Κάμψη των ποδιών του παιδιού: αίτια και θεραπεία

Βλαισότητας καμπυλότητα του το πόδι ενός παιδιού είναι αρκετά κοινό. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα καμπυλότητας τα παιδιά θα πρέπει να θεωρείται παθολογικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ελάττωμα ηλικία διορθώνεται ανεξάρτητα, αλλά η διαδικασία πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο. Αν η παραμόρφωση είναι μια παθολογική απόκλιση από τον κανόνα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσει ειδική θεραπεία και ακόμη και χειρουργική επέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προχωρημένες μορφές της νόσου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και επιπλοκές.

παραμόρφωση των ποδιών

Η ουσία του φαινομένου

Στη Γενική περίπτωση, η καμπυλότητα είναι μια ανώμαλη ανάπτυξη των άκρων με αποτέλεσμα την παραμόρφωση των αρθρώσεων στην εσωτερική κατεύθυνση. Βλαισότητας παραμόρφωση των κάτω άκρων μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη φύση:

 1. Το πρώτο είδος είναι που προκαλείται από την κακή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα και να βρίσκεται στην αρχική φάση (2-3 μήνες της ζωής του παιδιού) όταν παρατηρείται από έξω.
 2. Απέκτησε βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού στα παιδιά σχετίζεται με μη φυσιολογική ανάπτυξη των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των μυών των άκρων ή του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτή η παθολογία αποκάλυψε περίπου 2-2,5 χρόνια, όταν το παιδί αρχίζει να κινείται και στέκεται αυτόνομα.

Ο μηχανισμός του σχηματισμού της καμπυλότητας των άκρων σε παιδιά βασίζεται σε ορισμένες μη φυσιολογική διαδικασία. Σε κάθε πόδι κοινή εσωτερική τους μυς οστά αναπτύσσονται γρηγορότερα από τα εξωτερικά στοιχεία, που προκαλεί αύξηση της κοινής χώρος στην εσωτερική ζώνη, ενώ η μείωση του μεγέθους του στο εξωτερικό κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός τέτοιου ελαττώματος είναι το τέντωμα των συνδέσμων, για τον καθορισμό του κοινού στο εσωτερικό.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι πιο συχνά υπόκεινται σε γόνατο, το πόδι και τα δάχτυλα. Μερικά είναι λιγότερο παραβίαση του μηρού και της κνήμης. Στο τέλος, το μωρό πόδι είναι λυγισμένο, που γίνεται ορατή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι βρέφος ελαττώματα των κάτω άκρων δεν έχουν παθολογικό χαρακτήρα. Θα οδηγήσει σε μια ελαφρά καμπυλότητα, και το πιο σημαντικό — να μην προχωρήσουμε με την ηλικία, αυθόρμητα εξαλειφθεί. Ειδική θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη, αλλά και την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου από την παιδική ορθοπεδικό.

Ανωμαλίες χαρακτηρίζονται από σημαντική παραμόρφωση, η οποία αυξάνεται σταδιακά. Μπορούν να προκαλέσουν λανθασμένη ανακατανομή των φορτίων κατά τη βάδιση, αλλά τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές διαταραχές του αρθρικού, μέχρι το όριο της κινητικότητας. Πρέπει να αντιμετωπίζεται στα αρχικά στάδια.

Παραμόρφωση του γόνατος

Βλαισότητας παραμόρφωση των αρθρώσεων του γόνατος σε παιδιά θεωρείται η πιο κοινή παθολογία. Αυτό προκαλεί την X–καμπυλότητας των ποδιών. Σαφώς αποκαλύπτεται στο φέρνοντας μαζί της τα γόνατα σε όρθια θέση. Με την παρουσία του στελέχους ανάμεσα στα πόδια σχηματίζεται ένα κενό, η αξία των οποίων δείχνει το βαθμό καμπυλότητας. Μη επικίνδυνα παραμόρφωση που προκαλείται από lateroposition τετρακεφάλου μυός και χαρακτηρίζεται από απόκλιση από τον κανόνα κατά 5º, με προοδευτική αύξηση έως 6–7º (όχι περισσότερο). Κλινικός δείκτης παθολογική παραμόρφωση παραδέχεται ένα κενό πάνω από 5-5. 5 cm μεταξύ της εσωτερικής πλευράς των ποδιών.

φωτογραφία στέλεχος

Συγγενείς φύση της η παραμόρφωση του γόνατος είναι σπάνια καταγράφονται και σχετίζονται με μη φυσιολογική ανάπτυξη στο γοφό, το πόδι και την Κνήμη. Αυτές οι παθήσεις μπορεί να έχουν ενιαία και διπλή πλαισιωμένη φύση. Για τα παιδιά είναι η πιο χαρακτηριστική την επίκτητη μορφή της νόσου, πιο συχνά αναδύονται κατά τη διάρκεια των αρχικών προσπαθειών του να πάρει μέχρι και το περπάτημα. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν και φορτίο στο γόνατο, και να ολοκληρώσει το σχηματισμό των μυών και των συνδέσμων του παιδιού δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Η πιο κοινή αιτία της ατέλειας — ένστικτο που προκαλεί το τέντωμα κάτω, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ισορροπία. Παθολογικές αλλαγές θα πρέπει να επιλύσει μόνη της για 8-10 χρόνια, και όταν η παραμόρφωση δεν είναι μειωμένη από αυτή την ηλικία, θα πρέπει να ληφθούν θεραπευτικά μέτρα.

Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει τους εξής παράγοντες:

 • μια σειρά από ασθένειες (ραχίτιδα, μια ασθένεια που ο erlacher-Blount, ενδοκρινικό και καρδιαγγειακές διαταραχές, ενδαρθρική παθολογία);
 • η επιδείνωση λειτουργίες των επιφύσεων των οστών ανάπτυξη *
 • η εμφάνιση του προσαγωγούς συσπάσεις στην άρθρωση του ισχίου;
 • η λάθος επιλογή υποδημάτων (σφιχτό, σκληρό παπουτσια);
 • υπέρβαρος;
 • έναν τραυματισμό στο γόνατο;
 • σωματική υπερφόρτωση.

Το κύριο σύμπτωμα του βλαισού μεγάλου δακτύλου του από το γόνατο — εξέφρασε Χ–διαμορφωμένα καμπυλότητα του πόδια, γεγονός που οδηγεί σε γρήγορη κόπωση, όταν τα πόδια, και τον πόνο. Η εξέλιξη της παθολογίας στοχεύει προς την κατεύθυνση της κατάσπαση του άκρου στην άρθρωση του γόνατος, η οποία μπορεί να προκαλέσει πλατυποδία, βάδισμα αλλαγές, η εξέλιξη της σκολίωσης.

Παραμόρφωση του ποδιού

Βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά είναι εκφρασμένες, κατά παράβαση των διατάξεων του ποδιού, δηλαδή, απορρίπτοντας την πέλματα μέσα. Όπως γνωρίζετε, η κανονική γωνία με την οποία το πόδι σε σχέση με την κνήμη, 90º, και στην παθολογία διαφέρει από την σωστή γωνία. Ως αποτέλεσμα, η παραμόρφωση μειώνεται η καμάρα του ποδιού και μετατόπισε τον άξονα της. Όταν κοιτάζοντας από πάνω προς τα πόδια μπορεί να δει κανείς, το X–καμπυλότητας. Μια άλλη κοινή επιλογή είναι PLANO–βλαισότητας παραμόρφωση ή πλατυποδία.

Μπορούμε να διακρίνουμε τις ακόλουθες κύριες αιτίες για την εμφάνιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου στα παιδιά:

 • υπανάπτυκτη τους συνδέσμους των ποδιών;
 • παθήσεις των ενδοκρινών φύση.
 • συγγενής πλατυποδία;
 • οστεοπόρωση, δηλαδή, ευθραυστότητα των οστών?
 • το υπέρβαρο παιδί;
 • οι τραυματισμοί στην περιοχή του αστραγάλου και του ποδιού;
 • γενετική προδιάθεση.

Αρκετά συχνά τα παιδιά αποκάλυψε βλαισότητας δυσμορφία των δακτύλων, και το πιο επηρεάζονται αντίχειρα. Αυτό το ελάττωμα είναι που ονομάζεται παθολογικές αλλαγές στο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης, η οποία προκαλεί το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού να λυγίσει προς τα μέσα. Φυσικά, αυτό σταδιακά σπασμένα κατεύθυνση και τα υπόλοιπα δάκτυλα. Μια χαρακτηριστική εκδήλωση της νόσου είναι ο σχηματισμός του "bone" του κοινού, η οποία προκαλεί πόνο, οίδημα, κόπωση, όταν τα πόδια.

μασάζ σταματήσει

Σε προχωρημένα στάδια είναι πιθανές επιπλοκές:

 • σφυρί-όπως καμπυλότητας;
 • ο σχηματισμός του κάλους και κάλους με σύνδρομο πόνου και μια τάση να φλεγμονώδη αντίδραση;
 • σοβαρή πόνος κατά την μετακίνηση;
 • την έχει αυξηθεί από το εσωτερικό των νυχιών.

Η ανεξέλεγκτη εξέλιξη της παθολογίας μπορεί να προκαλέσουν θυλακίτιδα και την ασθένεια Deutchlander.

Παραμόρφωση των άλλων αρθρώσεων

Η καμπυλότητα των ποδιών του παιδιού μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των αρθρώσεων του ισχίου. Το ισχίο είναι πιο συχνά επηρεάζεται λόγω συγγενών ανωμαλιών. Μια κοινή αιτία είναι η δυσπλασία των διαφόρων βαθμών. Το πρόβλημα είναι ότι τα μωρά έχουν αυτό το είδος της παραμόρφωσης είναι δύσκολο να εντοπιστεί οπτικά, μόνο μετά την περίοδο 6 μηνών διαγιγνώσκεται με υπερηχογράφημα ή ακτινογραφία. Βλαισότητας παραμόρφωση της κεφαλής του μηριαίου οστού προκαλεί αύξηση είχε-diaphyseal γωνία. Συνήθως, η ασθένεια, βλαισότητας παραμόρφωση της κνήμης, και επίπεδη πόδια εμφανίζονται μαζί.

Χάνουν την άρθρωση του αστραγάλου, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση από τη φτέρνα προς τα έξω και η μετατόπιση του ποδιού στο εσωτερικό, το οποίο συχνά προκαλεί PLANO-βλαισότητας πλατυποδία. Αυτή η δυσμορφία του παιδιού απαντά σε έντονο πόνο όταν κινείται το πόδι και το πόδι. Στο αρχικό στάδιο, ο πόνος υποχωρεί γρήγορα, καθώς η εξέλιξη της νόσου, επιταχύνει και εντείνει. Το παιδί εμφανίζεται δυσκαμψία στο κάτω μέρος του ποδιού, το οποίο περιπλέκει την συνηθισμένη κίνηση.

Αρχές της θεραπείας της παθολογίας

Εάν η θεραπεία της βλαισότητας καμπυλότητα ξεκινά έγκαιρα, να διορθώσει το ελάττωμα μπορεί να είναι ένα συντηρητικό τρόπο. Ξεκίνησε μορφή χρήσης χειρουργική θεραπεία ως ένα αναγκαίο μέτρο. Συντηρητική επιπτώσεις εξασφαλίζεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Ορθοπεδικά δραστηριότητες. Ανάλογα με την προσβεβλημένη άρθρωση χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές συσκευές ορθοπεδικής. Χρησιμοποιείται διορθωτικά τοποθέτηση και στερέωση των ελαστικών για το γόνατο, τον αστράγαλο ή τις αρθρώσεις του ισχίου. Με την ήττα των ποδιών και τα δάχτυλα χρησιμοποιείται ορθοπεδικά παπούτσια, τα πέλματα και τα διάφορα στοιχεία κλειδώματος.
 2. Φυσικοθεραπευτικής αποτέλεσμα. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος ειδικοί πιστεύουν υποκίνηση μυών με τη σίτιση αδύναμη ηλεκτρικούς παλμούς με ρυθμιζόμενη διάρκεια.
 3. Το θεραπευτικό μασάζ. Μια πλήρη σειρά από θεραπείες, όπως το εγκεφαλικό, το τρίψιμο και να ζυμώσει το οσφυϊκή περιοχή, μασάζ στους γλουτούς και το ιερό οστό, δραστικό αντίκτυπο στην πίσω περιοχή του ισχίου; ζύμωμα, το τέντωμα και τη δόνηση των μυών των ποδιών του * θεραπευτικό μασάζ του γόνατος; χαϊδεύοντας και το τρίψιμο του Αχίλλειου τένοντα * η θεραπεία του ποδιού.
 4. Φυσικοθεραπεία σε βλαισότητας καμπυλότητα αναπτύχθηκε από έναν ειδικό.
iskrevlenie

Στο προχωρημένο στάδιο της παθολογίας, αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος των επιπλοκών και σε περιπτώσεις όπου η θεραπεία καθίσταται ανίσχυρη θεραπεία για βλαισότητας κάμψη των άκρων είναι μια χειρουργική μέθοδος. Πριν την παρέμβαση αυτή η διάγνωση πρέπει να επιβεβαιωθεί με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων - CT και MRI.

Βλαισότητας κάμψη των ποδιών του παιδιού απαιτεί την προσοχή σας. Οι περισσότερες από αυτές τις παραβιάσεις δεν απαιτεί ειδικά εφέ και να εξαλειφθούν με την ηλικία. Ωστόσο, παθολογική παραμόρφωση δεν μπορεί να ξεκινήσει. Την έγκαιρη θεραπεία παρέχεται από μια συντηρητική μέθοδος, αλλά πολύπλοκα σχήματα οδηγήσει σε χειρουργική επέμβαση.

17.08.2018