Βλαισού μεγάλου δακτύλου: θεραπεία, μετζεσόλα, φωτογραφία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου παραμόρφωση των ποδιών – η διαδικασία που αλλάζει το σχήμα του ποδιού, που συνοδεύεται από την εμφάνιση άσχημη, οδυνηρή απόφυση των οστών στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

βλαισού μεγάλου δακτύλου εικόνες

Όπως παρουσιάζεται παραμόρφωση

Επίπεδη βλαισότητας πόδια – ειδική παθολογία στην λειτουργική θέση του ποδιού, λόγω του γεγονότος ότι το ύψος του είναι σημαντικά υποτιμημένες, και το κέντρο του άξονα είναι κυρτή.

Δάχτυλα του ποδιού και η φτέρνα, αντίστοιχα, γύρισε προς τα έξω, και το πόδι γίνεται σταδιακά χ-διαμορφωμένα διακοπή. Αυτή η παθολογία μπορεί να φορέσει nonheritable και να είναι συγγενής, τη θεραπεία της εξαιρετικά προβληματική, αλλά, σε Γενικές γραμμές, η διόρθωση της νόσου είναι συντηρητική ή χειρουργική επέμβαση γίνεται από ποδίατροι με μεγάλη επιτυχία.

Επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως:

 • αταίριαστα παπούτσια (ή πέλματα) – στενό ή όχι το μέγεθος του ποδιού;
 • το μακρύ φορώντας παπούτσια, μπότες, ψηλοτάκουνα;
 • υπεξάρθρημα της βάσης της εγγύς φάλαγγας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού;
 • στο φόντο της ουρικής αρθρίτιδας στις αρθρώσεις συσσωρεύεται υπερβολική ποσότητα ουρικού οξέος άλατα είναι, με τη σειρά του, οδηγεί στο γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες;
 • αδύναμη τένοντες;
 • γενετική προδιάθεση;
 • το υπερβολικό σωματικό βάρος (περισσότερο από το φορτίο στις αρθρώσεις);
 • επίπεδη βλαισότητας πόδια και την ιδιοτυπία της εμμηνόπαυσης στο γυναικείο σώμα και η ορμονική ανισορροπία;
 • εγκυμοσύνη — μιτωτικά κορσέ απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την πρόσθετη λειτουργικό φορτίο, οπότε μέρος της μάζας "ώθηση" στις αρθρώσεις, παραμορφώνοντας τους *
 • επίπεδη πόδια διαφορετικό βαθμό;

Η διαφορά σε μοίρες με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού εξαρτάται από τη γωνία που κυμαίνεται μεταξύ του δείκτη και του οστού (που συνδέει το μετατάρσιο).

1 βαθμός

βλαισού μεγάλου δακτύλου φωτογραφία βαθμού

Σε πρώτο βαθμό σε milusheva γωνία υπάρχει μια αύξηση στην παραμόρφωση της άρθρωσης (σησαμοειδή συνδέσμων πολύ κινητή), υπάρχει υπεξάρθρημα του ποδιού.

Στο δεύτερο βαθμό βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια περαιτέρω μετατόπιση των τενόντων και των αρθρώσεων του αντίχειρα.

Παραμόρφωση 3 βαθμούς (ανεξάρτητα από τον παράγοντα αυτό ήταν το μείζον), προκύπτει από το γεγονός ότι οι οστών και του συνδετικού ιστού σε αυτή τη ζώνη ευάλωτη και αδύναμη αρκετά, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό λειτουργικό φορτίο.

Σημάδια επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου με το ακόλουθο:

 • Σαφή οπτική αισθητική ατέλεια – η κοινή αυξάνει σημαντικά σε μέγεθος, ξεχωρίζει για την πλευρά που βρίσκεται κάθετα στον άξονα του ποδιού, και το δάχτυλο είναι στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τα μέσα (βίντεο) * υπάρχει το λεγόμενο βάρους πόδι θέση.
 • Συνοδεύει τη συμπτωματική εκδηλώσεις της παθολογίας PLANO βλαισότητας και πλατυποδία, σοβαρή χρόνια θυλακίτιδα και αρθροπάθεια deformans, η οποία επηρεάζει την μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων.

Διάγνωση

Για τη σωστή επιλογή της θεραπείας βλαισότητας, την πρόληψη των ασθενειών (φυσική αγωγή, τη γυμναστική, μασάζ), καθώς και την πρόληψη της περαιτέρω ανάπτυξης, απαιτεί έγκαιρη και διεξοδική εξέταση του ασθενούς.

Για να καθορίσετε βλαισότητας, ο γιατρός κάνει μια ακτινογραφία του ποδιού σε 3 προβολές – ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ποια από τις 3 βαθμούς την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου ποδιού του ασθενούς, και επίσης να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν οποιαδήποτε πρόσθετα που σχετίζονται με παθολογικές καταστάσεις, όπως η άσηπτη νέκρωση, κύστη, αρθρίτιδα, φλεγμονώδεις διαταραχές από το περιόστεο, κ. λπ.

Σε περίπτωση ανίχνευσης των σχετικών συμπτωμάτων (φωτογραφία), ο γιατρός εφαρμόζει μια θεραπεία (orthotics, διορθωτικές ασκήσεις, γυμναστική, μασάζ), η οποία, αν δεν θεραπευτεί βλαισότητας, τότε τουλάχιστον να διορθώσει την εμφάνισή του.

Μόνιμα θεραπεία επίπεδης παραμόρφωσης τύπου βλαισού μεγάλου δακτύλου του 3 βαθμούς είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν αρκετές τυπικές μέθοδοι θεραπείας που αποσκοπούν στη διόρθωση αυτής της παθολογίας.

Ορθωτικά

Εγκατάσταση ειδικά ορθοπεδικά πέλματα που σχεδιάζεται για τη διόρθωση των επίπεδων βλαισότητας πόδι δυσμορφία.

Όπως πέλματα παρουσιάζουν υψηλή αποδοτικότητα στα πρώτα στάδια της νόσου, επιπλέον, τον παιδίατρο πρέπει να ορίσει ειδικά πέλματα για να διορθώσετε τη θέση του ποδιού.

Εκτός από τις παραπάνω μεθόδους δείχνει την εγκατάσταση των διορθωτών για τα δάχτυλά σας και επιπλέον δεσμούς. Η καλύτερη επιλογή είναι ιατρικά ορθοπεδικά παπούτσια ιδιότητες, οι οποίες είναι ξεχωριστά εξοπλισμένα πάτους.

Στο valguse εμφανίζεται ένα ειδικό μασάζ στα πόδια. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να στραφούν σε επαγγελματίες. Συχνά για να διορθώσει την παθολογία, ο ποδίατρος συνταγογραφήσει μια πορεία μασάζ που αποτελείται από δέκα συνεδρίες, η οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον κάθε λίγους μήνες.

Σωστά επιλεγμένο σωματικές ασκήσεις βοηθούν σημαντικά για τη διόρθωση βλαισότητας του ποδιού. Οι πιο κοινοί τύποι της γυμναστικής:

 • το περπάτημα στο dimidium digitos;
 • περπάτημα σε ανώμαλο επιφάνειες;
 • προσπάθεια για να αρπάξει τα δάχτυλα των ποδιών του κάποια στοιχεία.
 • κίνηση πέρα από το δωμάτιο μόνο για το εξωτερικό μέρος των ποδιών.

Για τη γυμναστική για τη θεραπεία της βλαισότητας τις κατάλληλες ασκήσεις με τη χρήση του μασάζ Χαλί.

Το συγκρότημα των φυσικών γεγονότων δεν είναι κατάλληλο για θεραπεία, και να ελαχιστοποιηθούν τα συμπτώματα. Καλά valguse συμπληρώσει τη θεραπεία με μασάζ, ορθοπεδικά πέλματα και γυμναστικές ασκήσεις.

Αν το περπάτημα ενήλικες έχουν πόνος, εμποδίζοντάς τους να μετακινήσετε, το podiatrist διορίζει παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται σε περιπτώσεις που η παθολογία είναι σαφώς προοδευτικό χαρακτήρα ή το παραμορφωμένο δάχτυλο εμποδίζει τον ασθενή να ζήσει άνετα, και όταν συντηρητικές μέθοδοι – τα πέλματα στα παπούτσια, θεραπευτικό μασάζ και ειδικές ασκήσεις δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη διόρθωση της ραιβότητας ποδιών εγκατάσταση .

βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού αποκλειστική φωτογραφία

Σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός σχεδιασμένος για να υποστηρίξει αυτό το είδος της θεραπείας μείον traumatica διόρθωση του κοινού γίνεται, μετά την οποία ο ασθενής είναι να βάλουμε στο γύψο και δεν τοποθετεί καμία επιπλέον δομές.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο χειρουργός ρυθμίζει την γωνία που είναι μεταξύ των οστών του ποδιού. Αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία οδήγησης των συνδέσμων είναι σωστά κατανεμημένα. Η περίοδος αποκατάστασης μετά από μια τέτοια λειτουργία είναι αρκετά γρήγορα, και η επανάληψη δεν έχει δει.

Η δημοφιλής θεραπεία

Ο βάρους stop (φωτογραφία) σε ενήλικες που προκύπτουν από βλαισού μεγάλου δακτύλου του 3 βαθμούς, υπόκειται σε αναπροσαρμογή στο σπίτι (χωρίς χειρουργική επέμβαση). Η πιο αποτελεσματική τεχνολογία:

Φαίνεται λαμβάνοντας ένα αφέψημα από ριζάρι ουσία το εργαλείο αφαιρεί την περίσσεια του ουρικού οξέος * ένα κουταλάκι του γλυκού της σκόνης θα πρέπει να είναι χύνεται ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, θέλετε να προθέρμανση, στη συνέχεια, περίπου 10 λεπτά το μίγμα πρέπει να βράσει σε ένα λουτρό ατμού * το μέσο καλά, στραγγίστε, για 12 φλιτζάνια αρκετές φορές την ημέρα. Μερικές φορές βοηθά ακόμη και να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση.

Καλά προσαρμοσμένο αυξήσεις και αγωνίζεται με τον βάρους εγκατάσταση σταματήσει πικραλίδα λουλούδια. Αφού στεγνώσει καλά, θα πρέπει να ρίξτε μια μικρή ποσότητα ιωδίου. Σημαίνει επιμένουν 3 ημέρες, στη συνέχεια, εφαρμόζεται με τη μορφή ενός πλέγματος στην βλαισότητας του ποδιού.

Ο βάρους ρύθμιση των ποδιών και βλαισότητας παραμόρφωση είναι λοιπόν να διορθωθεί με τη βοήθεια των ειδικών σπιτική αλοιφή. Στη μεγάλη κουταλιά μουστάρδα σκόνη θα απαιτήσει το ίδιο με φρέσκο νερό, σφουγγάρι, μερικές κουταλιές της σούπας νέφτι και λίγες σταγόνες λάδι μηχανής. Θεραπεία της βλαισότητας (φωτογραφίες), θα είναι πολύ αποδοτική και αποτελεσματική, σας βοηθά να το κάνετε χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Συμπίεση

Κατάλληλο για τη θεραπεία της ραιβότητας σταματήσει και 3 βαθμούς βλαισότητας και θεραπευτικά επιθέματα γίνεται με φυσική πρόπολη. Ένα μικρό κομμάτι των χρημάτων για να βάλει το κόκαλο, προσεκτικά την εξασφάλιση με ένα επίδεσμο.

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους της θεραπείας της βλαισότητας 3 βαθμούς βάρους και την εγκατάσταση του ποδιού θα είναι αποτελεσματική, αλλά ακόμα καλύτερα, μια ολιστική προσέγγιση, που συνδυάζει σπιτικές συνταγές με τις σωστές σωματικές ασκήσεις, διορθωτικά υποδήματα, ανατομικά πέλματα, θα προσθέσει τη θεραπεία μασάζ.

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα (η άσκηση και η φυσιοθεραπεία, ορθωτικά, μασάζ), προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση και η ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου.

20.08.2018