Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Τι είναι το βλαισότητας πόδι στα παιδιά; Παθολογία αντιπροσωπεύει μια καμπυλότητα προς τα μέσα της κνήμης, των ποδιών, συνοδεύεται από την απόκλιση της από τη φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών προς τα έξω, την κάτω γνάθο, το μέγεθος των ποδιών του μωρού.

Κάποιοι αποκαλούν " αρρώστια "το φαινόμενο της πεταλούδας", οφείλεται στο γεγονός ότι τα πίσω πόδια του είναι σαν ένα έντομο. Η εγκοπή μεταξύ φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών του παιδιού, σχεδόν εξαφανίζεται.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Αν βάλετε το παιδί στα πόδια του, η διαφαινόμενη σχήμα του γράμματος "Χ".

Βλαισού μεγάλου δακτύλου, η θέση του να σταματήσει, το παιδί, ανάλογα με τα αίτια μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη.

Συγγενούς αιτιολογίας προκαλούνται από διάφορες δυσπλασίες των στοιχείων του μυοσκελετικού συστήματος, γενετικές ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Σε αυτή την περίπτωση, η παθολογία αναπτύσσεται στη μήτρα και εκδηλώνεται αμέσως μετά τη γέννηση, και ο βαθμός καμπυλότητας στην περίπτωση της συγγενούς βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι πολύ έντονη.

Edwards – μια χρωμοσωμική ανωμαλία στην οποία υπάρχει μια σοβαρή βαθμό του βλαισού μεγάλου δακτύλου νεογέννητο σταματήσει rocking

Η επίκτητη μορφή της νόσου αναπτύσσεται μετά την γέννηση και μπορεί να έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των:

 • πρόωρο τοκετό ή γέννηση ενός μωρού με ένα μικρό σώμα μάζας;
 • μια ανεπάρκεια ασβεστίου και/ή βιταμίνης D;
 • το υπερβολικό βάρος στα παιδιά;
 • το σύνδρομο του συνδετικού ιστού δυσπλασία;
 • συχνά οξείες λοιμώξεις;
 • εγκεφαλική παράλυση;
 • πολιομυελίτιδα και άλλες λοιμώξεις που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.
 • ασθένειες των μυών;
 • η ήττα των περιφερικών νεύρων (νευροπάθεια);
 • παθολογία των αρθρώσεων του ισχίου (δυσπλασία και το συγγενές εξάρθρημα του ισχίου);
 • πολύ νωρίς βάδιση του παιδιού στα πόδια του;
 • ασθένειες του ενδοκρινικού συστήματος (διαβήτης, υποθυρεοειδισμός);
 • παράλογη επιλογή του παπούτσια;
 • υπερβολικό φορτίο δεν έχει ακόμη σχηματιστεί μέχρι το τέλος του ποδιού;
 • οι τραυματισμοί (κατάγματα, εξαρθρήματα, διαστρέμματα);
 • χειρουργική επέμβαση στα πόδια.

Παραδόξως, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχηματισμό των ποδιών παραμόρφωση στο παιδί, να βοηθήσει τους γονείς.

Ειδικότερα, για να εξασφαλιστεί ότι το μωρό πήρε τα πρώτα του βήματα στη μικρότερη δυνατή ηλικία, οι γονείς που χρησιμοποιείται για να τον βάλω στα πόδια του, τη διδασκαλία των δεξιοτήτων του περπατήματος.

Έτσι το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού δεν είναι πάντα έτοιμοι για μια τέτοια υψηλά φορτία. Ως αποτέλεσμα, την ανάπτυξη παραμόρφωση διαδικασίες. Αυτό είναι, το μωρό θα πρέπει να λάβει τα πρώτα βήματα σε αυτή την ηλικία, όταν το σώμα του είναι έτοιμο για το (10-12 μήνες).

Μεταξύ άλλων τους λόγους για το σχηματισμό των παραμορφώσεις του ποδιού περιλαμβάνουν:

 • γενετική προδιάθεση;
 • αδυναμία των μυών;
 • παθήσεις των ενδοκρινών φύση.
 • το τραύμα που υπέστη κατά τη διάρκεια του τοκετού (π. χ. η εξάρθρωση του ισχίου);
 • φορώντας τα λάθος παπούτσια, τα οποία δεν είναι σε θέση να κλειδώσετε το πόδι στη θέση του;
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας;
 • παθήσεις που οδηγούν στην παραμόρφωση και καταστροφή του χόνδρου και των οστών ιστών.

Ο βαθμός ανάπτυξης της νόσου

Ο βαθμός ανάπτυξης της νόσου

Η διαφορά σε μοίρες με βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού εξαρτάται από τη γωνία που κυμαίνεται μεταξύ του δείκτη και του οστού (που συνδέει το μετατάρσιο).

1 βαθμός

Σε πρώτο βαθμό στη γωνία υπάρχει μια αύξηση σε παραμόρφωση της άρθρωσης (σησαμοειδή συνδέσμων πολύ κινητή), υπάρχει υπεξάρθρημα του ποδιού.

2 βαθμών

Στο δεύτερο βαθμό βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια περαιτέρω μετατόπιση των τενόντων και των αρθρώσεων του αντίχειρα.

3 βαθμού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (μεγάλο δάκτυλο — μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, Βλαισότητας — απόκλιση) έχει τέσσερις βαθμούς παραμόρφωση ανάλογα με τη γωνία καμπυλότητας:

 • πρώτου βαθμού — περισσότερα από 15 βαθμούς, ένα άτομο δεν αισθάνεται δυσφορία;
 • δεύτερο πτυχίο — περισσότερα από 20 βαθμούς, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα του πόνου και της παθολογίας προς τα έξω είναι αδύνατο να αγνοήσουμε.
 • τρίτου βαθμού — πάνω από 30 βαθμούς, αρχίζει η παραμόρφωση του παρακείμενου φάλαγγες και τους περιορισμούς της κυκλοφορίας *
 • τέταρτη μοίρες, 50 μοίρες και άλλα, που συνοδεύεται από παθολογικές αλλαγές σε ολόκληρο το πόδι και τακτική επώδυνες αισθήσεις.

Το πρώτο και το δεύτερο την έκταση της νόσου είναι μάλλον ένα καλλυντικό ελάττωμα και προτείνει δραστικά μέτρα πρόληψης. Με την παρουσία του τρίτου ή τέταρτου βαθμού νόσο βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού απαιτείται θεραπεία.

Ανάλογα με το βαθμό της απόκλισης γιατροί υπάρχουν διάφορα στάδια ανάπτυξης της νόσου σε παιδιά:

 • ο βαθμός της απόκλισης είναι 10-15, παθολογία ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία, μερικές φορές είναι αρκετό για να αλλάξει τα παπούτσια;
 • παραμόρφωση 15-20 βαθμούς, το παιδί είναι δύσκολο να πάει για την πλήρη αποκατάσταση θα πρέπει να βάλετε μια μεγάλη προσπάθεια;
 • η γωνία παραμόρφωσης του ποδιού με βλαισότητας το μωρό είναι περίπου 30 μοίρες. Η θεραπεία αυτής της παθολογίας είναι μακρύς και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση από τους γονείς και τους γιατρούς;
 • παθολογία είναι πάνω από 30 βαθμούς. Με αυτή την απόκλιση από τον κανόνα είναι μια μακροχρόνια θεραπεία, η έλλειψη θετικών αποτελεσμάτων αναγκάζει τους γιατρούς να καταφύγουν σε χειρουργική διόρθωση του ποδιού σε παιδιά.

Ανάλογα με την απόκλιση του άξονα της βλαισότητας του ποδιού από τον κανόνα, υπάρχουν 4 βαθμούς σοβαρότητας της παθολογίας:

 • 1 βαθμό η γωνία εκτροπής είναι 10-15º παραμόρφωση και να ανταποκρίνεται στην συντηρητική θεραπεία και μπορεί να είναι εντελώς σωστή.
 • 2 βαθμό η γωνία εκτροπής του 15-20º. Για να θεραπεύσει παραμόρφωση είναι δυνατόν με τη βοήθεια πολύπλοκων συντηρητικές μεθόδους.
 • 3 ο βαθμός της απόκλισης από το φυσιολογικό άξονα του ποδιού στην περιοχή των 20-30º, να απαλλαγούμε από την παθολογία, είναι δυνατόν ακόμη και με συντηρητική θεραπεία, αλλά η θεραπεία διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.
 • 4 βαθμό η γωνία εκτροπής του άνω 30º. Είναι βαρύ το βαθμό της παραμόρφωσης, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να θεραπεύσει μεταξύ συντηρητικές θεραπείες, πολλοί ασθενείς, που απαιτούν ειδική λειτουργία.

Το παραμορφωμένο πόδι σε ένα παιδί είναι 4 στάδια:

1. Μια ήπια μορφή. Σε αυτό το στάδιο, ο ειδικός θα εντοπίσει αποκλίσεις της τάξης του 10-15 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο εύκολο και πιο απλό να θεραπεύσει την ασθένεια.

2. Στο δεύτερο στάδιο, οι αποκλίσεις της τάξης του 15-20 βαθμούς. Για να θεραπεύσει την παραμόρφωση του ποδιού, το παιδί σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την προσπάθεια.

3. Στο τρίτο στάδιο της νόσου ανωμαλίες έξω 20-30 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, η ασθένεια είναι θεραπεύσιμη, αλλά θα είναι μεγάλη.

4. Η πιο σοβαρή βαθμό της νόσου είναι η τέταρτη. Μια στάση που χαρακτηρίζεται από την απόκλιση από τον κανόνα κατά περισσότερο από 30 %. Σε αυτή την περίπτωση, αν ολοκληρωμένη θεραπεία (φορώντας τα σωστά παπούτσια, μασάζ, άσκηση) δεν λειτουργεί, θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή την ασθένεια από τη χειρουργική επέμβαση.

Χαρακτηριστικά σημάδια και συμπτώματα

Η παθολογία μπορεί να αναγνωριστεί, εφιστώντας την προσοχή στα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα:

Προκαλεί παραμόρφωση των σταματήσει
 1. Όταν ένα παιδί είναι σε όρθια θέση (είτε στέκεστε είτε με τα πόδια), είναι δυνατόν να παρατηρήσετε την ειδική καμπυλότητα των ποδιών του μωρού. Δηλαδή, τα γόνατα σφιχτά σε επαφή το ένα με το άλλο, με τους αστραγάλους ευρέως διαχωρισμένα προς την κατεύθυνση.
 2. Αστραγάλους δεν έχουν κλείσει ακόμη και αν το παιδί παίρνει ένα πόδι πάνω στο άλλο.
 3. Αν το παιδί είναι σε μια σταθερή επιφάνεια, η φτέρνα του αρέσει να ταξιδεύουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις το ένα από το άλλο.
 4. Σημείωση το παιδί παπούτσια. Το εσωτερικό μέρος φθείρεται γρήγορα, ενώ ο ξένος παραμένει αμετάβλητη.
 5. Το παιδί αναπτύσσει πλατυποδία, η καμάρα του ποδιού μειώνεται, όταν τα πόδια στο πάτωμα.
 6. Το παιδί παραπονιέται για πόνο στο πόδι, κόπωση.

Συμπτώματα και σημάδια

Σημάδια επίπεδη βλαισού μεγάλου δακτύλου με το ακόλουθο:

 • Σαφή οπτική αισθητική ατέλεια – η κοινή αυξάνει σημαντικά σε μέγεθος, ξεχωρίζει για την πλευρά που βρίσκεται κάθετα στον άξονα του ποδιού, και το δάχτυλο είναι στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τα μέσα, εκεί είναι το λεγόμενο βάρους πόδι θέση.
 • Συνοδεύει τη συμπτωματική εκδηλώσεις της παθολογίας PLANO βλαισότητας και πλατυποδία, σοβαρή χρόνια θυλακίτιδα και αρθροπάθεια deformans, η οποία επηρεάζει την μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων.

Διάγνωση

Για τη σωστή επιλογή της θεραπείας, της πρόληψης της νόσου (φυσική αγωγή, τη γυμναστική, μασάζ), καθώς και την πρόληψη της περαιτέρω ανάπτυξης, απαιτεί έγκαιρη και διεξοδική εξέταση του ασθενούς.

Για να καθορίσετε, ο γιατρός κάνει μια ακτινογραφία του ποδιού σε 3 προβολές – ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ποια από τις 3 βαθμούς την ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου ποδιού του ασθενούς, και επίσης να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν οποιαδήποτε πρόσθετα που σχετίζονται με παθολογικές καταστάσεις, όπως η άσηπτη νέκρωση, κύστη, αρθρίτιδα, φλεγμονώδεις διαταραχές από το περιόστεο, κ. λπ..

Σε περίπτωση ανίχνευσης των σχετικών συμπτωμάτων, ο γιατρός εφαρμόζει μια θεραπεία (orthotics, διορθωτικές ασκήσεις, γυμναστική, μασάζ) που μπορεί να βοηθήσει, αν όχι να θεραπεύσει στη συνέχεια, ή τουλάχιστον να διορθώσει την εμφάνισή του.

Για τη διάγνωση ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο. Διάγνωση αρχίζει με μια οπτική εξέταση από την πληγείσα περιοχή. Ο εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή ο βαθμός της απόκλισης του αντίχειρα, το εύρος της κίνησης, η παρουσία του συνδέεται παραμορφώσεις.

Εξωτερικά, τα σημάδια από τα οστά των ποδιών είναι παρόμοια με τα συμπτώματα αυτών των ασθενειών, όπως αρθρίτιδα, παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα. Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον μελέτες:

 1. X-rays σε τρία επίπεδα για να προσδιορίσετε τις παθολογικές αλλαγές στο πόδι.
 2. Υπολογιστή plantography δείχνει την ομοιομορφία του φορτίου στο πόδι.
 3. Υπολογιστή podometry έχει ανατεθεί να προσδιορίσει θυλακίτιδα στα πρώτα στάδια.

Παράλληλα, ο γιατρός συλλέγει πληροφορίες για την ιστορία της νόσου: τα όρια της παραμόρφωσης, η παρουσία του προδιαθεσικούς παράγοντες, την ταχύτητα της εξέλιξης. Όταν αντιστοιχίζετε μια πορεία της θεραπείας καθορίζεται από την παρουσία ταυτόχρονη ασθένειες του ασθενούς.

Μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας της νόσου βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θεραπεία μπορεί να ανατεθεί σε υπάλληλο ή συντηρητική.

Λίγη υπομονή χρειάζεται ειδική θεραπεία. Για να αντιμετωπίσει τη διάγνωση και να συνταγογραφήσει την απαραίτητη θεραπεία μπορεί να είναι μόνο έμπειρο ειδικό.

Απαλλαγείτε από την παθολογία θα βοηθήσει τα ειδικά εργαλεία (ελαστικά, για τον καθορισμό γύψο επίδεσμο), για να πάρει το απαραίτητο πράγμα μόνο μετά από τον απαραίτητο διαγνωστικό χειρισμούς:

 • οι ακτίνες-χ. Τρεις διαφορετικές γωνίες κάμερας για μικρά παιδιά, χρησιμοποιείται σπάνια, μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.
 • podometry. Η μέθοδος επιτρέπει να αποσαφηνίσει την κατάσταση με τα επίμαχα διάγνωση;
 • υπολογιστή plantography. Μέσα από τη μελέτη των μορφολογικών χαρακτηριστικών των ποδιών του παιδιού.

Όταν τα ορατά σημάδια της ατέλειας που έχουν ανατεθεί με τη χρήση ειδικών στερέωση συσκευών.

Δοκιμή στο σπίτι

Αυτο μπορεί επίσης να οριστεί σε ψίχουλα την παρουσία της παθολογίας. Για την ανίχνευση του προβλήματος, πρέπει να πραγματοποιήσει τις ακόλουθες χειραγώγηση:

 • θα πρέπει το συνηθισμένο βούτυρο και ένα φύλλο χαρτιού, μεγέθους Α4;
 • λιπαίνετε με τα πόδια από το μωρό, το έβαλε σε χαρτί, περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Πόδια πρέπει να είναι παράλληλα το ένα στο άλλο σε μικρή απόσταση;
 • αξιολογήστε το αποτέλεσμα "εικόνα". Βούτυρο εκτυπώσεις θα πρέπει να ταιριάζει με την ηλικία του παιδιού, δώστε προσοχή στο εξωτερικό κύκλωμα.

Εικόνα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο ραντεβού με το γιατρό, για να επισπεύσει τη διαγνωστική διαδικασία, για να γρήγορα να ασχοληθεί με το ελάττωμα (αν υπάρχει).

Θεραπείες

Θεραπείες

ΠΡΟΣΟΧΉ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΓΕΊΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ ΝΑ ΠΩΛΟΎΝ ΤΑ ΑΛΙΕΎΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΙΣΟΎ ΜΕΓΆΛΟΥ ΔΑΚΤΎΛΟΥ!

Τέλος, για να θεραπεύσει την παραμόρφωση 3 βαθμούς είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν αρκετές τυπικές μέθοδοι θεραπείας που αποσκοπούν στη διόρθωση αυτής της παθολογίας.

Ορθωτικά

Εγκατάσταση ειδικά ορθοπεδικά πέλματα που σχεδιάζεται για τη διόρθωση των επίπεδων βλαισότητας πόδι δυσμορφία.

Όπως πέλματα παρουσιάζουν υψηλή αποδοτικότητα στα πρώτα στάδια της νόσου, επιπλέον, τον παιδίατρο πρέπει να ορίσει ειδικά πέλματα για να διορθώσετε τη θέση του ποδιού.

Εκτός από τις παραπάνω μεθόδους δείχνει την εγκατάσταση του διορθωτές και επιπλέον γραβάτες με τα δάχτυλα. Η καλύτερη επιλογή είναι ιατρικά ορθοπεδικά παπούτσια ιδιότητες, οι οποίες είναι ξεχωριστά εξοπλισμένα πάτους.

Μασάζ

Η παραμόρφωση δείχνει ένα ειδικό μασάζ στα πόδια. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να στραφούν σε επαγγελματίες. Συχνά για να διορθώσει την παθολογία, ο ποδίατρος συνταγογραφήσει μια πορεία μασάζ που αποτελείται από δέκα συνεδρίες, η οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον κάθε λίγους μήνες.

Γυμναστική

Σωστά επιλεγμένο σωματικές ασκήσεις βοηθούν σημαντικά για να διορθώσετε την παραμόρφωση. Οι πιο κοινοί τύποι της γυμναστικής:

 • το περπάτημα στο πάτωμα με τα δάχτυλα των ποδιών σας;
 • περπάτημα σε ανώμαλο επιφάνειες;
 • προσπάθεια για να αρπάξει τα δάχτυλα των ποδιών του κάποια στοιχεία.
 • κίνηση πέρα από το δωμάτιο μόνο για το εξωτερικό μέρος των ποδιών.

Για τη γυμναστική για τη θεραπεία των κατάλληλων ασκήσεων με τη βοήθεια του μασάζ Χαλί.

Φυσική θεραπεία

Το συγκρότημα των φυσικών γεγονότων δεν είναι κατάλληλο για θεραπεία, και να ελαχιστοποιηθούν τα συμπτώματα. Λοιπόν, όταν το στέλεχος για να συμπληρώσει τη θεραπεία με μασάζ, ορθοπεδικά πέλματα και γυμναστικές ασκήσεις.

17.08.2018