Βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος: 4 μέθοδοι αντιμετώπισης

Η κάμψη του γόνατος (βλαισότητας) παρουσιάζεται κατά τη γέννηση ή εμφανίζονται στην ενήλικη ζωή. Αγνοώντας τα αυξανόμενα σημάδια της νόσου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή παραμόρφωση των αρθρώσεων. Μιλάμε για βλαισότητας παραμόρφωση των αρθρώσεων του γόνατος, ας ασχοληθεί με τα επικίνδυνα αποτελέσματα από την αντιαισθητική εμφάνιση των άκρων.

Τι είναι ένα βλαισότητας

Βλαισότητας καμπυλότητας (πόδια μοιάζει με ένα γράμμα X) μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ξεκινώντας από τη γέννησή του. Σχετικά με την παρουσία της βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος (βλέπε φωτογραφία παρακάτω), ας πούμε, αν το διάστημα μεταξύ τους αστραγάλους (μέσα) είναι περισσότερο από 5 cm, με πυκνή συμπίεσης κατ ' ευθείαν στα γόνατα.

Με αυτή την καμπυλότητα, το εσωτερικό κοινό χάσμα διευρύνεται και το εξωτερικό, αντιθέτως μειώθηκε.

Τα σημάδια της βλαισότητας καμπυλότητας

Προσδιορισμό της βλαισότητας στο γόνατο αρθρώσεις από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • τα γόνατα και στα δύο πόδια, μαζί με τα πόδια, όπως και αν γύρισε προς τα έξω. Ίσως η ανάπτυξη των πλατυποδία;
 • όταν το περπάτημα, υπάρχει κόπωση, πόνος εμφανίζεται;
 • αν βλαισότητας επηρεάζονται το ένα άκρο επηρεάζεται η σπονδυλική στήλη, σκολίωση;
 • εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, υπάρχει δυσκολία βάδισης;
 • η συγγενής μορφή της βλαισότητας της νόσου, είναι δυνατόν κάμψη του αυχένα του μηριαίου οστού;
 • βλαισότητας αισθητή όταν εξετάστηκε από x-ray.

Κατανομή του βαθμού ανάπτυξης του αρθρικού βλαισότητας:

 • αρχική, όπου οι αποκλίσεις της κνήμης (πλευρικά) δεν υπερβαίνει τα 10 ή 15 μοίρες *
 • στο δεύτερο στάδιο, Shin μειώθηκε κατά περισσότερο από 15-20 μοίρες *
 • σοβαρό στάδιο του βλαισού μεγάλου δακτύλου συνοδεύεται από σοβαρή παραμόρφωση των άκρων, με μια απόκλιση 20 βαθμούς, και περισσότερα.
Σημάδια μεγάλο δάκτυλο Τα αίτια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Υπάρχουν τα ακόλουθα αίτια της παραμόρφωσης του γόνατος αρθρώσεις:

 • η καμπυλότητα κατά τη γέννηση (μονομερή και διμερή);
 • ένα μεγάλο φορτίο στα άκρα του σε παιδική ηλικία, με ένα συνδυασμό της με την ταχεία ανάπτυξη του παιδιού, και η ταυτόχρονη αναπτυχθεί συνδέσμων. Αυτή είναι μία από τις κοινές αιτίες;
 • ασθένειες που σχετίζονται με (ραχίτιδα, παράλυση);
 • βλάβη στα οστά της πυέλου;
 • λανθασμένη, κακή ποιότητα παπούτσια, φορώντας την οποία η συμπίεση του ποδιού και, κατά συνέπεια, είναι μια λανθασμένη δήλωση *
 • υπέρβαρος;
 • κακώσεις του γόνατος;
 • η επιρροή του περιβάλλοντος.
Αν βλαισότητας εντόπισε στην παιδική ηλικία, και δεν αντιμετωπίζεται, ο ενήλικας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου παιδιών

Βλαισότητας παραμόρφωση των αρθρώσεων του γόνατος σε παιδιά είναι δύο τύπων:

 • μονόπλευρη. Βλαισού μεγάλου δακτύλου επηρεάζει μόνο το ένα άκρο;
 • διμερείς. Η παραμόρφωση και στα δύο πόδια.

Πιστεύεται ότι βλαισότητας άκρων εμφανίζεται σε βρεφική ηλικία, όταν υπάρχει σαφής σύνδεση των φυλών, και η ταυτόχρονη ανάκληση των ποδιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση έρχεται σταδιακά στο φυσιολογικό. Αν μια ορατή παραμόρφωση παραμένει, είναι αναγκαίο να λάβει γρήγορα μέτρα για να διορθώσει το ελάττωμα, ενώ η μάζα μυών και των συνδέσμων του παιδιού δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Η πιο αξιοσημείωτη εξέλιξη της νόσου εμφανίζεται κατά τα πρώτα βήματα του παιδιού, όταν μαθαίνει να περπατάει. Πόδια του μωρού που βιώνουν υψηλά φορτία, επομένως, ενδέχεται να παρουσιαστεί παραμόρφωση.

Οι γονείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι βλαισότητας μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα γόνατα, αλλά και τα πόδια του παιδιού. Όταν βλαισότητας ασθένεια αρχίζει να αναπτύσσεται μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Αν δεν τη θεραπεία της νόσου, μεγαλώνοντας, το παιδί θα βιώσει τον πόνο κατά το περπάτημα, πάσχουν από πλατυποδία και σκολίωση.

Θεραπεία

Θεραπεία της βλαισότητας παραμόρφωση του γόνατος σε παιδιά θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω δέσμη μέτρων:

 1. η χρήση προσθετικών υλικών *
 2. φυσικοθεραπείας;
 3. αλλάξετε τη λειτουργία της ημέρας, τον τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα *
 4. μασάζ;
 5. ειδικές σωματικές ασκήσεις.
Λειτουργική μέθοδος για τη διόρθωση βλαισότητας σε παιδιά συνήθως δεν χρησιμοποιείται. Η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όταν παραμόρφωση συνοδεύεται από φλεγμονή διαφορετική φύση.

Ας εξετάσουμε κάθε σημείο στη θεραπεία της βλαισότητας στο γόνατο αρθρώσεις στα παιδιά.

Ορθοπεδική

Για να βοηθήσει τις αρθρώσεις σε βλαισότητας, η χρήση ειδικών ελαστικών, που κατασκευάζεται στην ορθοπεδική σαλούν, κλειδώνοντας το κοινό μέρος των άκρων από το γόνατο. Αυτά τα ελαστικά είναι να καταγράφονται και να μείνει για τη νύχτα. Η χρήση των ορθοπεδικών προϊόντων είναι δυνατή μόνο μετά από ιατρική διαβούλευση.

Ο γιατρός θα πρέπει να παρακολουθεί τη φθορά των ελαστικών, και να ελέγξετε το βαθμό της σταθεροποίησης. Εάν χρησιμοποιείτε τα ελαστικά, δεν υπάρχουν αντενδείξεις στην παραβίαση από την εκροή του αίματος στα άκρα.

Φυσική θεραπεία

Φυσική θεραπεία για να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν με το βλαισότητας του γόνατος σε παιδιά. Κατά την αντιστοίχιση, ολιστικές θεραπείες, είναι δυνατόν να βελτιώσει τη ροή του αίματος στο προσβεβλημένο άκρο, για να ενισχύσει τους μυς. Ως αποτέλεσμα των πολύπλοκων γεγονότων, υπάρχει μια ευκαιρία για να διορθώσετε το βλαισότητας παραμόρφωση των άκρων, και υποστηρίζουν τις αρθρώσεις, όταν το περπάτημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Προληπτικά μέτρα που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής

Αν διαγνωστεί βλαισότητας στο γόνατο, σας προτείνουμε τα ακόλουθα σημεία (σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες) που βοηθούν στην πρόληψη της περαιτέρω ανάπτυξης της καμπυλότητας των άκρων:

 1. οι γονείς πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το παιδί δεν ήταν πολύ στα πόδια της. Κατά την διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να περιορίζεται σε παιχνίδια, όπου το παιδί πρέπει να σταθεί;
 2. μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία της βλαισότητας, είναι το μασάζ, το οποίο θα το συζητήσουμε;
 3. εάν είναι απαραίτητο, ο γιατρός συνταγογραφεί το παιδί είναι ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια;
 4. οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του δωματίου όπου το μωρό. Όταν βλαισότητας καμπυλότητα επικίνδυνη υπερθέρμανση και υπερβολική ψύξη των άκρων. Η αποτυχία να συμμορφωθεί με το καθεστώς της θερμοκρασίας, η νόσος μπορεί να προχωρήσει;
 5. φορώντας ορθοπεδικά ελαστικά που αναφέρονται ανωτέρω *
 6. χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι;
 7. σε ζεστή εποχή του έτους, το παιδί ενθαρρύνεται να περπατάτε ξυπόλητοι (στο γρασίδι, άμμος);
 8. ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, που θα επικεντρωθεί επίσης.

Παρατηρήσετε ότι το μωρό είναι στα πόδια δεν είναι εντάξει, δεν είναι τόσο δύσκολο. Οι γονείς θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο πώς περπατά τους. Αν τα πόδια είναι καλό, τότε, ενώ το περπάτημα, τα πόδια παράλληλα και το φορτίο που τοποθετείται στη φτέρνα και μαξιλάρι για τα δάχτυλα. Όταν παραμορφωθεί αρθρώσεις κατά την κίνηση, το μωρό έρχεται στο εσωτερικό του ποδιού σας και το μικρό δάχτυλο είναι συνήθως σε καλή κατάσταση. Αυτό το βάδισμα προτείνει μια σαφή ανάπτυξη της βλαισότητας.

Μασάζ

Διάρκεια του μασάζ, με έμφαση στην οσφυϊκή μοίρα της και τους ραχιαίους, αλλά επηρεάζει επίσης τους γλουτούς και την εσωτερική επιφάνεια των άκρων.

Όταν βλαισότητας καμπυλότητα είναι συνήθως συνταγογραφείται μια πορεία μασάζ που αποτελείται από 12 ή 20 συνεδρίες, σε συμμόρφωση με τις διαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριών, οι διαδικασίες γίνονται κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα.

Η συνεδρία ξεκινά με κινήσεις μασάζ στην οσφυϊκή περιοχή, στη συνέχεια κινείται προς την περιοχή των γλουτών και της σπονδυλικής στήλης. Μετά συνεχίστε με μασάζ στους μηρούς και το εσωτερικό μέρος από το καλάμι. Εκτελούνται κινήσεις μασάζ στο πόδι.

Μασάζ Ειδικές ασκήσεις

Ειδικές ασκήσεις με βλαισότητας κοινή δυσμορφία, βοήθεια μόνο όταν η κανονική εκτέλεση. Υπάρχουν αρκετές κινήσεις, που αφορούν στην κάμψη του γόνατος:

 • ανεπιθύμητες παρατεταμένη ορθοστασία με τα πόδια διάπλατα ανοιχτά. Είναι απαραίτητο να ελέγχουν την κίνηση του παιδιού, και να μην το αφήσουμε για πολύ ώρα σε όρθια θέση.
 • απαγορεύεται να γλιστρήσει στο πάτωμα με τα πόδια ενωμένα;
 • είναι αδύνατο να συμπιέσει τα γόνατα όταν κάθεται;
 • δεν συνιστάται άσκηση, όπου θα πρέπει να ξεπεράσουν την αντίσταση.

Οι γονείς πρέπει να βλέπω το μωρό κατά τη διάρκεια κάθε φυσικής δραστηριότητας, για να εξαιρέσετε ένα διατηρητέο φορτίο και έτσι να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει ασκήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αρκετές φορές την ημέρα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μετά την συνεδρία μασάζ, ενώ εξακολουθεί χαλάρωση των μυών, καθώς και σε άλλες εποχές. Για διευκόλυνσή σας, όλες οι ασκήσεις μπορούν να χωριστούν σε ομάδες και εκτελούν ατομικά.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι κατά την ανάπτυξη του παιδιού εμφανιστούν ασυνήθιστες αλλαγές, και να αναζητήσουν έγκαιρα ιατρική συμβουλή.

Πώς να ξεχάσω τον πόνο στις αρθρώσεις για πάντα

Έχεις ποτέ νιώσει ένα αφόρητο πόνο στις αρθρώσεις ή συνεχή πόνο στην πλάτη; Κρίνοντας από το γεγονός ότι διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε ήδη ξέρω προσωπικά. Και, φυσικά, ξέρεις τι:

 • συνεχής πόνος και απότομη πόνο;
 • η αδυναμία άνετο και εύκολο να κινηθεί γύρω;
 • σταθερή ένταση των μυών της πλάτης;
 • δυσάρεστη σπάει και κάνοντας κλικ στις αρθρώσεις;
 • απότομη πόνο στην πλάτη, στη σπονδυλική στήλη ή αδικαιολόγητο πόνο στις αρθρώσεις;
 • αδυναμία καιρό για να καθίσει στην ίδια θέση.
15.08.2018