Βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ενήλικες - θεραπεία και την πρόληψη

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι περισσότερο από το 25% του πλανήτη βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτή την παθολογία, η διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες που έχουν ακούσει λίγα. Όγκοι των κάτω άκρων που είναι παρόμοια στην εμφάνιση με προεξέχοντα οστά. Που να εμποδίζουν την κυκλοφορία και να προκαλέσει πολλά προβλήματα — αυτό είναι ένα ορθοπεδικό ασθένεια που απαιτεί έγκαιρη θεραπεία. Βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ενήλικες — θεραπεία και την πρόληψη μεθόδους. Πόσο επικίνδυνη είναι η ασθένεια, και γιατί συμβαίνει;

Τι είναι;

Η καμπυλότητα του ποδιού είναι μια συγκεκριμένη ασθένεια των ποδιών, δηλαδή, παραβίαση από τη λειτουργική του θέση. Εξωτερικά αυτή η ασθένεια φαίνεται σαν παραμορφωμένα οστά στην περιοχή του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, το οποίο αλλάξει εντελώς το σχήμα του ποδιού.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου σε ενήλικες είναι τα κύρια σημεία — παραβίαση του άξονα του ποδιού, μειώνοντας το ύψος του, προκαλώντας όλα τα στοιχεία του κάτω άκρου καταλάβει λάθος θέση (τακούνι, φάλαγγες).

βλαισότητας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες αυτής της ασθένειας. Παθολογίες που συνδέονται με την παραμόρφωση του ποδιού, υψηλά ειδικευμένους γιατρούς — orthopaedists-traumatologists.

Τα αίτια της νόσου

Εκτός από την αισθητική ενόχληση, το λεγόμενο πλατυποδία σε ενήλικες προκαλεί άλλα, δεν είναι λιγότερο δυσάρεστα συμπτώματα. Έτσι, οι ασθενείς με αυτή τη διάγνωση είναι συνεχώς διαμαρτύρονται για τον πόνο στο τεταμένες κόκαλα, καθώς και τον αστράγαλο και ακόμη και τους μηρούς. Λόγω της παθολογίας αρκετά συχνά βάδισμα αλλαγές. Εξωτερικά μοιάζει με το τροχαίο από το ένα πόδι στο άλλο, η οποία είναι επίσης η περίπτωση για άλλες ορθοπεδικές παθήσεις.

Για την σωστή επιλογή της θεραπείας, είναι απαραίτητο να γίνει μια ακριβής διάγνωση, τι πρέπει να κάνει ο γιατρός. αυτοθεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι απολύτως ακατάλληλο και ακόμη και επικίνδυνη.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που προκαλούν παθολογία. Οι πιο συνηθισμένες:

 • αναπηρία των κάτω άκρων στη μήτρα σε διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης;
 • αταιριαστο παπούτσια, ειδικά στα παιδιά, η κακή ποιότητα υλικό του Παπουτσιού;
 • δυσπλασία των συνδετικών ιστών;
 • η εμφάνιση ή η επιδείνωση των ενδοκρινικών ασθενειών, ορμονικών ανισορροπιών *
 • ο διαταραγμένος μεταβολισμός, δεν είναι δεκτικά στη θεραπεία;
 • παράλυση, πάρεση, οστεοπόρωση και παρόμοια ασθένεια;
 • ορθοστατική, συστηματικά φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια;
 • εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό;
 • το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία, στην οποία υπάρχει άφθονη πίεση στα οστά των κάτω άκρων;
 • μηχανική βλάβη, τραύμα, κατάγματα, ρήξεις των τενόντων, των συνδέσμων, ραγισμένα οστά, κ. λπ.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκαλούν τη διάγνωση της βλαισότητας ποδιών σε ενήλικες. Θα πρέπει να προσδιορίσετε ένα γιατρό μετά από μια σειρά από διαγνωστικές διαδικασίες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η βλαισού μεγάλου δακτύλου συνδέεται με μπανάλ platypodia, ειδικά τελευταία στάδια. Ή θα μπορούσε να είναι μια γενετική προδιάθεση, που δεν είναι τόσο σπάνια.

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα παθολογία θεραπεύεται, ειδικά των συντηρητικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς πολύ αργά για να πάει στο γιατρό, που οδηγεί σε αδυναμία να διορθώσει την κατάσταση χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Που πέφτει σε κίνδυνο την ομάδα;

Σε κίνδυνο πρώτα και κύρια, τους ανθρώπους που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα πόδια τους πωλητές, τους κομμωτές, τους αθλητές, τους δασκάλους, και ούτω καθεξής. Με μια μακρά παραμονή σε όρθια θέση μπορεί να προκαλέσει άλλα δυσάρεστα συμπτώματα: κάψιμο στις πατούσες των ποδιών, υπάρχει το αίσθημα βάρους και το πρήξιμο και άλλα.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Οφείλεται στο γεγονός ότι σε ηλικία έναρξης διαταραχές μεταβολικές διαδικασίες, μειώνει την αποδοτικότητα όλων των οργάνων και εμφανίζεται σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών σύστημα μπορεί να προκύψει και ορθοπεδικές παθήσεις.

Πολύ σπάνια δυσμορφία των ποδιών εμφανίζεται στην παιδική ηλικία, αλλά προκύπτουν κατά την παιδική ηλικία. Είναι συνήθως το αποτέλεσμα δεν ταιριάζουν τα παπούτσια του μωρού.

παραμόρφωση του δακτύλου

Τα είδη και τα στάδια της ανάπτυξης

Ορθοπεδικά traumatologists υπάρχουν διάφοροι τύποι της βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την αιτία της εμφάνισής της. Μπορείτε να επισημάνετε ορισμένες από τις πιο κοινές μορφές της παθολογίας:

 • στατική;
 • παραλυτικό;
 • αντισταθμιστικά;
 • σπαστική;
 • ραχιτικό, κ. λπ.

Εκτός από τις μορφές και τα είδη διαφέρουν και το στάδιο της νόσου, έχοντας ορισμένα κλινικά χαρακτηριστικά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά:

 • Στάδιο Ι. Το κύριο χαρακτηριστικό στη γωνία ανάμεσα στα μετατάρσια οστά, υπάρχει μια μικρή αλλαγή στο σχήμα της άρθρωσης. Και τα σησαμοειδή οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να κινούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα είδος υπεξάρθρημα του ποδιού. Το δάχτυλο αρχίζει να αποκλίνει από τον άξονα σε περίπου 15 μοίρες.
 • Στάδιο ΙΙ. Τένοντα σταματήσει να συνεχίσει τη μετατόπιση με ενώσεις του αντίχειρα. Ως αποτέλεσμα, η γωνία παραμόρφωσης του δακτύλου είναι ήδη 15 έως 20 βαθμούς
 • Το στάδιο ΙΙΙ. Υπάρχει ένα ειδικό θέμα ευπάθειας των συνδετικών ιστών και των οστών, αποδυναμώνουν, δεν είναι πλέον να αντιμετωπίσει με το φορτίο. Η απόκλιση από το δάχτυλο είναι από 20 έως 30 μοίρες από τον άξονα του ποδιού.
 • Στάδιο IV. Αυτό είναι το τελικό στάδιο στην εξωτερικές αλλαγές των κάτω άκρων, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Το δάχτυλο αποκλίνει από τον άξονα του ποδιού πάνω από 30 βαθμούς, μπορεί να καλύψει πλήρως τα διπλανά δάχτυλα.

Εκτός από τις οπτικές διαφορές σε αυτά τα στάδια, τα διαφορετικά και τα συμπτώματα. Αν το πρώτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την άφθονη πόνο και την τακτική αίσθημα της κούρασης και της κόπωσης, στη συνέχεια, στο τέταρτο στάδιο, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα ισχυρό πόνο, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη πλήρως τη στάση επάνω στο πόδι.

Τα συμπτώματα

Εκτός από την αισθητική ενόχληση, μπορεί να εμφανιστεί και δυσφορία, πόνο, και τέτοια σημεία:

 • ο πόνος που εμφανίζεται χωρίς παπούτσια, και σε αυτήν, ακόμη και αν το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος του πέλματος.
 • αλλάξετε το μέγεθος του ποδιού, επιμήκυνση;
 • το αίσθημα βάρους και πόνο στο τέλος της ημέρας;
 • η εμφάνιση του επώδυνες φλύκταινες στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού;
 • κακή κυκλοφορία των κάτω άκρων;
 • η ανάπτυξη της αρθροπάθεια.

Εξωτερικά, τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών αρχίσει να στραφούν προς το εξωτερικό μέρος του να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο αντίχειρας μπορεί ακόμη και να είναι άλλοι που επίσης θα οδηγήσει σε δυσκολίες στην επιλογή των παπουτσιών.

Διάγνωση

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου θα πρέπει να αρχίσει με την αντιμετώπιση έμπειρου γιατρού και υποβάλλονται σε διαγνωστικές διαδικασίες. Η κύρια μελέτη που έχει συνταγογραφηθεί ορθοπεδικά traumatologists, είναι ακτινογραφία. Το x-ray πραγματοποιείται σε τρεις διαφορετικές προβολές για την ακριβή μελέτη της ιατρικής εικόνας.

Με τη βοήθεια των ακτίνων χ, ο γιατρός καθορίζει τη μορφή της νόσου, το στάδιο, και, ενδεχομένως, άλλες ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση, για παράδειγμα, την επίπεδη πόδια.

Εάν είναι απαραίτητο, το ορθοπεδικό τραύμα μπορεί να εκχωρήσει υπολογιστή planotography — είναι μια διαγνωστική μέθοδος που επιτρέπει να ορίσουμε μερικές επιλογές που είναι διαθέσιμες όταν το πόδι δυσμορφία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο γιατρός θα πρέπει να αποκλείσει κύστεις, άσηπτη νέκρωση και φλεγμονή του το περιόστεο, και ούτω καθεξής.

ως φαίνεται-potologiya

Πιθανές συνέπειες αν όχι η θεραπεία

Η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει από τα πρώτα περιστατικά της νόσου. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές και αρνητικές συνέπειες, όπως η ατροφία του πρώτου δάχτυλα κατά τη διάρκεια του περπατήματος, τα εισδύοντα καρφιά, μόνιμη κάλοι προκαλούν πόνο, οστεομυελίτιδα και ούτω καθεξής.

Είναι δυνατή η ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών. Για παράδειγμα, οστεομυελίτιδα είναι μια πυώδης-νεκρωτική διαδικασία που αναπτύσσεται στο μυελό των οστών, ιστών. Ως αποτέλεσμα την εμφάνιση και επιδείνωση των πιθανών πλήρη καταστροφή της από τα τμήματα των οστών του ποδιού.

Θεραπεία της νόσου

Η θεραπεία θα πρέπει να διορίσει έναν γιατρό ορθοπεδικό-traumatologist μετά από μελέτη της κατάστασης και το πέρασμα του ασθενή, τη διάγνωση. Ανάλογα με το στάδιο της νόσου, διαφορετικές μεθόδους και τη θεραπεία της.

Έτσι, το πρώτο στάδιο είναι αρκετά εύκολο για τη φροντίδα, μέσω της χρήσης ειδικών μέσων ορθοπεδική. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ειδικοί συνταγογραφήσει ορθωτικός πάτος με βλαισού μεγάλου δακτύλου, η οποία θα βοηθήσει να διατηρήσει την κατάσταση χωρίς την εκκίνηση. Χρησιμοποιώντας ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια ή ένθετα, η διόρθωση των ποδιών, αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν να συνδέσετε τα κάτω άκρα στη σωστή θέση.

Μπορεί επίσης να ανατεθεί ειδικά διορθωτές (κορσέδες) για τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών. Ως θεραπεία, οι γιατροί συμβουλεύουν να αλλάξει εντελώς τα παπούτσια και το ρυθμό της ζωής. Μερικές φορές η νόσος αρχίζει να αναπτύσσεται εξαιτίας της μόνιμης διαμονής στην όρθια θέση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε περιοδικές διαλείμματα, ασκήσεις για τα πόδια με βλαισού μεγάλου δακτύλου.

Το τρίτο στάδιο της παθολογίας είναι σχεδόν αδύνατο να την θεραπεία, η πιο συντηρητική. Μόνο η χειρουργική επέμβαση και ολοκληρωμένα μέτρα θα επιτρέψει να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να εξετάσετε:

 • φυσιοθεραπευτικές μεθόδους μόνο ανακούφιση από τα συμπτώματα, αλλά όχι μια μέθοδος θεραπείας;
 • με τα υπάρχοντα τη φλεγμονώδη διαδικασία και ισχυρό πόνο, μπορεί να συνταγογραφήσει παυσίπονα και τοπικές εσωτερικής δράσης *
 • χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται μόνο σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις, στο τελευταίο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, η εγκατάσταση ενός παραμορφωμένου οστού στην αρχική του θέση, καθώς και την στερέωση τους, η οποία γίνεται με τη χρήση ειδικών καρφίτσες. Υπάρχουν φορές που μετά από χειρουργική επέμβαση, η επίδραση διάρκεσε μόνο λίγους μήνες, και στη συνέχεια, παρά τις ασκήσεις και τη φθορά του ορθοπεδικά κορσέδες, πέλματα, η κατάσταση επαναλήφθηκε.

Όσο για θεραπεία στο σπίτι, είναι καλύτερα να μην εμπλακούν σε μια τέτοια αυτο-φάρμακα, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά το αποτέλεσμα, όπως δείχνει η πρακτική, πολύ σπάνια ζει μέχρι τις προσδοκίες.

Πρόληψη

Όταν έχει μια κληρονομική προδιάθεση να βλαισού μεγάλου δακτύλου ή να πέσουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, πρέπει να φροντίσει για την πρόληψη αυτής της ασθένειας. Έτσι, όπως προληπτικά μέτρα ορθοπεδικά traumatologists προτείνω να υποβάλλονται σε περιοδικές εξετάσεις για να παρακολουθεί την κατάσταση και να αποτρέψει την ανάπτυξη της νόσου.

Το δεύτερο και ίσως το κύριο μέτρο πρόληψης είναι να φορούν ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια και ορθοπεδικά πέλματα. Έτσι θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης και ανάπτυξης της παραμόρφωσης σταματήσει. Προαιρετικά, αν έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό, θα πρέπει να φορούν ειδικά στηρίγματα για τα δάχτυλα που θα τους κρατήσει στη σωστή θέση, μην επιτρέποντας την παθολογία για την ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εργάσιμη ημέρα σας. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους των οποίων η εργασία απαιτεί παρατεταμένη ορθοστασία. Περιοδικά, θα πρέπει να κάνουν διαλείμματα. Φυσικά, θα πρέπει να αφορούν πιο υπεύθυνα στην επιλογή του παπούτσια. Θα πρέπει να δώσει τακούνια, ή εντελώς επίπεδες σόλες.

θεραπεία

Μην σφίγγετε με μια επίσκεψη στο γιατρό. Μερικές φορές, αν η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση χωρίς δραστικά μέτρα και βλάβες στην υγεία τους. Αυτο — θεραπείας δεν είναι η καλύτερη επιλογή για βλαισού μεγάλου δακτύλου. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να αναθέσει το ζήτημα σε ειδικό.

13.08.2018