Θυλακίτιδα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Θυλακίτιδα του το μεγάλο δάκτυλο ή με άλλα λόγια μια φλεγμονώδης διαδικασία τσάντα αντικατάστασης είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Εσωτερική αρθρική κοιλότητα είναι επενδεδυμένα με μια ειδική μεμβράνη που παράγει ένα υγρό, το οποίο παρέχει μια ανώδυνη και εύκολη κίνηση. Λόγω των διαφόρων λοιμώξεων και αλλαγές στην κοιλότητα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης Τμήμα φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε παραβίαση των άμεσων λειτουργιών και τον περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας.

Στην ιατρική πράξη κρίθηκε ότι η θυλακίτιδα από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αναπτύσσεται σε όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, αλλά και σε νεότερες μελέτες η υπόθεση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, η κατάσταση, όταν η κοινή κάψουλα είναι ερεθισμένο, λόγω καταθέσεις αλάτι, δεν είναι ασυνήθιστο. Για παράδειγμα, είναι κοινή σε ουρική αρθρίτιδα, όταν τα πόδια έχουν κατατεθεί το άλας της ένωσης του ουρικού οξέος. Επίσης, η φλεγμονή μπορεί να αναπτυχθεί σε παραβίαση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος, και πιο συγκεκριμένα για ρευματισμοί, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση. Ωστόσο, ο κύριος λόγος για ασθένειες – επίπεδη πόδια. Αυτό παρατηρείται όταν το να φοράς άβολα παπούτσια, πλατυποδία, ασθένειες των μυών και των συνδέσμων των ποδιών, τις περισσότερες φορές αυτή η ασθένεια εμφανίζεται σε γυναίκες.

Κώδικα σύμφωνα με το ICD-10

M71.5 Άλλες παθήσεις που δεν ταξινομούνται αλλού

Τα αίτια της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Τα αίτια της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι ποικίλες, αλλά ο κύριος παράγοντας που πυροδοτεί τη φλεγμονώδη διαδικασία που είναι – υπερβολική συσσώρευση υγρού στο σάκο του κοινού. Φυσιολογικά αυτό το υγρό στην κοιλότητα του κάθε κοινό, χάρη στις ιδιότητες κάθε κίνηση στην άρθρωση είναι ομαλή. Επιπλέον, η πίεση στο οστό, είναι επίσης μειωμένη, καθιστώντας την κυκλοφορία στο κοινό είναι ανώδυνη. Αν για οποιοδήποτε λόγο το υγρό στην τσάντα κοινό αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες, οδηγεί στην ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Σε χρόνια φλεγμονή και το τραύμα στην τσάντα κοινή σχηματίζεται σφραγίδα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η σφραγίδα των οστών μετατοπίζεται, από τον τόπο άρθρωση άρθρωση σχηματίζεται χτύπημα.

Τα αίτια που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης φλεγμονής του αρθρικού τσάντες μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • Επίπεδη πόδια.
 • Όταν μια μεγάλη κινητικότητα της άρθρωσης, εμφανίζεται κυρίως όταν είναι αδύναμη.
 • Σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, π. χ. αρθρίτιδα.
 • Όταν χρόνιο τραύμα ή μακρύ πέρασμα του χρόνου τραυματισμό του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
 • Σε εκ γενετής παραμόρφωση των ποδιών.
 • Με λοιμώξεις του αρθρική κοιλότητα.
 • Όταν διαταράσσεται ο μεταβολισμός.
 • Αν είστε αλλεργικοί.
 • Λόγω της δηλητηρίασης.
 • Όταν η φλεγμονή των ιστών που την περιβάλλουν.

Για να αποφύγετε την ασθένεια του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, πρέπει να σκεφτείτε για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου αυτής είναι να ακολουθήσει έναν τρόπο ζωής, φαγητό, φορέστε άνετα παπούτσια, ειδικά αν είστε στο καθήκον που πρέπει να σταθεί στα πόδια του.

Τα συμπτώματα της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

bursit

Τα συμπτώματα της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι συνήθως δύσκολο να συγχέεται με άλλες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Τα πρώτα σημάδια της φλεγμονής της τσάντα αντικατάστασης είναι:

 • Δυσμορφία του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, η εκπαίδευση στην κοινή σφραγίδα.
 • Η εμφάνιση του πόνου στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού που αυξάνει με το περπάτημα.
 • Δυσφορία και πόνος και όταν φοράτε παπούτσια.
 • Ο σχηματισμός φλυκταινών στο κοινό.
 • Παραβίαση της ευαισθησίας του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι δύσκολο να αγνοήσει, σε μεγάλο βαθμό, επειδή αυτή η φλεγμονή του ώμου Προύσα μπορεί να οριστεί σε πρώιμο στάδιο. Για να διευκρινίσει τη διάγνωση στο αρχικό στάδιο θα βοηθήσει ένας ειδικός όπως η φλεγμονή του κοινού κάψουλα μπορεί να είναι παρόμοια με την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, κ. λπ. Σε πρώιμο στάδιο, κατά το σχηματισμό των επώδυνων συμπίεσης είναι δυνατό να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου και να αποκαταστήσει την κοινή και με την προϋπόθεση της έγκαιρης προσφυγής στον ειδικό και η αρμόδια ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να επιτύχει την πλήρη αποκατάσταση. Αλλιώς, τη φλεγμονώδη διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας, και, κατά συνέπεια, η παραμόρφωση του ποδιού.

Πυώδης φλεγμονή του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Αυτή είναι μια οξεία φλεγμονώδης νόσος που καλύπτουν ολόκληρη την κοιλότητα του κοινού κάψουλα. Κοινή κάψουλα ή αρθρικό τσάντα είναι η κοιλότητα, που καλύπτει το κεφάλι του κοινού στο εσωτερικό της κοιλότητας είναι ένα μικρό ποσό από το ειδικό υγρό, το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική κίνηση χωρίς πόνο στην άρθρωση, αυτό μειώνει την τριβή μεταξύ των οστών, του μυϊκού ιστού και των συνδέσμων.

Κοινή ρευστό μπορεί να μολυνθεί για διάφορους λόγους – αν μπορείτε να πάρετε σε αυτό μολυσματικών παραγόντων μέσω του αίματος και της λέμφου και μέσα από την πληγή του καναλιού στην κοινή κάψουλα (κατά το δάκρυ, κόψτε, τραύμα, χειρουργική επέμβαση, κ. λπ.). Αλλά το ιδιαίτερο κίνδυνο είναι η παρουσία των εστιών της πυώδης φλεγμονή σε κοντινή απόσταση από το αρθρικό αρθρώσεις, και συγκεκριμένα:

 • πυώδης αρθρίτιδα;
 • βράζει;
 • ερυσίπελας;
 • υποδόριος κυτταρίτιδα κ. λπ.

Οι πιο συχνοί αιτιολογικοί παράγοντες της φλεγμονής του αρθρικού τσάντες – στρεπτόκοκκοι και οι σταφυλόκοκκοι, λιγότερο συχνά, υπάρχουν περιπτώσεις μόλυνση με E. coli.

Πυώδης φλεγμονή του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι επικίνδυνο, διότι κατά τη διάρκεια της φλεγμονώδους διαδικασίας σε η αρθρική κοιλότητα είναι το λιώσιμο των τειχών της κοινής κοιλότητας και πυώδες εξίδρωμα διεισδύει στους ιστούς, η οποία οδηγεί σε επιπλοκές όπως phlegmon του ποδιού. Αυτή είναι μια οξεία χειρουργική νόσο που απαιτεί χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης και πολύπλοκη αντιμικροβιακή θεραπεία. Με την έγκαιρη θεραπεία στο γιατρό και η τήρηση ιατρικών συνταγών, υπάρχει μια ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας της άρθρωσης.

Πού πονάς;

Πόνος στις αρθρώσεις των δακτύλων

Διάγνωση της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Διάγνωση της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού πραγματοποιείται σύμφωνα με την έρευνα του ασθενούς, στα μεταγενέστερα στάδια είναι αρκετά δεδομένα για εξέταση και ψηλάφηση – το γυμνό μάτι μπορεί να σημειωθεί η παρουσία του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να διεξάγει μια ακτινογραφία του ασθενούς από κοινού για να καθορίσει το βαθμό της παραμόρφωσης και της κατάστασης του παρακείμενου οστού του ποδιού.

Μέθοδοι όπως η ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία και το υπερηχογράφημα που διορίζονται ως πρόσθετη διαγνωστική μέθοδος, όταν υπάρχει υποψία για την παρουσία της που σχετίζονται με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, υποχρεωτικά διορίζει κλινική και βιοχημική ανάλυση του αίματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντλήσουν ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του σχηματίζεται στοιχεία του αίματος, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε φλεγμονή και άλλες αλλαγές στο σώμα, και επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Η διαγνωστική επιβεβαίωση της διάγνωσης, το συντομότερο δυνατό να αρχίσει η θεραπεία. Σε πρώιμο στάδιο, η νόσος μπορεί να εξαλειφθεί με την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της άρθρωσης. Διάγνωση σε προχωρημένο στάδιο, καθιστά δύσκολο για την περαιτέρω επεξεργασία, αλλά υπόκειται σε όλους τους κανόνες και τα κατάλληλα ορθοπεδικά θεραπεία της νόσου, το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό.

Θα πρέπει να εξετάσει;

 • Σταμάτα
 • Αρθρώσεις των ποδιών οστά

Πώς να εξετάσω;

 • Το υπερηχογράφημα των αρθρώσεων
 • Τα διαγνωστικά των αρθρώσεων

Με ποιον να επικοινωνήσω;

 • Ρευματολόγος
 • Podiatrist

Η θεραπεία της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Η θεραπεία της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μπορεί να είναι τόσο συντηρητική και λειτουργική. Η θεραπεία της ασθένειας αυτής στην αρμοδιότητα του χειρουργού. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από το χρόνο που αναζητούν ιατρική φροντίδα. Οξεία φλεγμονή αντιμετωπίζεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, και περίπλοκο από χρόνιες απαιτούν θεραπεία σε νοσοκομείο.

 • Εάν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο στον ασθενή από κοινού, για να διορθώσετε μια πληγή στο γόνατο (με τη βοήθεια του ένα στήριγμα, κάθε υπηρέτη), εφαρμόζεται από την ύλη την επλήγησαν κοινή τσάντα με πάγο ή χιόνι, και τυλίξτε το πόδι με ελαστικό επίδεσμο, και το άκρο διατηρείται αυξημένα με την τοποθέτηση το ένα πόδι πάνω στο μαξιλάρι.
 • Για την πρόληψη επιπλοκών από την οξεία μορφή της φλεγμονής συνταγογραφήσει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα. Ασθένεια που προδιαγράφεται Αντιβακτηριακά, αλλά μόνο μετά από τα δεδομένα της βακτηριακής σπορά του αρθρικού υγρού και η ανίχνευση του παθογόνου.
 • Σε μη-οξεία φάση, συνταγογραφηθεί φυσιοθεραπεία, UHF.

Σε χρόνια φλεγμονή του αρθρικού τσάντες, η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται. Ο χειρουργός ανατέμνει την κοινή κάψουλα, αφαίρεση συμφύσεων και αυξήσεις μέσα της, μετά την οποία η κοιλότητα είναι πλένονται με αντισηπτικό διάλυμα, ταυτόχρονα συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα. Η διαδικασία αποκατάστασης της κίνησης στις αρθρώσεις μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Χειρουργική επέμβαση για τη νόσο του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Χειρουργική επέμβαση για τη νόσο του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι που πραγματοποιήθηκε σε περιπτώσεις, όταν οι άλλες επιλογές θεραπείας έχουν αποτύχει, ο πόνος στην άρθρωση που δεν δίνει μια πλήρη κίνηση ή μόνιμη παραμόρφωση του ποδιού, το οποίο αποτρέπει το περπάτημα. Επίσης, η λειτουργία έχει ανατεθεί σε περιπτώσεις όταν η νόσος γίνεται χρόνια.

Πριν την επέμβαση ο γιατρός αξιολογεί την Γενική φυσική κατάσταση του ασθενούς, την κατάσταση των ποδιών σας, οι ακτίνες χ, φλεβική και αρτηριακή κυκλοφορία. Αξίζει, επίσης, υπόψη τις πιθανές επιπλοκές, που μπορεί να συνοδεύουν μια μετεγχειρητική περίοδο. Αυτή είναι η ανάπτυξη των όγκων, λοιμώξεων, η εμφάνιση της αιμορραγίας, μετατόπιση ή βράχυνση του ποδιού, η υποτροπή της φλεγμονής. Του κινδύνου ομάδα περιλαμβάνει τους ασθενείς που έχουν κακή υγεία, η ανεπαρκής ή υπερβολική διατροφή, ο διαβήτης, το κάπνισμα κατάχρηση αλκοόλ.

bursit-bolshogo-πάλκα-stopy

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση δώσει είτε με Γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κατάστασης του ασθενούς. Μετά την αναισθησία, ο γιατρός εξετάζει προσεκτικά την κοινή κάψουλα κοντά στο μεγάλο δάχτυλο. Στη συνέχεια να διαγραφεί το τμήμα της φάλαγγας (οστεοτομία), και το κεφάλι του είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε η φάλαγγα ήταν στη σωστή θέση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η διατήρηση και το σχηματισμό του οστού phalanx είναι σταθερό καρφίτσες χειρουργικό ατσάλι. Στη συνέχεια, η πληγή ράβεται και το περιβραχιόνιο. Σε Γενικές γραμμές, η λειτουργία διαρκεί 30-120 λεπτά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της υπόθεσης.

Χειρουργική επέμβαση για τη νόσο του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας επιτρέπει να επαναφέρετε την κινητικότητα των αρθρώσεων και μειώνει τον πόνο κατά το περπάτημα. Πλήρης αποκατάσταση επέρχεται μέσα σε 8 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Πρόληψη της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Πρόληψη της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ισχύει για σχεδόν όλους – στην επιδίωξη των trendy παπούτσια, δεν είναι όλα φροντίδα για την άνεση. Ψηλοτάκουνα παπούτσια, παπούτσια με κωνικούς toe, με συχνή φθορά, συμβάλλει στην παραμόρφωση των οστών του ποδιού. Η πίεση στο μεγάλο δάκτυλο κοινού συντηρείται συνεχώς, με αποτέλεσμα το σχηματισμό κάλων και την αλλαγή θέσης των φαλαγγών. Περαιτέρω, η μετατόπιση ενοχλεί, υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πόνο στο πόδι από κοινού.

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, θα πρέπει να επιλέξετε άνετα παπούτσια, ειδικά αν σε υπηρεσία, πρέπει να δαπανήσει πολύ χρόνο σε όρθια θέση. Σε ακραίες περιπτώσεις, έχουμε ένα σύνολο αντικατάστασης παπούτσια με ένα ευρύ toe box. Είναι επίσης χρήσιμο για μασάζ στα πόδια, ιδίως για να κάνετε μασάζ στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κοινού. Αν το γεγονός της φλεγμονής επιβεβαιωθεί, θα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψουν τα στενά παπούτσια και φορούν ειδικά υπηρετών-στόλισμα. Το έλασμα συγκράτησης τοποθετείται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δάχτυλα, η οποία κάνει την πρώτη φάλαγγα για να αλλάξετε τη θέση και κάνει το φορτίο για την κοινή κάψουλα είναι πολύ μικρότερο, και επίσης μειώνει τον πόνο κατά το περπάτημα.

Πρόληψη της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και την έγκαιρη ανίχνευση παρέχουν νωρίς, να αναλάβει τον έλεγχο της περαιτέρω ανάπτυξης της νόσου, και να αποτρέψει τη χειρουργική επέμβαση.

kak-lechit-bursit-bolshogo-πάλκα-stopy

Η πρόγνωση της νόσου από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Η πρόγνωση της νόσου του μεγάλου δακτύλου του ποδιού με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι ευνοϊκή, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν ήδη σχηματιστεί παραμόρφωση. Είναι επικίνδυνη, επειδή μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές, όπως η αρθρίτιδα, και αυτό θα οδηγήσει σε περιορισμό των αρθρώσεων και τον πόνο κατά την κίνηση. Αρθρίτιδα οδηγεί σε διαταραχή της βάδισης και της στάσης του σώματος, και αυτό θα οδηγήσει σε φλεγμονή του υπερκείμενου αρθρώσεις. Σε περίπτωση μόλυνσης του αρθρικού υγρού μέσα από το τραύμα του καναλιού στην περιοχή της άρθρωσης κοινού και την ανάπτυξη της πυώδης ασθένειες, η διαδικασία αποκατάστασης διαρκεί περισσότερο χρόνο, επειδή θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Σε σοβαρές μορφές της νόσου του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού οστών πραγματοποιείται ανακατασκευή των οστών του ποδιού με στόχο την αλλαγή της θέσης των οστών του μεταταρσίου και φάλαγγες του πρώτου ποδιού. Αλλά αυτό είναι μια ακραία μέθοδο της θεραπείας, όταν οι άλλες επιλογές θεραπείας είναι αναποτελεσματική.

Να βασίζονται στην κνήμη του ποδιού, την τρίτη εβδομάδα μετά την επέμβαση, και η αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας εμφανίζεται μέσα σε 6-8 εβδομάδες. Σε 8-12 εβδομάδες η διαδικασία για την πλήρη αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε σχετικά με τα προληπτικά μέτρα είναι να φοράτε άνετα παπούτσια με μεγάλη toe box, για να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς σφιγκτήρες και orthotics.

25.07.2018