Βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού

Βλαισότητας παραμόρφωση είναι μια σοβαρή ασθένεια που εκφράζονται σε στρέβλωση μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης: τον αντίχειρα του ασθενούς αποκλίνει σημαντικά προς την κατεύθυνση που οδηγεί σε διαταραχές βάδισης, τον πόνο και άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να βλαισού μεγάλου δακτύλου ή τον σχηματισμό των λεγόμενων "κάλους" στα πόδια της. Το γειωμένο τους πιο αδύναμος συνδετικός συσκευές, επιπλέον, τους αρέσει να φορούν παπούτσια με ψηλό τακούνι, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο έναρξης της εξέλιξης της παθολογικής διαδικασίας.

Για να καταλάβετε καλύτερα πώς να θεραπεύσει και να διορθώσει βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού, ας τους λόγους, τα χαρακτηριστικά της νόσου και να παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την επιλογή της θεραπείας για τους ασθενείς με αυτή τη διάγνωση.

Θεραπεία

Θεραπεία της βλαισότητας καμπυλότητα του ποδιού που θα επιλεγεί από τον ιατρό ξεχωριστά: να λαμβάνει υπόψη την αιτία, η παραμέληση της νόσου, το βαθμό της παραμόρφωσης και η παρουσία χαρακτηριστικών συμπτωμάτων.

Παραδοσιακή θεραπεία περιλαμβάνει:

 1. Θεραπευτικό μασάζ ως θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για τα μικρά παιδιά, τα πόδια είναι πιο εύκολο να το επίπεδο με τη βοήθεια των ειδικών κινήσεις μασάζ.
 2. Ασκήσεις. Η φυσική θεραπεία το μάθημα θα σας δώσει το αποτέλεσμα στα αρχικά στάδια της νόσου. Για την πρακτική αυτών των ασκήσεων ο ασθενής στο σπίτι.
 3. Θεραπεία της λαϊκής τρόπους. Τα ένδικα αυτά μέσα δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως το πρόβλημα, ωστόσο, όταν έξυπνα επιλέξει διάρκεια της θεραπείας δημοφιλείς συνταγές θα είναι αποτελεσματική για την εξάλειψη φλεγμονή, οίδημα και πόνο.
 4. Διόρθωση με λέιζερ ασκείται στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις με σημαντικές παρατυπίες στις λειτουργίες του συνδετικός συσκευές.
 5. Πατώντας και κινησιοθεραπείας με βλαισότητας παραμόρφωση παρουσιάζεται με την ευθυγράμμιση της παραμορφωμένα τμήματα των οστών.

Πώς να αναπτύξει ένα πόδι κατά τη διαστρέβλωση; Σε όλες τις περιπτώσεις δυνατή μασάζ και φυσιοθεραπεία. Να αποφασίσει πώς να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει το παραμορφωμένο πόδι χρειάζεται γιατρό, επειδή αυτο-θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει μόνο την κατάσταση του ασθενούς.

Βλαισότητας πόδι δυσμορφία σε παιδιά και ενήλικες μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

Υποδήματα με δυσμορφία
 1. Επίπεδη πόδια. Είναι περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των ασθενών με παραμόρφωση. Αυτά τα αρχεία πιο συχνά διαγιγνώσκονται εγκάρσια πλατυποδία, που γρήγορα οδηγεί σε δυσλειτουργία των συνδέσμων και μετατόπιση των οστών.
 2. Προοδευτική οστεοπόρωση. Η ασθένεια προκαλεί την απόπλυση του ασβεστίου από τα οστά των ιστών που οδηγεί σε αλλαγές στη δομή τους, έτσι ώστε το πόδι μπορεί να παρεκκλίνει.
 3. Το βάρος. Στα πόδια σας είναι πολύ μεγάλο ημερήσιο φορτίο (ειδικά όταν τρέχει). Ο ασθενής σταδιακά αναπτύχθηκε πλατυποδία και μετά την παραμόρφωση.
 4. Γενετική προδιάθεση. Εκφράζεται σε ένα αποδυναμωμένο συνδετικός συσκευές του ανθρώπου. Σε αυτή την κατάσταση τον κίνδυνο ανάπτυξης καμπυλότητα του ποδιού - είναι αρκετά υψηλό.
 5. Νωρίτερα, το τραύμα, η οποία παρεμβαίνει με τη λειτουργία των μυών και των συνδέσμων. Επικίνδυνα είναι τα κατάγματα των οστών λόγω ακατάλληλης συνένωση για λίγους μήνες να σταματήσει ο ασθενής μπορεί να έχει σημαντική κάμψη.
 6. Σοβαρή ενδοκρινολογικές διαταραχές. Σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν απότομη άλματα των ορμονικών επιπέδων κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση στις γυναίκες, η εξέλιξη της σοβαρές ενδοκρινικές παθήσεις (διαβήτης).
 7. Η χρήση ακατάλληλα παπούτσια. Ιδιαίτερα επικίνδυνα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως άνισα διανέμει το φορτίο στο πόδι, προκαλώντας όλο το βάρος στηρίζεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού, το οποίο οδηγεί σε παραμόρφωση.
 8. Μια οξεία έλλειψη χρήσιμων ορυκτών που μυών, των συνδέσμων και των οστών ιστού δεν είναι αρκετό "επαναφόρτιση". Αυτό οδηγεί στην αποδυνάμωση, συμβάλλει στην ανάπτυξη της καμπυλότητας.
 9. Νευρομυϊκές παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καμπυλότητα του ποδιού:

  • σύνδρομο down;
  • ουρική αρθρίτιδα;
  • τρέχει μια μορφή αρθρίτιδας και τις παραλλαγές του (ρευματοειδή αρθρίτιδα, κ. λπ.) *
  • παράλυση.

  Αυξημένο κίνδυνο - οι άνδρες που έχουν τακτικά πόδια μεγαλύτερη σωματική άσκηση (μπαλαρίνες, μοντέλα, αθλητές, κλπ.). Ο αριθμός των διαγνωστεί παραμορφώσεις αυξάνει απότομα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αν υποψιάζεστε ότι η καμπυλότητα του ποδιού, ο άνθρωπος πρέπει να γυρίσει στο γιατρό. Ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου ορθοπεδικό και traumatologist. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί ένα χειρουργό και έναν ενδοκρινολόγο.

Υποδήματα με δυσμορφία

Για τη διόρθωση του ποδιού κατά την παραμόρφωση συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες και τα πέλματα. Τα πλεονεκτήματά τους είναι:

  1. Η ομοιόμορφη κατανομή που παρέχονται από το φορτίο.
  2. Αναζωογονήσει τα κουρασμένα πόδια.
  3. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
  4. Η σταθεροποίηση του αντίχειρα στην σωστή θέση (ιδιαίτερα αποτελεσματική για να χρησιμοποιήσετε ειδικό ορθοπεδικό σταθεροποίηση - ελαστικά και ελαστικά).

Τι παπούτσια πρέπει σε παραμόρφωση του ποδιού; Χαρακτηριστικά γνωρίσματα σωστή επιλογή των παπουτσιών:

 1. Τα παπούτσια πρέπει να είναι ακριβή σε μέγεθος, σε καμία περίπτωση μην πιέζετε το πρόσωπο παραμορφωμένο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού.
 2. Τακούνι παπούτσια για καθημερινή χρήση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 cm για τις γυναίκες και 2 cm για τους άνδρες.
 3. Ορθοπεδικά παπούτσια θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Είναι επιθυμητό ότι αυτό ήταν το δέρμα. Σε έντονη παραμόρφωση του ποδιού, ο ασθενής μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα παπούτσια στα καταστήματα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνει στο ορθοπεδικό σε επιμέρους πρότυπα.
 4. Τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν ένα άνετο φαρδύ τακούνι και στερεά πίσω προεξοχές που θα ήταν λοιπόν να φτιάξω ένα τακούνι.
Αφθώδους κόπωση, είναι μια ισχυρή ένδειξη των προβλημάτων με τα πόδια

Αν ένα άτομο είναι υπέρβαρο ή πάσχει από μια έντονη πλατυποδία, στα παπούτσια, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε orthotics. Θα πρέπει επίσης να γίνει ξεχωριστά.

Φοράτε αυτά τα στοιχεία, σε καθημερινή βάση. Ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε βελτιώσεις, απλώστε ομοιόμορφα ασκείται στο πόδι από το φορτίο.

Η εκδήλωση της παθολογίας

Το σύμπτωμα της νόσου - μια αφύσικη απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Κατά τη μετάβαση της νόσου και σε προχωρημένες μορφές της ροής παραμόρφωση και ικανή να χτυπήσει τα άλλα δάχτυλα του ποδιού.

Χαρακτηριστικές εκδηλώσεις:

 1. Το σχηματισμό των "οστών" στο πόδι στην περιοχή της φάλαγγας από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού. Ενώ το περπάτημα αυτή η εκπαίδευση θα αποτρέψει το άτομο. Σταδιακά θα γίνει πρησμένο, κόκκινο. Την παραμικρή επαφή με το οστό άνθρωποι θα αρχίσουν να βιώνουν έντονο πόνο, κάψιμο.
 2. Ο πυρετός προχωρημένα στάδια της νόσου όταν η παραμόρφωση προκαλεί μια φλεγμονώδη διαδικασία.
 3. Εκπαίδευση κενταύριο.
 4. Συχνές κόπωση στα πόδια.
 5. Οίδημα στα πόδια και τα πόδια.
 6. Μια εκδήλωση των κιρσών.
 7. Αυξανόμενη νύχια.

Η νόσος εξελίσσεται σταδιακά. Πρώτον, οι ασθενείς υποφέρουν από προβλήματα με την επιλογή των παπουτσιών στα πόδια του εμφανίζονται τα πρώτα πόνο. Εάν η θεραπεία δεν είναι που ξεκίνησε, η ασθένεια αρχίζει να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος, απειλώντας επικίνδυνες επιπλοκές:

 • η ανάπτυξη της οστεομυελίτιδα;
 • εξέλιξη της χρόνιας θυλακίτιδα, η οποία παίρνει συχνά την ελκώδη ροή.
 • η μόλυνση στην παραμορφωμένη περιοχή *
 • έντονη καμπυλότητα, γεγονός που περιπλέκει σημαντικά την κυκλοφορία.

Η ανίχνευση της νόσου

Για την ακριβή διάγνωση, ο ασθενής θα πρέπει να υποβάλλονται στις ακόλουθες διαδικασίες διάγνωσης:

 1. Οι ακτίνες-χ. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει τη λήψη φωτογραφιών σε τρεις διαφορετικές προβολές, προκειμένου να μελετήσει λεπτομερώς τη δομή, το βαθμό καμπυλότητας.
 2. Υπερηχογραφικήδιάγνωση αποδίδεται όταν σοβαρές βλάβες των μαλακών ιστών.
 3. Υπολογιστή podometry. Επιτρέπει σε σας για να αξιολογήσει τις αλλαγές ακόμη και σε αυτά τα στάδια, όταν η νόσος δεν προκαλεί συμπτώματα.
 4. CT. Εκχωρείται για τη διαφοροποίηση της δυσμορφίας από άλλες πιθανές ασθένειες.

Ο γιατρός πρέπει να εξετάσει τον ασθενή. Τα στάδια:

 1. Ψηλάφηση για να προσδιορίσετε το βαθμό καμπυλότητας, οίδημα, ερυθρότητα.
 2. Εντοπίζοντας την θέση του το μεγάλο δάκτυλο προς τα άλλα δάκτυλα.
 3. Παρατήρηση της βάδισης του ατόμου, τον καθορισμό του βαθμού χωλότητα.

Να παρέχει μια συνολική κλινική εικόνα, τον παιδίατρο, ζητεί από τον ασθενή για τα συμπτώματα, η παρουσία των χρόνιων ασθενειών, και την προηγούμενη τραυματισμούς.

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση, αντί να την θεραπεία από την άσκηση και άλλες μεθόδους. Η πρόληψη περιλαμβάνει την τήρηση αυτών των συστάσεων των εμπειρογνωμόνων:

 1. Να εγκαταλείψει την υπερβολική σωματική φορτίο στα πόδια.
 2. Για να ελέγξετε το βάρος σας, αποφύγετε την παχυσαρκία, όταν το υπερβολικό βάρος βάζει το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου πρόσθετο φορτίο.
 3. Τα παιδιά που από τη γέννηση ιδρύθηκε παραμόρφωση του ποδιού, πρέπει να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια και, εάν είναι απαραίτητο, η χρήση ειδικών δεικτών (κλειδαριές) 1 δάχτυλο.
 4. Οι γυναίκες καλό θα είναι να εγκαταλείψουμε τη χρήση άβολα παπούτσια σε πολύ ψηλά τακούνια. Για καθημερινή χρήση κατάλληλα παπούτσια σε ένα υψηλό πλατφόρμα ή ορθοπεδικά παπούτσια με την καλύτερη πέλματα.
 5. Είναι σημαντικό να αμέσως να εντοπίσει και να θεραπεύσει οποιαδήποτε ορμονική ανισορροπία στο σώμα.
 6. Πρακτική προληπτικής σπορ (τρέξιμο, κολύμπι, γυμναστική).Είναι χρήσιμο για να εκτελέσει τις καθημερινές το πρωί ασκήσεις - τα δύο παιδιά και ενήλικες.
 7. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με θρεπτικά συστατικά για να ενισχύσει τα οστά και τους συνδέσμους.
 8. Πολύ χρήσιμο συχνά στο σπίτι με τα πόδια ξυπόλητοι. Απαγορεύουν να προχωρήσουμε σε μία μόνο κάλτσες παιδιά, επίσης, αξίζει.
 9. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε να κάνετε συχνά διαλείμματα.

Βλαισότητας παραμόρφωση και άλλες αποκτήσει καμπυλότητα του ποδιού για την ταξινόμηση των MBK 10 δωμάτιο M21.

Σε έντονη φλεγμονώδη διαδικασία, έντονο πόνο οι ασθενείς που κατατάχθηκαν στην ιατρική θεραπεία:

 1. Μσαφ είναι συνταγογραφείται για την ανακούφιση του πόνου, της φλεγμονής. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι με τη μορφή αλοιφών, γελών ή δισκία (Ιβουπροφαίνη, Δικλοφενάκη).
 2. Αντιπυρετικά διορίζονται σε υψηλή θερμοκρασία (Παρακεταμόλη).
 3. Αναλγητικά χρησιμοποιούνται για τον πόνο (Ιβουπροφαίνη, Χωνευτικό).
 4. Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου μπορεί να χορηγηθεί intraarticular ενέσεις ναρκωτικών (Υδροκορτιζόνη, Diprospan, κ. λπ.).

Για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο μπορείτε να εφαρμόσετε κρύα επιθέματα.

Είναι καλύτερο να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση από ό, τι για τη θεραπεία
06.08.2018