Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, μεθόδους θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση

η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι σήμερα μία από τις πιο κοινές παθήσεις και εκδηλώνεται στην απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο εσωτερικό του ποδιού. Εκτός από αντιαισθητική, αυτή η ασθένεια διαταράσσει το σύνολο της δομής του ποδιού: τους συνδέσμους, τους τένοντες, τις αρθρώσεις και τα οστά.

Εκτός από την εμφάνιση του ένα προεξέχον οστό στο εσωτερικό του πόδι και κάμψη του δακτύλου μπορεί να είναι μια εκδήλωση άλλων ασθενειών, αυτές περιλαμβάνουν:

 • χρόνια θυλακίτιδα;
 • εσωτερική βάρους απόκλιση από το μετατάρσιο οστό;
 • παραμόρφωση αρθροπάθεια;
 • παρμένα από το μυελό των οστών;
 • σε συνδυασμό ή εγκάρσια επίπεδα πόδια.

Αιτίες της βλαισότητας παραμόρφωση

Παράγοντες, που προκαλούν το σχηματισμό των οστών στο πόδι, μπορεί να είναι αρκετές. Ένας από αυτούς μπορεί να αποδοθεί σε μια γενετική προδιάθεση για την ασθένεια αυτή, και η παρουσία της φλεγμονής στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους.

Επίσης επιπλοκές με τη μορφή προεξέχοντα οστά των ποδιών μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα τέτοιων παθήσεων με τα πόδια, όπως πλατυποδία και clubfoot.Κατά κανόνα, αυτή η παθολογία είναι περισσότερο εκτεθειμένο γυναίκες, έχουν βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου είναι το πιο συχνό ορθοπεδικό πρόβλημα, μετά από 30 χρόνια.

Ίσως η πιο δημοφιλής λόγος για το σχηματισμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια νεαρά κορίτσια είναι μια σταθερά της κάλτσας είναι όμορφη, αλλά άβολα, πολύ στενά παπούτσια και τα μοντέλα σε ένα μεγάλο τακούνι.

Εδώ είναι ένα πολύ σύντομο κάλτσες και παπούτσια και, επίσης, τα παπούτσια είναι το μικρότερο μέγεθος, όταν τα δάχτυλα του ποδιού αναγκάζονται σε μια αφύσικη θέση, που συμβάλλουν στο σχηματισμό των θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (η οποία μπορεί να προκαλέσει βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού).

Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η συνεχής κάμψη των ποδιών σε ορισμένα μέρη και τα οδηγεί στο σχηματισμό της χτυπήματα. Μέσα στο χρόνο, αυτά τα προεξέχοντα εξογκώματα αρχίσουν να παραδώσει μια αρκετά επώδυνη και δυσφορία.

Η βάση της βλαισότητας παραμόρφωση του δακτύλου είναι επίσης μια εκ γενετής αδυναμία των συνδετικών ιστών και των οστών, που οδηγεί στην εμφάνιση του πλατυποδία (ειδικά αυτό ισχύει και για τις γυναίκες, επειδή έχουν συνδετικού ιστού από τη φύση του είναι πολύ αδύναμα και έχουν την τάση να γρήγορα να παραμορφώνεται με την παρουσία των αρνητικών παραγόντων).

Είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι η παραμόρφωση των ποδιών στην πρώτη θέση, τα αποτελέσματα και αταιριαστο παπούτσια. Τα παπούτσια με στενή μύτη ή τα ψηλά τακούνια δημιουργεί άνιση πίεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού, που με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζεται παραμόρφωση της περιοχής σχηματίζεται οστεοαρθρίτιδα του αντίχειρα.

Με αυτό κατά νου, η καλύτερη διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να αποτρέψει την εκδήλωση της νόσου. Αν ξαφνικά είδε ότι υπήρχε παραμόρφωση του ποδιού και το κομμάτι είχε αρχίσει να αυξάνεται - θα πρέπει επειγόντως να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για βοήθεια.

Συνοψίζοντας αυτή την ενότητα, είναι δυνατό να κατανεμηθούν οι εν λόγω αιτίες, το αποτέλεσμα της οποίας υπάρχει βλαισότητας παραμόρφωση του αντίχειρα:

 • Οστεοπόρωση - αυτή η ασθένεια είναι η απελευθέρωση ασβεστίου από τα οστά και να αλλάξει τη δομή τους. Που προκαλεί την παραμόρφωση των οστών και των ποδιών.
 • Επίπεδη σχεδόν κάθε ασθενής που πάσχει από αυτή την ασθένεια, και επίσης έχει ένα εγκάρσιο επίπεδο πόδια. Πολλοί από αυτούς ορίσετε ένα διάμηκες επίπεδο πόδια.
 • Κληρονομική προδιάθεση για τη νόσο, το νεοσύστατο μυών και συνδέσμων σύστημα μπορεί να γεννηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ένα αρκετά υψηλό κίνδυνο πλατυποδία, η οποία είναι η αιτία της βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών.
 • Το υπερβολικό βάρος - στην περίπτωση του υπερβάλλοντος βάρους αυξάνει το φορτίο στα πόδια και την εμφάνιση του πλατυποδία, και, ως αποτέλεσμα αυτού, και σχηματίζεται ένα βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.
 • Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος - λόγω της ισχυρής αλλαγές ορμονικό υπόβαθρο, για παράδειγμα, κατά την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη, ή ακόμα και ακριβώς ασήμαντο αλλά και περιοδικές διακυμάνσεις, υπό την αίρεση της εμμήνου ρύσεως - όλα αυτά μπορεί να είναι η αιτία για την αδυναμία του συνδετικός συσκευές, και είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, οδηγεί στην εμφάνιση της πλατυποδία και παραμορφώσεις των ποδιών.
 • Σωστά επιλεγμένα είδη υπόδησης (αυτό που περιγράφεται στην αρχή της παρούσας ενότητας σχετικά με τα αίτια της νόσου).
 • Επίσης για τα αίτια της νόσου είναι διαφορετικά και να βλάψει τα πόδια.

Ποικιλίες της νόσου

Ποικιλίες της νόσου

Στην ιατρική, υπάρχουν ποικιλίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα πόδια:

 • συγγενών;
 • στατική;
 • το αποτέλεσμα της θεραπείας της clubfoot;
 • rachitic;
 • παραλυτικό;
 • τραυματική.

Επιπλέον, υπάρχουν τρία στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, η οποία εξαρτάται από τη γωνία από την αναχώρησή του:

 • Το πρώτο στάδιο - το δάχτυλο απέρριψε λιγότερο από 20 γρ.;
 • Το δεύτερο στάδιο - το δάχτυλο απορριφθεί από 25-35 gr.;
 • Το τρίτο στάδιο - το δάχτυλο μειώθηκε σε γωνία μεγαλύτερη από 35 μοίρες.

Σημάδια και συμπτώματα

Για να προσδιορίσετε αυτό ορθοπεδική παθολογία στα πρώτα στάδια, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι η πρωταρχική εμφάνιση της νόσου. Τα συνήθη συμπτώματα διακρίνονται με βάση το στάδιο.

Στο αρχικό στάδιο της νόσου είναι οι εξής εμφάνιση:

 • Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα της νόσου είναι επώδυνη και δυσάρεστη αίσθηση όταν το περπάτημα, η δυσκολία που φορούν παπούτσια, η παρουσία της κόπωσης, την εμφάνιση επίπονους κάλους και κάλους. Μέσα στο χρόνο υπάρχει μια αλλαγή στη θέση και το σχήμα των αρθρώσεων από το πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού της, σχηματίζεται ένα "χτύπημα", το δέρμα στην περιοχή των προσκρούσεις είναι κόκκινο, υπάρχει ένα μικρό οίδημα στην περιοχή.
 • Το δέρμα κοντά στο οστό έχει μια χαρακτηριστική εξασθένιση.
 • Η παρουσία της ασθένειας αυτής πω και επώδυνη "πονά" αίσθηση στα πόδια, που επιδεινώνεται από το κατά την οδήγηση.

Στο μεσαίο στάδιο βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 • Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό της cornflower κάτω από τη μέση και τρίτη φάλαγγα του δακτύλου.
 • Χαρακτηριστικό είναι το οίδημα και πόνο στην πληγείσα περιοχή, το σχηματισμό των όγκων στο κεφάλι της φάλαγγας.
 • Στις κλειδώσεις φλεγμονή.

Για το τρέχον στάδιο της παθολογίας:

 • Η φάση αυτή χαρακτηρίζεται με έντονο πόνο στο πέλμα του ποδιού και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
 • Το δέρμα κάτω από τα 2ο και 3ο φάλαγγες, που καλύπτεται με την παχυσαρκία και κάλους.
 • Μπορεί το γυμνό μάτι βλέπεις τα προεξέχοντα build-up-ακίδα.

Διάγνωση της νόσου

Το πρώτο βήμα για να καθοριστεί η διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι η οπτική ιατρική εξέταση και τον προσδιορισμό του σταδίου της νόσου.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης λαμβάνονται υπόψη, η κατάσταση της πελματιαία επιφάνεια, η ελαστικότητα (σπαργή) κορυφή των ποδιών, καθώς και αγγειακή κατάσταση, καθορίζεται από την απτική ευαισθησία των ποδιών σας και η λειτουργικότητα της φάλαγγας.

Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση των ποδιών για να εντοπίσουμε την αιτία της νόσου. Χρησιμοποιώντας την απόσταση μεταξύ των μεταταρσίων κεφαλών, για να προσδιορίσετε το βαθμό της παραμόρφωσης του δακτύλου.

Πιο συχνά τα παράπονα των ασθενών περιλαμβάνουν: αίσθημα βάρους μετά από έντονη άσκηση, πονώντας πόνο στο μπροστινό μέρος του ποδιού, δυσκαμψία κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Επιπλέον τρόπους

Υπάρχουν επίσης μια σειρά από πρόσθετες διαγνωστικές μεθόδους:

 • Με τη βοήθεια υπολογιστή, ανάλυση, podometry, το καθιστά δυνατό να προσδιοριστεί η πίεση στο πόδι.
 • Η ανάλυση της εικόνας είναι με τα πόδια καθιστά δυνατό να προσδιοριστεί με ακρίβεια το πιθανό βαθμό πλατυποδία, ορίζει, επίσης, το βαθμό του στρες στα πόδια.
 • Να αποκαλύψει τις λεπτομερείς αλλαγές του ποδιού, ο ασθενής αποστέλλεται για ακτινογραφίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών και να επιλέξει τις κατάλληλες μεθόδους για τη θεραπεία της δυσμορφίας.

Θεραπεία

Θεραπεία

Γιατί οι εκδηλώσεις που είναι παρόμοια με τα σημάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου των ποδιών, μπορεί να παρατηρηθεί και σε άλλες ορθοπεδικών παθήσεων του ποδιού, το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο επαγγελματία που μπορεί να κάνει μια ακριβή διάγνωση. Αν η διάγνωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα είναι αρκετά χρονοβόρα και παρατεταμένη.

Θεραπεία της δυσμορφίας του αντίχειρα μπορεί να διαιρεθεί σε δύο τύπους: χειρουργική και συντηρητική. Ο τελευταίος τύπος χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια της νόσου και, αλίμονο, δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις να έχουν μια εντελώς θετικό αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός αυτό, που οφείλεται στην έγκαιρη και σωστή προσέγγιση μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη μετέπειτα εξέλιξη της παραμόρφωσης ή το χρόνο να αναβάλει την επέμβαση.

Θα εξετάσει λεπτομερώς τις μεθόδους συντηρητική θεραπεία:

 • θεραπεία με το φάρμακο, συνίσταται στο να εισέρχονται στην κοιλότητα των αρθρώσεων των ορμονών (όπως η υδροκορτιζόνη ή diprospander). Θα καταργήσετε την φλεγμονή;
 • φυσιοθεραπεία.
 • η χρήση του arch υποστηρίζει, νύχτα νάρθηκες και ορθοπεδικά υποδήματα και πέλματα και δάχτυλα μαξιλάρια, ορθοπεδικά διορθωτές (η χρήση αυτών των συσκευών επιβραδύνει κάπως την εξέλιξη της παθολογικής διαδικασίας, εξαλείφει τον πόνο και να διορθώσει το βάδισμα).

Επίσης, σε αυτό το φάρμακο, θεραπεία, θεραπεία με κορτικοστεροειδή και, ταυτόχρονα, με τη χρήση των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επίσης, προστίθεται και φυσιοθεραπεία πορεία. Αν βλαισότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής νόσου, στη συνέχεια, πρώτα να προσδιορίσετε τα αίτια που προκάλεσαν την υποκείμενη παθολογία που οδηγεί σε βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού, και να το αντιμετωπίσουμε.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σημαντικό ρόλο έχει επιλεγεί καταλλήλως για κάθε ασθενή ορθοπεδικά παπούτσια. Θα πρέπει να έχετε ένα ορισμένο απαλότητα, ευρεία toe, είναι δυνατόν τακούνι 4 cm Στα πρώτα στάδια του βλαισού μεγάλου δακτύλου θεραπεία αρχίζει με συστάσεις σχετικά με τη σωστή επιλογή των παπουτσιών με την ευρεία toe box, το οποίο θα εξαλείψει την ταλαιπωρία και να μειώσει την πίεση-ελεύθερο και άνετο, δεν θα επιτρέψει την επακόλουθη παραμόρφωση.

Πολύ συχνά βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού που συνοδεύεται από επίπεδης γλωσσική παραμόρφωση - επίπεδη πόδια. Κατά τη διάρκεια της πελματιαία απονευρωσίτιδα αλλάζει την κατεύθυνση του άξονα του σκέλους και την πτώση της καμάρας. Σε αυτή την περίπτωση, τα παπούτσια πρέπει να έχουν ένα παχύ κουτουπιέ, και το στενό και ψηλό τακούνι. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ορθοπεδικά πέλματα, η καλύτερη επιλογή είναι αν κάνουν την προσωπική του σειρά, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να λαμβάνονται υπόψη ακόμη και το μικρότερο χαρακτηριστικά των ποδιών του ασθενούς.

Αν σκεφτεί κανείς φυσιοθεραπεία, τότε υπάρχει μια πολύ καλή επίδραση θεραπείας κρουστικών κυμάτων. Λόγω τη θεραπευτική της δράση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα θέση, και επίσης μειώνει το πρήξιμο και πόνος.

Χειρουργική επέμβαση, που χρησιμοποιείται συνήθως σε προχωρημένα στάδια της νόσου. Λειτουργία του βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να γίνει στο αρχικό στάδιο, σε αυτή την περίπτωση η χειρουργική παρέμβαση είναι η πρόληψη των αρθροπάθεια. Η σύγχρονη τεχνολογία εργασίες να μην καταστρέψει το κοινό, διατηρώντας την κινητικότητα και την ικανότητα να λειτουργήσει.

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τρόποι πράξεις βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών. Ο γενικός στόχος των μεθόδων αυτών είναι η μείωση του γωνία αναχώρησης από το δάχτυλο που σας δίνει την ευκαιρία να το βάλετε στη σωστή θέση.

Υπάρχουν εκδόσεις των πράξεων:

λειτουργίες
 • αφαίρεση των όγκων του επιχειρησιακού μέθοδο *
 • η εμφύτευση των αρθρώσεων;
 • ανακατασκευή παραμορφωμένα οστά;
 • το εγγύς και περιφερική οστεοτομία, συνίσταται στην αλλαγή της γωνίας μεταξύ των φαλάγγων;
 • η επιχείρηση, η οποία εξισορροπεί τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις;
 • οι τένοντες μεταμόσχευση;
 • αρθρόδεση είναι η σταθεροποίηση του κοινού;
 • και περίπου 93 μέθοδοι που έχουν επιλεγεί μεμονωμένα.

Αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες 1,5 μήνες, οι γιατροί συνιστούν να φοράτε ορθοπεδικά μπότες, με ασφάλεια τα διορθώνει άκρο του ασθενή και παρέχει το υπόλοιπο σε κίνηση.

Εκτός από τις παραπάνω μεθόδους θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση, στα πρώτα στάδια της νόσου ένα καλό αποτέλεσμα δείχνει την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων. Ενισχύουν αποδυναμώσει τους μυς, να αναπτύξουν τα δάχτυλα των ποδιών. Το πιο σημαντικό, είναι να γίνονται κάθε μέρα και χωρίς κενά.

Εκτός από τις ασκήσεις θα πρέπει, επίσης, να εκτελέσει τις καθημερινές αποκατάστασης μασάζ, αλλά δεν είναι μόνο τα πόδια, αλλά, επίσης, την πλάτη, τους γοφούς, τους γλουτούς.

Και στο τέλος, πρέπει να μιλήσουμε για την πρόγνωση της νόσου. Όταν δεν είσαι δυνατός, παραμόρφωση, εάν η θεραπεία ξεκινήσει στο αρχικό στάδιο, είναι δυνατόν να διατηρηθεί η λειτουργία των αρθρώσεων του ποδιού, καθώς και την εμφάνισή τους. Σε προχωρημένα στάδια ο πόνος μπορεί να παραμείνει ακόμη και μετά από χειρουργική επέμβαση. Με αυτό το δεδομένο, είναι σημαντικό να παρακολουθεί την υγεία και την εμφάνιση του κάποιες υποψίες σχετικά με βλαισότητας παραμόρφωση, συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό. Δεν αυτοθεραπεύει, το μόνο που θα παρατείνει την ασθένεια.

20.08.2018