είναι αρκετά λεπτό και κατάλληλο για σχεδόν κάθε casual υποδήματα.

Ωστόσο, εάν ένα πρόσωπο περιοδικά έχουν πόνο στο πόδι, θα εγκαταστήσει την αντικραδασμική σόλα - είναι άνετο και βολικό, αλλά λίγο παχύτερο από το συνηθισμένο. Για αθλητικά παπούτσια καλούνται να επιλέξουν πέλματα χωρίς πλαίσιο. Έρχονται σε μονό και διπλό στρώμα, αντίστοιχα, διαφέρουν σε πάχος. Διπλός-στρώματος προϊόντα χρησιμοποιούνται συχνά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτή η υποστήριξη καμάρας βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου στο πόδι και να ανακουφίσει την πίεση που πέφτει σε "οστά".

Τι να προσέξουμε

Πρέπει να καταλάβετε ότι orthotics είναι ιατρικές συσκευές, και αν δεν είναι για τα μέτρα πρόληψης, και της θεραπείας, πρέπει να επιλεγεί μόνο σύμφωνα με τη διάγνωση.

Ορθωτικά χωρίζονται περαιτέρω σε δύο τύπους - παιδιά και ενήλικες. Προϊόντα για τους μικρούς μας φίλους θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή και μόνο μετά από συνεννόηση με τον παιδίατρο. Στα παιδιά είναι κοινή, διαχρονική επίπεδη πόδια και πέλματα είναι συχνά εξοπλισμένα με πρόσθετες ενότητες, σχεδιασμένος για να υποστηρίξει το διαμήκη καμάρα του ποδιού. Πατάκι με τρία σημεία στήριξης χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη διαμήκεις και εγκάρσιες καμάρες του ποδιού. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν να μειώσει το φορτίο στο τακούνι.

Orthotics για τους ενήλικες είναι πολύ διαφορετικά και ανάλογα με τις λειτουργίες που εκτελούνται χωρίζονται σε:

 • μισό-μετζεσόλα, ή τα πέλματα-ορθοπεδική υποστήριξη ποδιών για τις γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια;
 • διαμήκης;
 • το σημείο του σταυρού *
 • διαμήκης-εγκάρσια;
 • πάτους για τη θεραπεία πτέρνας;
 • μισό πέλμα-πέλμα για την πρόληψη των παραμορφώσεις του ποδιού;
 • πλαίσιο πάτους που ισχύουν μόνο για κλειστά παπούτσια.

Χρήσιμες συμβουλές

Να θυμάστε πάντα ότι η φυσιολογία του ποδιού με την πάροδο του χρόνου ελαφρώς, αλλά τροποποιηθεί, έτσι ώστε κάθε δύο χρόνια, συνιστάται να αλλάξετε το πατάκι, ενώ από διαβούλευση με podiatrist.

Στις οδηγίες για τη φροντίδα των προϊόντων που καθορίζονται κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες είναι σημαντικό να ακολουθήσετε, δεν έχει σημασία τι υλικό πάτος. Επιπλέον, το εργοστάσιο πέλματα είναι οι ενδείξεις για τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, κούραση στα πόδια, πόνο στα πόδια, το ιστορικό του πλατυποδία διαφόρων τύπων, το διαφορετικό μήκος των κάτω άκρων κ. λπ.

Η αποτελεσματικότητα των πελμάτων επαληθεύεται από τις δικές μας παρατηρήσεις - τους λόγους για τον οποίο αγοράστηκε το προϊόν, θα πρέπει αν όχι να εξαφανιστούν, τουλάχιστον όχι τόσο καθαρά δηλωτικό.

Σε σύγκριση με τα αγαθά, made-to-order, καλύτερη τεχνολογία εξακολουθεί να θεωρείται προ-made ορθωτικά πέλματα. Με βλαισού μεγάλου δακτύλου οι απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους ποικίλα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είπε ότι η λειτουργία αυτού του προϊόντος βελτιώνει την ποιότητα της ζωής - πόνος στα πόδια γίνεται μικρότερο, το φορτίο στο πόδι είναι μειωμένη, το περπάτημα πιο άνετο.

Λεωφορείο

Εκτός από ορθοπεδικά πέλματα για τη διόρθωση της καμπυλότητας των αρθρώσεων και μειώνει τον πόνο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού βλαισότητας χρησιμοποιείται το ελαστικό είναι ένα είδος επίδεσμο, το οποίο διορθώνει τη λάθος θέση του κοινού.

Εκτός από τη χρήση ορθωτικών συσκευών για τη διόρθωση των παθολογικών αλλαγές, είναι χρήσιμο να ενισχύσει τους μυς και την καμάρα του ποδιού με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων και μασάζ.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορεί να σημειωθεί ότι βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια ασθένεια που συχνά αναπτύσσεται κατά την παιδική ηλικία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση σοβαρών παθολογικών καταστάσεων, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε θεραπευτικά μέτρα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εφαρμογή στη θεραπεία των ορθοπεδικών ενοτήτων οδηγεί σε καλά αποτελέσματα.

Οι μετζεσόλες μπορούν να είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, και η μάζα ή συνήθεια, από την οποία, στην πραγματικότητα, εξαρτάται από το κόστος τους. Για να επιτευχθεί ένα θετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα να επιλεγεί σύμφωνα με το τυποποιημένο μέγεθος του παπούτσια και να επενδύσουν σε παπούτσια με σκληρό τακούνι πρέπει ορθωτικό πέλμα με βλαισού μεγάλου δακτύλου. Κριτικές για άτομα που χρησιμοποιούν αυτήν τη ιατρική συσκευή, δείχνουν επίτευγμα του ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά μόνο όταν έξυπνα επιλέξει την ενότητα και τη συνεχή λειτουργία.

30.08.2018