Βλαισού μεγάλου δακτύλου συμπτώματα και θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου πολύπλοκη ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται εγκάρσια και διαμήκη platypodia, μια καμπυλότητα του πρώτου ποδιού, το σχηματισμό των οστών κατ ' αποκοπή και την παραβίαση των δικών τους μυο-συνδεσμική ισορροπία.

 βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Η νόσος συνοδεύεται από την ισοπέδωση των ποδιών και η κλίση προς την εσωτερική πλευρά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, μεταξύ των πολλών ορθοπεδικών παθήσεων των ποδιών τάξεις cross-εξάπλωση παραμόρφωση από το εμπρόσθιο άκρο του τμήματος, που συνοδεύεται από βλαισού μεγάλου δακτύλου (προς τα έξω) απόκλιση από το πρώτο δάχτυλο. Για πρώτη φορά παθολογία περιγράφεται πάνω από 200 χρόνια πριν, και σε αυτήν την ημέρα είναι περίπου 80% όλων των παραμορφώσεις του ποδιού. Σε μεγαλύτερο βαθμό τον όρο αφορά τις γυναίκες περίπου το 98%.

Στην καθημερινή ζωή οι άνθρωποι αποκαλούν ένα νόσου σε διαφορετικές gallux, μεγάλο δάκτυλο, κάλους, την καμπυλότητα του το πρώτο δάχτυλο κλπ Όπως και κάθε όνομα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: το πρώτο είναι το δάχτυλό εκτρέπεται προς την κατεύθυνση του δεύτερου, και η παραμόρφωση που παρουσιάζεται στο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης (το ίδιο κατ ' αποκοπή). Εκτός από την αισθητική συνιστώσα, η ασθένεια προκαλεί στο άτομο δυσφορία και ενόχληση όταν το περπάτημα.

Παράγουν πολλούς λόγους που οδηγούν στην καμπυλότητα του ποδιού, αλλά σπάνια βρίσκονται σε απομόνωση:

 • πλατυποδία: εγκάρσια, διαμήκη, σε συνδυασμό. συγγενείς και επίκτητες;
 • οστεοπόρωση: το χαμηλό ασβέστιο στα οστά, που οδηγεί σε απώλεια της δυσκαμψίας και της αλλαγής στο σχήμα. Ο λόγος μπορεί να είναι ορμονικές διαταραχές, γενετική προδιάθεση;
 • βάρος: στο πόδι είναι το απόλυτο δυναμικό της πίεσης, η οποία μπορεί να αντέξει χωρίς παραμόρφωση. Μειώνοντας την αντίσταση ή βάρος κέρδος τους συνδέσμους και τους μυς δεν αντέχουν και έντονα τεντωμένο;
 • γενετική προδιάθεση: hyperelasticity του ποδιού μπορεί να είναι συγγενής. Στην περίπτωση αυτή, η μυο-συνδετικός συσκευές είναι αδύναμη, και η πιθανότητα ανάπτυξης πλατυποδία είναι αυξημένη;
 • το περπάτημα σε λάθος παπούτσια. Είναι επιθυμητό να φορούν στενά παπούτσια και τα ψηλά τακούνια, καθώς το φορτίο στους πρόποδες διανέμεται σωστά, σχεδόν όλο το βάρος στο μπροστινό τμήμα, δηλαδή στο μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης του πρώτου δακτύλου?
 • ενδοκρινικές διαταραχές: η ξαφνική ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη, στην εμμηνόπαυση και ακόμη και οι μηνιαίες διακυμάνσεις, λόγω του έμμηνου κύκλου, μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των συνδέσμων;
 • τραυματισμού στο πόδι: ένα χτύπημα ή να πέσει ένα βαρύ αντικείμενο στο πόδι μπορεί να προκαλέσει θραύση ή ζημία, που προκαλούν την έναρξη της παραμόρφωσης.

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Στα αρχικά στάδια εμφανίζεται κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της βόλτα, κάλους στα πόδια και την παρουσία callosities στην εσωτερική πλευρά της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Υπάρχει πόνος στις αρθρώσεις, το μεγάλο δάχτυλο κινείται πλάγια, είναι ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά. Μαζί με το πρώτο δάχτυλο είναι παραμορφωμένα και τα υπόλοιπα, είναι σαν σφυριά.

Ο πόνος εντείνεται, παλιά παπούτσια στενεύουν, και να πάρει άνετα παπούτσια είναι σχεδόν αδύνατη. Καλαμπόκι και συμπυκνωμένη μαλακών ιστών γίνεται επώδυνη και ερεθισμένη. Θυλακίτιδα σχηματίζεται, η οποία μπορεί να γίνει χρόνιο.

Το πίσω μέρος του ποδιού είναι επίσης κυρτό, το οποίο μοιάζει με ένα ασυνήθιστο clubfoot. Ο πόνος αυξάνει και αρχίζει να εμφανίζεται σε quassae και της ποδοκνημικής άρθρωσης. Ελλείψει της θεραπείας υπερφορτωμένο τα γόνατα, τις αρθρώσεις του ισχίου και της σπονδυλικής στήλης. Μερικές φορές το εισδύον καρφί του πρώτου ποδιού, το οποίο δημιουργεί δυσφορία κατά το περπάτημα.

Αρχικά, οι ασθενείς είναι συνήθως αφορά μόνο το αισθητικό ελάττωμα είναι η απόκλιση του πρώτου ποδιού και την ανάπτυξη των οστών στην εσωτερική πλευρά της άρθρωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητή όταν φοράτε ανοιχτά παπούτσια, που επισκέπτονται την παραλία ή την πισίνα. Αυτό είναι αυτό που οδηγεί πολλές γυναίκες να έρθουν σε ειδικό ποδίατρο.

Η παθογένεια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ως αποτέλεσμα της εξασθένισης των μυών-συνδετικός συσκευές του ποδιού και ακατάλληλη αλλαγή φορτίο που προκύπτει από τα σημεία στήριξης και ισοπέδωση του στην εγκάρσια και διαμήκη τόξα.

Φορτίο και την υποστήριξη σε όλους μεταταρσιοφαλαγγικών αρθρώσεων, η οποία οδηγεί σε μια fanlike απόκλιση των οστών του μπροστινά πόδια. Υπάρχει μια ανισορροπία των μυών δύναμη που κατέχει την πρώτη δάχτυλο κατ ' ευθείαν, ως αποτέλεσμα, δεν απορρίπτεται, και η καμπυλότητα εξελίσσεται.

Σημαντική μετατόπιση των οστών του πρώτου ποδιού προς τα έξω, θεωρείται αντισταθμίζεται από περισσότερα από 10 μοίρες. Παράλληλα, προκύπτουν αλλαγές στο κάψας συνδέσμων διάστρεμμα πλευρικά τμήματα, η μετατόπιση της σησαμοειδή της αιώρας.

Μια άλλη εγκάρσια απόκλιση συμβάλλει στην ανάπτυξη της metatarsalgias πόνος στην περιοχή ΙΙ-IV μεταταρσίου οστά λόγω υπερβολικού φορτίου, όπως είναι η πρόσθια κύρια υποστήριξη πέφτει στο κεφάλι σου και V.

η παθογένεια του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Εκτός από την metatarsalgias σχηματίζονται με τη μορφή σφυριά του δεύτερου, τρίτου και του τέταρτου δάχτυλα λόγω της αυξημένης έντασης των καμπτήρων τενόντων και εκτεινόντων τενόντων. Αυτό οδηγεί σε διαστρέμματα και συσπάσεις στις αντίστοιχες ενώσεις.

Παραμόρφωσης (βύθιση) από το μεσαίο τμήμα του ποδιού παρουσιάζεται με την αποδυνάμωση του συνδετικός συσκευές της κοινής Shaparova. Αυτή η παθολογία είναι συχνή και συνήθως προκαλείται από έναν τραυματισμό.

Το back office, επίσης, να αλλάξουν: είναι κυρτή στο οστό της πτέρνας είναι πρηνισμού (εσωτερική περιστροφή), με την αύξηση που διαγνωστεί υπεξάρθρημα σε quassae κοινό.

Ταξινόμηση και στάδια ανάπτυξης του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Ανάλογα με την κατανομή των παραμορφώσεις του ποδιού μπροστά ή πίσω, υπάρχουν διάφορα στάδια της νόσου. Για τον προσδιορισμό του σταδίου απαραίτητες ακτινογραφίες σε δύο προβολές και έρευνα της traumatologist-ορθοπεδικό.

Σε παραμόρφωση του δείκτη υπάρχουν τρία στάδια με βάση την εκτροπή γωνίες:

Δεν βαθμός, βαθμός ΙΙ και ΙΙΙ βαθμού;

Διάμεση γωνία 12° και 18° και 18° αντίστοιχα.

Η γωνία βλαισότητας απόκλιση από το πρώτο toe: 25°, 25° και 35°, αντίστοιχα.

Υπάρχει και μια άλλη ταξινόμηση του βαθμού παραμόρφωση του το μεγάλο δάκτυλο, η οποία αξιολογεί μόνο η διάμεση γωνία. Είναι λιγότερο ακριβής και χρησιμοποιείται για πρωτογενή διάγνωση:

Άρθρο 15 βαθμούς

II. 20 βαθμούς

III. 30 βαθμούς

Το άρθρο IV πάνω από 30 βαθμούς.

Για να χαρακτηρίσει την παραμόρφωση στο οπίσθιο Τμήμα με AD σταματήσει να έχει τη δική της ταξινόμηση, και ένας από τους δείκτες που λαμβάνονται υπόψη για την εγκατάσταση της πτέρνας προς τον άξονα της κνήμης:

Στάδιο ι, το πόδι είναι επίπεδη, αλλά η απόκλιση είναι μικρή: 10-15°;

Στάδιο ΙΙ γωνία 15-20°;

Στάδιο ΙΙΙ η κάμψη των 20-30°, και ακόμα μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Στάδιο IV σοβαρή, να σταματήσει εντελώς, και η απόκλιση από τον κανόνα είναι 30° ή περισσότερο.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να διακρίνει τον πραγματικό βαθμό πλατυποδία (διαμήκη και εγκάρσια) αιτία όλων παραμορφώσεις, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του.

Κατά τη διαδικασία της ισοπέδωσης του διαμήκη καμάρα του ποδιού επαφή με το δάπεδο σε όλη την επιφάνεια του πέλματος. Αυξήθηκε ελαφρώς το μήκος του ποδιού, όπως η αψίδα εξαφανίζεται. Στη διαδικασία αυτή υπάρχουν τρία στάδια:

 1. Σε πρώτο βαθμό από το άτομο συνήθως νιώθει δυσφορία ή πόνο. Αλλά τα πόδια κουράζονται πιο γρήγορα, μακροχρόνια καταπόνηση που μεταφέρεται δεν είναι τόσο εύκολο. Rentgenograficheski οροφή γωνία 130-140 βαθμούς, και ύψους 25 mm.
 2. Δεύτερου βαθμού που έχει διαγνωστεί με την αύξηση της γωνίας μέχρι 141-155 βαθμούς και η παράλειψη του REDD από 17 έως 25 mm. πόνος, χειρότερα κάτω από το φορτίο. Παλιά παπούτσια είναι πολύ στενά.
 3. Τρίτου βαθμού σταματήσει εντελώς ισοπεδωθεί, η σκεπή της γωνίας αυξάνει περισσότερο από 155 βαθμούς, και το ύψος πέφτει κάτω των 17 mm. Συνεχής πόνος στο πόδι μυς, τις αρθρώσεις, την πλάτη. Αναπτύξει διάφορες επιπλοκές, η συνήθης παπούτσια αδύνατο να φορούν, και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις αδύνατο.

Όταν η εγκάρσια καμάρα γίνεται πιο επίπεδη, η διαδικασία για να κάνει μια επίπεδη πόδι χαρακτηρίζεται από την απόκλιση των δακτύλων και την αύξηση του πλάτους του ποδιού. Ως εκ τούτου, ο ορισμός της σοβαρότητας της πλατυποδία είναι με τη μέτρηση της γωνίας μεταξύ του 1ου και 2ου μεταταρσίου οστά

 • πρώτο στάδιο: διαφορά που δεν υπερβαίνει τους 10-12 βαθμούς
 • στο δεύτερο βαθμό αυτή η γωνία αυξάνεται σε 15 μοίρες *
 • τρίτου βαθμού χαρακτηρίζεται από μια απόκλιση έως 19 βαθμούς.

Επιπλοκές του βλαισού μεγάλου δακτύλου

επιπλοκές του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Η πιο συχνή επιπλοκή είναι η φλεγμονή του αρθρικού τσάντες (Προύσα).Εκδηλώνεται με ερυθρότητα, οίδημα, πόνο, το οποίο είναι ενισχυμένο με μηχανική δράση.

Μια άλλη συχνή επιπλοκή είναι η διαμόρφωση της οστεοαρθρίτιδας της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης καταστροφή του χόνδρου, η εμφάνιση των οστών εξοστώσεις (αυξήσεις), μειώνοντας την κινητικότητα και την έναρξη του πόνου.

Οστεοαρθρίτιδα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης

Για να συνοψίσω την υπόλοιπη παραβιάσεις την ήττα των αρθρώσεων του ποδιού, και η όλη διαταραχή στο βάδισμα. Σε προχωρημένες περιπτώσεις υποφέρουν από το γόνατο, το ισχίο και τη σπονδυλική στήλη, η οποία εκδηλώνεται με την αρθρίτιδα και την παραμόρφωση.

Συχνή επιπλοκή είναι heel spur, η οποία οφείλεται σε διάταση της πελματιαίας περιτονίας. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτή τη σοβαρή πόνο κατά το περπάτημα στη φτέρνα περιοχή. Μερικές φορές ο Αχιλλέας θυλακίτιδα - φλεγμονή του Αχίλλειου τένοντα. Έτσι, καθυστερημένη θεραπεία προκαλεί μια σειρά από επιπλοκές που απαιτούν επιπλέον θεραπεία.

Διάγνωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Για να αντιστοιχίσετε την κατάλληλη θεραπεία και για την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου, είναι απαραίτητο να διενεργηθεί πλήρης εξέταση του ασθενούς για να εντοπίσει τα αίτια της παραμόρφωσης και να καθορίσει το στάδιο της διαδικασίας.

Οι κύριες μέθοδοι διάγνωσης:

 • πλήρη διαβούλευση με ορθοπεδικό-traumatologist;
 • x-rays σταματήσει σε 3 προβολές, προκειμένου να προσδιοριστεί το στάδιο της νόσου, και να προσδιορίσει συνοδά νοσήματα, τα οποία περιλαμβάνουν οστεοαρθρίτιδα, υπεξάρθρημα και εξάρθρωση των αρθρώσεων. Η μελέτη πρέπει να γίνει κάτω από το φορτίο, ως αποτέλεσμα της καμπυλότητας στις γωνίες μπορεί να διαφέρουν από 20%. Σύμφωνα με τις ακτινογραφίες που πραγματοποιούνται όλες τις απαραίτητες υπολογισμούς για να καθορίσει την τακτική της θεραπείας.

Ακτινογραφία του ποδιού (προβολή βίντεο)

rentgenografija πόδι
 • plantography να καθορίσει πλατυποδία (ίχνη);
 • podoscopy εξέταση της πελματιαία μέρος του ποδιού σε όρθια θέση;
 • εάν είναι απαραίτητο, αποκλεισμό άλλων παθήσεων μπορεί να ανατεθεί σε ΑΞΟΝΙΚΉ ή ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία;
 • Το υπερηχογράφημα είναι απαραίτητο για την έρευνα σκάφη αν υποψιάζεστε κακή κυκλοφορία του αίματος.

Μετά την εξέταση, τα απαραίτητα διαφορική διάγνωση να αποκλείουμε παθήσεις με παρόμοια συμπτώματα (αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα deformans). Για αυτό αποδίδεται εργαστηριακές δοκιμές: φλεγμονώδεις παράγοντες, ειδικούς δείκτες και η Γενική κλινική έρευνα.

Θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου

Τα τελευταία εκατό χρόνια πόδι χειρουργική επέμβαση δεν είναι μόνο δεν έχασε τη σημασία της, αλλά επίσης κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός, με την έλευση του καλύτερα εργαλεία και λαβίδες. Επί του παρόντος αναπτύξει περισσότερα από 400 είδη των συναλλαγών και οι τροποποιήσεις τους για τη διόρθωση της παραμόρφωσης από διάφορα μέρη του ποδιού.

Όταν η αρχική αλλαγές που μπορείτε να κάνετε χειρουργική επέμβαση McBride, ασήμι μέθοδος, η μέθοδος του R. R. Vreden. Το οστό είναι πριονισμένη, και την αλλαγή του τόπου της κατάσχεσης του τένοντα του προσαγωγούς μυς του αντίχειρα. Η περίοδος αποκατάστασης είναι 2-3 εβδομάδες.

Το καθεστώς της λειτουργίας McBride

Αν διαγνωστεί ΙΙ και ΙΙΙ βαθμού, είναι πιο τραυματική χειρουργική επέμβαση οστεοτομίας (κοπή του οστού) με τη ρύθμιση τη σωστή γωνία και τη στερέωση με βίδες, ή ακτίνες. Υπάρχουν πολλές τεχνικές διόρθωσης του δείκτη:

Το περιφερικό (χρησιμοποιείται αν η γωνία μεταξύ 1ου και 2ου μεταταρσίου οστά που δεν υπερβαίνει τα 14°): λειτουργία qui Effusus est εξάλειψη εξόστωση (κώνους), caput continentiam σφήνα οστεοτομία από τον J. Reverdin, τη λειτουργία T. R. Allen, D. W. Austin χειρουργική επέμβαση (οστεοτομία Chevron);

Diaphyseal (ισχύει εάν η γωνία μεταξύ 1ου και 2ου μετατάρσιο από 15° έως 22° Ζ-διαμορφωμένο οστεοτομία M. Meyer (φουλάρι), η λειτουργία Κ. Ludloff, οστεοτομία του C. L. Mitchell;

Εγγύς (η γωνία μεταξύ I και II μεταταρσίου οστά του πάνω από 22°): μια διπλή οστεοτομία για Logroscino, σφηνοειδή οστεοτομία Μ. Loison, Ε. Juvara, οστεοτομία στο G. W. Patton και η Ε. ι. Zelichowski;

το καθεστώς της λειτουργίας McBride

Μερικές φορές, όταν υπάρχει παραμόρφωση της κύριας φάλαγγας του πρώτου toe απαιτεί πρόσθετες O. F. οστεοτομία Akin (Moberg).

Η επιλογή του να καταστεί η traumatologist-ορθοπεδικό, λαμβάνοντας υπόψη τον εντοπισμό των κυριότερων αλλαγών, συνάφεια της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης (η διατήρηση των αρθρικών επιφανειών) και τη σοβαρότητα της παθολογίας.

12.08.2018