ΒΛΑΙΣΟΎ ΜΕΓΆΛΟΥ ΔΑΚΤΎΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΌΤΑΣΗ

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι μια ασθένεια που συναντάται σε παιδιά κάτω χρόνια.

Ποια είναι η παθολογία;

PLANO βλαισότητας παθολογία

Το παιδί επίπεδη βλαισότητας πόδι είναι ένα ελάττωμα, που χαρακτηρίζεται από το X-σχήμα καμπυλότητα του άξονα των οστών και να μειώσει το ύψος του. Όταν πρόκειται για την ασθένεια αυτή, τα οστά, τα παιδιά μετατραπεί μέσα προς τα έξω, σαν φθίνουσα μεσαίο τμήμα του ποδιού, προκαλώντας ένα αδέξιο βάδισμα. Η διαδικασία αυτή συνοδεύεται από πόνο στο πόδι και την κούραση.

Παιδο-ορθοπεδικό ήδη στο εξωτερικό εξέταση μπορεί να εντοπίσει καμπυλότητας τα πόδια από ένα μωρό. Είναι κατ ' ανάγκη και το απαιτούν οι ακτίνες χ σε τρεις προβολές. Επιπλέον, η θεραπεία σε παιδιά βλαισού μεγάλου δακτύλου συνοδεύεται από την υποχρεωτική φορούν ορθοπεδικά παπούτσια, μασάζ, φυσιοθεραπεία, ορθοπεδικά επιβολή ελαστικών. Το podiatrist μπορεί επίσης να αναθέσει συμπληρωματικές ασκήσεις, η εκτέλεση, η οποία θα ενισχύσει τους μυς των ποδιών λίγη υπομονή.

Σε θέση να εκπληρώσει τους γονείς τους ανεξάρτητα στο σπίτι, αν ο γιατρός θα σας δώσει τις κατάλληλες συστάσεις.

Θεραπευτικές ασκήσεις, συνήθως απλή, αφού το κύριο μέρος του μασάζ που κάνει άσκηση ειδικό. Για την ευκολία του να εκτελέσει θεραπευτικές ασκήσεις χρειάζεται ένα μαξιλάρι μασάζ.

Γιατροί με ειδικότητα στην ορθοπεδική, τον διορισμό, συνιστάται η εγκατάσταση σταματήσει παιδιά, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για την επισκευή των οστών. Χρησιμοποιώντας μασάζ Mat με βλαισότητας πόδι σε παιδιά, οι γονείς θα είναι πολύ πιο εύκολο να ολοκληρώσει τις εργασίες ποδίατρο. Αν η υπόθεση δεν επιδέχονται διόρθωση με τέτοιο τρόπο, τότε μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Πώς να προσδιορίσει την ασθένεια

Αν το σχηματισμό των οστών του μωρού υπάρχουν αλλαγές, για τους γονείς, και το πιο σημαντικό, ο χρόνος για να δώσουν προσοχή σε αυτό το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία δεν είναι μόνο επίκαιρη, αλλά αποτελεσματική. Για να το κάνετε αυτό, οι γονείς στο σπίτι μπορεί να κάνει αυτές τις απλές δοκιμές.

Δοκιμή το πρώτο. Το λίπος το πόδι του λίγο βούτυρο, καλύπτοντας το βούτυρο εντελώς, και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην άκρη του στάση, λιπαίνετε περισσότερο. Βάλτε το μωρό σε ένα καθαρό φύλλο λευκού χαρτιού Α4. Τα πόδια θα πρέπει να σταθεί σε μια μικρή απόσταση το ένα από το άλλο και να διατηρούνται παράλληλα.

Στο φύλλο χαρτί για να απορροφήσει το λάδι σε αυτά τα μέρη όπου το πόδι του μωρού είναι εντελώς σε επαφή με την επιφάνεια του χαρτιού. Σηκώστε το μωρό και να επιθεωρήσει τα ίχνη του, δίνοντας προσοχή στο εσωτερικό κύκλωμα ίχνος. Κατά την αξιολόγηση, να εξετάσει τα χαρακτηριστικά της ηλικίας του μωρού.

Ως δεύτερη επιλογή θα ταιριάζει test "νόμισμα". Μωρό μου βάλε ξυπόλητοι σε μια ομαλή πάτωμα. Το πόδι, που πρέπει να ελεγχθεί, πρέπει να είναι 50 cm μπροστά.

Μπορείτε να πάρετε ένα μικρό κέρμα, τοποθετώντας το έτσι ώστε να ήταν απέναντι από το εσωτερικό άκρο του ποδιού που δοκιμάζετε.

το πόδι του παιδιού

Η απόσταση μεταξύ των νομισμάτων και το πόδι πρέπει να είναι 8-12 cm

Τα δάχτυλα πάνω στο νόμισμα κάντε κλικ σε ένα τέτοιο τρόπο που γλίστρησε στη μέση των ποδιών του μωρού. Το εσωτερικό άκρο θα πρέπει να είναι ελαφρώς αυξημένα πάνω από το πάτωμα, σχηματίζοντας έτσι ένα θησαυροφυλάκιο, και το νόμισμα, όταν χτύπησε με το δάχτυλο από κάτω της θα εξαφανιστεί εντελώς, ή στα μισά του δρόμου.

Αν το νόμισμα θα συγκρουστεί με το πόδι και δεν θα διαπεράσει κάτω, τουλάχιστον εν μέρει, οπότε είναι αρκετά πιθανό ότι ένα παιδί έχει πλατυποδία ή βλαισότητας πόδι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εκτελέσει ειδικές ασκήσεις για βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά.

Χαρακτηριστικά της νόσου

Αλλάξτε την εμφάνιση των ποδιών και στην περίπτωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο που αν τα γόνατα του μωρού συμπίεση, τους αστραγάλους, την απόσταση που θα φτάσει τα 4-5 εκατοστά. Η φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών έτσι θα απορρίπτεται στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό, αντίθετα, γέμισε η εσωτερική επιφάνεια. Η καμπυλότητα των ποδιών σε αυτή την περίπτωση το X-σχήμα.

Αν η καμπυλότητα των ποδιών, O σχήμα, τότε μιλάμε για την καμπυλότητα των ποδιών.

Αν βλαισότητας παραμόρφωση συνεπάγεται μείωση του ύψους του από τις καμάρες του ποδιού, τότε είναι επίπεδη-βλαισότητας παραμόρφωση. Πιο συχνά, αυτή η μορφή της νόσου που βρέθηκαν στην παιδο-ορθοπεδικής και Παιδιατρικής.

Τα αίτια της νόσου

Προκαλεί παραμόρφωση των οστών σε παιδιά μπορεί να είναι διαφορετική, συν το ότι μπορεί να είναι επίκτητη ή εκ γενετής. Αν μιλάμε για την περίπτωση κατά την οποία το ελάττωμα εκ γενετής, ότι η παραβίαση των εντύπων των οστών είναι ακόμα στην ενδομήτρια ανάπτυξη του εμβρύου. Στη συνέχεια, η παραμόρφωση μπορεί να διαγνωστεί ήδη κατά τους δύο πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού.

Η πιο σοβαρή εκ γενετής δυσμορφίες περιπτώσεις υπό τα ονόματα "κάθετη" πολιορκητικό ΚΡΙΌ" ή "κουνιστή πολυθρόνα". Η νόσος σχετίζεται με εκ γενετής ατέλειες του τένοντα-συνδετικός συσκευές, επιπλέον, αυτό που συμβαίνει στο πλαίσιο της αναπτυξιακές διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος του μωρού. Για 10-12 μήνες, κατά κανόνα, η μητέρα μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις αποκλίσεις καθώς το μωρό αρχίζει να περπατάει.

Πιο συχνά οι διαταραχές αυτές εμφανίζονται στα παιδιά με μυϊκή υποτονία. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να οφείλεται σε συγγενή αδυναμία του συνδετικού ιστού, τον υποσιτισμό του εμβρύου, πρόωρο τοκετό του παιδιού, και λόγω των συχνών νοσημάτων στην παιδική ηλικία, την πνευμονία, τη βρογχίτιδα και το κρύωμα.

Οι γιατροί είναι τρεις βαθμούς σοβαρότητας της νόσου: ήπια, μέτρια και σοβαρή.

Μερικές φορές η ανάπτυξη αυτής της νόσου παρουσιάζεται μετά από τραυματισμούς των μυών, των συνδέσμων και των οστών της κνήμης μετά από μια μακρά παραμονή στο cast.

Τα αίτια αυτής της ασθένειας μπορεί επίσης να:

  • η πρώιμη διατύπωση του το μωρό στα πόδια σας;
  • αταίριαστα παπούτσια;
  • η έλλειψη άσκησης στο σπίτι ή στο προσχολικό ίδρυμα *
  • η οστεοπόρωση;
  • μια ποικιλία των τραυματισμών.

Για πρόληψη, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες συστάσεις παιδίατροι:

  • να είστε βέβαιος να υποβάλλονται σε συνήθεις ιατρικές εξετάσεις από παιδίατρο;
  • φορέστε τα σωστά παπούτσια, τα οποία έχουν μικρή υποστήριξη καμάρας, σκληρό ψηλό τακούνι και εύκαμπτη σόλα;
  • για να πάρουν τα φάρμακά τους και να ακολουθούν τους κανόνες της αποκατάστασης για την πρόληψη της ραχίτιδα.
  • δεν χρειάζεται να φορτώσετε τα πόδια του μωρού πριν 7-8 μήνες.

Όταν πρόκειται για τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η πλατυποδία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, μόνο στην περίπτωση, όταν το πόδι δεν είναι επίπεδη, αλλά προκαλεί το μωρό πόνο και το άγχος όταν περπατάει ή τρέχει. Αν οι κάλτσες έχουν το μωρό κατά την ανύψωση κανονική, δεν τον ενοχλεί, η θεραπεία το παιδί επίπεδη βλαισότητας ποδιών δεν απαιτείται καθόλου.

τα παιδιά είναι Ορθοπαιδικής

Αν το πόδι πονάει όταν άγγιξε, σχεδόν δεν κινείται, αυτή είναι μια κατάσταση που απαιτεί άμεση θεραπεία.

Υπάρχει ήδη, θα χρειαστεί ειδική βοήθεια ποδιάτρου. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή μορφή θεραπείας, για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της νόσου. Μπορεί να είναι εκτύπωση με τη βοήθεια του ειδικά παπούτσια ή τον σκοπό της δραστηριότητας.

23.08.2018