Τα συμπτώματα και τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Η ασθένεια πλήττει κυρίως τις γυναίκες, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε άνδρες.Η βάση της παθολογίας – κάμψη και παραμόρφωση των αρθρώσεων του πόδι, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν παραμορφωθεί. Το μπροστινό μέρος του ποδιού έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, και οι σύνδεσμοι και οι τένοντες είναι έντονα εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους.

βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου

Λόγους

Να πω ακριβώς γιατί εμφανίζεται αυτή την παθολογία, δεν υπάρχει τρόπος. Εκεί μπορούν να συμμετέχουν και οι δύο εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες. Πρώτο και κύριο είναι η κληρονομικότητα. Η ασθένεια που κυρίως παρουσιάζεται στις γυναίκες, αν ήταν η μητέρα του.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου που μπορεί να θεωρηθεί το κύριο θηλυκό χαρακτήρα. Σε άνδρες που είναι κοινά σε αρκετές φορές λιγότερο, και γι ' αυτούς είναι μάλλον η εξαίρεση.

Το να φοράς άβολα παπούτσια και παπούτσια υψηλής φτέρνα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να θεωρηθεί παράγοντας για την ανάπτυξη της παθολογίας. Σε αυτή την περίπτωση το φορτίο που πέφτει στα δάχτυλα, και αρχίζουν να παραμορφώνονται.

Ένα άλλο σημαντικό κίνδυνο είναι cross-footed, η οποία επηρεάζει τους μύες και τους συνδέσμους. Και τέλος, ο λόγος μπορεί να είναι το υπερβολικό βάρος, οι τραυματισμοί, το τραύμα, και άλλες ζημίες αυτό το μέρος του ποδιού.

Στάδιο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί η παρουσία της παραμόρφωσης του πρώτου ποδιού κατά το πρώτο στάδιο. Μόνο σε αυτή την περίπτωση η θεραπεία είναι επιτυχής και γρήγορη. Ενώ μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα χωρίς τη βοήθεια της χειρουργικής επέμβασης. Για να γίνει διάκριση μεταξύ 4 στάδια της διαδικασίας.

Σε πρώτο βαθμό, υπάρχει μόνο μια μικρή απόκλιση από το πρώτο toe – όχι περισσότερο από 20 μοίρες. Την αναστάτωση που φέρνει.

Στο δεύτερο στάδιο, η απόκλιση γωνία είναι πάνω από 20, αλλά λιγότερο από 30 μοίρες.

Στο τρίτο στάδιο, το δάχτυλο μπορεί να κινείται με 50 βαθμούς, άλλοι είναι, επίσης, σε μεγάλο βαθμό παραμορφωμένα. Περιορισμένο εύρος της κίνησης παράγει πόνο.

Στο τέταρτο βήμα, η απόκλιση είναι πάνω από 50 βαθμούς, έρχεται παραμόρφωση του ολόκληρο το πόδι, ο πόνος γίνεται συνεχής.

Αυτή είναι μία από τις πιο δυσάρεστες και επικίνδυνες ασθένειες. Ως εκ τούτου, όταν τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να δείτε ένα γιατρό για τη διάγνωση και τη συνταγογράφηση τη σωστή θεραπεία.

Τα συμπτώματα

Βλαισότητας παραμόρφωση της πρώτης toe έχει τη δική του συμπτώματα. Στο αρχικό στάδιο υπάρχει μια μικρή διόγκωση των οστών, που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στον αντίχειρα. Οποιαδήποτε δυσφορία ή πόνο για τον ασθενή δεν είναι, ως εκ τούτου, στην κλινική οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι σε μια βιασύνη.

Σταδιακά το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αρχίζει να αποκλίνει από τη φυσιολογική του θέση. Υπάρχει αίσθημα βάρους στα πόδια, πόνος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της μακράς βόλτες ή μακρά παραμονή σε όρθια θέση. Είναι αδύνατο να περπατήσω με τακούνια, το μόνο που χρειάζεται παπούτσια με επίπεδη επιφάνεια και μεγάλη μύτη.

Με την ανάπτυξη του το κύριο σύμπτωμα γίνεται πόνος. Αυτό μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα και ακόμα και τη νύχτα. Ξεκινά η φλεγμονή των αρθρώσεων, που μπορεί να κοκκινίζει και πρήζεται.

Στο τέταρτο στάδιο παραμόρφωσης πολύ αισθητή. Επηρεάζει διαφορετικές αρθρώσεις του ποδιού. Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί σε ορισμένες φορές και, επίσης, υπάρχει συνεχώς.

Διάγνωση

Ανεξάρτητα, να υποψιάζονται τη νόσο εύκολο. Αλλά η ακριβής διάγνωση απαιτεί ακτινογραφία. Επίσης, η νόσος δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη, να είναι η αιτία για την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες του σκελετού.

Αν η ασθένεια είναι το πρώτο στάδιο, τότε η διάγνωση είναι απαραίτητη για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία σάρωσης.

Πώς να απαλλαγείτε από

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από γιατρό. Είναι επιθυμητό να το κάνω στο πρώτο στάδιο. Αρχικά ανατεθεί σε συντηρητική θεραπεία που βοηθά στην πλειοψηφία των ασθενών με αυτή τη διάγνωση, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η θεραπεία θα είναι μακρά και απαραίτητα συγκρότημα.

Αν υπάρχει φλεγμονή, το πρώτο βήμα είναι να απαλλαγούμε από αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό συχνά χρησιμοποιείται ειδικά γέλες και αλοιφές.

Είναι σημαντικό να φορούν μόνο τα ορθοπεδικά παπούτσια, τα οποία θα πρέπει να γίνεται μόνο για να παραγγείλετε. Εάν είστε υπέρβαροι, να είστε βέβαιος να ομαλοποιήσει τη δύναμη όσο το φορτίο στα πόδια δεν είναι ευνοϊκό για την υγεία τους.

Αν η συντηρητική θεραπεία έχει αποτύχει, η χειρουργική θεραπεία εφαρμόζεται. Αυτά τα αρχεία πιο συχνά εντελώς αφαιρεθεί το κόκαλο, είναι η αποκατάσταση των συνδέσμων και τη σταθεροποίηση του κοινού ειδικού πιάτου.

29.08.2018