Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος: φωτογραφίες, αίτια, θεραπεία

Η έντονη καμπυλότητα των ποδιών είναι ορατά με γυμνό μάτι, περιορίζει την κίνηση και οδηγεί σε αναπηρία. Παραμόρφωση του γόνατος σε παιδιά είναι θεραπεύσιμη. Ως εκ τούτου, η ασθένεια είναι να διαγνωστούν στα αρχικά στάδια. Η θεραπεία αυτής της ασθένειας ασχολείται με τον χειρουργό.

Τι είναι το βλαισότητας και ραιβότητας παραμόρφωση του γόνατος

βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η κάμψη των γονάτων είναι ένα από τα πιο κοινά παθολογικά φαινόμενα μεταξύ των ορθοπαιδικών παθήσεων. Μπορεί να είναι 2 τύπων: X - O-σχήμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η παραμόρφωση που παρουσιάζεται κατά την ανάπτυξη των οστών, δηλαδή κατά την παιδική ηλικία. Μερικές φορές, τα γόνατα είναι λυγισμένα στους ηλικιωμένους. Αυτό οφείλεται στο αυξημένο φορτίο στα οστά-κοινό σύστημα και την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης. Η έγκαιρη θεραπεία της καμπυλότητας δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. Καμπυλότητα της πόδια, με τη μορφή των γραμμάτων ονομάζεται βλαισότητας παραμόρφωση. Μπορεί να είναι και δύο και μονόπλευρη. Η διάγνωση είναι εκτεθειμένα βάσει του ελέγχου και τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ του πόδια. Με βλαισότητας καμπυλότητας, είναι τουλάχιστον 5 cm. ο Ασθενής θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια του και να σταθεί ακόμα, ενώ τη μέτρηση των αποστάσεων.

Ο βάρους παραμόρφωση είναι O σχήμα κάμψη των γονάτων. Ο λόγος για την ανάπτυξη αδυναμία του σκελετικού συστήματος. Και βλαισότητας κάμψη και παραμόρφωση ραιβότητας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Και στις δύο παθήσεις που απαιτούν θεραπεία από έναν παιδίατρο.

Αιτίες του βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος δεν είναι μια ανεξάρτητη ασθένεια, αλλά μια συνέπεια κάποια παθολογική κατάσταση. Καμπυλότητα πάντα παρουσιάζεται το ιστορικό παθολογία των οστών. Οι λόγοι για την ανάπτυξη της παραμόρφωσης του γύρου είναι:

 1. Συγγενείς ανωμαλίες της άρθρωσης.
 2. Έλλειψη της βιταμίνης D.
 3. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των οστών.
 4. Με έναν τραυματισμό στο γόνατο.
 5. Έλλειψη ασβεστίου στο σώμα.
 6. Η χρόνια νόσος των αρθρώσεων.
 7. Το βάρος.

Βλαισότητας παραμόρφωση των αρθρώσεων του γόνατος σε παιδιά συχνά παρουσιάζεται με φόντο ραχίτιδα. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή πρόσληψη χοληκαλσιφερόλη της βιταμίνης D. επειδή η έλλειψη αυτής της ουσίας του οστίτη ιστού που αποκτά ισχυρότερη μέχρι το τέλος. Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα κατά την παιδική ηλικία οδηγεί σε στρέβλωση των μεγάλων αρθρώσεων, ιδιαίτερα την άρθρωση του γόνατος. Πιο συχνά, η παραμόρφωση γίνεται αισθητή σε 2-3 χρόνια, όταν το περπάτημα το μωρό ήδη σχηματιστεί.

Συγγενείς ανωμαλίες περιλαμβάνουν τον περιορισμό των μυών του μηρού, καμπυλότητα των οστών των ποδιών, και υποπλασία της άρθρωσης του γόνατος. Μετά την αναγνώριση αυτών των δυσπλασιών είναι απαραίτητο να αρχίσει θεραπεία με έναν ποδίατρο για να ελέγξετε το φυσικό φορτίο παραμόρφωση δεν προχώρησε.

Λόγω της μεγάλης πίεσης στις αρθρώσεις του γόνατος, η καμπυλότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε παιδιά που πάσχουν από ραχίτιδα, και ανωμαλίες της ανάπτυξης. Το γεγονός ότι χόνδρων, των μυών και του ιστού μεγαλώνει πιο αργά από το κόκαλο. Ως εκ τούτου, σκελετικών μυών και των συνδέσμων που είναι πιο αδύναμοι. Συνεχές άγχος οδηγεί σε σταδιακή παραμόρφωση των οστών της Κνήμης και τους γοφούς.

Η κάμψη του γόνατος σε ενήλικες

παραμόρφωση από τα γόνατα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος σε ενήλικες. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε άτομα με την σπατάλη των μυών του μηρού. Αδυναμία των μυών των ποδιών μπορεί να προκύψει μετά από να υποστεί νευρολογικές παθήσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στις γυναίκες, η παραμόρφωση του γόνατος εμφανίζεται πιο συχνά σε postmenopause. Σε μεγάλη ηλικία, λόγω της έλλειψης των ορμονών του φύλου ανάπτυξη οστεοπόρωσης. Αυτή η παθολογία που σχετίζεται με την απόπλυση του ασβεστίου. Ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του οστού γίνεται αραιά και εύθραυστα. Ως εκ τούτου, η συνήθης φυσική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε κάμψη του την υποστήριξη των αρθρώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις η παραμόρφωση που παρουσιάζεται σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της valgusa κάμψη των γονάτων είναι οι παθήσεις των αρθρώσεων και των οστών. Ανάμεσά τους, η χρόνια φλεγμονή στο γόνατο αρθρώσεις (αρθρίτιδα). Πιο συχνά προκύπτουν σχετικά με το ιστορικό των τραυματισμών ή μολυσματικές βλάβες. Μια άλλη κοινή παθολογία που οδηγεί σε παραμόρφωση, gonarthrosis. Χαρακτηρίζεται από αλλαγές στη δομή του χόνδρου. Σε συγκεκριμένες παθολογίες, που προκαλεί μια παραμόρφωση του γόνατος περιλαμβάνουν αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες συστηματικές βλάβες του συνδετικού ιστού.

Στάδιο καμπυλότητα valgusa

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος χωρίζεται σε διάφορα στάδια. Αυτό εξαρτάται από τη θέση του μηχανικού άξονα σε σχέση με την πλευρική κονδύλου. Για να ρυθμίσετε το βαθμό καμπυλότητας είναι δυνατόν από το x-ray μοτίβο. Επιπλέον, ο γιατρός μέτρα: πόσους βαθμούς στην κνήμη απορρίπτεται στο εξωτερικό. Υπάρχουν τα ακόλουθα στάδια της παραμόρφωσης:

 1. Εύκολο βαθμό. Χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι το μηχανικό άξονα γίνεται κατά μήκος όλου του ποδιού κατά μήκος του κέντρου της πλευρικής κόνδυλο του μηριαίου οστού. Η κνήμη είναι έτσι απορρίφθηκε προς τα έξω 10-15 βαθμούς. Επιπλέον, το μηχανικό άξονα που διέρχεται από το μέσο της εξωτερικής μισό του κονδύλου της κνήμης.
 2. Ο μέσος βαθμός. Το μηχανικό άξονα του ποδιού επηρεάζει το εξωτερικό μέρος του έξω μηριαίο κόνδυλο. Η γωνία εκτροπής της κνήμης είναι 15-20 βαθμούς. Επιπλέον, ο άξονας για την εξωτερική κονδύλου της κνήμης.
 3. Βαριά βαθμό. Χαρακτηρίζεται από το ότι η άρθρωση του γόνατος να παραμένει έξω από το πέρασμα του μηχανικού άξονα του σκέλους. Shin απορριφθεί προς τα έξω περισσότερα από 20 βαθμούς.

Η σύσταση στάδιο της βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος είναι απαραίτητη. Ο βαθμός καμπυλότητας επηρεάζει την τακτική θεραπεία.

Τα συμπτώματα της παραμόρφωσης του γόνατος σε παιδιά

Οι γονείς συχνά ρωτούν για το πότε αρχίζει να εμφανίζει μια βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος σε παιδιά; Η ηλικία του παιδιού είναι σημαντικό να εξετάσει, τη διάγνωση. Από παιδιά μέχρι 2 χρόνια μια μικρή παραμόρφωση του γόνατος θεωρείται μια φυσιολογική παραλλαγή. Αυτό εξηγείται από τα χαρακτηριστικά της ηλικίας του μυϊκού συστήματος. Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου του γόνατα περιλαμβάνουν:

 1. Κάμψη των ποδιών τύπου. Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση είναι να μετρήσει την απόσταση μεταξύ τους αστραγάλους. Στην παθολογία δεν υπερβαίνει τα 5 cm.
 2. Κόπωση κατά το περπάτημα. Τα παιδιά που πάσχουν από την κάμψη του γόνατος, ζητώντας συνεχώς στην αγκαλιά του.
 3. Δυσφορία στα πόδια κατά το βάδισμα. Τα παιδιά μπορεί να παραπονούνται για πόνο στο γόνατο περιοχή.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι το παιδί έχει βλαισού μεγάλου δακτύλου του γόνατος. Φωτογραφία από παρόμοια καμπυλότητα μπορεί να δει σε ιατρικές ιστοσελίδες ή στη βιβλιογραφία σχετικά με την παιδιατρική χειρουργική και την ορθοπεδική. Αν αλλάζει το σχήμα των ποδιών μοιάζουν με το παρατήρησε τις εικόνες από την παθολογία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Εκτός από αυτά τα σημάδια, υπάρχουν τα συμπτώματα της υποκείμενης νόσου. Όταν ραχίτιδα στα παιδιά από μικρή ηλικία υπάρχει φαλάκρα από την ινιακή περιοχή, η ισοπέδωση από την κοιλιακή χώρα και το στήθος. Οι μεγάλες Fontanelle στο κεφάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι κατάφυτη. Ραχίτιδα είναι συχνά συνδέονται με την αναιμία, η οποία εκδηλώνεται με ωχρότητα του δέρματος, η αδυναμία του. Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι πιο επιρρεπείς σε παιδιά με υψηλότερη μάζα του σώματος.

Διάγνωση valgusa κάμψη των γονάτων

διάγνωση

Πώς αποκάλυψε βλαισότητας παραμόρφωση από το γόνατο; X-ray θεωρείται η κύρια μέθοδος διάγνωσης της καμπυλότητας των ποδιών. Στη συνέχεια, ο γιατρός εκτελεί ένα μηχανικό άξονα του σκέλους και να καθορίσει τη θέση του. Αν η γραμμή έχει απορριφθεί από το κέντρο της άρθρωσης του γόνατος, λοιπόν, υπάρχει καμπυλότητα. Για να δείξει μια παθολογία, είναι αρκετό για να δούμε τη μορφή του παιδιού πόδι και μετρήστε την απόσταση μεταξύ τους αστραγάλους με το serried τα πόδια και τα πόδια. Στο x-ray μοτίβο μετράται με άλλη ένδειξη, η γωνία παραμόρφωσης των οστών. Αν είναι πάνω από 10 βαθμούς, η καμπυλότητα είναι διαθέσιμη.

Επιπλέον να προσδιορίζει το στέλεχος θα πρέπει να διαπιστωθεί η αιτία. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε εργαστηριακή διάγνωση. Είναι σημαντικό να καθορίσει το επίπεδο του ασβεστίου και του φωσφόρου. Για να εξαιρέσετε ενδαρθρική παθολογία εκτελεί βιοχημική ανάλυση του αίματος. Αξιολογούν παράγοντες όπως η παρουσία της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, ρευματοειδή παράγοντα, ουρικό οξύ επίπεδο.

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος: η θεραπεία της παθολογίας

Η έγκαιρη βοήθεια του ιατρού σε βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορεί να οδηγήσει σε μια πλήρη διόρθωση του σχήματος των ποδιών και την πρόληψη της περαιτέρω κάμψη. Σε σαφή απόκλιση από το γόνατο εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση. Συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν:

 1. Μασάζ και φυσιοθεραπεία.
 2. Φυσιοθεραπεία.
 3. Φορούν ορθοπεδικά παπούτσια και ειδικό κλιπ της άρθρωσης του γόνατος.

Επιπλέον, ένα σημαντικό αιτιολογική θεραπεία. Παιδιά κάτω των 3 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D και ο ελεύθερος χρόνος στον ήλιο. Ενήλικες που έχουν έλλειψη ασβεστίου, αυτό το ορυκτό συνταγογραφείται σε μορφή χαπιού.

Μασάζ κατά την κάμψη του γόνατος σε παιδιά

Μία από τις κύριες μεθόδους της θεραπείας μασάζ. Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος στα πρώτα στάδια τα παιδιά είναι σε θέση να εξαφανιστεί εντελώς λόγω μηχανικής επιπτώσεις στο μυϊκό και τη φυσική θεραπεία. Μια πορεία μασάζ θα πρέπει να είναι 2-3 εβδομάδες. Στη συνέχεια να κάνουν ένα διάλειμμα για 1-2 μήνες. Μετά από αυτή την πορεία της θεραπείας και πάλι. Το μασάζ περιλαμβάνει χαϊδεύοντας και να τρίβει την οσφυϊκή, την ιερή, την οπίσθια επιφάνεια της κνήμης και του μηριαίου οστού. Στη συνέχεια, να εκτελέσει διάφορες παθητικές κινήσεις στο πόδι για να αλλάξετε τη θέση του κοινού. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εσωτερική κονδύλου. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να σταδιακά να το φέρει στην κανονική της θέση.

Η φυσικοθεραπεία στην κάμψη των γονάτων

Σωματικές ασκήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την παθολογία, όπως βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος σε παιδιά. Η θεραπεία δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ασκήσεις ενεργητικές κινήσεις των αρθρώσεων, η περιστροφή των ποδιών. Συνιστάται να περπατήσει στις μύτες των ποδιών, squat με μια χωρισμένη στα γόνατά της, κάθεται στα τουρκικά. Η τακτική άσκηση και μασάζ οδηγήσει στη διόρθωση του σχήματος των ποδιών για 4-5 χρόνια.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της δυσμορφίας

Η χειρουργική θεραπεία ενδείκνυται σε σοβαρή βαθμό της παραμόρφωσης. Η μέθοδος αυτή είναι δυνατή, αν άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει. Η χειρουργική θεραπεία συνίσταται στην τεχνητή αποκατάσταση του οστικού κατάγματος και η σταθεροποίηση του κοινού στην επιθυμητή θέση. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες δεν μπορούν να εκτελεστούν κατά την περίοδο της εντατικής ανάπτυξης.

Πρόληψη της καμπυλότητας του γόνατος

πρόληψη

Να βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος αρθρώσεις δεν έχουν εξελιχθεί, είναι απαραίτητο να τηρούν τα προληπτικά μέτρα. Αυτές περιλαμβάνουν:

 1. Κατανάλωση τροφίμων και συμπλέγματα βιταμινών, πλούσιο σε ασβέστιο.
 2. Η εισαγωγή του προληπτικού δόση της βιταμίνης D από 1 μήνα έως 3 χρόνια.
 3. Καθημερινές βόλτες με το μωρό.
 4. Λογική φυσική άσκηση.

Ενήλικες, συνιστάται ο έλεγχος του σωματικού βάρους, την εμφάνιση πόνου στις αρθρώσεις να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

17.08.2018