PLANO-βλαισότητας πόδια

Επίπεδη — (pes λειχήνας * το συνώνυμο flat foot) που αλλάζει το σχήμα του ποδιού, που χαρακτηρίζεται από το γέρνοντας τη διαμήκη και εγκάρσια τόξα.

Ταξινόμηση των PLANO-βλαισότητας σταματήσει:

 • ανάλογα με την ώρα της εμφάνισης - συγγενή, επίκτητη.
 • ανάλογα με τους λόγους για την αιτία του - τραυματική, παραλυτικό, μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών, στατική.
 • ανάλογα με την κατεύθυνση - εγκάρσια, διαμήκη, εγκάρσια-διαμήκη.
ITWGS

Η εγγενής επίπεδης βλαισότητας δυσμορφία των ποδιών είναι μία από τις πιο σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες των ποδιών σε παιδιά και αντιπροσωπεύει περίπου το 18% του συνόλου των παραμορφώσεις του ποδιού. Σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς, η συχνότητα εμφάνισης της παθολογίας κατά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται.

Την ίδια στιγμή στη διάγνωση και θεραπεία των εκ γενετής επίπεδης βλαισότητας παραμόρφωση των ποδιών στα παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά, λιγότερο έντονη όταν δευτερεύουσες αλλαγές, και η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική, υπάρχουν πολλές διαφορές.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα παιδιά, πριν 3-4 ετών, και σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς — έως 8-year-old, μια φυσιολογική πλατυποδία, λόγω πλήρωσης της κατά μήκος καμάρα ιστό. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι οι ιατροί που είναι δυνατόν να διαγνώσει και να αρχίσει η θεραπεία του εκ γενετής επίπεδης βλαισότητας παραμόρφωση σταματήσει μόνο μετά από την καθορισμένη ηλικία. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο γεγονός ότι η θεραπεία ξεκινά πολύ αργά και δεν δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ο λόγος για την πλατυποδία είναι οι συγγενείς δυσπλασίες των δομικών στοιχείων του ποδιού στη μήτρα. Θεραπεία του αυτό το στέλεχος των συντηρητικών. Από τις πρώτες μέρες της ζωής να αφήσει ένα ορόσημο εκμαγεία, να προβεί στη διόρθωση της δυσμορφίας των άκρων, που προδιαγράφεται physio-θεραπείας, ιατρική γυμναστική, μασάζ και το να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια.

Υπάρχει επίσης η έννοια της επίπεδης βλαισότητας πόδια - παραβίαση της καμάρας, στην οποία το μωρό τακούνι εκτρέπονται προς τα έξω. Αυτό είναι το πιο κοινό είδος πλατύποδα, το οποίο είναι ένα σύμπτωμα της άνισης σκουπίστε τις σόλες από τα παπούτσια τους. Το παιδί δεν μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει, παραπονείται για πόνο στα πόδια. Νυχτερινές κράμπες των μυών μόσχων.

Οι κύριες αιτίες για την πλατυποδία στα παιδιά είναι:

 • Ανώριμος των οστών, των μυών και των συνδέσμων
 • Γενετική προδιάθεση

Επιπλοκές της flatfoot

Επιπλοκές της flatfoot
 • Πόνος στα πόδια, τα γόνατα, τους γοφούς, την πλάτη.
 • Αφύσικο της βάδισης και της στάσης του σώματος.
 • Πιο εύκολο να λυγίσει από κατάληψη; οκλαδόν, είναι δύσκολο να κρατήσει την ισορροπία.
 • Το βαρύ βάδισμα.
 • Το στέλεχος του ποδιού (πλατυποδία, στραβό, δυσανάλογο μήκος των δακτύλων, "οστά" στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού (βλαισό μεγάλο δάκτυλο), άσχημος ευρεία πόδι), παραμόρφωση των αρθρώσεων του γόνατος, η δυσανάλογη ανάπτυξη των μυών των ποδιών και του κάτω μέρους του ποδιού.
 • Πλατυποδία προδιαθέτει στην ανάπτυξη της ingrown toenail.

Διάγνωση:

Εάν έχετε αλλάξει το βάδισμα του παιδιού, άρχισε να κινείται λιγότερο, για να ξεκουραστούν μετά το περπάτημα, το τρέξιμο, να παραπονιούνται για κούραση και πόνο στα πόδια, θα πρέπει ένα παιδί να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ιατρό παιδίατρο.

Αν το μωρό δεν έδειξε σημάδια είναι ένας λόγος για να επισκεφτείτε τον ποδίατρο.

Αλλά μερικές φορές η παραμόρφωση είναι αργά και σταδιακά για πολλά χρόνια, χωρίς να δείχνει τον εαυτό τους σχεδόν σε κάθε ειδική καταγγελίες. Αλλά σταδιακά, τα συμπτώματα αυξάνονται, και θα επιδεινωθεί, καθώς και τη δύναμη και την ικανότητα του σώματος να αντισταθμίσει σε νεαρή ηλικία είναι περιορισμένη.

Υπάρχει μια γρήγορη και ακριβή διάγνωση, και σας επιτρέπει να εξετάσει τα παιδιά από τη στιγμή της καθετοποίηση της.

Η τεχνική έγκειται στην απόκτηση εκτύπωσης από το περίγραμμα του ποδιού σε χαρτί, σε στατικό φορτίο. Η ανάλυση της γεωμετρίας του τα αποτυπώματα των ποδιών σας επιτρέπει να εκτιμηθεί η ρύθμιση θέσης της στάσης με την ανίχνευση των ανωμαλιών και την σχέση του με την οπίσθια, πλάγια και την εσωτερική επιφάνεια των ποδιών και του μυοσκελετικού συστήματος.

Θεραπεία της πλατυποδία στα παιδιά:

Θεραπεία της στατικής πλατυποδία στα παιδιά, με στόχο την ενίσχυση του μυϊκού-συνδετικός συσκευές του ποδιού, περιλαμβάνει μασάζ, φυσιοθεραπεία και άσκηση θεραπείας.

Τα μικρότερα παιδιά εξαιρούνται μαλακά παπούτσια (μπότες, μπότες από καουτσούκ, παπούτσια γυμναστικής) φοράτε παπούτσια με σκληρή σόλα και ένα μικρό τακούνι, καλό για τον καθορισμό αστραγάλου.

Όταν πλατυποδία σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίζονται φορούν ορθοπεδικά παπούτσια με ειδική σόλα που σηκώνει το arch παραλείπεται και να επιστρέψει το πόδι στη σωστή θέση.

Ploskostopie σε παιδιά

Εξάλειψη πλατυποδία στα παιδιά, συμβάλλει υδρομασάζ, αντίθεση πόδι λουτρά παραφίνης, οζοκηρίτης και λάσπη εφαρμογές στην περιοχή των ποδιών, μαγνητική θεραπεία. Ελλείψει την επίδραση της διόρθωσης γύψο επίδεσμο και νάρθηκα; σε σοβαρές περιπτώσεις, η συνδυασμένη πλατυποδία πιθανή χειρουργική επέμβαση στα οστά και τους μαλακούς ιστούς του ποδιού και της κνήμης.

Η βέλτιστη ηλικία για τη χειρουργική θεραπεία της πλατυποδία σε παιδιά 8-12 ετών.

12.08.2018