Βλαισού μεγάλου δακτύλου: αίτια, συμπτώματα, θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου (βλαισό μεγάλο δάκτυλο), ή, όπως λένε, "κόκκαλο" ("χτύπημα") του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι αρκετά κοινό στην εύλογη σεξ.

Βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού (βλαισού μεγάλου δακτύλου) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το κυρτό μέρος του δείκτη και τα άλλα δάχτυλα είναι παραμορφωμένο. Η νόσος χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα να φορούν συνηθισμένα παπούτσια, επειδή η προκύπτουσα "χτυπήματα" στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού και συνοδεύεται από πόνο πόνο.

Βλαισού μεγάλου δακτύλου

Τα συμπτώματα του βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 • η απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού προς τα έξω, η σταδιακή αύξηση σε "οστά";
 • παραμόρφωση από τα άλλα δάχτυλα;
 • πόνος στις αρθρώσεις των ποδιών;
 • κόπωση των ποδιών;
 • δυσκολίες με την επιλογή των παπουτσιών.

Μέθοδοι διάγνωσης:

 • εξέταση από παιδίατρο;
 • x-rays σταματήσει σε 3 προβολές τους.
 • αποτύπωμα σταματήσει να προσδιορίσει τα επίπεδα πόδια.

Ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα, όπως: αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα.

Η ασθένεια

Βλαισότητας πόδια αναπτύσσει σταδιακά. Πρώτον, ο ασθενής παραπονείται ότι ήταν άβολα για να φορέσει τα παπούτσια το συνηθισμένο μέγεθος, είναι δύσκολο να βρείτε τα παπούτσια, στη συνέχεια, υπάρχουν πόνοι στα πόδια του μέχρι το τέλος της ημέρας στροφές το πρώτο δάχτυλο του ποδιού. Το κόκκαλο στο πόδι με την αύξηση του cross-footed σημαντικά παραμορφωθεί το μπροστινό τμήμα του πέλματος. Η σόλα είναι πεπλατυσμένο και διογκώσεις στο κέντρο. σε αυτό το μέρος είναι η επίπονους κάλους, δραματικά εμποδίζουν το περπάτημα, το δεύτερο δάχτυλο υψώνεται προς τα πάνω και συχνά παίρνει τη μορφή του μια σφύρα (σφυρί το δάχτυλο)– είναι λυγισμένα, να μην λυγίσει, παράγει καλαμπόκι. Σε Γενικές γραμμές, η παραμόρφωση μειώνει τη ροή του αίματος και την νεύρωση από μπροστινό τμήμα του πέλματος, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη της αρθρίτιδας.

Επιπλοκές

 • εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι αρθρώσεις του ποδιού παραμορφώνεται μόνιμα - είναι μια χρόνια θυλακίτιδα;
 • η αναδιάρθρωση του μεταταρσίου οστά.

Του καιρού. Όταν μια μικρή πίεση, καθώς και την έγκαιρη θεραπεία, η εμφάνιση και λειτουργία των αρθρώσεων του ποδιού μπορεί να αποκατασταθεί. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μετά την χειρουργική επέμβαση.

Αιτίες και πρόληψη

Η αιτία του βλαισού μεγάλου δακτύλου φρένων σταυρό πλατυποδία, τα γονίδια, ενδοκρινικές διαταραχές, οστεοπόρωση. Η ασθένεια είναι εκ γενετής αδυναμία των συνδετικών ιστών και των οστών, που οδηγεί στην ανάπτυξη της flatfoot. Η ανάπτυξη της παραμόρφωσης συμβάλλει σε ακατάλληλα παπούτσια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ψηλά τακούνια και τα παπούτσια με στενή toe. Αυτά τα παπούτσια οδηγεί σε άνιση κατανομή του φορτίου, το οποίο πέφτει περισσότερο στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, με αποτέλεσμα η παραμόρφωση που παρουσιάζεται σε αυτή τη ζώνη και την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού.

Πρόληψη:

 • εξέταση από παιδίατρο για την έγκαιρη ανίχνευση της πλατυποδία;
 • φορώντας την ορθολογική παπούτσια (όχι τακούνια, καμία αιχμηρή μύτη, φυσικά υλικά, τακούνι όχι μεγαλύτερη από 7 cm);
 • φορώντας ορθοπεδικά πέλματα;
 • εάν το επάγγελμα που σχετίζεται με παρατεταμένη παραμονή στα πόδια του, να τηρεί το καθεστώς εργασίας και ανάπαυσης.

Θεραπεία

Θεραπεία

Η θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου σταματήσει να ασχολείται με τον παιδίατρο. Να πας στο γιατρό, είναι απαραίτητο κατά το πρώτο σημάδι της νόσου, όπως η διόρθωση της παραμόρφωσης στα πρώτα στάδια μπορεί να σας σώσει από την επέμβαση:

 • ποικιλία από ορθοπεδικά πέλματα
 • ο σκοπός της μια πολύπλοκη φυσική θεραπεία, εμποδίζει την ανάπτυξη της flatfoot.

Με προχωρημένες μορφές της νόσου απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Οστεοτομία είναι ένα συγκρότημα οστικής ανακατασκευής, που περιλαμβάνει παρέμβαση σε πολλαπλά οστά του ποδιού, έχει ως στόχο να αλλάξει τον άξονα του μεταταρσίου οστού και η πρώτη φάλαγγα του αντίχειρα.

Να πάμε, που στηρίζονται απόλυτα με τα πόδια, ξεκινώντας από την τρίτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί κατά την 6η εβδομάδα μετά την επέμβαση, ο ασθενής επιστρέφει στο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Η περίοδος αποκατάστασης είναι 2-3 μήνες.

"Κόκαλο στο πόδι"; Να διορθώσω το πρόβλημα

Το μακρύ φορώντας άβολα παπούτσια με τακούνια οδηγεί συχνά σε παθολογικές διεργασίες στο πόδι. Οι σύνδεσμοι και οι μύες αποδυναμώνουν, υπάρχει απόκλιση των οστών — αυτή η απόκλιση ονομάζεται βλαισού μεγάλου δακτύλου , η οποία είναι συνήθως αναφέρεται ως ένα "κόκαλο" ή "χτύπημα" στο πόδι. Στη συνέχεια, αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει τα άλλα δάχτυλα, γι ' αυτό δεν συνιστάται να το αφήσω να περάσει. Σήμερα, υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές τεχνικές για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

Των οστών

Βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες, που εξωτερικά μοιάζει με ένα κυρτό απόκλιση από το δάχτυλο. Στα πέλματα, επίσης, εμφανίζονται σκληρύνσεις και κάλους, που προκαλούν πόνο, καθιστώντας πιο δύσκολο για το περπάτημα και το να φοράς παπούτσια.

Τα αίτια της παραμόρφωσης

Παθολογία από μπροστινό τμήμα του πέλματος δεν είναι απλά ένα αισθητικό ελάττωμα. Βλαισότητας παραμόρφωση συνεπάγεται μια σειρά από αλλαγές στις δομές του ποδιού:

 • βλάβη του χόνδρου των αρθρώσεων;
 • σε συνδυασμό ή εγκάρσια platypodia;
 • η καμπυλότητα στα μετατάρσια οστά.

Σήμερα υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για την χειρουργική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου ("κάλους" στο πόδι). Συνήθως, η ουσία τους συνίσταται στη μετατόπιση των οστών και την τοποθέτησή τους σε θέση με τη βοήθεια των μετάλλων συσκευές (πλάκες, βίδες, κ. λπ.), η αφαίρεση των οποίων είναι συχνά σοβαρές και τραυματική χειρουργική επέμβαση με μια μακρά περίοδο αποκατάστασης και την απόρριψη της ψηλά τακούνια. Σύγχρονες εξελίξεις στην Ορθοπεδική προσφέρει την πιο καινοτόμο και εντελώς μη-τραυματική μέθοδος θεραπείας!

Η καταστροφή του οστού μέσα από μια διαδερμική χειρουργική του ποδιού

Διαδερμική διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού (βλαισού μεγάλου δακτύλου) είναι μια προηγμένη τεχνική που περιλαμβάνει τη σταθερή φυσιολογική διόρθωση της παραμόρφωσης του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και άλλες ανωμαλίες του μπροστινά πόδια και, κατά συνέπεια, ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στην κανονική ζωή στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της διαδερμικής χειρουργικής του ποδιού — η δυνατότητα να φορτώσει το χειρουργημένο πόδι αμέσως μετά την παρέμβαση, αντιμετώπιση, χωρίς εσωτερική οστεοσύνθεση (οστεοσύνθεση) τα θραύσματα των οστών. Θραύσματα των φαλάγγων είναι σταθερό με έναν επίδεσμο, παίζοντας σε διαδερμική χειρουργική επέμβαση είναι ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Και για να ωθήσει την άπω πλευρική μεταταρσίου οστά από νωρίς το φορτίο είναι απαραίτητη, γιατί κάτω από την επιρροή οι αρχηγοί του μεταταρσίου οστά είναι εκτοπισμένοι και βρείτε την ιδανική θέση.

Αφαίρεση

Ένας άλλος λόγος για την εκτέλεση διαδερμική χειρουργική επέμβαση ανώδυνη επίκτητες ή συγγενείς ανωμαλίες ή ιδιαιτερότητες της δομής των ποδιών. Συχνά τέτοιες ατέλειες είναι παρούσες σε μεγαλύτερο βαθμό ψυχολογικής από ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για τους ασθενείς νεαρής ηλικίας. Την παραδοσιακή "ανοικτή" χειρουργική επέμβαση συχνά δεν επιτρέπει να λύσει τα καθήκοντα αυτά: Αντιμετώπιση προβλημάτων για ένα μικρό ελάττωμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των πιο αισθητή από ό, τι το αρχικό πρόβλημα ουλές στο δέρμα. Η διαδερμική μέθοδος επιτρέπει να εξαλειφθούν όσο το εμφανής, και ακαθάριστο ελαττώματα αισθητικού σταματήσει.

"Τεχνική διαδερμική οστεοτομία PBS παρέχει μια σταθερή και φυσιολογική διόρθωση του βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού χωρίς τη χρήση τεχνητών υλικών, λέει ο ποδίατρος κλινική πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής Φράου Klinik Eugene Ζάιτσεφ. — Η κύρια διαφορά μεταξύ διαδερμική οστεοτομία από προηγουμένως εγκριθεί μεθοδολογίες — άνετα περίοδο αποκατάστασης. Ο ασθενής μετά την επέμβαση δεν θα υποστεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία από μεταλλική κατασκευή, με το πόδι με ασφάλεια με έναν ελαστικό επίδεσμο. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που απαιτείται για το πλήρες φορτίο στα πόδια και τα πόδια χωρίς δεκανίκια, μόνο στις δύο πρώτες εβδομάδες συνιστάται να φορούν ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια. Μέσα σε 15-18 μέρες μετά από διαδερμική οστεοτομία ο ασθενής είναι πλήρως πίσω στην κανονική ζωή."

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου:

 • η επέμβαση γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών υπό μπλοκ αναισθησία (αναισθησία σταματήσει μόνο);
 • η επέμβαση διαρκεί 15 με 20 λεπτά.
 • χειρουργικές επεμβάσεις να εκτελούνται μέσω μικρών τομών και δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα;
 • η δυνατότητα της ανεξάρτητης κίνησης αμέσως μετά την επέμβαση;
 • το πόδι σας να ανακτήσει την ανατομική μορφή, εντελώς εξαφανιστεί πόνο;
 • για τη διόρθωση, δεν χρησιμοποιούν τεχνητά υλικά, και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το γύψο ο ασθενής μετά την επέμβαση, για 10-14 ημέρες φοράει ειδικά υποδήματα που συλλαμβάνει το πόδι του στη νέα του θέση.
 • παπούτσια με τακούνια μπορεί να φορεθεί για 3-6 μήνες μετά την διόρθωση;
 • το αποτέλεσμα της λειτουργίας είναι να διατηρηθεί για μια ζωή.
11.08.2018