Βλαισότητας παραμόρφωση του αντίχειρα: η θεραπεία των καλλυντικών ελαττώματα και σοβαρή παθολογία

Βλαισότητας παραμόρφωση του αντίχειρα (Halyuks βλαισότητας, κάλο) - είναι μια παθολογία του ποδιού, το οποίο είναι εξωτερικά εκδηλώνεται με την καμπυλότητα του αντίχειρα για την εξωτερική πλευρά. Στους ανθρώπους, αυτή η ασθένεια είναι συχνά ένα όγκο ή ένα κόκαλο.

Αλλά βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού - δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα της αισθητικής φύσης. Η εμφάνιση αυτής της παθολογίας μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του μεταβολισμού. Χρόνια θυλακίτιδα μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της αρθροπάθεια ή αρθρίτιδα. Προχωρημένες περιπτώσεις να οδηγήσει σε σταδιακή παραμόρφωση της όλα τα δάχτυλα των ποδιών.

Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Παρουσιάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού κάτω από την επίδραση της μια σειρά από λόγους. Πιο συχνά ένα χτύπημα στο πόδι οφείλεται σε εσφαλμένη επιλογή των υποδημάτων (σφιχτά παπούτσια, ψηλοτάκουνα). Επιβεβαιώνει την υπόθεση το γεγονός ότι Halyus βλαισότητας υποφέρουν περισσότερο είναι οι γυναίκες. Αλλά η σύγχρονη ιατρική αναδεικνύει μια σειρά από επιπλέον παράγοντες:

 1. γενετική προδιάθεση;
 2. η τακτική το να φοράς άβολα παπούτσια, που οδηγεί σε υπερβολική πίεση στο μετωπιαίο λοβό του ποδιού;
 3. εγκάρσια platypodia;
 4. satis tractata τραυματισμού στο πόδι;
 5. εκ γενετής ανατομική παθολογία;
 6. το υπερβολικό σωματικό βάρος.
 7. η οστεοπόρωση;
 8. οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από ορισμένες ασθένειες και τους ηλικιωμένους.

Τα κύρια συμπτώματα της παραμόρφωσης του πρώτου toe

Οστά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Εκδηλώνεται βλαισότητας παραμόρφωση από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού με την εμφάνιση μικρές προεξοχές στη βάση του. Πρώτον, δεν φέρει καμία ενόχληση, αλλά αργότερα εκδηλώνουν διαφορετικά συμπτώματα:

 1. σχηματισμό κοντά στην πρώτη κοινή των οφθαλμών που σταδιακά αυξάνονται σε μέγεθος;
 2. πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα στην περιοχή από τα χτυπήματα;
 3. η καμπυλότητα του αντίχειρα και απώλεια της κινητικότητας *
 4. η εμφάνιση κυψέλες;
 5. δυσφορία κατά το περπάτημα.

Ο βαθμός παθολογικές αλλαγές του ποδιού

Halyuks βλαισότητας (μεγάλο δάκτυλο - μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, Βλαισότητας - απόκλιση) έχει τέσσερις βαθμούς παραμόρφωση ανάλογα με τη γωνία καμπυλότητας:

 1. πρώτου βαθμού - περισσότερα από 15 βαθμούς, ένα άτομο δεν αισθάνεται δυσφορία;
 2. δεύτερο πτυχίο - περισσότερα από 20 βαθμούς, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα του πόνου και της παθολογίας προς τα έξω είναι αδύνατο να αγνοήσουμε.
 3. τρίτου βαθμού - πάνω από 30 βαθμούς, αρχίζει η παραμόρφωση του παρακείμενου φάλαγγες και τους περιορισμούς της κυκλοφορίας *
 4. τέταρτη μοίρες, 50 μοίρες και άλλα, που συνοδεύεται από παθολογικές αλλαγές σε ολόκληρο το πόδι και τακτική επώδυνες αισθήσεις.
Το πρώτο και το δεύτερο την έκταση της νόσου είναι μάλλον ένα καλλυντικό ελάττωμα και προτείνει δραστικά μέτρα πρόληψης. Με την παρουσία του τρίτου ή τέταρτου βαθμού νόσο βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού απαιτείται θεραπεία.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Για τη διάγνωση ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο. Διάγνωση αρχίζει με μια οπτική εξέταση από την πληγείσα περιοχή. Ο εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή ο βαθμός της απόκλισης του αντίχειρα, το εύρος της κίνησης, η παρουσία του συνδέεται παραμορφώσεις.

Εξωτερικά, τα σημάδια από τα οστά των ποδιών είναι παρόμοια με τα συμπτώματα αυτών των ασθενειών, όπως αρθρίτιδα, παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα. Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον μελέτες:

 1. X-rays σε τρία επίπεδα για να προσδιορίσετε τις παθολογικές αλλαγές στο πόδι.
 2. Υπολογιστή plantography δείχνει την ομοιομορφία του φορτίου στο πόδι.
 3. Υπολογιστή podometrics έχει ανατεθεί να προσδιορίσει θυλακίτιδα στα πρώτα στάδια.

Παράλληλα, ο γιατρός συλλέγει πληροφορίες για την ιστορία της νόσου: τα όρια της παραμόρφωσης, η παρουσία του προδιαθεσικούς παράγοντες, την ταχύτητα της εξέλιξης. Όταν αντιστοιχίζετε μια πορεία της θεραπείας καθορίζεται από την παρουσία ταυτόχρονη ασθένειες του ασθενούς.

Μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας της νόσου βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία μπορεί να ανατεθεί σε υπάλληλο ή συντηρητική.

Χειρουργική θεραπεία του κάλους στα πόδια

Μια λειτουργία για τη διόρθωση βλαισού μεγάλου δακτύλου

Προχωρημένες περιπτώσεις προτείνει την χειρουργική επέμβαση. Ανάλογα με το στάδιο της παραμόρφωσης εφαρμόζεται ένας από τους τύπους (και περισσότερα από εκατό) χειρουργική επέμβαση:

 1. Μικρή επεμβατική διόρθωση. Η επέμβαση γίνεται χωρίς κοπή. Γίνονται δύο μικρές τρύπες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, ο χειρουργός αποδίδει το μετατάρσιο οστό στη σωστή θέση. Αυτή η επέμβαση είναι ανώδυνη για τον ασθενή, που χαρακτηρίζεται από μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης, χωρίς να αφήνει σημάδια.
 2. Περιφερική οστεοτομία. Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνει την τομή το περιφερικό άκρο του κατεστραμμένου οστού, με επακόλουθη μετατόπιση.
 3. Το εγγύς οστεοτομία. Η τομή παρουσιάζεται στο εγγύς άκρο του οστού για να μειωθεί η γωνία μεταξύ ossis metatarsalis οστά.
 4. Η Λειτουργία Του Keller-Μπράντες. Ο χειρουργός αφαιρεί το κατεστραμμένο από κοινού, το υπόλοιπο κάψουλα τοποθετείται μεταξύ των μεταταρσίων οστών και η φάλαγγα.
 5. Εμφύτευση μιας τεχνητής άρθρωσης.

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την επακόλουθη μετεγχειρητική φροντίδα και ανάρρωση περίοδο. Τις πρώτες μέρες δεν πρέπει να πέσει σχετικά με το χειρουργημένο πόδι, η κυκλοφορία διεξάγεται με τη βοήθεια των δεκανίκια. Πλήρη αποκατάσταση του ασθενούς διαρκεί μέχρι και τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Σε μερικούς ασθενείς υπάρχει υποτροπή της νόσου και το εφάπαξ εμφανίζεται και πάλι. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα τους επόμενους μήνες μετά την επέμβαση εμφανίζονται να φορούν άνετα, φαρδιά παπούτσια. Καλή επίδραση κατά την περίοδο της αποκατάστασης παρέχει φυσιοθεραπεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιθανότητα επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση:

 1. λοίμωξη των μαλακών ιστών;
 2. αιμορραγία;
 3. προβλήματα με coalescentibus οστά;
 4. η ανάπτυξη της αρθρίτιδας, άσηπτη οστεομυελίτιδα και νεύρωση.

Η συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου του πρώτου toe

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται σε μια μέρα ή ακόμα και ένα μήνα. Η έγκαιρη πρόσβαση σε έναν ειδικό-ορθοπεδικό, όταν παθολογικές αλλαγές δεν έχουν ακόμα φτάσει σε ένα κρίσιμο επίπεδο, θα εξαλείψει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Η συντηρητική θεραπεία έχει στόχο τον καθορισμό σωστή θέση του ποδιού, ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη σταθεροποίηση του μυο-συνδεσμική τόνο. Η σύγχρονη ιατρική έχει μια σειρά από μεθόδους που επιτρέπουν τη θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου από το πρώτο δάκτυλο του ποδιού, χωρίς χειρουργική επέμβαση:

Το κλιπ για το toe
 1. ειδικό ορθοπεδικό διορθωτές;
 2. θεραπευτικό μασάζ;
 3. φυσικοθεραπείας;
 4. τα λουτρά;
 5. μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα?
 6. ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Μια ξεχωριστή ομάδα είναι η θεραπεία κώνους η δημοφιλής τρόπους με ιώδιο, νέφτι, μέλι, λοσιόν για τα φαρμακευτικά βότανα. Η χρήση των παραδοσιακών μεθόδων θα πρέπει να συνοδεύει την κύρια πορεία της θεραπείας και να πραγματοποιούνται μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

Η μεγαλύτερη επίδραση στην συντηρητική θεραπεία Halyuks βλαισότητας φέρνει την τακτική φορούν ορθοπεδικά διορθωτές. Θα επιτρέψει σε σας για να σταματήσει τις παθολογικές διεργασίες στα πρώτα στάδια, ή να επιβραδύνει σημαντικά το ρυθμό της ανάπτυξής τους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των διορθωτών:

 1. ορθοπεδικά λεωφορείο - σχέδιο, το οποίο σφιχτά συλλαμβάνει το παραμορφωμένο από κοινού, που δεν του επιτρέπει να παρεκκλίνει *
 2. arch υποστηρίζει, ορθωτικά και μεσοδακτύλιες κύλινδροι - συσκευές που οπτικά ευθυγραμμίζει το πόδι και βοηθά να διανείμει σωστά ένα φορτίο στην πρόσθια;
 3. διάστρωση - ένα εργαλείο για τη διατήρηση της κανονικής θέσης την εγκάρσια καμάρα του ποδιού;
 4. δάχτυλο απόδειξης - ειδική σχεδίαση για να κρατήσει το δάχτυλο σε μια φυσική θέση, βάλτε το βράδυ.

Εξαλείψει τα χτυπήματα στο πόδι με σιδεράκια (βλαισότητας ελαστικά)

Τα πιο δημοφιλή concealer - βλαισότητας ελαστικών (τσιπ). Είναι μια ευέλικτη συσκευή που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορους τομείς:

 1. μία από τις συντηρητικές μεθόδους θεραπείας της θυλακίτιδα;
 2. ως προληπτικό μέτρο *
 3. κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης μετά από χειρουργική επέμβαση.

Βλαισότητας νάρθηκας είναι ένα μικρό επίδεσμο, ρυθμιζόμενο, άνετο λουρί. Είναι αυστηρά διορθώνει το κοινό στη σωστή θέση. Έτσι, η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος στην κατεστραμμένη περιοχή, έσφιξε τους μύες να χαλαρώσουν. Αλλαγή της θέσης του λουριού, ο διορθωτής μπορεί να φορεθεί εναλλάξ και στα δύο πόδια.

Η τακτική χρήση του σιδεράκια βοηθά να αποβάλει ή να αποτρέψει την παραμόρφωση του ποδιού, καθώς και να πραγματοποιήσει τη διόρθωση της θέσης της στην εγκάρσια καμάρα.

Βλαισότητας νάρθηκας μπορεί να φορεθεί μαζί με τα παπούτσια! Για το σκοπό αυτό, αναπτύχθηκε άλλα ορθοπεδικά διορθωτές. Η καλύτερη επιλογή είναι μια νύχτα στήριγμα, η οποία συνιστάται να φορούν κατά τη διάρκεια του ύπνου και της ανάπαυσης. Το σχέδιο επιτρέπει σε σας για να διατηρήσουν την κινητικότητα του ποδιού, έτσι δεν θα προκαλέσει δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση του σιδεράκια:

 1. το τέταρτο βαθμό την ανάπτυξη της ασθένειας;
 2. η παρουσία ανοιχτές πληγές, εκδορές στο πόδι;
 3. φλεγμονώδεις παθήσεις των αρθρώσεων;
 4. όγκοι των αρθρώσεων.

Πρόληψη της παραμόρφωσης

Αν ένα άτομο έχει, ίσως, ακολουθώντας το dress code, λίγες ώρες την ημέρα για να περάσετε σε άβολα παπούτσια, ή οι γονείς του είχαν κόκκαλο στο πόδι, είναι επίσης σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού συχνά πλήττει τις γυναίκες μετά από πενήντα χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε για την πρόληψη. Η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και δεν έχει εμφανή σημάδια στα πρώτα στάδια. Για να εμφανιστεί βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να είναι ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Τα κύρια προληπτικά μέτρα είναι:

 1. Επιλογή από άνετα παπούτσια. Στην ιδανική περίπτωση, το δάχτυλο πρέπει να είναι ευρεία και όχι για να αποσπάσουν το φάλαγγες και το τακούνι σταθερή, με μέγιστο ύψος πέντε ίντσες. Είναι επιθυμητό ότι τα παπούτσια ήταν φτιαγμένα από φυσική "αναπνοή" υλικά.
 2. Αν όλη την ημέρα είχε να τρέξει σε τακούνια, στη συνέχεια, το βράδυ κουρασμένα πόδια πρέπει να οργανώσει μια χαλαρωτική θεραπεία. Μπορεί να είναι ζεστά λουτρά ή μασάζ.
 3. Μια ισορροπημένη διατροφή και την άρνηση κακές συνήθειες. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην πρόληψη μεταβολικών διαταραχών, η εμφάνιση του υπερβάλλοντος βάρους.
 4. Τακτική άσκηση για να ενισχύσει τις αρθρώσεις του ποδιού.
 5. Η χρήση προφυλακτικού ορθοπεδικά διορθωτές. Τακτική φορώντας σιδεράκια είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη Halyuks βλαισότητας.
 6. Απαιτείται ετήσια εξέταση από ειδικό γιατρό-παιδίατρο.

Αναλάβει τη φροντίδα των ποδιών σας, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας και μην αρχίσετε την ασθένεια μέχρι να μπορεί να θεραπευτεί. Να είναι υγιείς!

20.08.2018