Λειτουργία βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ένα μεγάλο κίνδυνο για την καμπυλότητα του ποδιού είναι δει σε άτομα που έχουν την τάση να αρθρικού παθολογίες και φορώντας άβολα παπούτσια. Μια ασθένεια στην οποία το οστό προεξέχει από την πρώτη άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού ονομάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου. Λόγω της παραμόρφωσης του ποδιού συχνά πλήττει τις γυναίκες. Για να διορθώσετε την παραμόρφωση, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε βλαισού μεγάλου δακτύλου, η επέμβαση γίνεται με 3-4 στάδια της νόσου. Η συχνότητα εμφάνισης της παθολογίας εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου. Το πόδι αρχίζει να παραμορφώνεται με την παρατεταμένη φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια. Η διαδικασία διαρκεί για αρκετά χρόνια. Για να αλλάξετε το πλάτος του ποδιού είναι πιο συχνά σημειώνεται στην μέση και την τρίτη ηλικία.

Ένα

Οι γιατροί λένε ότι η χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει το πόδι είναι μια διαδικασία χωρίς την οποία είναι αδύνατο να το κάνω, αν το οστό έχει αποκτήσει μεγάλο μέγεθος, και αποτρέπει το περπάτημα. Ένα χτύπημα στο πόδι εμποδίζει την κίνηση. Η κύρια ένδειξη της εξέλιξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι πόνος. Η παραμόρφωση δει σε άτομα με πλατυποδία και πολύ μετατάρσιο οστό. Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου παθολογία ασχολείται με τον παιδίατρο. Βοηθά να επαναφέρετε την κανονική θέση του ποδιού και για την πρόληψη της οστικής.

Το στάδιο της παθολογικής διαδικασίας

Η απόφαση για το αν θα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου, ο γιατρός δέχεται. Επέστησε την προσοχή στο βαθμό καμπυλότητας του ποδιού. Κατά τα 2 πρώτα στάδια της νόσου συντηρητική θεραπεία γίνεται. Εάν η διόρθωση είναι αδύνατο, η οποία απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν 4 βαθμούς σοβαρότητας του βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 1. Το πρώτο στάδιο. Η γωνία απόκλισης της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15 μοίρες *
 2. Το δεύτερο στάδιο. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση μικρή αλλά αισθητή προσκρούσεις. Η εκτροπή γωνία 15-20 μοιρών *
 3. Το τρίτο στάδιο. Το οστό του ποδιού γίνεται σοβαρή, φλεγμονή, όταν τα πόδια και να φοράς στενά παπούτσια. Η απόκλιση του κοινού είναι από 20 έως 30 βαθμούς
 4. Το τέταρτο στάδιο. Χαρακτηρίζεται από πόνο και επιπλοκές. Η γωνία απόκλισης της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης υπερβαίνει τις 30 μοίρες.

Στα αρχικά στάδια της νόσου χειρουργική επέμβαση βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού δεν είναι απαραίτητη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το θέμα μπορεί να επιλυθεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Αν το φορτίο στα πόδια δεν θα μειωθεί, θα προκύψει βλαισού μεγάλου δακτύλου καμπυλότητα του ποδιού. Καθώς η εξέλιξη της παθολογίας, αντίχειρα αποκλίνει όλο και περισσότερο προς τα μέσα, ενώ το κοινό. Ως αποτέλεσμα, το πόδι επεκτείνεται. Στα τελευταία στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου υπάρχει μια συνεχής διόγκωση χτυπήματα με τα πόδια. Ο πόνος εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια του περπατήματος, αλλά και να ξεκουραστεί.

Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση

Μετά τη διενέργεια διαγνωστικών διαδικασιών, ορθοπεδικός χειρουργός θα αποφασίσει αν χειρουργική επέμβαση στο πόδι βλαισού μεγάλου δακτύλου. Χειρουργική θεραπεία της καμπυλότητας των ποδιών εκτελείται, ενώ η κοινή απόκλιση μεγαλύτερη από 20 βαθμούς. Έντονα προεξέχοντα βλαισού μεγάλου δακτύλου στο πόδι ενός ενήλικα δεν θα λειτουργήσει ανεξάρτητα. Ως εκ τούτου, η λειτουργία με την παραμόρφωση βαθμού 3 και 4 – θέμα χρόνου.Η έντονη καμπυλότητα της βάσης του ποδιού κατά την απουσία του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζεται με τις ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση. Αν βλαισού μεγάλου δακτύλου φέρνει δυσφορία, η λειτουργία του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι το μεγάλο δάχτυλο που απαιτούνται. Πριν πραγματοποιήσει τη χειρουργική θεραπεία, να εκτελέσει κάποια έρευνα.

Υπάρχουν οι ακόλουθες ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση:

 • Το συχνό και έντονο πόνο στην περιοχή της βάσης του αντίχειρα;
 • Η ανάπτυξη της φλεγμονής όταν φοράει παπούτσια;
 • Οίδημα του αντίχειρα;
 • Επίπεδη πόδια;
 • Η απουσία της επίδρασης των συντηρητικών μεθόδων θεραπείας;
 • Η εμφάνιση των επιπλοκών.
Δύο

Πριν από την έναρξη της θεραπείας, ο γιατρός και ασθενής να συζητήσουν τα "υπέρ" και "μειονεκτήματα" λειτουργία για βλαισού μεγάλου δακτύλου. Ο ασθενής πρέπει να κατανοήσουν ότι η χειρουργική επέμβαση θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις επικίνδυνες επιπτώσεις του στελέχους. Επιπλοκές βλαισού μεγάλου δακτύλου καμπυλότητα του ποδιού περιλαμβάνουν: το σχηματισμό των ελκών στην επιφάνεια του παραμορφωμένο από κοινού, μόλυνση των οστών, διαταραχές βάδισης.

Αντενδείξεις για χειρουργική θεραπεία

Υπάρχουν περιπτώσεις, όταν επαναφέρετε το σχήμα του ποδιού με τη χειρουργική επέμβαση είναι αδύνατη. Αυτές περιλαμβάνουν σοβαρή νόσο των ζωτικών οργάνων. Χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού αντενδείκνυται αν ο ασθενής έχει σημαντικές αλλαγές στις αναλύσεις. Για να αφαιρέσετε το κόκκαλο δεν συνιστάται, εάν η γωνία παραμόρφωσης του κοινού είναι λιγότερο από 20 βαθμούς. Απόλυτες αντενδείξεις για τη λειτουργία για βλαισού μεγάλου δακτύλου περιλαμβάνει τα ακόλουθα Μέλη:

 • Παραβίαση της πήξης του αίματος;
 • Αντιρρόπησης του διαβήτη;
 • Οξεία ανεπάρκεια της τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά συστήματα *
 • Ανεξέλεγκτη υπέρταση;
 • Θρομβοφλεβίτιδα των φλεβών των κάτω άκρων;
 • Χρόνιες παθήσεις των τεστ του συστήματος.

Την ανίχνευση της παρουσίας αντενδείξεις μετά τη διενέργεια βιοχημικών και Γενικές εξετάσεις αίματος, πήξη του αίματος, ακτινογραφία του ποδιού. Χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να απαγορεύεται, αλλά πριν από την εκτέλεση, θα πρέπει να πάρετε θεραπεία. Ανάμεσα στις σχετικές αντενδείξεις: οξείες μολυσματικές ασθένειες και επιδείνωση της χρόνιας φλεγμονώδεις παθολογίες.

Μέθοδοι χειρουργικής θεραπείας

Υπάρχουν διάφορα είδη χειρουργικών επεμβάσεων για βλαισού μεγάλου δακτύλου. Η επιλογή της συγκεκριμένης μέθοδος της θεραπείας εξαρτάται από το βαθμό της παραμόρφωσης και την κατάσταση του ασθενή. Κατανομή ελάχιστα επεμβατική και την ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Ανάλογα με το στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού διακρίνει τις ακόλουθες μεθόδους της χειρουργικής θεραπείας:

 • Χειρισμός των μαλακών ιστών των ποδιών;
 • Το εγγύς και περιφερική οστεοτομία;
 • Ο Λυπίδης Λειτουργία;
 • Κέλερ Αρθροπλαστική.

Υπάρχουν περίπου 200 ποικιλίες των χειρουργικών επεμβάσεων για την εξάλειψη της βλαισότητας παραμόρφωση. Όλες οι θεραπείες που αποσκοπούν στη διόρθωση της καμπυλότητας του μεταταρσίου οστά. Ο σκοπός της κάθε μία από τις εργασίες είναι η αφαίρεση των οστών στο πόδι και την απελευθέρωση του ασθενούς από τον πόνο. Πώς να επαναφέρετε το κανονικό σχήμα του ποδιού έχει παιδίατρο.

Στις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες περιλαμβάνουν διαδερμική παρέμβαση. Περιλαμβάνουν την εκτομή του ιστού των οστών. Αποκατάσταση μετά από βλαισού μεγάλου δακτύλου χειρουργική επέμβαση αυτού του τύπου είναι γρήγορη. Διαδερμική αφαίρεση από τα χτυπήματα στο πόδι εμφανίζεται σε περιπτώσεις όπου η καμπυλότητα δεν είναι πολύ έντονη.

Χειρισμός των μαλακών ιστών που βρίσκεται στην ενότητα των μυών και των συνδέσμων του ποδιού. Που εκτελούνται σε μικρές παραμορφώσεις, και σε περιπτώσεις που η παρέμβαση στα όργανα του μυελού των αντενδείκνυται. Μία από τις ποικιλίες του χειρισμού των μαλακών ιστών είναι η χειρουργική επέμβαση Μακμπράιντ.

Οστεοτομία είναι μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει μια τεχνητή κάταγμα στο μετατάρσιο οστό και σταθεροποίησης στην επιθυμητή θέση. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι εφοδιασμένο με ένα συγκεκριμένο καμπυλότητα αυτή την χειρουργική τεχνική.

Αρθρόδεση είναι η επικύρωση του κοινού στη σωστή θέση. Εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της παραμόρφωσης των 3-4 βαθμών. Να απαλλαγούμε από τα οστά που εκτελούνται αρθρόδεση σύμφωνα με Lapidus – αυτό σημαίνει ότι το κοινό είναι στερεωμένο στη θέση του με ειδικές συσκευές. Για να αφαιρέσετε το βλαισού μεγάλου δακτύλου χρησιμοποιώντας την Κέλερ λειτουργία. Συνίσταται στην εκτομή του προσβεβλημένου ιστού των αρθρικών επιφανειών και τη σταθεροποίηση του μεταταρσίου οστά. Εκτελείται σε σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η κινητικότητα του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μετά από αυτή τη διαδικασία παραβιάζεται.

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και ειδική χειρουργική τεχνική. Ο χειρουργός θα πρέπει να το συζητήσει εκ των προτέρων για το λειτουργικό τακτική του ασθενούς. Προειδοποίησε τον ασθενή τι μέρα είναι προγραμματισμένη για την παρέμβαση και πόσο καιρό είναι η περίοδος αποκατάστασης.

Προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας προετοιμάζει για τη διαδικασία. Είναι για διαγνωστικές μελέτες. Λίγες μέρες πριν την επέμβαση, θα πρέπει να εκτελέσετε:

 • Ο UCK;
 • OAM;
 • Βιοχημική ανάλυση του αίματος;
 • Coagulogram;
 • Ακτινογραφίες του ποδιού στην πλάγια προβολή;
 • Το ηλεκτροκαρδιογράφημα;
 • Δοκιμές για τον ιό HIV, τη σύφιλη και την ηπατίτιδα.
Τρεις

Κατά την κρίση του γιατρού και ο ασθενής τέθηκε το ζήτημα της συμπεριφοράς της αναισθησίας. Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε το κόκκαλο μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ελλείψει αντενδείξεις και τις επιθυμίες του ασθενούς να κοπεί το κομμάτι κάτω από Γενική αναισθησία. Ενδοφλέβια αναισθησία γίνεται σε περιπτώσεις, όταν το προβλεπόμενο ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Κριτικές για χειρουργική επέμβαση του βλαισού μεγάλου δακτύλου στις περισσότερες περιπτώσεις θετική. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς ανέφεραν ότι αισθάνθηκε καμία ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παρά την τοπική αναισθησία.

Πράξεις στο μαλακών ιστών

Εκτομή των μαλακών ιστών του ποδιού χρησιμοποιείται ως θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Η ένδειξη για αυτό τον τρόπο λειτουργίας είναι η απόκλιση του αντίχειρα είναι μικρότερη από 25 μοίρες. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι συχνά σε συνδυασμό με άλλες χειρουργικές διαδικασίες. Οι ποικιλίες των παρεμβάσεων σχετικά με τους μαλακούς ιστούς του ποδιού σχετίζεται με τη λειτουργία Μακμπράιντ.

Η τεχνική αυτή χειρουργικές επεμβάσεις είναι τμήμα του μυός, με αποτέλεσμα αντίχειρα. Με αυτή τη διαδικασία, το οστό δέχεται τη σωστή θέση. Μετά την εξαίρεση των μυών πραγματοποίησε την αφαίρεση του κοινού κάψουλα από την πλευρά του. Ο τένοντας είναι ράμματα στο κεφάλι του μεταταρσίου οστού. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε μια ασφαλή σταθεροποίηση του αντίχειρα. Αποκατάσταση μετά από βλαισού μεγάλου δακτύλου επέμβαση διαρκεί αρκετούς μήνες.

Τεχνική αρθρόδεση

Μια πιθανή μέθοδος για τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου χειρουργική επέμβαση είναι Lapidus. Περιλαμβάνει αρθρόδεση της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης. Για να διορθώσει καμπυλότητα εκτελέσει επανατοποθέτηση των χόνδρων. Η κοινή δώσει μια φυσιολογική θέση και στερεώστε το με ένα ειδικό πιάτο.

Τέσσερις

Ορθοπεδικά παπούτσια μετά τη χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου φορέσει για 8 εβδομάδες. Χρειάζονται ειδικά παπούτσια που βοηθούν να μειωθεί το φορτίο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος. Αρθροπλαστική σύμφωνα με την Keller σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται.

Το εγγύς και περιφερική οστεοτομία

Οστεοτομία εκτελούνται με σημαντική απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η ουσία της δράσης είναι να εκτελέσει ένα κάταγμα των οστών με επακόλουθη σταθεροποίηση προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Περιφερική οστεοτομία Chevron είναι που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Είναι κατασκευασμένο σε σχήμα V κάταγμα στο μετατάρσιο οστό. Στη συνέχεια, είναι η πλευρική μετατόπιση και συμπίεσης κλειδώματος βίδες. Το χειρουργικό ράμμα αφαιρείται μετά από 2 εβδομάδες. Όλοι οι ασθενείς φαίνεται φυσική θεραπεία και μασάζ μετά από χειρουργική επέμβαση για βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Το εγγύς οστεοτομία εκτελείται με την ανατομία των ιστών του ποδιού από τη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο μετατάρσιο οστό. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί, αν η απόκλιση είναι μεγαλύτερη από 40 βαθμούς. Μετά την ανατομή του ιστού παράγουν Ζ-διαμορφωμένο τον περικοπή των οστών, και στη συνέχεια ασχολούνται με ένα δεσμό με βίδες τιτανίου.

Επιπλοκές μετά την χειρουργική θεραπεία

Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν επιπλοκές από χειρουργική επέμβαση. Που μπορεί να προκύψει κατά την εκτέλεση της χειρουργικής επέμβασης ή περίοδο ανάρρωσης. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

 • Βλάβη των νεύρων του ποδιού;
 • Θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών των ποδιών;
 • Λοίμωξη των ιστών των ποδιών;
 • Άσηπτη νέκρωση του μεταταρσίου κεφάλι;
 • Μούδιασμα στον αντίχειρα.

Να τη μετεγχειρητική περίοδο έχει περάσει με επιτυχία, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του γιατρού. Η δραστηριότητα της κοινής αποκαθίσταται σταδιακά, έτσι ώστε το φορτίο πρέπει να είναι ελάχιστη. Μετά σύντηξης των οστών που εμφανίζεται φυσιοθεραπεία.

Η περίοδος αποκατάστασης

Το αποτέλεσμα της λειτουργία ήταν επιτυχής, κατά τις πρώτες ημέρες του πόδι είναι σταθερό σε μία θέση. Κατά τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας στα πόδια όριο. Μετά stihaniya σύνδρομο πόνου συνταγογραφήσει ένα μασάζ ποδιών.

Στην κοινή σε κίνηση, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί για αρκετούς μήνες. Για το σκοπό αυτό όλους τους ασθενείς συνιστάται μια σειρά από ειδικές ασκήσεις. Γυμναστική επιτρέπεται μόνο μετά από 3 μήνες μετά την επέμβαση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η κοινή ανάπτυξη με συνεχή παθητική κίνηση και μασάζ. Ασκήσεις για τα δάχτυλα των ποδιών μετά βλαισού μεγάλου δακτύλου χειρουργική επέμβαση μέσα σε λίγους μήνες. Δεν θα πρέπει να έχουν ένα βαρύ φορτίο για το κοινό. Η γυμναστική είναι κάμψη και την έκταση του αντίχειρα, την ένταση των μυών του ποδιού. Την περίοδο αποκατάστασης είναι περίπου έξι μήνες. Μετά από 6 μήνες, οι ασθενείς επιστρέφουν στην κανονική σωματική δραστηριότητα.

Πέντε

Για να επαναφέρετε τις λειτουργίες του ποδιού ασθενείς που φορούν ορθοπεδικά παπούτσια με ειδικά πέλματα. Είναι απαραίτητο ότι το κύριο φορτίο είναι κατανεμημένο στην οπίσθια πόδια. Ορθοπεδικά αυτί μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι, συνιστάται να φοράτε λίγους μήνες πριν από την πλήρη αποκατάσταση.

23.08.2018