Βλαισού μεγάλου δακτύλου: συμπτώματα και θεραπεία

Βλαισού μεγάλου δακτύλου είναι μια κοινή ορθοπαιδικό πρόβλημα που χαρακτηρίζεται από την απόκλιση της θέσης του το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μέσα. Την ίδια στιγμή, αυτή η παθολογία μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, αλλά και το πολύ το πόδι, τον αστράγαλο, το πόδι και ακόμα και το ισχίο. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της παθολογίας – "Χ"σχήμα παραμόρφωσης, ως εκ τούτου, να βαδίσουν με άλλα ορθοπεδικά προβλήματα αδύνατο. Συνήθως, αυτή η διαταραχή εμφανίζεται σε παιδιά, αλλά και ενήλικες επίσης διαγνωστεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε τραύμα, ενδοκρινικές ανωμαλίες, οστεοαρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

βλαισότητας παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Η ασθένεια προκαλείται από την παραμόρφωση του μεταταρσίου αρθρώσεις, η οποία οδηγεί σε διαταραχή στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, αυξάνοντας το εύρος της κίνησης των τενόντων και των συνδέσμων. Το αποτέλεσμα του ποδιού ώστε να είναι μετατοπισμένη προς τα μέσα. Είναι πιο συχνά διαγιγνώσκεται σε ενήλικες βλαισού μεγάλου δακτύλου μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, και τα παιδιά – επίπεδη πόδια.

Λόγους

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πιο συχνά η διαταραχή εμφανίζεται σε παιδιά, λοιπόν, οι κύριοι λόγοι είναι η γενετική. Το παιδί γεννιέται με την ασθένεια αυτή, ή να την αποκτήσουν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω καθυστερήσεων στην αύξηση του πόδια, ή παρατεταμένη ορθοστασία (π. χ. arena), ή λόγω της υπερβολική προσπάθεια από τους γονείς να κάνουν το παιδί τους γρήγορα και να πήγαινα.

Λόγοι για την εμφάνιση της νόσου σε παιδιά μπορεί να είναι τα εξής:

 • ενδοκρινικό παθολογία;
 • συγγενείς οστεοπόρωσης;
 • οι μεταβολικές διαταραχές;
 • η έλλειψη της βιταμίνης D και, ως συνέπεια την μειωμένη ανάπτυξη των οστών.

Τα αίτια της παραμόρφωσης σε ενήλικες είναι:

 • τραυματικές κακώσεις των άκρων;
 • αρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές και φλεγμονώδεις παθήσεις των αρθρώσεων;
 • το μη φυσιολογικό βάδισμα;
 • clubfoot και επίπεδη πόδια;
 • το αυξημένο φορτίο στον μπροστινό τμήμα του πέλματος λόγω φορώντας παπούτσια με τακούνια ή παπούτσια με στενές μύτες, η οποία διαταράσσεται η ροή του αίματος στα πόδια.
βλαισότητας πόδια σε παιδιά

Οι άνθρωποι παραμόρφωση ονομάζεται "κόκαλο", γιατί στη θέση της καμπυλότητας του αντίχειρα σχηματίζεται από την ανάπτυξη των οστών, που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, διότι είναι δύσκολο να βρείτε τα σωστά παπούτσια. Χωρίς θεραπεία, αυτό το build-up μεγαλώνει σε μέγεθος και γίνεται φλεγμονή, που προκαλεί ένα άτομο βιώνει έντονο πόνο, ενώ το περπάτημα.

Συχνά, οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν τοποθετώντας τα παιδιά τους με μια τέτοια διάγνωση, όπως πλατυποδία. Στους ανθρώπους, αυτό το παθολογία ονομάζεται πλατυποδία, και χαρακτηρίζεται από την κλίση του ποδιού στο χέρι με το σχηματισμό ενός φθαρεί τοπογραφία. Γενετική προδιάθεση για πλατυποδία σε παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, οι λόγοι για αυτή την παραβίαση, επίσης, βρίσκονται στη φορώντας άβολα παπούτσια και άκαιρη την ανατροφή του παιδιού στα πόδια.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με το ICD-10 κάθε παραμόρφωση έχει τους κωδικούς του. Έτσι, το διαμέρισμα έχει ένα κώδικα M21.4, και το κλασικό PLANO-βλαισότητας παραμόρφωση του ποδιού σε παιδιά – M21.0. Επιπλέον, παθολογία με γενετικά καθορισμένη παράγοντες της ανάπτυξης (εκ γενετής), που προσδιορίζονται από τον κώδικα Q66.5.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ασθένειας αυτής θα εξαρτηθεί από το ποιες αρθρώσεις έχουν προσβληθεί. Με πλατυποδία θα είναι μια παραβίαση της βάδισης, τον πόνο με την πολύωρη ορθοστασία ή το περπάτημα, η καμπυλότητα του ποδιού θέση μετατόπιση μέσα.

Σε περιπτώσεις, όταν τα παιδιά ή ενήλικες εντοπίζονται από το λεγόμενο "κόκαλο", τα συμπτώματα είναι τα ακόλουθα:

 • πόνος στο σημείο του σχηματισμού του build-up;
 • απόκλιση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού στο εσωτερικό του ποδιού με μειωμένη κινητικότητα και τα άλλα δάχτυλα;
 • πόνο όταν φοράτε στενά υποδήματα και η ανικανότητα να περπατήσει στα παπούτσια με τακούνια;
 • πόνος και αίσθημα βάρους στα πόδια, μετά τις βόλτες.

Επιπλέον, τα συμπτώματα μπορεί να είναι τοπική ερυθρότητα στο σημείο της παραμόρφωση, οίδημα "οστά", να αυξηθεί στην περιοχή της βλάβης από τη θερμοκρασία του δέρματος (το μέρος που αισθάνεται "καυτή"), η ανάπτυξη του κάλους και κάλους.

Η θεραπεία της νόσου είναι κυρίως χειρουργική, συντηρητική θεραπεία, μπορεί μόνο να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου και να επιβραδύνει την εξέλιξη της παραμόρφωσης διαδικασία στα αρχικά στάδια της διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, η θεραπεία της πλατυποδία, αντιθέτως, κυρίως συντηρητική. Και είναι αποτελεσματική στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε παιδιά. Ως εκ τούτου, με οποιοδήποτε από τα ορθοπεδικά διαταραχές που περιγράφονται παραπάνω θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον παιδίατρο, ο οποίος θα κάνει τη διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία που θα δώσει την ευκαιρία για να αποφευχθούν επιπλοκές και μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Διάγνωση

Η διάγνωση αυτής της παθολογίας, όπως βλαισού μεγάλου δακτύλου, σε ένα παιδί καθορίζεται με βάση την οπτική επιθεώρηση και ακτινολογικές μελέτες. Όταν ο ασθενής έχει διαγνωστεί με τη διαταραχή αυτή, όπως πλατυποδία, η διάγνωση γίνεται μόνο βάσει των καταγγελιών και την οπτική επιθεώρηση, ανάλογα με σοβαρές ακτινολογικές αλλαγές, ειδικά στα πρώτα στάδια της νόσου, δεν παρατηρείται.

Θεραπεία

Συνήθως τα συμπτώματα της πλατυποδία στα παιδιά εμφανίζονται στη στιγμή όταν τα μικρά παιδιά αρχίζουν να περπατούν. Λόγω της ισοπέδωσης του ποδιού, το παιδί δεν είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του, αλλά του τα παπούτσια άνισα. Αναφορά στο γιατρό επιτρέπει την ασθένεια αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τεχνικές φυσιοθεραπεία. Φυσιοθεραπεία θεραπεία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μικρό ασθενή, το μασάζ, το οποίο βοηθά να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο πόδι και να μαλακώστε τον ιστό μυών και των συνδέσμων, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση του ποδιού, κανονική έδαφος.

Η θεραπεία περιλαμβάνει φορώντας τα ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια ή τη χρήση ορθοπεδικά πέλματα, είναι καλύτερο αν είναι επί. Θεραπεία για την πλατυποδία εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα σύνολο από ειδικές ασκήσεις, όπως το περπάτημα στις μύτες των ποδιών, "πατινάζ" πόδι κυλινδρικά αντικείμενα, κ. λπ.

Αν μιλάμε για την θεραπεία του περιβόητου "bone", είναι μόνο χειρουργική, ειδικά αν αρχίσει αργά. Στη σύγχρονη ιατρική πράξη, υπάρχουν πολλές ποικιλίες από χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, μέχρι την αφαίρεση της ανάπτυξης με ένα λέιζερ και την αντικατάσταση ισχίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο 10% των περιπτώσεων οι άνθρωποι έχουν παραμόρφωση που παρουσιάζεται.

Στα αρχικά στάδια συντηρητική θεραπεία του βλαισού μεγάλου δακτύλου το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας επιτρέπει να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι το μασάζ, το οποίο γίνεται από ένα ειδικό σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα ή το σπίτι του ασθενούς. Μασάζ σας επιτρέπει να αναπτύξει σταθερά σημεία, για να αυξήσει τη ροή του αίματος και μείωση της φλεγμονής στην άρθρωση. Την ίδια στιγμή, μασάζ αντενδείκνυται σε περιπτώσεις, όταν η περιοχή της παραμόρφωσης παρουσιάστηκε φλεγμονή του κοινού – θυλακίτιδα. Μαθήματα μασάζ είναι 15-20 συνεδρίες και είναι συνέρχεται τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, πριν από την πλήρη αποκατάσταση. Το μασάζ περιλαμβάνει θεραπεία των μυών των ποδιών και του κάτω μέρους του ποδιού εσωτερική ομάδα και επίσης να κάνετε μασάζ στα πελματιαία μυς.

Αν μιλάμε για χειρουργική επέμβαση – η επέμβαση με λέιζερ είναι η πιο ήπια. Υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία αυτής της ασθένειας, χρησιμοποιώντας την επικάλυψη ειδικό σύστημα συγκράτησης του ελαστικού. Μπορεί είτε να φορεθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου ή να φορέσει όλη την ημέρα (ανάλογα με το μοντέλο) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά, πάλι, αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ανάμεσα σε όλες τις χειρουργικές μεθόδους, η θεραπεία με λέιζερ δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου, κάθε χρόνο όλο και πιο δημοφιλής, παρά το σχετικά υψηλό κόστος της διαδικασίας. Η θεραπεία με λέιζερ έχει ελάχιστες αντενδείξεις, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα άτομα (παιδιά και ενήλικες με αυτή την παραμόρφωση). Επιπλέον, η θεραπεία με λέιζερ έχει μια ελάχιστη περίοδο αποκατάστασης για να ανακτήσει τους ανθρώπους μετά από λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επέμβαση, ενώ η κανονική λειτουργία απαιτεί αρκετούς μήνες αποκατάστασης.

09.08.2018